Galetes sablée d’oliva negra i avellana

Data
24 de setembre de 2013
Creat per

La recepta d’avui són unes galetes ideals per servir d’aperitiu, unes galetes que resulten addictives, d’aquelles d’anar picant i picant sense parar. Per tant, un consell: si voleu que als comensals els quedi gana per dinar, poseu-ne poques a taula!

No us enganyaré, són galetes que porten feina. Tot i que la recepta és molt fàcil, deshidratar les olives negres és pesat de fer. Això sí, us asseguro que el resultat recompensa de sobres la feina, per tant us recomano de veritat que les proveu de fer. Ja veureu com les cares de sorpresa i els elogis que us faran a taula els teniu garantits! El gust intens de l’oliva, el cruixent i el contrast dolç-salat, fan que siguin unes galetes molt bones i originals.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 40g de farina
• 70g avellana torrada amb pell
• 35g d’oliva deshidratada (oliva negra d’Aragó)
• 15g de sucre
• 30g d’olivada
• 50g de mantega
• 1 rovell d’ou

Preparació:

Per deshidratar l’oliva: pelar i treure el pinyol de les olives. Assecar-les al forn a 120º durant 1h i ½. Deixar refredar i picar-les petites amb el ganivet.
Al robot, triturar l’avellana amb la farina i el sucre.
En un bol barrejar els secs. Afegir l’olivada, la mantega fosa freda i el rovell. Barrejar el mínim fins a formar una bola.
Estirar entre dos papers de forn i congelar. Tallar les galetes a la mida desitjada i disposar sobre silpad. Congelar un altre cop. Directament congelades, enfornar 8 minuts a 180º.
Reservar tancades ben hermètiques.

Bon profit!

Comparteix

43 comentaris a “Galetes sablée d’oliva negra i avellana”

  1. Gemma! no tinc cap dubte que val la pena fer-les tot i la feina de deshidratar les olives! fan una pinta…. les haurem de provar de fer quan tingui convidats!!

    petonets

  2. Roser, és una bona tàctica, perquè t’asseguro que quan comences ja no pots parar… És impossible menjar-ne només una!

    Anna, les sablée de parmesà també les faig sovint. Una bona idea seria fer les dues, i portar un apertiu molt més bo a taula.

    Lídia, ja veuràs com porta feina deshidratar les olives, però t’asseguro que els convidats t’ho agrairan de sobres 🙂

    Pilar, la combinació de sabors queda boníssima. Fins i tot vaig provar una altra versió d’aquestes galetes que portava regalèssia i també eren molt bones.

    Marylou, molt bona idea això del pinxe, je je je… Llàstima que jo no en trobi mai cap disposat a ajudar-me a la cuina 🙁

  3. Les olives negres de Aragó son les meves preferides. No puc fer aquestes galetes perque soc capaç de menjar-me totes les olives abans de començar. Però es veuen tan bones…
    Petons.

  4. Miquel, tens raó que entre l’avellana i les olives, són unes galetes molt energètiques, je je je…

    Isabel, si no t’agraden les òlives negres, ni les provis! Perquè t’asseguro que aquestes galetes fan molt gust d’oliva 🙂

    Maria, originals i molt bones, val la pena tastar-les!

    Anna, les olives negres d’Aragó són de les més gustoses que hio ha, oi? I val la pena resistir a menjar-se les olives per poder tastar les galetes, je je je…

    Naroa, gracias por tu visita desde tan lejos, ahora mismo voy a visitarte a ti 🙂

  5. Marina, potser de vista semblen barretes energètiques, perquè les vaig tallar allargades. Però ni de textura ni de gust ho són 🙂

    Gemma i Ana, són com tots els snaks salats, que comences i ja no pots parar fins que t’acabes la bossa, je je je…

    Teresa, dilluns va ser molt divertit, sort que vas poder arribar a temps! Per cert, ja he vist que al final vas fer el merengues francès a l’últim moment, et va quedar perfecte!

    Cris, a mi també m’encanten les avellanes, trobo que són molt més gustoses que les ametlles… i molt addictives 😉

  6. Hola Gemma, després de ser atrevida i fer la mousse de figues, això d’ assecar olives per a mi sol es questió de temps.jejejejjeje.m’ encanten les olives d’Aragó.segur que les faré
    Petons doblats …

  7. Que boneeees!!!! Les faré de ben segur!!! Han d’estar de vici i super originals!!! Pregunta: no podríem fer el deshidratat al microones??? Jo ho faig amb la pell de taronja… Ho provaté!! Més ràpid! Jiji!
    Petunets
    Eva

  8. Si que tenen molt bona pinta!! i no considero tampoc gaire feina deshidratas les olives al forn, així que segur que m’animo a provarles per donar una sorpresa en el proper dinar!
    Petonets!!

  9. Galetes d’oliva i avellana?
    Aquesta és una galeta 100% del Baix Camp!
    Precisament ara estan recol·lectant les avellanes, i aviat començaran amb les olives!
    Molt encuriosida en el seu gust i la seva textura. I si dius que addictes: un perill!
    Seguiré, per tant, el teu consell de portar-ne poques a taula! ; P
    També et volia dir que tenia moltes ganes de coneixer-te, i que estic molt contenta d’haver-hohfet.

  10. Hola Gemma,
    Me han encantado estas galletas, son la bomba, y lo que mas me gusta de todo es que la cocción en el horno, en unos minutos están hechas.
    Cuando las haga te las enseño.
    Besos

  11. Ribereña, original segur!

    Magda, m’encantes!!! T’atraveixes amb tot, així que segur que aquestes galetes caurant ben aviat. Ja veuràs com assecar les olives no té cap secret, només porta una mica de feina i prou 😉

    Eva, molt bona idea! Segur que al microones es pot fer perfectament. Però la feina pesada no te l’estalvies: pelar i treure els pinyols de les olives és el què fa mandra de veritat 🙁

    Magda, depèn de la mida de les galetes que facis, clar… però unes 20 segur. També dependrà del gruix que estiris la massa… Costa molt contestar això, perquè realment pot variar molt.

    Laura, la feina no és l’estona del forn, si no pelar i treure el pinyol de les olives. i Això t’asseguro que és molt pesat, je je je…

  12. Mglòria tens tota la raó, podeu fer aquestes galetes amb producte 100% de la vostra comarca 🙂 I ja sabem que les avellanes de Reus són les millors!!! Molt de gust de trobar-te a MAnlleu 😉

    Pol, eren de vici total aquestes galetes, oi? Llàstima que ja s’hagin acabat, je je je…

    Margot, les galetes es fan molt ràpid, si no vigiles es cremen i amarguen. A mes, com que són fosques, costa de veure quan ja estan (no pots fer com la majoria de galetes, quan es dauren).

    Júlia, segur que sorprens als convidats amb unes galetes ben originals!

    Eva, queden unes galetes super gustoses, amb el gust d’oliva molt potenciat. Si t’agraden les olives, aquestes galetes t’encantaran 🙂

  13. Ai Gemma quin munt de dies (mesos diria) sense passar pel teu blog. La de coses que m’hauré perdut. Vaig a posar-me al dia…

    Aquestes galetes m’estan cridant molt l’atenció. Així que em guardo la recepta.

  14. CristinaT, amb una clara…GENIAL!!! 🙂

    Eva, jo tampoc sóc una entusiasta de les olives, però en canvi aquestes galetes m’encanten, me les menjo de dos en dos!

    Crisitna, de veritat??? I on és aquesta botiga???? Perquè t’asseguro que pelar i treure el pinyol de les olives és molt pesat 🙁

    Glutoniana, jo també fa mesos que no passo pel teu blog… quin desastre! Li havia perdut la pista, no sé per què. Ara mateix vinc a fer-te una visita 😉

  15. Ahn de ser delicioses!!! L’única pega que hi trobo és les avellanes, l’al·lèrgic de casa no les pot ni veure. Però em guardo la recepta, per un sopar tipus buffet les trobo ideals.
    Petonets bonica

  16. Maria dolores, realment són unes galetes molt originals. Tot i que portin feina, val la pena de fer-les, de veritat!

    Catieu, enlloc d’avellanes hi pots posar qualsevol altre fruit sec: nous, ametlles, cacauets… el que vulguis! Fins i tot podries substituir tot el pes de les avellanes per farina. Prova-ho que val la pena 😉

    Anna, si les proves ja m’ho diràs! I estic d’acord amb tu, el resultat compensa de sobres la feina de deshidratar les olives…

  17. HOLA GEMMA JO AQUÍ A SANT CUGAT EN TINC UNA, PERÒ A BARCELONA TAMBÉ N`HI HA, ESTÀ AL CARRER PUIGMARTÍ Nº11 , PERÒ TENEN MÉS. POTS MIRAR-HO A LA SEVA PÀGINA DEL FACEBOOK I A INTERNET, http://WWW.GRANEL.CAT, ON SURT TOT EL QUE VENEN I LES BOTIGUES. JO JA HE COMPRAT ELS INGREDIENTS PER FER-LES AQUEST DIUMENGE, QUE TINC A DINAR LA FAMILIA. A VEURE QUÈ DIUEN!

  18. Cristina, moltes gràcies per la informació! No coneixia aquesta xarxa de botigues Granel, però a la web hi he vist coses molt interessants. I està molt bé que tinguin servei a domicili. El proper dia que faci aquestes galetes, ja no caldrà que deshidrati jo mateixa les olives 🙂
    A veure què diuen els teus convidats aquest diumenge 😉

  19. Apaaaaaaa quines galetes mes xules!!! Segur que han d’estar boníssimes i verdaderament són molt originals: les avellanes i les olives negres… no se m’hauria acudit mai!! Les faré així que en tingui ocasió 🙂
    Una abraçada
    P.S – i em quedo per aquí ;D

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *