Pel mes de novembre les noies de Memòries d’una cuinera ens proposen participar amb una recepta de flam. Tot i que una mica tard, jo hi vull aportar aquest flam de cafè amb anís:
A casa, les postres amb cafè ens encanten, ja ho sabeu si seguiu el meu blog. I, tot i que jo sóc abstèmia, us asseguro que afegir un rajolí d’anís a aquest flam és tot un encert. Si us atreviu, ja a taula, regueu el flam amb un rajolí d’alcohol i el flamegeu, ja veureu com sorprendreu els comensals. Això sí, aquesta vegada són unes postres només aptes per a adults… 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 300ml de llet
• 100ml d’anís
• 150g de llet condensada
• 5 ous
• 20g de cafè soluble
• Caramel líquid pels motlles
Preparació:
Triturar amb el túrmix tots els ingredients. Untar motlles individuals amb el caramel i omplir-los amb el flam. Coure’ls al bany Maria al forn, 20 minuts a 160º.
Deixar refredar i desemmotllar. Opcionalment, al moment de servir flamejar-los amb un rajolí d’alcohol.
Bon profit!
només amb el nom ja enamora, cigaló! Molt fan! 🙂
Molt original i bo. Més que cigaló es de trifàsic no? Almenys així l’hi diem al meu poble al cigaló amb llet condensada… Petons!
Quina pintaaa! Boníssim estarà.
Júlia
M’encanta aquesta proposta !!
Petons
bueno sin dudarlo con el sabor del anis y ese momento de quemarlo en la mesa sublime¡¡
Molt bona idea i, sobretot, molt bona presentació.
ÉS una bona idea, Gemma! Llàstima que jo l’anís… però amb el cafè sí que m’hi apunto!
Mare meva Gemma, tu fas les postres, el cafè i la copa tot en un, perfecte!
Moltíssimes gràcies per participar.
Excel·lent! Boníssim i espectacular, com sempre! Bravo!
Quina bona idea! Segur que els convidats es queden encantats!!!!
Petons
No em beuría una copa d’anís, però dins dels dolços si m’agrada el seu sabor.
Ha de tenir molt bon gust el flam que avui ens portes.
Petons.
Molt bona idea flamejar-lo a la taula, i així ja convertim al flam en quelcom més alaborat. El toc d’anis deu estar fantàstic en un flam tan atractiu…a mi tambe m’agraden els postres amb café… i m’agrada els motllos que has escollit per fer-los.
Starbase, però si tu també ets abstemi com jo!!! 😀
Cinta, vaig estar dubtant si titular la recepta amb el nom de trifàsic, per la llet condensada com dius tu. Però al final em va agradar més el nom de cigaló… tot i que tens tota la raó: és un trifàsic de veritat!
Júlia, m’alegro que t’agradi 🙂
Quima, doncs et recomano que la provis de fer!
Miquel, per un dia de cada dia no cal, però per un dia de festa amb convidats, flamejar-lo a taula causa sensació 😉
CristinaT, un motlle xulo sempre ajuda a la presentació, oi? A més, amb aquest forat al mig, va molt bé per flamejar-lo.
Marina, pots canviar l’anís per qualsevol altre alcohol que t’agradi! O fins i tot sense… susbstituint l’anís per llet normal. A mi les postres amb cafè també m’agraden molt 🙂
Mònica, je je je… molt ben pensat, no ho havia vist així! Tres en un: postres, cafè i copa! M’encanta el teu comentari 😀
Pol, amb crítics com tu és molt fàcil fer-ho bé 😉
La cuina de l’Eri, realment flamejar el flam a taula fa molta festa!
ANABDN, a mi em passa com a tu: sóc abstèmia al 100%, però tolero una mica d’alcohol a les postres… i a més, un dia és un dia, oi? 😉
Abril, un motlle bonic sempre millora la presentació, oi? I ja veig que som molts els que coincidim en el cafè com a un bon ingredient per les postres…
oleee i a més cremat!!! molt bo Gemma!! ara que penso, de cigaló de baileys també podria ser oi???!!! quin despiste soc!jeje petons
Deliciós Gemma.Prenc nota de seguida.A nosaltres també ens xiflen els postres de café.La foto del flambegat es total!!!
Besets.
Hola Gemma!
Flam amb cafè genial!!! Però a mi l’anís tampoc m’agrada massa… ara de cigaló de baileys ja m’hi apunto!!! 😉
Petons!!!
Ostres, el meu marit seria feliç, a casa mai faig postres amb cafè, no m’agrada gens i en canvi a ell li entusiasme!!
T’ha quedat genial, i amb el flamejat és espectacular!
És que ho fas molt bé! I a més sóc molt cafeter, jo…
M’ha encantat el flambejat, i realment tens tota la raó. Portar el postre així a la taula ha de deixar impresionats als convidat!! m’encanta!!
Petonets!
Flam de cafè… amb anís… genial!
PTNTS
Dolça
Ohh que buena idea con el toque de anis.
Bss
Quin aroma mes bo un flam de café tocaet d’anis. Impresionant
Un flam amb cafè i anís, això tinc que p`provar-ho molt aviat, es que soc molt cafetera Ummm
Petons
Genial ,segur que esta molt bo, cafè i anís una combinació que ho tindrem que provar. Petons i fins aviat
Quines postres més vistoses!!! Això de l’encesa té el seu què!! T’ha quedat súperabellidor!! 😀
Esplendido tu flan, un postre fuera de lo normal que se tiene que probar.
Petons.
Boníssim segur, quina combinació!!
Quin flam més bo, Gemma. La recepta me l’ emporto!
Gràcies pels vostres comentaris, m’alegro que us agradi la recepta 🙂
También en mi casa los postres con café nos encantan. Generalmente no resultan muy dulzones y el anís aquí en Asturias es muy utilizado en postres, pero fíjate que nunca lo emplee en el flan, de modo que la receta me parece fantástica. Sólo hay que verla 🙂
Un besín.