Aquesta és la recepta que he triat de la revista CUINA del mes de gener, unes postres amb dues fruites d’hivern plenament de temporada:
Un dels articles centrals de la revista està dedicat a les taronges, que ara es troben en el seu millor moment. Explica des de l’origen i varietats de les taronges fins a les característiques i opcions culinàries de cadascuna d’elles. Les receptes de l’article són del xef Juanjo Roda que, sent de les terres de l’Ebre, és una autoritat en el tema. Concretament, proposa un escabetx de verat i taronja, una galantina d’ànec a la taronja, un pit de gall dindi amb salsa maltesa i gerds i una poma al forn amb crema de taronja.
Després dels excessos nadalencs ens convenen postres més lleugeres i poc calòriques. I aquestes d’avui ho són: bàsicament poma i taronja, són ideals per oferir unes postres delicioses sense saltar-se els bons propòsits d’any nou…
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
Unes postres ben sanes i bones… a més, amb producte de temporada. M’hi apunto! petons!
un postre muy de temporada,lleno de vitaminas ideales para este invierno frio y ademas bien bueno.
peto
Però com t’ha pogut quedar tant perfecte la poma?!?! Gemma això és lo teu! Deixa la docència i munta ja el xiringuito pastisser i fes escola!!! 😉
Encara no he llegit l’article del Cuina! I si les receptes són del mestre Roda no me les puc perdre!!
Molts petons!!! 🙂
bonissima combinació la de la poma amb aquesta crema de taronja! que bona!!! ets una artista! petons
Amb la pinta que fa…. ha de ser boníssim!! a més com bé dius ens convenen postres lleugers
Petonets
Mira que la poma al forn a mi no m’atrau gaire, però es que aquesta en absolut s’assembla al que normalment coneixem com una poma al forn. A més el punt dolç i àcid de la taronja em sembla que li va molt bé. M’agrada també el constrast de les textures, ha de ser un postre exquisit.
Petonets
Ohhh!!! Una presentació impecable!!! I quina delícia….
Petonets
Wuau…mira que m’agraden les pomes al forn, pero sempre me les menjo tal cual, pero aquesta opció es ben bona.
Una poma deliciosa!! nmo sabia d’aquesta varietat de taronja… ar m’he informat, ben curiós! petons
felicitats per les teves receptes, voldria intentar fer aquesta, dons les pomes al forn ens agraden molt a casa, pero sempre les faig de la manera tradicional.
podries explicar una mica mes la salsa de taronja, dons com esfiquen les taronjes amb suc o triturades
disculpa pero no en se gaire.
gracies
Com sempre una presentació que m’encanta, i la poma amb la taronja deu lligar molt bé, tinc ganes de provar aquesta crema.
Una abraçada
Són tan bones al forn! no les he provades mai amb crema de taronja…Segons el tipus de poma quin constrast amb l´acidesa de la taronja!
Una forma diferent de menjar fruita. Delicioses!
No t’ho creuràs, però mai he provat les pomes al forn, em recorden l’hospital quan feia companyia a la meva mare tantes i tantes vegades.
Aquesta teva no té res de malalt, no m’ho pensaria dues vegades en tastar-la i amb la crema de taronja mmmm….
No perden gens la seva forma, son perfectes i molt bones.
La cous dins de l’almívar al forn, oi?
Petons.
Unes postres ben bones i a més amb productes de temporada.
petons
Riquísimo postre Gemma. La combinación dulce de la manzana, con ese punto de acidez y el sabor tan rico de la naranja, tiene que estar buenísimo. Y la presentación, con ese brillo tan tentado, está de libro.
Un besín.
La poma al forn no es com més m’agrada, però veien aquesta venen ganes de menjar-se-la Ummm ta quedat sensacional.
Petons
Mestre Roda seal of approval? Grande!
I coincideixo amb la Nuni: et queda una presentació apostoflant!!
Unes postres ben bones i sans.
La crema de taronja li anirà de meravella.
Besets
Tant sols veient la foto fa venir ganes de mossegar la pantalla ….Segur que es un postre boníssim. Quan el vaig veure a la revista ja ho vaig pensar!!!
Petonets.
quina bona fila!! i unes postres ben lleugeres per l’època post nadalenca!!
m’he quedat amb la boca obertaaaaaaaaaaa!!!! Quina pintaaaaaaaaaaaa!!! T’ha quedat fantàstic Gemma!!!! i ha de ser ben bona aquesta combinació de poma i taronja…mmmmmmm!!
I estic amb la Nuni…volem escola de la Gemma 😉
Petunets,
Eva.
Impressionant! A més, em calen moltes receptes per poder aprofitar totes les taronges que vam collir diumenge, un carro! De moment n’hem fet un bescuit, però açò em sembla més lleugeret. :-)La foto també invita a pegar-li mos. Gràcies, xiqueta!
Yo la tengo pendiente desde que la vi en la revista. Te ha quedado de lujo
Bss
uauuuuuu Gemma, quina passada de postres. La poma i la taronja combinen a la perfecció!!!! apuntadíssima aquesta recepta. petonets
Espectacular:)) excel·lent presentació
Moltes possibilitats!
Ostres, tu!!! Fa una pinta deliciosa!! I, a més a més, ben fàcil de fer. Queda apuntadíssima!!!
Salutacions
Unes postres meravelloses i bonísimes! A més semblen fàcils de fer… la foto et va quedar espectacular!
una deliciosa combinació i una excelent presentació… éxit segur!!
Una magnifica combinació més una extraordinaria presentació: exit segur
Sembla de mentida, t’ha quedat tan perfecte que fa pena menjar-la.
Petons.
Cinta i Miquel, unes postres sanes amb fruita, que després dels excessos de Nadal és el què ens convé més, oi?
Nuni, l’article és molt interessant i les receptes del Juanjo són genials!
Respecte deixar la docència, aquest any m’he agafat una excedència per poder estudiar a l’Espaisucre, així que ja veus 😉
Roser i Lídia, la combinació dels dos sabors ens ha agradat molt, i val la pena aprofitar ara que les taronges surten tan bones, oi?
Ribereña, de fet, la poma no es cou al forn, si no en un almívar… He posat el mateix títol a la recepta que la revista, imagino que el nom ve de que s’han inspirat en les clàssiques pomes al forn per crear aquestes postres.
Catieu i Neus, són unes postres ben senzilles de fer, us animo a que les proveu!
Teresa, jo tampoc coneixia aquesta varietat de taronges, es veu que n’hi ha mltíssimes! L’article és molt interessant! Tot i que jo he utiltzat les taronges que vaig trobar al mercat, eh?
Mteresa, aquestes pomes es couen bullint-les dins un almívar, en realitat no es fan al forn… he volgut respectar el títol de la recepta de la revista, tot i que ja veig que això està causant una mica de confusió.
La crema de taronja es fa utilitzant el SUC de les 5 taronges, tot i que és veritat que no ho explica gairebé la recepta, jo ho he fet així. Si la fas ja m’ho diràs, eh? 😉
Cris, CristinaT i Miquel, és una combinació molt bona, i una manera diferent i original de menjar aquesta fruita tan comuna…
Cristina, entenc molt bé què vols dir, je je je… però aquesta recepta no té res a veure amb les pomes al forn de l’hospital! Es couen en un almívar i queden molt diferents i molt mes bones 😉
ANABDN, jo la vaig coure dins l’almívar al foc, no al forn… ja veig que el títol de la recepta és terrible, a tothom li passa el mateix….
Quima, sanes i fàcils de fer!
Nieves, el contraste de sabores dulce y ácido queda delicioso. Y con unos ingredientes tan humildes como la manzana y la naranja se consigue un resultado asombroso.
Sión, de fet aquesta poma no està feta al forn, si no en un almívar al foc… Queda molt més bona, amb una textura molt semblant als préssecs en almívar. Estic segura que t’agradaria 😉
Starbase, jo no conec el mestre Roda personalment, però la seva reputació el precedeix. Amb això ja està tot dit! 🙂
Maria, la combinació dels dos sabors és molt encertada.
GEMMA, a mi també em va entrar pels ulls, i clar, després de Nadal es tractava de triar unes postres més lleugeres, i aquestes m’ho van semblar.
Neus, i tant, força lleugeres, que després dels excessos nadalencs toca fer bondat, oi?
Eva, tots plegats sou uns exagerats, je je je… que és una recepta facilíssima que pot fer qualsevol! Ja m’agradaria a mi poder-me dedicar a això 🙂
Queti, amb taronges acabades de collir i ben madures us quedarà una crema deliciosa! Molt millor que fer-ne bescuit, seguríssim! Quina sort tenir aquestes taronges tan bones!
Dolores, doncs ja la pots fer, que queda boníssima!
Judith, Cuina Cinc i Francesc, la combinació de sabors és molt encertada, i la recepta és ben senzilla de manera que no teniu cap excusa per no fer-la 😉
Pol, moltes gràcies 🙂
Alfons i Mònica, us animo a que la feu, més fàcil i més bona impossible!
Gemma,
Acabo de collir taronges de l’hort i la casa està perfumada. Ja sé què faré amb elles, tingues per segur.
Nani
La crema de taronja boníssima, una super presentació i molt bona combinació!!!
Com sempre.
Me matas Gemma. Adoro la fruta en los dulces.
Presentación de 10.
Besos.
T’ha quedat de luxe. Quina presentació més delicada i bonica. Només imaginant el gust…. se’m fa la boca aigua.
Petons!
Nani, ostres, tens taronges del teu hort? Quina sort!!!!!!!!!!!!!! La crema et quedarà molt més bona, seguríssim!
Isabel, la crema tota sola ja és bona, imagina’t combinada amb la poma en almívar… deliciosa!
Silvia, coincidimos del todo, los postres a base de frutas son mis preferidos 😉
Pilar, fàcil, bo i elegant de presentar, aquestes postres ho tenen tot. Així que t’animo a que les provis 🙂
Qué bona tant la poma com la crema de taronja. Dues fruites molt saludables i bones.
Gemma un 10,quina pinta !!!!!!!!!!! ,
Nyam, quina pinta i quina manera tan gustosa de menjar-se unes pomes al forn. Me l’apunto! 😛