Avui us porto unes galetes vistoses i alhora clàssiques, d’aquelles que tenen l’èxit assegurat. Ideals pel cafè de mitja tarda o per regalar quan vas de convidat…
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
Per les galetes
• 2 clares d’ou
• 130g de sucre
• 230g de farina d’ametlla
• 1 cullerada de limoncello
• 3 pells de llimona ratllades
Per la glaça
• ½ clara d’ou
• 50g de sucre en pols
• 1 beina de vainilla
Preparació:
Muntar les clares a punt de neu amb el sucre.
Incorporar la farina d’ametlla, el limoncello i la pell de llimona.
Amb un corró, estirar la massa entre dos papers de forn fins un gruix de ½ cm.
Congelar la massa estirada.
Mentrestant, preparar la glaça: barrejar la clara d’ou amb el sucre en pols i les llavors de la beina de vainilla. Ha de quedar homogènia i brillant, amb una textura líquida però ferma.
Tallar les galetes en la forma desitjada, posar-les sobre la placa de forn i pintar-les amb la glaça. Coure-les 20 minuts a 150º.
Bon profit!
amb limoncello!!!??? si amb la farina d’atmetlla ja m’encanten, imagina amb el punt de licor! genials gemma! petons
Hummmmmmmm quines galetes més bones. Amb el punt de limoncello deuen ser bonissimes:
M’agrada el truqeut de congelar la massa per tallar-la més bé.
petons
Semblens molt bones, Gemma. A mi també m’agrada folrar-les de xocolata, les galetes. Però això del limoncelo… mmm!! han de ser boníssimes!
Si porten limoncello a mi ja m’has guanyat! jejeje Han de ser boníssimes!
Petonets
Sandra
Boníssimes i ben maques!!! no tinc limoncello si no ja las feia aquesta tarda!
Petonets
son cucas estas estrellas y con el toque del limoncello tremendas¡¡
peto
Tens tota la raó: boníssimes i resultones!! T’han quedat genials i segur que la combinació de la llimona i la vainilla és boníssima!
Bones, sencilles de fer i ben xules!! que més es pot demanar? m’agraden aquestes receptes sencilles!!
Petonets!!
Ben bones i boniques.
Un parell d’estreletes si que em menjaria jo.
Besets
Pues justo estoy con un café!!! y me encantaría comerme una
Bss
M’agraden molt al portar limoncello, la pell de llimona i la farina d’ametllas. A sobre queden ben maques.
Petons.
Tenen una pinta deliciosa! Les provaré!!
Ptons
Aquestes si son unes autèntiques galetes amb gust a llimona.. m´encanta el “truqui” de congelar la masa… les faré. Petons,
han de tenir un gustet a llimona boníssim. Son fetes amb farina d’ametlla, com m’agraden a mi les galetes!
Una autèntica delícia! Boníssimes! Ja ho crec que quedes bé… són un no parar!
Buenos dias Gemma como siempre postres expectaculares.
una pregunta en bescuit glace no lleva claras de huevos montadas?.
si es asi, se puede hacer con yemas pasteurizadas.
saludos y gracias
ana
M’encanta aquesta recepta, aquest toc de llimona ha de ser deliciós, aviat he de preprar un berenar per una despedida, em sembla q apunto aquestes galetes!!
petonets
Quina pinta Gemma. Aquesta glaça ha de quedar de mort!! petonets guapa
com sempre una delícia de vici! i què boniques! petó
Que bufones!! no sé per què, però m’encanten els postres en forma d’estrella XD sense adonar-me’n ja n’he fet uns quants! Tot i que tinguin la forma que tinguin, aquestes galetes de llimona i vainilla m’han encantat!
Ana, este bicuit glacé solo lleva la pasta bomba (yemas monadas con el almíbar), aunque es cierto que hay otras recetas de biscuit glacé que llevan merengue italiano. Puedes usar sin ningún problema yemas pasteurizadas (160g), así te ahorras tirar las claras 😉
Hola Gemma!!!
Doncs sí que queden maquísimes i super monísimes per regalar, o per portar a casa d’un amic a pendre café. I són tan fàcils de preparar!!
Qué bones!!
M’encanten…
petonets.
Quina combinació més encertada: farina d´ametlla amb llimoncello…LÚltima vegada que el vaig provar va ser, com no, a Sicília.
Que boniques. La meva mare en feia i a mi m’agradava ajudar-la a fer la glaça. Oh, em quedo amb totes.
Nani
Quina monada!
Aquestes encara no les he provat!
Però estic segura que ho faré aviat!
Aroma de galeta
Aroma de galeta a FB
¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡Bonisisiiiiiiiiiiiimas!!!!!!!!!!!!
Semblen zimmtsterne.
Tens raó, són ben vistoses per regalar.
Es veuen delicioses! i ja m’imagno el toc que li deu donar la cullarada de limoncello…. que bó! Jo per tallar les galetes normalment les fico a la nevera per endurir-les. Es millor congelarla?
Petons!
De ben segur que estant molt bones, la llimona en les postres m’agrada molt i la forma que les hi has donat també.
Una abraçada
m’agrada molt l’acabat de la glaça a les galetes, queden precioses. M’ho apunto per provar perquè es veu fàcil 😉
Mmmmm!!! Amb limoncello i amb la farina d’atmetlla… Quines galetes més bones!
La glaça a les galetes m’agrada molt
Una abraçada
Unes galetes clàssiques delicioses. I queden tan mones!!
Petonets bonica 🙂
Moltes gràcies a tots pels comentaris!
La veritat és que queden amb un gustet de llimona deliciós…
I el truc de congelar la massa és perfecte per obtenir la forma perfecte 😉
Em sembla que han de ser boníssimes, amb el gustet de llimona… i super-elegant la presentació.
L’idea de congelar la massa m’agrada, sempre hi ha problemes en que quedin bé les galetes en forma d’estrella, almenys per a mi!!!
PTNTS
Dolça
Qué maques, i amb el gustet de la llimona… no em puc resistir: les hauré de fer aviat.
Olá Gemma. Excelente! Voltaremos muitas vezes. É um prazer ler a sua recita em catalão e entender tão bem. Espero que entendas também as minhas palavras.
Abraço,
Mom
Que bones Gemma, amb aquest toc de llimona!!! petonets!!
Sophia, Mary and Mom, benvingudes! El portuguès i el català s’assemblen molt 🙂
Moltes gràcies per la vostra visita, ara vinc a visitar el vostre blog 😉
Una abraçada
Fan molt bona pinta…això de congelar la massa és perque quedi la forma tan ben feta? Sembla que estiguin tallades després de cuites!
Elisa, sí, congelar la massa et permet fer el tall perfecte de les estrelles i que no es deformin ni es trenquin les puntes. Prova-ho i ja veuràs com va molt bé 😉
Gemma, he provat de fer les estrelles i t’haig de dir que ha sigut un fracàs! En treure la massa del congelador s’estova de seguida i no donava temps de tallar-les, s’enganxava la massa al talla-pastes i no hi havia manera… no sé si ja és així o he fet alguna cosa malament. Les he cuit, però sense forma i clar, no és el mateix.
Elisa, jo vaig partir la massa en dos, i mentre tallava una massa, l’altra la mantenia al congelador. Quan veia que la massa que estava tallant es descongelava, la tornava al congelador i treia la segona… Això passa a vegades amb algunes galetes, has d’anar jugant amb el fred per poder-les tallar bé sense que es deformin.
Ho tornaré a provar, gacies!!