Ja fa dies que tinc pendent penjar la recepta del segon pastís que vaig preparar pel sopar dels Escorpins, un púding molt especiat, amb mel, pa d’espècies i sucre muscovado:
La recepta no té cap secret, és un púding ben clàssic. Però canviant tres ingredients es converteix en un púding molt original i diferent. D’una banda, vaig utilitzar el pa d’espècies tan típic de França, que elaboren amb sucres sense refinar, mel, canyella i gingebre. D’altra banda, vaig potenciar el gust de mel fent-la servir com a edulcorant. I a més, vaig utilitzar un sucre sense refinar, el muscovado molasses, que m’encanta pel seu regust a regalèssia i a cafè.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 8 llesques de pa d’espècies
• 4 ous
• 500ml de llet
• 1 branca de canyella
• 1 pell de llimona
• 2 trossets de gingebre fresc
• 3 cullerades de mel
• 75g de sucre muscovado molasses
• Caramel líquid
Preparació:
Posar en un cassó la llet, la canyella, el gingebre i la pell de llimona. Posar-ho al foc fins que bulli, tapar i deixar infusionar 15 minuts. Colar i reservar.
Barrejar la llet, els ous, la mel i el sucre muscovado.
Esmicolar el pa d’espècies i barrejar-lo amb la mescla anterior.
Abocar la barreja dins un motlle de plumcake untat amb caramel líquid. Tapar el motlle amb un paper d’alumini.
Coure’l al bany Maria al forn a 160º durant una hora aproximadament.
Deixar refredar i desemmotllar.
Bon profit!
ostres! Si el pa d’especies es bo de per si….en puding ni t’explico!! el toc de gingebre, mel i caramel ha de ser una explosió de sabors fantastic! petons
M’ha agradat moltíssim aquest canvi d’ingredients que introdueixes. El color ja parla sol, però és que el gust deu ser pecaminós!! I el pa d’espècies… què vols dir, aquell tipus alemany que és humit? Petonets!
una combinación fantástica de sabores y queda bien húmedo y bueno,el corte se ve rico,rico
peto
Mira, t’haig de confessar que cada cop estic entrant més amb el mundillo de les postres….(qui m’ho havia de dir!!!) aquestes coses que penges segur que en tenen part de culpa 😉 i aquest púding em mola! a veure si m’ho curro quan algú es torni a apuntar a taula (que segurament que serà aviadet,…hehehe)
Ostres, doncs jo n’he fet un de pa i plàtan aquest cap de setmana. Aquests púddings són ideals per reaprofitar el pa que s’ha posat dur i la fruita madura, també! 😛
fa una fila estupenda!! amb aquests canvis es converteix en unes postres extraordinàries!!
Ja m’imagine el saboret tan bo que tindrà per l’espècies.
A més,és veu tan sucoset…huuuummm!
Besets
Marina, el pain d’epice és un pa de pessic francès que es fa en motlles allargats i el venen pre tallat. És dolç, amb canyella, mel i altes espècies. Jo vaig fer servir el que trobo aquí, de la marca Gerblé, però a França n’hi ha de moltes més marques i és molt comú a tot arreu.
Ostres, Gemma! Fas uns postres espectaculars!!!
Cada cop et superes més!!!
Entre les mones, els braços de gitano, i aquests púdings… jo no sé pas què triar per fer… Se’m fa la boca aigua!!!
Mil gràcies per deixar-nos les receptes tan ben explicades!!!
Petonets!!!
Ja me’n recordo! Boníssim! Un gust molt alternatiu per una preparació ben clàssica. Un encert!
Molt original el puding fet amb el pa d¡especies, ha de tenir un sabor intens i molt sucós.
Petons.
Com es nota la esperiencia que vas tenint.
Salutacions
I love pudings, dels meus postres preferits per humits, dolços i altre cop humits!!! 🙂
Roser, va quedar un púding molt especiat i gustós, sobretot també gràcies al sucre muscovado, amb el toc de regalèssia que té boníssim.
Miquel, els púdings sempre queden molt sucosos i humits, ideals per postres després d’un gran sopar…
Jordi, m’encanta que mica en mica t’atraveixis amb les psotres, je je je… i si jo hi ajudo una miqueta, molt millor! Ja m’avisaràs si fas el púding, eh? 😉
Iris, amb plàtan ha de ser boníssim!! Ja l’has posat al blog? Els púdings són receptes d’aprofitament molt anitgues i ben bones!
Neus i Maria, la cuina ha té això, oi? Amb quatre canvis pots versionar una recepta de tota la vida i convertir-la en una de ben bona i original 😉
Gemma, moltes gràcies pel teu comentari! Però fer un púding no costa gens, crec que és de les receptes més fàcils que existeixen, je je je…
Pol, feia dies que tenia pendent publicar la recepta, des del febrer! Va tenir èxit, oi? Amb un gust de regalpessia, mei i espècies ben diferent…
ANABDN, és veritat que va quedar molt sucós i gustós.
Reme i Núria, moltes gràcies, però en realitat fer un púding no té cap secret, je je je… és una recepta facilíssima!
Starbase, tu ets dels meus, jo també prefereixo postres humides i fàcils de passar… sabia que t’agradaria! 😉
Quina bona pinta que té!!! i realment els puddins son ideals per aprofitar algunes restes!! el pà d’especies no l’havia sentit mai, però ha d’estar molt bo!!
Petonets!!
Uauuuu, ja saps que ami els púdings em ciflen i rexiflen i si és amb aquestes espècies tan gustoses i llamineres encara més! em quedo la recepta Gemma 🙂
Ha de estar boníssim!!!
PTNTS
Dolça
Té una pinta increíble. Els puddings m’agradan molt, però no els acostumo a fer a casa. Petonets
Quan una recepta porta sucre moscovado sé segur que m’agradarà.
Nani
m’encanten els púdings, la pena és que no els preparo mai perquè només m,agraden a mi. La combinació entre el pa d’espècies i el sucre muscovado ha de ser boníssima.
Umm quina pinta !!! m’encantan els puddings . I d’espècies deu ser bonísssimmmmm
M’agraden moltíssim el pudings, però a casa no massa… així que m’hauràs de convidar…! petó
magnifiques aquestes innovacions… on compres aqui, el pa d’especies?
M’ apunto al club de fans de postres “humides”…I tant, que quedes com una reina després de sopar! amb aquest regustet de cafè del sucre moscovado ho tens tot en 1.
Aquest púding ho té tot!! M’encanta el púding i m’encanta m’encanta m’encanta els pans especiats!!! Tinc speculoos creus que podria fer-ne una variació? Crec que ho provaré! 😉 Petons Gemma!!!!
Quina cosa més bona!!! Fa una pinta deliciosa!!! Si trobe aquell pa d’espècies de què parles, de segur que el faig, el púding!!
Una recepta molt especial i molt exótica amb tantes especies i sabors… un pudding molt interessant!!
Alfons, el pa d’espècies que vaig trobar era de la marca Gerble, el trobes a la majoria dels supers. A França en trobes de més bons i de més marques a tot arreu, però aquí no és tan fàcil. Tot i que aquest de la marca Gerblé és prou bo.
Nuni, amb galetes no sé com quedaria, perquè ha de ser alguna cosa seca que admeti agafar líquid, semblant a un pa, croissant o magdalena… però s’haurà de provar com queda, perquè el gust de les speculoos m’encanta!
Quin gust tan bo que deu tenir aquest pudding.
Ja he vist quin és el pa d’espècies, va bé de saber-ho.
Bon cap de setmana.
T’ha quedat de vici, tens una gran imaginació per treure aquestes postres tan bones!
Una abraçada
Hola gemma tienes unas recetas increible, y los trucos de la mona ya los he probado,sobretodo a lo que resoecta a la cobertura de chocolote me he comprado un termometro y es estupendo.
Quisiera hacerte una pregunta.
Yo suelo hacer lemond cur con mantequilla, pero que opinas de lo que dicen mantequilla clarificda, vale la pena hacer los postres con mantequilla clarificada o solo sirve para postres concretos?
Saludos y gracias
Ana
Amb el pa d’ especies ha de quedar amb un gust boníssim, i fa pinta de baixar molt i molt bé, es veu una mica sucoset.
Ana, para el lemon curd yo no clarifico la mantequilla. Es cierto que queda un poco más transparente y brillante (como pasa con la salsa holandesa), pero la verdad es que a mi no me compensa el esfuerzo. Aunque si usas mantequilla clarificada te quedará perfecto, ¡claro!
Donde sí clarifico la mantequilla es cuando puede quemarse, ya que clarificando la mantequilla quitas la lactosa y evitas que se queme y salgan los puntitos negros. Por ejemplo, para pintar una pasta filo que se hornea a 180º (si la mantequilla no está clarificada salen unos puntitos negros muy feos).
Hola Gemma, el formatge San Simón té un toc fumat molt bo, però en aquest cas al ser una crema es més suau. Si t’agrade més fort possa el autèntic y gratina’l una mica.
Petons.
Me gusta el pudding y mas con la mezcla de pa d’especies!!!
Bss
Laura, el pa d’espècies és típic de França,. aquí costa de trobar. Jo el compro de la marca Gerblé.
Helena, jo també sóc fan de les postres humides i textures flonges com els púdings, trobo que són ideals com a postres després d’un gran menjar.
Dolça, boníssim!
Judith, per què no en fas a casa? Són super fàcils de fer! No els agrada a la teva família?
Nani, a mi també m’encanta el sucre muscovado, sobretot el dark, trobo que té un gust de regalèssia boníssim i és molt més aromàtic i gustós.
Eva, ostres, no saben pas el què es perden no menjant púding… doncs per tu sola te’n fas un de petit i ja està! 🙂
Ester, si t’agraden els púdings i les espècies, aquest l’has de fer que t’encantarà!
Teresa, com li deia abans a l’Eva, aquest és tan bo que et recomano que te’n facis un de petit per tu sola, je je je…
CRISTINAT, crec que som uns quants al club de fans de les postres humides, je je je… per mi són el tipus de postres que vénen més de gust després d’un gran dinar, oi?
Francesc, si no trobes pa d’espècies el pots fer igual però amb magdalenes i croissants. Si poses mel, canuella i sucre muscovado, segur que et quedarà molt semblant.
Abril, més que exòtica diria que és aromàtica i molt gustosa. A nosaltres ens va agradar molt 😉
Mònica, aquest de la marca Gerblé és molt fàcil de trobar. I val la pena fer-lo, que queda molt bo!
Cris, ja saps que a mi m’encanten els púdings, trobo que són molt versàtils i admenten mil variacions…
Anna, queda sucoset i molt gustós, fàcil de passa!
ANABDN, molt bona idea això de gratinar el formatge San Simón! Ja imaginava que el fumat a la crema no es deu notar gaire… moltes gràcies per aclarir-ho! 🙂
Dolores, a mi també m’encanta el púding, i amb les espècies va quedar molt bo.
Conec aquest pa d’espècies francès, amb canyella i mel.
El púding també serà molt bo.