Púding de pa d’espècies

Data
16 d'abril de 2013
Creat per

Ja fa dies que tinc pendent penjar la recepta del segon pastís que vaig preparar pel sopar dels Escorpins, un púding molt especiat, amb mel, pa d’espècies i sucre muscovado:

La recepta no té cap secret, és un púding ben clàssic. Però canviant tres ingredients es converteix en un púding molt original i diferent. D’una banda, vaig utilitzar el pa d’espècies tan típic de França, que elaboren amb sucres sense refinar, mel, canyella i gingebre. D’altra banda, vaig potenciar el gust de mel fent-la servir com a edulcorant. I a més, vaig utilitzar un sucre sense refinar, el muscovado molasses, que m’encanta pel seu regust a regalèssia i a cafè.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 8 llesques de pa d’espècies
• 4 ous
• 500ml de llet
• 1 branca de canyella
• 1 pell de llimona
• 2 trossets de gingebre fresc
• 3 cullerades de mel
• 75g de sucre muscovado molasses
• Caramel líquid

Preparació:

Posar en un cassó la llet, la canyella, el gingebre i la pell de llimona. Posar-ho al foc fins que bulli, tapar i deixar infusionar 15 minuts. Colar i reservar.
Barrejar la llet, els ous, la mel i el sucre muscovado.
Esmicolar el pa d’espècies i barrejar-lo amb la mescla anterior.
Abocar la barreja dins un motlle de plumcake untat amb caramel líquid. Tapar el motlle amb un paper d’alumini.
Coure’l al bany Maria al forn a 160º durant una hora aproximadament.
Deixar refredar i desemmotllar.

Bon profit!

Comparteix

40 comentaris a “Púding de pa d’espècies”

  1. M’ha agradat moltíssim aquest canvi d’ingredients que introdueixes. El color ja parla sol, però és que el gust deu ser pecaminós!! I el pa d’espècies… què vols dir, aquell tipus alemany que és humit? Petonets!

  2. Mira, t’haig de confessar que cada cop estic entrant més amb el mundillo de les postres….(qui m’ho havia de dir!!!) aquestes coses que penges segur que en tenen part de culpa 😉 i aquest púding em mola! a veure si m’ho curro quan algú es torni a apuntar a taula (que segurament que serà aviadet,…hehehe)

  3. Ostres, doncs jo n’he fet un de pa i plàtan aquest cap de setmana. Aquests púddings són ideals per reaprofitar el pa que s’ha posat dur i la fruita madura, també! 😛

  4. Marina, el pain d’epice és un pa de pessic francès que es fa en motlles allargats i el venen pre tallat. És dolç, amb canyella, mel i altes espècies. Jo vaig fer servir el que trobo aquí, de la marca Gerblé, però a França n’hi ha de moltes més marques i és molt comú a tot arreu.

  5. Ostres, Gemma! Fas uns postres espectaculars!!!
    Cada cop et superes més!!!
    Entre les mones, els braços de gitano, i aquests púdings… jo no sé pas què triar per fer… Se’m fa la boca aigua!!!
    Mil gràcies per deixar-nos les receptes tan ben explicades!!!
    Petonets!!!

  6. Roser, va quedar un púding molt especiat i gustós, sobretot també gràcies al sucre muscovado, amb el toc de regalèssia que té boníssim.

    Miquel, els púdings sempre queden molt sucosos i humits, ideals per postres després d’un gran sopar…

    Jordi, m’encanta que mica en mica t’atraveixis amb les psotres, je je je… i si jo hi ajudo una miqueta, molt millor! Ja m’avisaràs si fas el púding, eh? 😉

    Iris, amb plàtan ha de ser boníssim!! Ja l’has posat al blog? Els púdings són receptes d’aprofitament molt anitgues i ben bones!

    Neus i Maria, la cuina ha té això, oi? Amb quatre canvis pots versionar una recepta de tota la vida i convertir-la en una de ben bona i original 😉

  7. Gemma, moltes gràcies pel teu comentari! Però fer un púding no costa gens, crec que és de les receptes més fàcils que existeixen, je je je…

    Pol, feia dies que tenia pendent publicar la recepta, des del febrer! Va tenir èxit, oi? Amb un gust de regalpessia, mei i espècies ben diferent…

    ANABDN, és veritat que va quedar molt sucós i gustós.

    Reme i Núria, moltes gràcies, però en realitat fer un púding no té cap secret, je je je… és una recepta facilíssima!

