Aquest dissabte vam tenir dinar familiar per celebrar l’aniversari de la meva mare, que feia una xifra ben rodona, i per postres vaig preparar un clàssic pastís gelat:
Me mare és una excel·lent cuinera, sempre ens fa uns dinars de celebració espectaculars. Però jo sóc de les que pensa que, per l’aniversari, la persona homenatjada ha d’anar de convidada, no pot ser que es passi el dia a la cuina per preparar-se el seu propi dinar, oi? Així que aquest dissabte vaig tenir tota la família convidada a casa nostra.
De postres, com que ja arriba la calor i comencen a venir de gust els gelats, em va semblar perfecte recuperar aquest clàssic que fa temps havia estat molt de moda als restaurants: qui no recorda haver menjat un bescuit glacé de vainilla regat amb xocolata calenta? De gust, però, em vaig decantar pel torró, que en format gelat a casa sé que agrada molt.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per un motlle de 24cm)
• Una base de pa de pessic
• 300g de crema de torró (o torró del tou ratllat)
• 8 rovells
• 100g de sucre
• 25g d’aigua
• 400g de nata líquida per muntar
• 100g de xocolata del 70%
• 150g de llet
Preparació:
Posar el sucre i l’aigua en un cassó al foc i fer bullir fins aconseguir un almívar a 120ºC. Abocar l’almívar en forma de rajolí sobre els rovells, sense deixar de batre amb les varilles elèctriques fins que es refredi l’almívar. Els rovells han de quedar ben muntats.
Incorporar els rovells muntats a la crema de torró, amb moviments suaus.
Incorporar la nata semi muntada amb suavitat.
Abocar la barreja dins un cèrcol folrat amb acetato, a sobre d’un silpad o un paper guitarra.
Col·locar la base de pa de pessic al damunt, enfonsant-la una mica per anivellar la superfície.
Reservar al congelador. Un cop congelat, retirar l’acetato i capgirar el pastís del dret sobre la blonda de servir. Decorar i tornar a reservar al congelador.
En el moment de servir, escalfar la llet fins que gairebé bulli. Abocar-la sobre la xocolata picada ben petita. Esperar un parell de minuts i aplicar el túrmix fins aconseguir una salsa brillant i homogènia.
Servir el pastís congelat amb la salsa calenta en una gerra a part.
Per tallar el pastís és pràctic usar un ganivet que haurem escalfat submergint-lo en aigua calenta (i eixugat abans de tallar).
Bon profit!
Tienes toda la razón en invitar a tu madre en su aniversario es su fiesta para disfrutarla y no tener que trabajar.Una tarta sensacional y muy adecuada ya para estos dias.Triunfaste seguro,bueno como siempre
bona setmana
peto
Oh! Quin pastís més bo pel dia de la mare!! M’encanta. Petons
Un pastís perfecte, com sempre!!! Moltes felicitats a ta mare!
Petonets
FANTASTICO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rel otro dia hice los pop cake de la mierea y fue un exito, y estaba buscando recetas de biscuit y tu pones una receta .ya no busco mas, sin duda la tuya la tengo que probar.
cuando dice que la hiciste de turron es porque se pueden hacer de otros sabores? es que no entiendo que es biscuit de vainolla o de turro, la base es nata y huevos y el sabro que quieras poner?
gracias por compartir tu buen hacer . un beso
ana
Ana, puedes hacer biscuit galcé de los sabores que quieras: chocolate, vainilla, praliné… Yo le puse turrón de Jijona porque en casa nos gusta mucho 😉
Unes postres perfectes pel dia d’aniversari! a més ens encanta el gelat de torró… quan faci una miqueta més de calor tots cap al Passeig a comprar-ne! de gelat, eh? els pastissos a casa! Felicitats per la part que et toca!
El millor regal que li podries fer a la teva mami…que anés de convidada!!! :)) i que els hi vas fer??? explica explicaaaa!!!!
el pastís fantàstic!!! Quina feinada deuries tenir Gemma.. ara a esperar al novembre pq et convidin a tu!!! jajaja!!!
Petunets
Eva
De ben segur que la teva mare va estar molt i molt contenta!!! que bo aquest postre…
petonets
Et superes, Gemma!!!
M’encanta!!! i molta felicitat a totes les cuineres de casa teva 🙂
Petons!!!
Felicitats a la teva mare!!!! Segur que va ser un bon regal que fesis tu el dinar!!!! El pastís sembla boníssim. Petonets guapa
Felicitats a la teva mare i atú, per el pastis!!!
Apuntada la recepta…
Petonets.
Moltes felicitats a la teva mare!!! Segur que cel.lebrar l’aniversari amb un pastís com el que li vas fer, és molt més especial. M’ha agradat moltíssim la idea de posar-lo del revés i que li quedi aquesta forma tan xula a la superfície 😉
Petonets
COm sempre m’encanta!! els meus sabors favorits!! xocolata i turró!! si està la meitat de bo que la bavaresa de turró deu estar per morirse del gust!! quina pinta!! ummm!!!
Me l’apunto que segur que cau!
Petonets!
Tens raó, Gemma. El pastís ideal para posar el toc final a un bon dinar, ara que arriba el bon temps, ve molt de gust menjar pastissos gelats. I si és d turró encara més bo.
T’ha quedat de película. Qué maca la superfície del pastís, així a cuadradets.
la teva mare estaría molt contenta!!!!
felicitats a les dues!!!
petonets.
que maco Gemma, i bo ha de ser un bona estona! amb la crema de torró i la xocolata…jolin…aqui no hi ha qui es posi de regim! m’agrada molt! ptons
El pastís una meravella!! I segur que la teva mare va quedar encantada d’anar convidada a un dinaret casolà!!
Felicidades para tu madre y que contenta estaría con esta tarta, bueno todos los que la comieron, jeje
Bss
Felicitats a la teva mare!!! així convidada dona més bó fer anys i amb aquest pastis de postres tot un èxit.. llàstima no tenir torró en aquestes dates, m´agraria molt fer-lo. Petons, i bona setmana Gemma.
gemma ,això si que va ser un regal ben complert. Aquest bescuit t’ha quedat molt bé.
Petons
Molt bé això de convidar! elles sempre ens porten avantatge!
El pastís fantàstic!
Felicitats a la teva mare, segur que va gaudir del dia i del bescuit tant bo que li vas fer.
Petons.
t’ha quedat espectacular! jo vaig probar un cop de fer un bescuit de torró gelat i no em va sortir massa bé…
Moltes felicitats a ta mare!
El pastís està xulissim,segur que li va encantar.
Si ella és una excel.lent cuinera tu eres una pastissera de deu!
L’equip perfecte!
Besets
El pastis va ser la guinda del dinar. El menú era digna de ser servit a les taules del Celler de Can Roca i no és broma ni ceguesa de mare. Vuit mini plats espectaculars i bonissims.
Tot el dinar va ser un éxit.
Gràcies per la festa sempre la recordaré
Nenaaaa, quina pinta que té aquest bescuit. Luxe total! Ara me’n menjava un bon tros… 🙂
magnifica recepta… dues preguntes:
tens un termòmetre especial per sucre? o com ho fas per saber aquests 120º
sembre desfàs la xocolata amb el turmix?
ah!! i felicitats a la mare!!…
Alfons, els 120º són graus centígrads, ho miro amb un termòmetre normal de temperatura, no pas un de graus baume o brix. Ho posaré a la recepta!
Quan has de barrejar xocolata (greix) amb un líquid (de base aigua) va molt bé aplicar túrmix per aconseguir una emulsió perfecta. A més, així és més ràpid i tampoc és gaire feina… Per mi és més còmode que no pas estar 5 minuts rementant amb unes varilles 🙂
Felicitats per la teva mare !! Aquest si que es dels que m’ agraden i molt, intentaré fer-lo ja veurem que tal, amb lo ve que o expliques crec que amb sortirà bé.
Petons
Felicitats a totes dues! Oi que és bo? La combinació torró i xoco és la que més m’a grada.
Felicitats a la teva mare Gemma! i tant que sí, jo també ho penso… Segur que en el fons va estar encantada d’anar convidada aquell dia 🙂 I més amb aquest super pastís!! t’ha quedat perfecte, i molt original el gravadet que queda a sobre!
Petons!!
Muchas felicidades a tu madre por ese añito más, y por poder disfrutar de un postre tan bonito y rico, y de una hija tan habilidosa en la cocina.
Un besín.
Felicitats a la teva mare. Segur que va quedar encantada amb aquest bescuit. El turró m’agrada molt i ja amb la xocolata per sobre el vici definitiu!
Una abraçada
Moltes felicitats per el aniversari de la teva mare.
Gemma que per molt anys li puguis fer aquets postres tan exquists.
Un peto Mben fort
Deuen ser uns festivals els àpats a casa vostra.
Vaig llegir l’article del teu pare.;)
Bon cap de setmana.
Molt ben pensat que la teva mare no hagi de cuinar per celebrar el seu aniversari.. i aquest pastís m’ encanta,i amb la xocolata calenta és tota una delícia.
Felicitats a la teva mare!
Realment el millor regal que els podem fer és un àpat on elles no hagin de fer res més que menjar i gaudir!
PTNTS
Dolça
Ha de ser molt bo, felicitats!
Es pot fer amb torró normal?
Com has aconseguit que la superfície quedi així?
La teva mare segur que va estar molt contenta de poder anar de convidada en un dia tan especial.
Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!
La veritat és que va ser un bon pastís i va tenir molt èxit.
Anna, l’he provat de fer també amb torró (de xixona) ratllat enlloc de la crema i també queda molt bé.
Sandra, els quadrets de la superfície va quedar perquè vaig muntar el pastís sobre una base de silicona amb aquesta forma, així queda més bonic, oi?
Hola Gemma, felicitats a la teva mare!! segur que va ser una bona celebració amb aquest pastís tant espectacular. Una abraçada!
Segur que veu disfrutar molt al dinar i es una molt bona idea que la protagonista no tingui que passar-se el dia cuinant. El bescuit impressionant!
Petons!
És un gran regal el que li vas fer a la teva mare! Clar que sí, estic completament d’acord amb tu. Almenys el dia del nostre aniversari hem d’anar convidats, no pot ser això d’estar tancat a la cuina per molt que ens agradi cuinar! El bescuit boníssim i amb la xocolata calenta per sobre un 10!! Felicitats a la mare!!! Molts petons!!
La foto del tall, preciosa. No sabia aquest truc del ganivet per fer els talls més nets, l’hauré de recordar (un altre…).