Ja tenim el Nadal a tocar i, qui més qui menys, està rumiant quines receptes farà durant els àpats de les festes. Normalment, el plat estrella de sant Esteve són els canelons, per això la meva proposta d’avui són precisament uns canelons. Però, com no podia ser d’altra manera, canelons en versió dolça!
A casa, les postres de mel i mató sempre han fet molt Nadal, segurament a causa de la nadala del Noi de la mare. Sigui com sigui, a mi em feia gràcia combinar els dos conceptes tan nadalencs i fer-ne un sol plat, d’aquí els canelons de mel i mató. La recepta és ben senzilla de fer, sobretot ara que ja es troba agar-agar fàcilment. Potser la única dificultat és pesar amb precisió l’agar-agar, ja que si ens passem o ens quedem curts, la gelatina no quedarà bé. Tret d’això, la recepta no té cap secret. Us animo a que la proveu, és una manera original i molt festiva de presentar el mel i mató aquestes festes de Nadal 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 200ml d’aigua
• 200g de mel
• 3g d’agar-agar
• 250g de mató
Preparació:
En un cassó barregem l’aigua i la mel. Incorporem l’agar-agar i remenem bé per tal que no faci grumolls.
Posem el cassó al foc i ho portem a ebullició. Ho deixem bullir durant un minut. Seguidament ho aboquem sobre una plàtera de forma que quedi una làmina ben fina. Ho deixem quallar un parell d’hores.
Tallem la gelatina en rectangles de la mida del caneló que volem fer. Amb l’ajut d’una màniga pastissera, farcim cada caneló amb el mató.
Amb compte, emboliquem els canelons i els col·loquem al plat. Decorem amb uns grans de magrana i uns fils de mel.
Bon profit!
oh, que bo!! Molt original, Gemma! M’ho apunto que aquesta sí que la faré segur. Petons!
Boníssim, fàcil i molt original.
Júlia.
Un canelo de mel!! que bo i original!
Quina cosa mes bona…em puc imaginar la cara dels comensals
Muas
Que macos aquests canelons, ideals per en Miquel, per mi amb crema de formatge, amb el mató no hi puc. A taula tenen que sorprendre molt
Petons
Gemma compro compro,me encanta
peto
Gemma quants canelons en surten amb aquestes mides?
Magistral reinterpretació del mel i mató! Increïble! Molt estètics i gustosos! Jo també animo a tothom a provar de fer-los!
fixa’t que el mel i mató és un dolç que quaasi acabo de descobrir, tot i haver-lo vist sempre desde petita, mai el tastava, no em feia el pes, però ara molt sovint en memjo i si el mat´´o es cassolà encara més 😉
M’encanta la versió que n’has fet, molt original sense perdre la tradicionalitat 😉
Petonets
Que xulo Gemma!!! T’han quedat perfectes i m’encanta aquesta reinterpretació 🙂
Una vegada també vaig fer un postre de mel i mató, fent que la mel fos gelatina, el tinc pel blog però ja veuràs que no és ni la meitat de maco que aquests canelons. Entren per la vista!
Petons
Es veuen deliciosament saborosos i visualment maquíssims!
Hola,
Quina manera més maca i bona de presentar al Nadal mel i mató!!! M’encanta la idea!!
Petons
Fantastic Gemma i de lo mes original per a estes festes!!! La presentació xulissima!!!
Besets
quins canalons Gemma!!! entre aquests i els que tens publicats de gema i nata!! uuffff peligru peligruuuu jeje petons
Oh, que originals em semblen! M’apunto la recepta, és perfecta per canviar un plat tradicional per aquests festes! petons
senzillament m’he quedat bocabadada… m’encanten!
PTNTS
Dolça
M’encanta!! la Mel i mató era un dels postres favorits del meu pare, quins records d’infancia! I a més amb aquesta nova versió queda un postre molt de la terra i a més nadalenc! que més es pot demanar? Genial!
Petonets!
Pero que ricura de canelones y que bonito queda
Bss
Gemma me encantan tus canelones, que cosa tan rica de postre.
Petons.
Quina manera més original de menjar mel i mató, t’han quedat molt macos. No es trenca la gelatina al fer els rotllos? El agar-agar i jo no sempre ens entenem.
Petons.
Me encantan, tengo que intentarlo porque son espectaculares y deben de estar muy buenos
Besos
Son genials!!
