Dijous passat vaig tenir el gust de tornar a impartir un taller a l’Aula del Mercat Municipal de Manlleu. El taller era un monogràfic de postres amb castanyes i moniatos, i una de les receptes que vaig ensenyar van ser aquests pastissets farcits de moniato tan típics de les terres de l’Ebre:
Ja he escrit molts cops sobre Mercat de Manlleu, un referent entre els mercats municipals catalans fora de Barcelona. Organitza moltes activitats al voltant de la gastronomia i participa activament al dia CUINA de la revista. Ara ja fa un parell d’anys que hi vaig sovint, de manera que puc dir que hi he fet bons amics, tant entre els treballadors de la cooperativa Sambucus com entre els assistents als tallers (que alguns també tenen blogs de cuina, eh?).
Aquests pastissets són dues receptes en una: d’una banda, el farcit, que és una confitura de moniato que té moltes altres aplicacions. De l’altra, els propis pastissets, amb una massa molt fàcil de fer que ja tinc posada al blog, i que es pot farcir d’altres confitures, cabell d’àngel, crema pastissera, mató… Aquests pastissets són típics de les terres de l’Ebre i també de Mallorca, allà els fan sobretot farcits de brossat i mel. Fàcils de fer, tenen l’èxit assegurat!
Si voleu llegir la recepta, la trobareu aquí: pastissets de moniato
Amb aquesta recepta vull col·laborar a la celebració dels quatre anys del blog Pastissets, que han demanat que participem amb receptes que comencin per la paraula “pastissets de…” Per molts anys i que en siguin molts més!
Molt bona idea aquests pastissets! La confitura dins aquesta massa ha de quedar molt bé
A mi el moniato sol no m’agrada gaire, així que quan es munta dins d’alguna preparació sempre ho agraeixo. Aquestes crestes són ben atractives per a una mitja tarda de cap de setmana hehehe 🙂
siempre apetecen unos pastelitos asi,son bien buenos
Bona setmana
Semblen molt bons, Gemma! M’encanta el moniato tant amb dolç com en salat.
A veure si un dia m’apunto a algun d’aquests tallers tan interessants que fas …
Sóc molt fan dels pastissets tortosins i aquesta recepta amb el farcit de moniato m’encanta. Que bo!
Una abraçada.
Oh que bons han de ser. Mira que tinc un boniato cuit i aixó de la mermelad m’ha agradat molt:
Petons
Vas estar a Manlleu???? quina llàstima que no ho sabia… saps que passa que amb això de l’embaràs estic fent moltes coses per l’habitació i per ell i no tinc temps per a tot! Estic en mode handmade! de totes maneres trobaré un foradet per fer aquests pastissets perquè m’encanten els moniatos!
petonets
Es veuen estupends, i han d’estar riquíssims, a nosaltres ens agrada molt el boniato mes que gens fregit.
Petons
Són molt bons… encara que a mi m’agradin més els de cabell d’àngel i els de brossat!
PTNTS
Dolça
Quina pinta que tenen!! Al poble del meu fillol els pastissets son tradicionals fer-los de cabel d’angel! Ara han començat a fer-los també de xocolate i crec que de crema! aquesta seria una molt bona opció!
Petonets!
Sempre els faig amb cabell d’àngel, així q ja es hora de canviar de farçit. Els pròxims de moniato!! Un petó
Em recorden quan els comprava a Rasquera junt amb els de cabell d’àngel i els de mató, tots boníssims.
S’haurà d’aprofitar la temporada per fer-los.
Quan es el próxim taller d’en Pep Nogué?
Petons.
Increïbles! boníssims! deliciosos! Començar el dia esmorzant-ne algun és començar de primera! Felicitats! t’han quedat de cine…
Que corte más rico que se ve!!! delicioso
Bss
ostres noia aixo si que ha de ser bo! quina pinta amb l’arrebossat de sucre! més bons imacos que la pastisseria segur!! petons
Que originals han d’estar boniiiissims. Petons
Quina pinta!!!!
Deuen estar super bons.
M’apunto la recepta.
Petons
A mi el moniato per si sol no m’agrada massa precisament perquè és dolç, però així en postre estic segura que m’encantaria! aquests pastissets fan taaaaan bona pinta que no em podria resistir-me a ells!
M’encanten els pastissets amb cabell d’àngel però amb moniato no els he tastat mai, Me’ls apunto!!!
Ana, aquesta confitura queda bona per qualsevol cosa, sobre una tartaelta, una torrada amb mantega… el que vulguis!
Starbase, de veritat no t’agrada el moniato???? A mi m’encanta! Aquesta època l’utilitzo a tot arreu com a substitut de la patata 🙂
Miquel, com a berenar o com a esmorzar, per mi és quan vénen més de gust.
Marina, jo també sóc fan del moniato en totes les seves versions. Acabo de veure el pastís de moniato que has fet i el trobo sensacional!!!
BuenasMigas, aquest curs el vaig fer a Manlleu, no sé si et cau gaire a prop… Però no descarto fer algun altre curs a Barcelona, ja avisaria al blog 😉
Quima, doncs si els fas ja m’ho diràs 🙂
Lídia, et vaig trobar a faltar al taller, je je je… Imagino que deus tenir una feinada amb tots els preparatius i comrar-ho tot… sort que es fa amb molta il·lusió!
Chus, a casa també ens agrada molt el moniato, i tampoc el faig mai fregit. Al forn o bullit és com ens agrada més.
Dolça, amb mató i mel són els meus preferits, je je je… tot i que també n’he tastat amb confitura de préssec que eren molt bons.
Laura, els tradicionals són amb cabell dàngel, però ara les pastisseries s’han d’adaptar a la demanda, i ja sabem que la xocolata és un dels ingredients que tenen més èxit,. je je je…
Elvira, es tracta d’anar variant, oi? Amb cabell d’àngel també queden molt bons!
ANABDN, són uns pastissets típics de molts pobles.
El taller amb el Pep serà el desembre, de cuina de Nadal. Repeteix el mateix taller el novembre i el desembre, però pel novembre ja estava tot ple. El proper finde ho poso al blog!
Pol, eren bons, oi? I estic d’acord amb tu que un dels millors moments per degustar-los és a l’hora d’esmorzar, je je je…
Dolores, el farcit de moniato queda amb un color molt vistós, oi?
Roser, l’arrebossat de sucre li dóna un bon acabat. I és molt fàcil que quedin bonics i ben presentats, realment és una recepta fàcil de fer!
M Angels, originals no gaire, a les terres de l’Ebre són molt tradicionals. Però boníssims sí, ja ho crec 🙂
Isabel, val la pena apuntar-se la recepta, perquè són ben fàcils de fer i ´és d’aquelles coses que tenen l’èxit assegurat.
Eva, és veritat que a la cuina salada el moniato queda un pèl dolç… peò precisament per això el trobo ideal com a guarniciós d’algunes carns… En postres, és fenomenal!
Sussi, doncs ara ja no tens cap excusa per no provar-ho, je je je… ja veuràs que són ben fàcils de fer 😉
Quina bona pinta…T’han quedat ben sugerents i un te com ganes d’estirar la mà! Tot i que no soc molt amiga dels pastissets de cavell d’angel els teus ofereixen un contrapunt sorprenent!
Felicitats a Catieu!
m’encantaria poder anar a un d’aquests tallers, llàstima que amb els meus horaris de feina… Quina pinta tenen els pastissets! jo he fet pa de moniato aquest cap de setmana. Són tan bons aquests productes de tardor!! 😀
Boníssims Gemma.En ma casa te’ls llevaríem de les manos.Ens agraden moltíssim!!!
Besets.
Com li agradan al meu fill i no lihe fet mai, ara veient la teva recepta potser m’animo
Muas
Aquests pastissets fan molt goig i han de saber deliciosos!!! tinc parents a Bot, Horta de Sant Joan i Tortosa, i sempre que ens retrobem porten aquests tipus de pastissets, encara que farcits de cabell d´angel. Amb moniato, m´encantaran segur!! petons,
Em guardo la recepta! aviam si l´any que ve els faig i tinc una castanyada com Déu mana!
Venir a visitar-te és badar. M’hauria agradat participar de la classe… ara que ja em sé el camí. Els de moniato m’agraden, i els de cabell d’àngel i els de poma. TOTS!
Una abraçada Gemma,
Nani
Ja vaig veure que també has estat penjada per aquests móns de deu dies enrere…
Sempre havia pensat que portarien massa feina però veient la recepta i els resultats (encara que a mi no em quedaran igual) potser m’animo a fer-los. T’han quedat espectaculars!
Crec que havía vist en algun lloc una recepta similar, però t’asseguro que no tenien tanta bona pinta! Ets un crack gemma, t’han quedat de luxe. Un petonet
Abril, llàstima que les fotos no permetin tastar els plats, oi? A mi també em passa molt sovint, je je je…
Eva, i a mi m’encantaria que vinguessis! Però són a Manlleu, una mica lluny… El pa de moniato ha de ser boníssim, imagino que el posaràs al blog, oi? 🙂
Maria, suposo que per la teva zona es fan pastissets molt semblants, oi? 😉
Gemma, doncs pots fiar-te d’aquesta recepta perquè la massa surt perfecta sense cap complicació. I el teu fill es posarà molt content 🙂
Joaquina, allà són típics aquests pastissets. I per l’època de la castanyada, també n’he tastat amb moniato, tot i que de la varietat que és blanc.
CristinaT, no cal que esperis tot un any per fer-los, que encara hi ha moniatos durant molt dies! I si no, farcits de cabell d’àngel o del què vulguis també queden molt bons.
Nani, ara feia dies que no passaves per aquí.. Jo sempre estic penjada per aquests mons de deu, je je je… un cap de setmana sense escalar i tota la setmana de mal humor! 😉
Pilar, doncs ja veus que no tenen cap complicació! Prova’ls de fer que ja veuràs com et quedaran perfectes.
Judith la recepta base és la mateixa, però aquesta té l’avantatge que els líquids estan pesats i la massa té la textura justa per poder-la treballar bé.
Quan he vist el títol de la recepta ja he agafat la llibreta on anoto les receptes pendents de fer,perquè la faré aviat, semblen tan bons aquests pastissets…
Apuntada, fa temps que la volia fer amb cabell d’àngel, però veient la confitura de moniato crec que el cabell d’àngel s’haurà d’esperar 😉
Una abraçada
M’encanta tot el que porti moniato…els probaré!!! i el cabell d’àngel em xifla…així que hauré de fer varies versions…jajaja!!!
Ohhhh tinc tantes ganes d’anar al mercat de manlleu…en parleu taaaan bé…llàstima que em pilli una mica lluny…aixxxxxxxx
Petunets
Eva.
Sóc addicte als pastissets de cabell d’àngel així que no sé si tastar aquests.;)
Bon cap de setmana.
Els pastissets de moniato son molt tipics en el meu pòble la pasta la fem amb anís sec (cazalla) i tenen un sabor bonissiml.
Tinc la sort de tindre una pastisseria prop de casa que el preparen els divendres i son fets a conciencia, la recepta es molt pareguda pero aci els fem en moniato blanc.
Un abraç
He vist la foto de la teva recepta per fb i no podia deixar de passar pel teu bloc per emportar-me-la, em sembla que ha de ser deliciosa. Un petonet estimada i bon cap de setmana :*
Una idea genial!! Jo no hi hauria pensat! Ho tindré en compte i com que a Suïssa en tenim tot l’any… ho he de provar!! ☺
Quina pinta!! m’encanten els moniatos!! i amb pastisset ja ni t’explico!! Aquesta recepta la faré!
Una abraçada!
Anna
Que puc afegir que no hagi dit algú?
Incansable Gemma,
Et vaig seguin!! Una delícia i les fotos extraordinàries. El taronja color de l’energia!
Fins aviat!
molt bons, jo soc de Tortosa i aqui son molt famosos, i es fan de tots el productes, jo al bloc en ting en melmelada de carxofes. aquets teu no els e fet mai els probare per que es veuen molt bons. una abraçada.
Hola Gemma jo vaig tenir la sort de venir al teu taller a Manlleu (no és pas la primera vegada) i la veritat és que sempre se n’apren molt. Tot ho fas molt fàcil i assequible i això anima a fer-ho a casa. Aquest any amb els panellets hi vaig fer també petites tartaletes farcides de crema de moniato i decorades amb un grill de mandarina pelada a sang -tal com ens vares ensenyar- i van ser boníssimes. Sempre és un plaer aprendre amb tu en directe o a través del blog.
Bon dia,
He fet els pastissets amb una variacció, he canviat el boniato per cabell d’àngel fet per mí. A més de fàcils…deliciosos!!
No cal que et digui que els tornaré a fer moltes vegades ja que tinc una bona collita de carabasses.
Felicitats Gemma
Isabel, m’alegra molt saber que aprofiteu aquestes classes al Mercat de Manlleu 🙂
Els pastissets amb cabell d’àngel casolà i amb carbasses de collita pròpia encara han de ser més bons!
El mes d’abril torno a fer una classe al Mercat, segurament sobre la pasta choux i les seves gairebé infinites aplicacions. Espero veure’ns allà 😉
Oh, quina pinta tenen! Ara que s’acosten les festes les cases del poble ja s’omplen de panellets, però d’aquests de moniato encara no n’he provat mai! molt bona recepta, petons!