Escuma de llet de coco amb salsa toffee i neu de poma

Data
13 de maig de 2013
Creat per

Ja fa dies vam anar al taller d’en Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu, que ens va fer un monogràfic dedicat als dolços de cullera. Algunes receptes de les que vam aprendre us les ensenyo avui:

La classe va ser molt interessant, ja que, en total, en Pep va preparar set receptes diferents que es podien combinar entre elles perfectament: una salsa de taronja i menta fresca, una escuma de llet de coco, una crema muntada de gingebre, una crema de peres, una gelatina de Campari, una salsa toffe i uns garapinyats. Com a mostra, ens va fer uns quants emplatats amb diverses combinacions per donar-nos idees de possibles presentacions. Sensacional!

Una de les coses que em va sorprendre més va ser una de les més senzilles que ens va explicar: consisteix en tenir al congelador un tall de poma àcida i ratllar-la directament al plat al moment de servir. Fa un efecte de núvol molt bonic i té una textura en boca sensacional, talment com si mengessis una cullerada de neu pols amb gust de poma. Ho vaig trobar senzillament genial!

Aquí teniu les receptes:

Salsa Toffee

Ingredients:

• 250g de sucre
• 85g d’aigua
• 200g de nata 35% MG

Preparació:

Fer un caramel amb el sucre i l’aigua fins que tingui un color daurat.
Abocar la nata calenta sobre el caramel, amb compte que no esquitxi.
Barrejar bé i bullir fins que es fongui tot el caramel. Treure del foc i reservar.

Escuma de llet de coco

Ingredients:

• 400g de llet de coco
• 200g de nata
• 75g de sucre (si la llet de coco no és dolça)

Preparació:

Diluir la llet de coco amb la nata i el sucre. Colar per un colador fi i omplir un sifó.
Carregar amb dues càrregues de N2O i reservar a la nevera.

Muntar les copes amb una petita capa de toffee al fons, una capa d’escuma de llet de coco i una capa amb la poma àcida congelada ratllada al moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

32 comentaris a “Escuma de llet de coco amb salsa toffee i neu de poma”

  1. Mooolt bé!! Has tret profit de la neu de poma! Ho vaig trobar una idea fantàstica, i tant! i veig qeu el tofee també t’ha sortir bé, malgrat no el provessis perquè ja en coneixies el gust, oi? Petons!

  2. Que cosa mes original i delicada!
    Les postres ideals per a completar un bon dinar o sopar.
    Encara que jo me’l menjava ara mateix si el pillara!
    Com sempre la presentació de deu!
    Besets

  3. Ens van agradar totes les receptes, però la poma gelada es genial, en Pep es un crac.
    T’ha quedat una copa fantàstica i bona Ummm
    Petons

  4. M’he quedat de pedra al llegir com fer la neu de poma, és senzillament genial, una cosa tan fàcil i tan bona d’aspecte i segur que sorprenent per qui ho tasta.

    Genial com sempre Gemma.

    Petons

  5. Veig que el truc de la poma gelada ha causat furor! La trobo que es pot aplicar a infinitats de receptes,tant dolces com salades i et quedes amb el personal ;-D
    La copa t´ha quedat fantàstica.

  6. Amb el Pep no hi ha lloc pel aborriment, sempre aprenem coses sorprenents com la neu de poma, la tinc pendent de fer.
    T’ha quedat una presentación molt maca.
    Encara no hi data pel taller de Juny?
    Petons.

  7. Hola preciosa!!!!
    Ay quina rabia!!! Quan he llegit l’escuma de coco ja me imaginava que es necessitaría el sifó. Ho comprenc perfectament, però em fa rabia perque no el tinc, i la veitat no crec que m´el pugui comprar (pel preu, es clar). Però bé, ja me imventaré alguna coseta per que sembli escuma de coco…. les postres en got m?encanten, i aquestes m’ han enamorat.
    Qué bona la salsa toffee…
    petonets, Gemma.

  8. Quina bona pinta!!! l’escuma de coco m’encanta!! llàstima lo del sifó, però sempre es pot buscar una alternativa!! ja m’ho inventaré!! perquè el postre m’encanta!!

    Petonets!

  9. Que original això de la neu de poma!! m’ha encantat i a més és super simple! Suposo que deu ser just per ratllar, servir i menjar, no? Perquè sinó deu tardar poquet a oxidar-se…
    Gràcies Gemma! 🙂

  10. No sé que m’agrada mes, si la neu de poma, l’escuma de coco, el toffe….Es una combinació genial!!!! Ahir justament vaig comprar poma àcida…. quan arrivi a casa possaré u troç al congelador segur que trobo un bon ús.
    Petons!

  11. En Pep dona molt bones ideas i tu saps posarles en práctica de maravella.
    Moltes gràcies per donarnos la oportunitat de veure les receptes del BonPreu.
    Quina pena que no pugui anar el dia 14.

  12. Una altre postres de sifó!!!! Biiieeeen!!!! Vaig fent llista a veure si li trec la pols!
    Sóc molt fan del toffee o sigui que aquesta salseta cau segur!! Amb un postre amb cafè també ha de quedar genial! Molts petons!!!

  13. ondia aquest taller és tremendo!! crec que m’agrada tot el que ens dius que vas fer… i la idea de la poma es genial i la gelatina de campari ja em crema si no puc tastar-la aviat… amb qué la va combinar el pep?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *