Pastís de formatge a la vainilla

Data
14 d'octubre de 2013
Creat per

La setmana passada van venir a sopar uns amics que són fans dels pastissos de formatge, una passió que comparteixo amb ells. Sabent-ho, no vaig dubtar ni una mica de quines postres havia de preparar, un pastís de formatge:

Per casualitat, aquell mateix dia havia vist el programa Cuines de TV3, on en Xevi Ramon de El rebost de la Juliette havia cuinat precisament un pastís de formatge d’espècies. Es tractava d’un pastís que es servia sobre una base de galeta especiada molt aromàtica, amb un resultat molt vistós que em va encantar. De fet, totes les receptes d’en Xevi em van encantar! Vaig decidir utilitzar la seva recepta adaptant-la una mica, posant el farcit de formatge dins una base feta de pasta brisa. Haig de dir que entre els meus amics va triomfar, je je je…


Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 300g de formatge cremós
• 200g de iogurt grec
• 100g nata líquida 30% MG
• 180g de sucre
• 4 ous
• 100g de maizena
• 1 pell de llimona ratllada
• 2 beines de vainilla
• 1 làmina de pasta brisa

Preparació:

Folrar un motlle amb la pasta brisa. Punxar-la bé de la base, ficar-hi un pes a dins (cigrons secs o semblant) i coure-la 15 minuts a 180º. Treure del forn i deixar refredar.
Posar en un cassó la nata i la vainilla i, quan arrenqui el bull, retirar del foc i colar.
Triturar amb el túrmix el iogurt grec, el formatge, la ratlladura de llimona i la nata bullida.
A part, blanquejar els ous amb el sucre. Afegir la mescla del formatge i barrejar fins que quedi homogeni. Incorporar la maizena tamisada i barrejar bé.
Abocar la barreja dins el motlle sobre la pasta brisa. Coure-ho a 150º durant uns 30 minuts, depenent de la mida del motlle. Deixar refredar.

Bon profit!

Comparteix

50 comentaris a “Pastís de formatge a la vainilla”

  1. Quina bona pinta aquest pastis de formatge!! A casa no en fem gaire de pastissos de formatge i això que jo soc super fan del formatge, però veient aquest pastis hi haurè de possar remei!
    Petonets!

  2. A mi amb aquest pastís em fas la més feliç del món!! Sóc com els teus amics, super fan dels pastissos de formatge! Les receptes del Rebost de la Juliette, van estar molt bé 🙂
    Petons i molt bona setmana Gemma!

  3. Laura, a casa som molt fans dels pastissos de fromatge, i ara també feia molt temps que no en preparava cap. Així que ja saps que et toca també a tu 😉

    Marina, la recepta original encara és millor que aquesta, amb la base de galeta cruixent tan aromàtica ha de quedar molt bo. I super ben presentat en el motlle rectangular… quedava preciós!

    Ana, sí, va tenir molt èxit. Clar que sabia de sobres que un pastís de formatge triomfaria segur, je je je…

    Bet, TOTES les receptes del Rebost de la Juliette van estar molt bé, a mi em van quedar ganes de fer-les totes, me les vaig guardar totes a pendents 😉

    Miquel, veig que som uns quants que ens agraden els pastissos de formatge però que fa dies que no en fem, oi? Doncs ja saps que et toca… 😉

    Teresa, el de la recepta original encara ha de ser més bo que aquest! Però jo el volia en pastís, i vaig adaptar-lo de forma més senzilla amb la típica base de pasta brisa.

  4. Els pastissos de formatge són els meus preferits també, tot i que no en faig tan com m’agardaria, que hem de fer bondat 😉 Encara tinc pendent i amb moltes ganes de tastar el teu pastís de formatge de cabra 😉

    Afeigeixo aquest a la meva gran llista de pendents 😉

    Petonets

  5. Com que ja he posat molts cops que m’agraden els dolços humits i molsuts ja et pots imaginar la opinió que em mereix un pastís de formatge com aquest: m’encanta perque no cal sucar-ho en res: ja porta la seva pròpia humitat incorporada! 😀

  6. Pol, amb comensals tan agraits com tu és fàcil tenir èxit 🙂

    Ribereña, ja recordo el pastís de formatge de cabra, sensacional! Això sí, apte només pels grans amants del formatge… Ara fa temps que no el faig, a veure si el repeteixo.

    ANABDN, realment es notava el gust de la vainilla, quedava molt bo. A la foto es veuen els piquets negres de la vainilla 😉

    Gemma, ja veig que som uns quants fans dels pastissos de formatge! I la llista de pendents cada vegada és més llaaaaaaaaaaaaaaaaaargaaaaaaaaaaaaaaaaa…

  7. Roser, la recepta que van fer a TV3 tenia una base encara més bona, una galeta carregada d’espècies. Però jo no tenia gaire temps i ho vaig simplificar amb la brisa, que sempre queda bé.

    Cris, hi has de posar força vainilla, sense por, que el formatge ja és prou potent. Queda molt bo, amb la llimona i la vainilla de fons.

    Dolores, a mi també m’agraden tots els pastissos de formatge, siguin de la mena que siguin… No em cansaria mai de provar noves versions.

    Maria, veig que som unes quantes cases on els pastissos de formatge tenen l’èxit assegurat 🙂

    Starbase, tens raó que un bon pastís de formatge ha de quedar humit, si és sec no passa bé. I aquest ho queda, tot i que amb un coulís de gerds encara quedaria més bo 😀

  8. Doncs a mi també m’ha encantat aquest pastís de formatge… ja veia els pisquets i no esbrinava qué podía ser… qué bona!!!!
    M’encantará fer-la!!!
    petonets Gemma.

  9. Cuina cinc, moltes gràcies i igualment!

    GEMMA, de veritat no t’agrada el foramtge? I els pastissos tampoc? ostres, no saps el què et perds… quan facis el proper pastís de formatge per la teva mare, tasta’n un trosset i ja veuràs com t’agrada 😉

    Sión, totes les receptes d’aquella setmana del Cuines van estar molt bé, em va encantar el restaurant convidat!

    Mònica, doncs ja saps què et toca, que els desitos de les Aines són ordres, je je je…

  10. Eva, ja sé que tu ets com jo: super fan de tots els pastissos de foramtge, je je je… i aquest és èxit assegurat!

    Titanii, sí, els puntets negres són de la vainilla, és important que sigui de bona qualitat. I queda molt bé junt amb la llimona, molt sutil i ben equilibrat.

    CristinaT, amb iogurt grec i sense gens de farina de blat, amb només una mica de maizena. Queda sensacional!

    Maria DOlores, sí, porta força vainilla per la quantitat de pastís que hi ha. I això es nota, queda molt aromàtic.

    Glutoniana, aquest és perfectament apte per a celíacs! El farcit només porta maizena i pots fer una base de pasta brisa amb farina sense gluten. O fins i tot coure el farcit dins de motlles individuals sense cap base i portar-los directament a taula sense desemmotllar. Estic segura que també ha de quedar bé.

  11. Las tartas de queso en mi casa siempre triunfan. Da igual que sean en frio o al horno, pero al ver este me doy cuenta de que hace mucho que no horneo ninguno, de modo que anotada queda porque se ve deliciosa.

    Un besín.

  12. Gemma no había vist l’annunci d’aquest pastís al FB!!! i mira que jo soc fan tambè dels pastissos de formatge! El teu està genial, però tambè em miraré aquest video…pastís especiat…. curios!
    La presentacio estupenda! Lo de cim es caramel liquid?

  13. aquest és dels meus! sóc fan absoluta dels pastissos de formatge, i amb vainilla, ummm es veuen les llavors, m’encanta!
    tinc una tarrina de philadelphia a la nevera i ja se en què la faré servir aquest finde

  14. També són la meva perdició, Gemma! I els que m’agraden més són amb base de pasta trencada, queden boníssims! Aquest promet, el tindré present. Gràcies, guapa, bon cap de setmana!

  15. Jo també sóc fan dels pastissos de formatge!! de tots!! aquest amb el puntet de vainilla ha de tenir un sabor genial, se’n va directa a la carpeta “cheesecakes” dels meus preferits XD.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *