Ja fa uns dies em van convidar a un whorkshop a la Pastisseria Mas de Barcelona. En Joan Mas fill, la segona generació al capdavant del negoci, ens va ensenyar a fer aquest got de mojito tan vistós:
Al workshop vam assistir-hi uns quants blocaires: la Sara Maria, la Nuni, la Laura, la Judith i dues companyes més. Com que era un taller participatiu, ser tan poca colla ens va permetre col·laborar a totes les elaboracions i practicar les coses més difícils que ens van ensenyar: des de conduir la laminadora per estirar la sablée fins a banyar les mousses amb el glacejat negre, deixant-les perfectes i ben brillants.
La pastisseria Mas, oberta des del 1969, té una gran trajectòria i avui dia compta amb tres botigues. El relleu l’ha agafat en Joan fill que, sense oblidar la vessant tradicional que els caracteritza, ha sabut innovar amb nous productes moderns i creatius. Nosaltres vam tenir la sort de poder xerrar una estona amb en Joan Mas pare, un gran professional amb molta experiència, que ens va explicar moltes anècdotes de la botiga.
Després de tres hores de taller, durant les quals també vam fer una trufa bombó, amb una base sablé d’ametlla, una ganache i un glacejat negre, vam marxar cap a casa amb una mostra del què havíem fet. A casa tot va tenir molt èxit, sobretot aquest gotet de mojito, que tenia el punt just de rom, llima i menta i que combinava molt bé amb la mousse de xocolata. Fàcil de fer, no trigaré gens a fer-lo! I si voleu veure les fotos que ens van fer mentre estàvem en plena feina, les podeu trobar aquí.
Estic molt agraïda a tot l’equip de Mas Pastissers, per convidar-nos al taller, obrir-nos les portes del seu obrador i fer-nos sentir com si fóssim a casa nostra. Vam passar una tarda molt entretinguda i vam aprendre molt. Ja sabeu que quan vulgueu repetim, eh? 😉
Aquí teniu les receptes:
Gel de mojito
Ingredients:
• 165g de rom blanc
• 250g de gelatina neutra nappage
• 80g de suc de llima
• 2 pells de llima ratllades
• 30g fulles de menta fresca
Preparació:
Batre amb el túrmix tots els ingredients .
Repartir dins els gotets de servir i congelar.
Mousse de xocolata
Ingredients:
• 125g de llet
• 1 fulla de gelatina
• 145g de xocolata 70%
• 255g de nata 35% MG
Preparació:
Hidratar la gelatina en aigua freda.
Bullir la llet i fondre-hi la gelatina escorreguda.
Abocar la llet calenta sobre la xocolata una mica fosa, emulsionant bé.
Deixar refredar una mica i a 35º incorporar la nata semi muntada.
Posar la mousse dins una màniga pastissera i repartir una capa dins els gotets, sobre el gel de mojito.
Reservar a la nevera unes hores (o congelar).
En el moment de servir, tallar uns daus de pa de pessic de cacau i repartir-los sobre les copes. Decorar amb una fulla de menta i servir.
ostres no m’imagino el gust del mojito amb xocolata barrejada! pero tot és provar-ho! la veritat que m’agrada toOt!! i si ho has tastat tu i t’ha agradat, jo tambe m’hi apunto! petons
Una molt bona experiència, Gemma!
Aquestes postres són especials, veritat, a l’alçada dels grans pastissers. M’agrada!!!!
Bona setmana, guapa!
Esta claro que participando es como mejor se aprende y un taller asi es un lujo que hay que aprovechar y este mojito es muy tentador y bueno.
Una pregunta la gelatina neutra nappage evidentemente se usa en plan profesional y si no la tenemos se puede hacer de otra manera.
peto
Mare meva!!! Veure aquestes coses de bon matí… quina coseta més bona.
Sempre m’han agradat les postres als gots. No sé. Queden com mé originals i més vistosos…
Serà molt interessant fer aquesta recepta.
Petonets i bon dilluns.
No la coneixia, aquesta pastisseria, Gemma. En Joan Mas promet! serà qüestió de deixar-s’hi caure algun dia. Quin taller més xulo que vau fer! Petons
Quina llàstima no haver pogut venir!!! Ja vaig veure que us ho vau passar molt bé!!! 🙂 M’apunto la recpta que el mojito ens encantaaaa! jajaja!
Petunets
Eva
Quina experiencia més interessant!! quina enveja sana!! per cert aquest got de mojito ha de ser deliciós, per mi que aquest còctel és un imprescindible de l’estiu me’l menjaria encantada!
petonets
quina experiència més xula!!! el gotet ha de ser boníssim, ple de contrastos tan visuals, com de gustos com de textures!
Gemma, una consulta: quanta estona duren, aproximadament, els tallers de la Mireia Carbó?
Per cert, aquest mojito té una pinta excel·lent!
Quin Workshop més dolç! Estic segura que veu aprendre molt.
Tot es veu molt bo i els mojitos sont molt originals.
Petons.
Delicioso mojito Gemma, y fantástica experiencia. Me llevo la receta porque en días de calor (que en algún momento llegarán), es delicioso.
Un besín.
Vistós i mare meva, ha d’estar bestial.
Muas!
Que xulos Gemma!
Queden uns gotets de lo mes bons i vistosos.
Besets
Iol, els tallers duren 1h i mitja, acabarem cap a les 21h
Miquel, la gelatina es pot fer, però la majoria de pastisseries les compren feta. No sé a casa com es podria substituir… Jo en tinc congelada, dura molt de temps i la faig servir per pintar tartes o fer alguna glacejat de xocolata amb gelatina.
Combina amb la xoco fantàsticament bé! T’ha quedat perfecte! i la foto també…
Té molt bona pinta i és una combinació ben original.
que bons debien d’estar!! i quina sort poder disfrutar d’aquest super whorkshop.
petonets!!
Quina tarda més entretinguda i profitosa. El mojito te una pinta genial.
Un postre deliciòs, la mescla la trobo molt curiosa, xocolata i mojito sona molt extrany, però han de combinar de maravella.
Una abraçada
Ohhh Gemma et faig la ola!!
Quina convinació tant bona d’ingredietns i la presentació un 10!
Gemma, ens agradaria poder posar-nos en contacte amb tu, com ho podem fer?
S’ha fet tard. Per tant, deixo per una altra entrada els compromisos que vull adquirir pel que a la tasca docent i pel que fa a l’equip. Això sí: anuncio el primer compromís. Em comprometo a continuar participant en aquest equip activament (no parlaré de terminis) perquè vull continuar amb aquest viatge. Com els alumnes, m’he equivocat, he après, continuaré equivocant-me i continuaré aprenent. Això és el que em fascina d’aquesta professió.
encara tinc pendent el gotet amb la neu de poma .. i trobo això!! aquest delicios got de mojito!!! no hi ha prous dies festius al calendari!!
Carai Gemma, nivelasso de workshop!!! 🙂
Que original aquest postre, m’encanta!! i a més molt ben presentat. M’hauria agradat venir, quina llàstima que no pogués! 🙁
Molt bon cap de setmana Gemma!!
M´encanten aquestes experiències pastisseres que tens la sort de gaudir…Quina proposta més interessant aquest mojito i les consequències: el rom i la xoco. Quina potència!!
Quin luxe de tallers/Workshop!!
PTNTS
Dolça
Una experiència molt bona, segur que vau aprendre molt i us ho vau passar molt bé, i aquest mojito fa una pinta molt bona.
Uff Gemma, amb el que m’agraden els mojitos i la xocolata. Ho tasto segur!!
Moltes gràcies pels vostres comentaris!
La veritat és que va ser un taller fantàstic, i el resultat boníssim.
Val la pena fer una visita a la Pastisseria Mas!
Quina tarda més profitosa!!! Una recepta ben original…
De la pastisseria Mas em varen regalar l’any passat un dels seus fantàstics arbres de Nadal de xcolata, espectacular!!!! Un regal per la vista i el paladar…
Petonets bonica
hola Gemma!
El gotet espectacular i molt bo però el que més em va agradar és el sablé de trufa bombó amb aquella cobertura de xoco tant perfecte!!! 😉 Molts petons!!!