Amb les mides que poses quants me’n sortirien, més o menys??
Bones festes!!
Hola! Per quants en surt, això? En faré dissabte, i n’he de fer per deu persones!
Genial Gemma!
Aquestes postres són les que a mi em roben el cor.
ets una artista Gemma! els canelons tradicionals no m’agraden gens, però aquests són la bomba!!!! molts petonets guapa
Gemma has preparat un postre perfecte y com sempre en molt de gust.
Un abraç
Marina, si la fas ja m’ho diràs, eh?
Júlia, és fàcil però amb una manipulació delicada, eh?
Anna, si t’agrada el mel i mató, és bo de veritat 🙂
Gemma, la veritat és que a taula fa molta patxoca 😉
Sion, de veritat no t’agrada el mató???? Però si no fa gust de res… no m’ho puc creure! Amb crema de formatge també han de quedar bons, però no és el mateix 😉
Miquel, i jo encantada que compris! 🙂
Pilar, es fa difícil dir quants canelons surten, perquè depèn de la mida que els facis. A mi me’n van soritr uns 15, però eren més petits que la mida d’uin caneló normal de carn. A taula, petits queden més elegants. Així en pots posar 2 o 3 per plat, sense que siguin unes postres gaire grans.
Pol, van quedar xulos i bons, oi? 😀
Mi cocina naranja, ostres, abans no t’agradava el mel i mató? A casa sempre han sigut unes postres especials, que hanfet molta festa. Sort que ara ja t’agrada, je je je…
Bet, el mel i mató dón molt de joc, oi? Ara mateix vaig a veure aquesta recepta que dius 😉
CristinaT, m’alegro que t’agradi!
La cuina de l’Eri, precisament d’això es tractava, de fer una recepta ben nadalenca…
Maria, original i molt bo, és ben bé com si mengessis un mel i mató 😉
Roser, i encara en tinc uns altres de mango i mousse de torró… és que els canelons dolços donen molt joc a les postres, més del què ens pensem 🙂
Cinta, és una manera original de menjar un plat molt tradicional. A mi també m’agraden molt aquestes receptes!
Dolça, m’aelgro molt que t’agradin!
Laura, eñ mel i mató era un plat molt d’abans, oi? A tots els restaurants en tenien… ara potser s’ha perdut una mica, però a mi em segueix agradant molt.
Dolores i Maria Jesus, m’alegro que us agradi!
Anabdn, el més complicat de la recepta és pesar EXACTAMENT l’agar-agar, jo ho faig amb una bàscula de precisió que pesa els miligrams. Si et passes o et quedes curt, és quan tens problema amb la textura de la gelatina.
Mayte, si pruebas de hacerlos ya me contarás, ok?
Sefa, es fa difícil dir quants canelons surten, perquè depèn de la mida que els facis. A mi me’n van soritr uns 15, però eren més petits que la mida d’uin caneló normal de carn. A taula, petits queden més elegants. Així en pots posar 2 o 3 per plat, sense que siguin unes postres gaire grans.
Anna, ja t’he contestat per mail 😉
M Teresa, quina il·lusió el teu comentari! Ara feia molt temps que no passaves per aquí… A mi també són les postres que m’agraden més 🙂
Judith, de veritat no t’agraden gens els canelons normals??? Ostres, però si és un plat que agrada a tothom… doncs ara almenys ja tens una versió dolça per tastar 😉
Maria Dolores, moltes gràcies!
Una recepta digna d’un restaurant de cinc forquilles!!! FANTÀSTICA!!! Per a fer-ne l’ona!! WOW WOW WOW WOW!!! THE OSCAR PASTISSERIL GOES TO GEMMA CLOFENT!!! 😀
Comparteixo! Gràcies
Boníssims!! Provaré de fer-ho, tot i que la meva balança no es tant precisa!! Em crida molt l’atenció fer l’agar agar de mel…
Petons
Anna
Súper originals! i a més segur que boníssims! a mi m’encanta la mel i el mató, és un postre estrella, i amb aquesta versió que ens portes queda genial i molt festiu!
Quina passada!!! M’agrada aquesta barreja de mel i mató!!!
Sumament excel·lents Gemma, bé com tots els postres que fas. Aquests canalons a taula triomfen segur…
Nani
Gemma quina passada!!! A part d’una idea genial la presentació és espectacular!!
Ets inspiradora!!!
Per cert la meva balança és incapaç de pesar 3 grams! 🙁 Haurem de fer carta als Reis!!! 😉
Gemma que original aquesta recepta!!!!! m’encanten aquests canalons!!!! i em semblen uns postres boníssims!!!!
Gemma!!
Jo ho havia vist amb recuit i el caneló fet de fruites del bosc!!! sabries la proporció per fer-ne una gelatina???
Buff estava terribleee…. 😉
Qué original, qué vistoso y qué rico. Me ha encantado Gemma. Nunca había visto este postre y aparentemente parece complicado, pero veo que es sencillo. Me ha encantado.
Un besín.
Francesc, ets un exagerat! 🙂
Mas buret, amb la vostre mel, segur que encara ha de quedar més bo 😀
Anna, doncs s’ha de fer amb balança de precisió, si no podria ser que l’agar agar no et quedés bé de textura.
Eva, a mi el mel i mató també m’agrada molt, són unes postres super senzilles i humils, però en canvi molt bones!
Silvia, m’alegro que t’agradi 🙂
Nani, a la nostra taula van triomfar 😉
Nuni, les balances de precisió són cares, per això és perfecte com a regal de Reis. Molt bona idea!
Abril, m’alegro que t’agradin 🙂
Gemnial, la proporció seria molt semblant, uns 400g de puré de fruites del bosc per 3g d’agar-agar. La combinació també ha de ser molt bona, una gran idea!
Nieves, es la adaptacion de un gran clásico catalán, el mel i mató. I tienes razón parece difícil pero no lo es 🙂
Ostres Gemma, quina delicia, brutal!!! m’encanta!!! Aquests canelons s’han de rpovar!!!ptó
magnifica proposta i actualitzacio d’una combinacio entranyable… aplaudiments!!!!
Ostres Gemma són genials, cre que els provarę per cap d’any, la mel i mató ens agrada moltíssim!!
Són espectaculars aquests canelons, Gemma!. no he fet servir mai l’ agar- agar… serà qüestió de provar-ho
quina cosa més original Gemma!! a més a més estèticament queden preciosos!! els faré segur perque a casa meva també agrada molt el mel i mató!
Que original!!! M’ha encantat! petons
Gemma, ets un geni de les postres!!!!!! Uns postres delicats, originals i a la vegada tradicionals, de luxe!!!
Portava uns dies despenjada del blog i sense poder visitar les vostres cuines, així que ara que tinc vacances em pensó possar al dia de tot, que ja he vist que m´he perdut un parell de propostes molt interesants.
Et desitjo que passis unes molt bones festes.
Bon Nadal i molts petons!!!
Gemma,estava esperant recepta nova per a felicitar-te el nadal però veig que ja estes de vacacions. De tota manera espere que passeu un bon nadal tu i la teua familia.Y l’esperança de lo millor per a l’any que ve,que no quede només en bons desitjos.
Besets i moltes felicitats.
Maria.
Gràcias, també et desitjo a tú i a la teva familia que tingueu un bon any 2014.
Com sempre la recepta de 10, inmillorable!!!!!!
PETONS
Impressionant Gemma! Bon any!
Els trobo magnífics, Gemma!
Gemma! des de que els vaig veure que em va venir de gust de fer-los! el que passa és que me’ls vaig imaginar com a milfulls de mel i mató!!!Moltes gràcies per compartir la teva recepta! si vols veure com em van quedar, pot fer un cop d’ull:
http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/2014/02/milfulls-de-mel-i-mato.html
Fins una altra!
Hola Gemma! Creus que es pot substituir l’agar agar per gelatina en pols? ës que aquesta sí que la tinc per mà je je.
Tenen una pinta imressionant! Enhorabona
Hola!
Tinc pensar de fer-los, les companyes de feina quedarán bocabadades, són molt originals. Una pregunta, vull canviar l’agar agar per fulls de gelatina, quantes hi hauria de posar?
Mooooltes gracies.
Lidia
Hola Lídia!
Segurament podries substituir l’agar agar per fulles de gelatina, però no et sabria dir la quantitat… Hauràs de fer proves 😉
Tot i així, t’animo a que ho provis amb l’agar-agar, és fàcil de trobar, es ven en paquets com el llevat Royal, en sobres de dos grams.