    Starbase, tu ets dels meus, jo també prefereixo postres humides i fàcils de passar… sabia que t’agradaria! 😉

  8. Quina bona pinta que té!!! i realment els puddins son ideals per aprofitar algunes restes!! el pà d’especies no l’havia sentit mai, però ha d’estar molt bo!!

    Petonets!!

  9. Aquest púding ho té tot!! M’encanta el púding i m’encanta m’encanta m’encanta els pans especiats!!! Tinc speculoos creus que podria fer-ne una variació? Crec que ho provaré! 😉 Petons Gemma!!!!

  10. Alfons, el pa d’espècies que vaig trobar era de la marca Gerble, el trobes a la majoria dels supers. A França en trobes de més bons i de més marques a tot arreu, però aquí no és tan fàcil. Tot i que aquest de la marca Gerblé és prou bo.

    Nuni, amb galetes no sé com quedaria, perquè ha de ser alguna cosa seca que admeti agafar líquid, semblant a un pa, croissant o magdalena… però s’haurà de provar com queda, perquè el gust de les speculoos m’encanta!

  11. Hola gemma tienes unas recetas increible, y los trucos de la mona ya los he probado,sobretodo a lo que resoecta a la cobertura de chocolote me he comprado un termometro y es estupendo.
    Quisiera hacerte una pregunta.
    Yo suelo hacer lemond cur con mantequilla, pero que opinas de lo que dicen mantequilla clarificda, vale la pena hacer los postres con mantequilla clarificada o solo sirve para postres concretos?
    Saludos y gracias
    Ana

  12. Ana, para el lemon curd yo no clarifico la mantequilla. Es cierto que queda un poco más transparente y brillante (como pasa con la salsa holandesa), pero la verdad es que a mi no me compensa el esfuerzo. Aunque si usas mantequilla clarificada te quedará perfecto, ¡claro!

    Donde sí clarifico la mantequilla es cuando puede quemarse, ya que clarificando la mantequilla quitas la lactosa y evitas que se queme y salgan los puntitos negros. Por ejemplo, para pintar una pasta filo que se hornea a 180º (si la mantequilla no está clarificada salen unos puntitos negros muy feos).

  13. Hola Gemma, el formatge San Simón té un toc fumat molt bo, però en aquest cas al ser una crema es més suau. Si t’agrade més fort possa el autèntic y gratina’l una mica.
    Petons.

  14. Laura, el pa d’espècies és típic de França,. aquí costa de trobar. Jo el compro de la marca Gerblé.

    Helena, jo també sóc fan de les postres humides i textures flonges com els púdings, trobo que són ideals com a postres després d’un gran menjar.

    Dolça, boníssim!

    Judith, per què no en fas a casa? Són super fàcils de fer! No els agrada a la teva família?

    Nani, a mi també m’encanta el sucre muscovado, sobretot el dark, trobo que té un gust de regalèssia boníssim i és molt més aromàtic i gustós.

    Eva, ostres, no saben pas el què es perden no menjant púding… doncs per tu sola te’n fas un de petit i ja està! 🙂

  15. Ester, si t’agraden els púdings i les espècies, aquest l’has de fer que t’encantarà!

    Teresa, com li deia abans a l’Eva, aquest és tan bo que et recomano que te’n facis un de petit per tu sola, je je je…

    CRISTINAT, crec que som uns quants al club de fans de les postres humides, je je je… per mi són el tipus de postres que vénen més de gust després d’un gran dinar, oi?

    Francesc, si no trobes pa d’espècies el pots fer igual però amb magdalenes i croissants. Si poses mel, canuella i sucre muscovado, segur que et quedarà molt semblant.

    Abril, més que exòtica diria que és aromàtica i molt gustosa. A nosaltres ens va agradar molt 😉

  16. Mònica, aquest de la marca Gerblé és molt fàcil de trobar. I val la pena fer-lo, que queda molt bo!

    Cris, ja saps que a mi m’encanten els púdings, trobo que són molt versàtils i admenten mil variacions…

    Anna, queda sucoset i molt gustós, fàcil de passa!

    ANABDN, molt bona idea això de gratinar el formatge San Simón! Ja imaginava que el fumat a la crema no es deu notar gaire… moltes gràcies per aclarir-ho! 🙂

    Dolores, a mi també m’encanta el púding, i amb les espècies va quedar molt bo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *