Pastís de maduixes i festucs

Data
19 de març de 2013
Creat per

Aquest any vam celebrar el tradicional Sopar dels Escorpins amb una mica de retard. Tot i que aquest sopar sempre el fem el novembre, degut a la meva feina al restaurant Espaisucre el vam haver d’ajornar fins ara. Com diu el refrany, val més tard que mai, oi? De postres vaig preparar un parell de pastissos, un dels quals va ser aquesta mousse de festucs i maduixes:

El sopar va consistir en un self-service/bufet lliure a base de creps. M’encanten aquests sopars informals on els convidats tenen una mica més de feina que l’habitual en un sopar: amb gran varietat de farcits i de salses per escollir, i amb la opció de beixamel i formatge per gratinar, és molt divertit veure les creps que es preparen els que seuen al teu voltant!

De postres em venia de gust preparar un pastís més vistós dels que acostumo a fer a casa, i com que la temporada de maduixes ja ha començat, em va semblar que una mousse a capes era una bona opció. El resultat ens va agradar moltíssim ja que va quedar molt suau i poc dolç. Tot i que porta una mica de feina, val la pena el resultat!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 24cm de diàmetre)

Per la mousse de maduixa:
• 500g de maduixes
• 150g de sucre
• 50ml de llet
• 4 fulles de gelatina
• 250ml de nata per muntar

Per la mousse de festucs:
• 300g de festucs pelats
• 300g de llet condensada
• 100ml de llet
• 6 fulles de gelatina
• 500ml de nata líquida per muntar

• Una base de pa de pessic
• Xocolata blanca

Preparació:

La mousse de maduixa:
Triturar les maduixes i el sucre amb el túrmix.
Escalfar la llet i desfer-hi la gelatina prèviament hidratada en aigua freda. Barrejar-la amb les maduixes.
Semi muntar la nata i incorporar-la amb suavitat a les maduixes.
Abocar la mousse en un motlle rodó més petit que l’aro amb el que muntarem el pastís. Ha de quedar d’un dit de gruix. Si el motlle no és de silicona, folrar-lo amb paper film per tal de facilitar-ne el desemmotllat. Congelar.

La mousse de festucs:
Triturar els festucs. Incorporar la llet condensada i barrejar.
Escalfar la llet i desfer-hi la gelatina prèviament hidratada en aigua freda. Incorporar-la a la barrejar anterior.
Semi muntar la nata i incorpora-la amb suavitat a la mousse.

Muntatge:
Muntarem el pastís a l’inrevés:
Sobre una safata ben plana disposar un paper guitarra o paper film. Col·locar un aro folrat amb acetato o paper film. Abocar a dins una tercera part de la mousse de festucs.
Treure la mousse de maduixes del congelador i desemmotllar-la. Col·locar-la, ben centrada, sobre la mousse de festucs i acabar de cobrir amb la resta de mousse de festucs.
Col·locar a sobre la base de pa de pessic, tallada d’un diàmetre més petit que l’aro del pastís. Enfonsar el pa de pessic fins que quedi al mateix nivell que la mousse.
Congelar el pastís.
Unes hores abans de servir el pastís, desemmotllar-lo i girar-lo del dret sobre la safata de presentació. Reservar a la nevera per tal que es descongeli a poc a poc.

La decoració:
Temperar la xocolata blanca. Amb l’ajuda d’un cornet de paper, formar un enreixat de xocolata blanca sobre una tira d’acetato. Col·locar la tira de plàstic al voltant del pastís i deixar quallar la xocolata. Un cop quallada la xocolata, retirar amb compte el plàstic del voltant.
Reservar a la nevera dins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

47 comentaris a “Pastís de maduixes i festucs”

  1. un pastel brutal,dos sabores muy buenos que debe ser celestial el poder saborearlo,te ha quedado magnifico con esta enrejado de chocolate blanco.Da trabajo pero con final gratificante
    peto

  2. Quina bona pinta!! m’encanta la combinació dels dos sabors i el muntatge. L’única vegada que he intentat un muntatge com aquest la part de fora literalment es va convertir en líquid! jejejeej!! però de sabor bonissim!
    M’apunto la recepta!
    Petonets!

  3. A mi també m’agraden molt els apats tipus bufet. Aixó d’anar picant, i preparant al teu gust… ummm que bé m’ho passó! El pastis espectacular com sempre. La combinació molt original i aixó de que no sigui gaire dolç, perfecte!

  4. Doncs si, Gemma, si que sembla un pastís dificil, però al mateix temps els resultats son espectacular!!! M’agrada molt Gemma…. inclós et deia en un missatge que se m’ha borrat que el veig massa dificil com per guardar-lo, per fer-lo en un dia d’aquets…però ho faré…el tall es veu impressionant!!!!!

  5. Absolutament espectacular, Gemma! Amb sorpresa inclosa ja que la mousse de maduixa no es veu fins que fas el tall… un pastís de nivell avançat, però! Ara bé, ho recomano a tothom: una delícia!

  6. Hola Gemma!!!
    Noia, m’has deixat sense paraules… quina passada de pastís!!!
    Quins colors, quina perfecció….
    Et felicito!!!!
    Cada día fas coses més extraordinaries…
    Petonets i bones vacances de Setmana Santa!!!!

  7. Està clar que per degustar un pastís com aquest i fer una celebració sempre valdrà més tard que mai!!! 😉 M’encanta Gemma, ets una artista, l’enreixat és preciós! A veure si algun dia m’animo, però això d’atemperar la xocolata encara no ho he fet mai… Petons!!

  8. Quima, porta una mica de feina, però val la pena! I de tant en tant ve de gust preparar un pastís més elaborat, oi?

    Miquel, l’enreixat queda molt xulo, oi? Encara que s’hagi de temperar la xocolata, queda tan bé que val la pena 😉

    Roser, si el fas ja m’ho diràs, segur que tindrà molt èxit 😉

    Mònica, a mi també m’agraden molt els sopars tipus bufet, són molt més divertits!

    Gràcies, Gemma!

    Laura, el muntatge es fa del revés perquè la capa de dalt quedi ben llisa. I s’ha de fer amb una mousse consistent perquè si és massa líquida s’escapa pel costat, que a mi també m’ha passat 😉

  9. Lídia, la combinació de maduixes i festucs ens va agradar molt, trobo que lliguen bé, oi?

    Maria, m’alegro que t’agradi 🙂

    Ribereña, ara que comença la temporada de maduixes, val la pena aprofitar-ho, que són boníssimes i m’encanten!

    Marylou, va quedar molt bo i va tenir molt èxit 🙂

    Anna i Cristina, si el feu ja m’ho direu, eh? 😉

    Judith, treballes al carrer Princesa? On??? Ostres, quina casualitat! Vaig acabar el Nadal, ara ja només hi vaig de tant en tant… llàstima de no saber-ho abans perquè hauríem pogut quedar…

  10. Neus, la combinació de les maduixes amb els festucs va quedar molt bona.

    Isabel i Dolores, moltes gràcies, m’aelgro que us agradi!

    Júlia, benvinguda al blog, no coneixia el teu blog… ara vinc a fer-te una visita 😉

    Gemma, aquest pastís sense la foto del tall no s’entén gaire, oi? Perquè de fora no es veu ni la base ni la mousse de maduixa. Era obligat posar la foto del tall, je je je…

    ANABDN, a mi m’agrada fer receptes senzilles, però de tant en tant val la pena complicar-se una mica, oi? el resultat realment val la pena i compensa l’esforç!

  11. Silvia, ets una exagerada, je je je…

    La cuina de l’Eri, la combinació ens va agradar molt. I l’enreixat de xocolata queda molt maco, val la pena la feina de temperar la xocolata 😉

    Pilar, veure com la gent es monta la seva crep és molt divertit, hi ha cada combinació de farcit que deu ni dó, je je je…

    Sion i CristinaT, m’alegro que us agradi!

    Mon, no és tant difícil, més aviat és laboriós… porta feina perquè s’han de fer tres coses i es munta una mica diferent, però no és difícil. I si vols, no cal que facis l’enreixat de xocolata, així encara serà més fàcil 😉

  12. Pol, la sopresa de la mousse de maduixa és la gràcia del pastís, oi? Quan el talles a taula i la gent descobreix l’interior sempre causa sensació 🙂

    Silvia, muchas gracias, me alegro que te guste 😉

    Elvira, això de les creps self service jo ho faig molt sovint i sempre té molt èxit! A més, la festa així és més divertida i entretinguda.

    Tintanii, moltes gràcies! És d’aquells pastissos que porten feina però que valen la pena… Que tinguis bones vacances tu també!

    Silvia, la combinación de fresas y pistachos nos gustó mucho, la verdad es que queda muy bueno 😉

    Bet, una mica més i ens enganxa el següent Sopar dels Escorpins, je je je… I temperar la xocolata al principi fa molt respecte, però quan ho has fet un parell o tres de cops ja li perds la por 😉

  13. ohhhhhhhh!!! Això és el que deuen dir al veure aquest super pastís!!! Xulíssima la presentació, m’encanta això que lamousse de maduixa quedi “amagada”…super vistós Gemma!! I de ben segur que boníssima!!!
    Petunets,
    Eva.

  14. Qué maravilla Gemma y qué preciosidad. Parece sacada del expositor de un escaparate de pastelería de lujo. La combinación de sabores, texturas y la decoración, me parecen de alta repostería. ¡Te felicito!

    Un besín.

  15. A veure… el pastís és especatcular! Però QUINA FEINADA!!! Tens molta traça!
    M’ha agradat això del sopar de creps! Està molt bé que els convidats treballin una miqueta, per variar… jijijijiji!!!! Bona idea! 😉 Petons!!!!

  16. Ostres quines postres mes espectaculars! Veig que ja fa un temps que esta penjada aquesta recepta, pero tenia curiositat per saber quan de temps cal tenir cada capa al congelador i quantes hores s’ha de deixar refredar a la nevera al final. Aquest pastis el probo segur. Moltes gracies Gemma per donar-nos idees tan bones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *