Dissabte es va celebrar la segona trobada de lectors i amics de la revista CUINA, coincidint amb la Festa del Porc i la Cervesa que cada any es celebra a Manlleu. Un cop més, els bloguers gastronòmics vam tenir l’ocasió de retrobar-nos i participar en les diverses activitats que la revista va organitzar expressament per a nosaltres.
Jo només vaig poder ser a les activitats del matí, però em consta que les de la tarda també van ser tot un èxit. El dia començava ben d’hora, a les 10h ja entràvem a fer la visita a la Cerveseria PilsTER, on ens van explicar tot el què fa referència al procés d’elaboració de la cervesa artesana: llevat, maltes, cereals, fermentació, llúpols… Concretament, ells elaboren cervesa lager, de baixa fermentació, amb totes les dificultats extres que això implica. Vam trobar molt interessant el fet que la majoria de maquinària que utilitzen està feta per ells mateixos. Vam acabar la visita gaudint d’un tast de la cervesa acabada de fer, un comiat fantàstic que ens preparava per tot el què vindria després.
A continuació ens vam dirigir a l’Aula de cuina del Mercat Municipal de Manlleu, on en Pep Nogué ja ens esperava per fer-nos un taller de cuina amb el porc com a ingredient principal: un platillo de botifarres, unes mini coques de picadillo i un bikini amb mantega de tòfona i rossinyols. Una menció especial es mereix aquest bikini, que originàriament havia de ser amb ceps, i que vaig trobar espectacular. El taller amb en Pep va ser, com sempre, fantàstic, reivindicatiu al màxim i interessant fins a l’últim detall.
El dia CUINA continuava amb un dinar al restaurant Sambucus, la projecció del documental sobre la matança del porc i el lliurament de premis del concurs per a bloguers de receptes amb pernil cuit. Des d’aquí aprofito per felicitar els premiats, en Manel, la Sussi i l’Àngels, i també a tots els altres finalistes. Ja estem esperant l’edició de l’any vinent! 😉
Segur que va ser un dia molt profitós per tots els assistens.
Enhorabona als guanyadors!
Petons.
Ohhh, este año no me he podido acercar, el año pasado si y fue genial. Seguro que este año tambien
Bss
Hola Gemma, quanta raó que tens, va ser un dia fantàstic!! I em va agradar molt poder-te conèixer en persona, ja era hora eh? Petons i fins la propera!!
Quina jornada més xula! jo volia anar a la plaça a la tarda, però al final no va poder ser!
petonets
Un dia fantàstic Gemma! El sol fet de poder participar a les activitats organitzades pels finalistes ja és un premi! A veure si l’any vinent tornem a repetir! 😉 Petons!
ara que ja m’he aficionat a fer galetes potser que m’animi amb aquestes salades!!!! petonets guapa
Vaia dos polissons estem fets…hehehehe