Sopa freda de xocolata blanca amb crostons cruixents i gelat de torró. Classe de Nadal amb la Mireia Carbó

Data
5 de desembre de 2012
Creat per

La setmana passada vam assistir a la classe de cuina més esperada de l’any, el monogràfic de Nadal de la Mireia Carbó al Club Social Caprabo. La recepta de postres que ens va fer va ser aquesta sopa tan original:

Aquest cop la Mireia va tornar a estar a l’alçada de les expectatives creades; o fins i tot diria que les va superar! Ens va ensenyar tres receptes pensades fins a l’últim detall, explicant en cada una quins passos podíem fer amb antelació, quines elaboracions es podien congelar i quina mise en place havíem de tenir a punt per tal que l’àpat de Nadal fos tot un èxit. Tot complementat amb consells ben pràctics tant a la cuina com en general, com per exemple la prohibició de rebre els convidats en davantal 😉

Ja coneixem l’opinió de la Mireia de com ha de ser un bon menú de Nadal. Bàsicament són dues idees que comparteixo del tot: no oferir aperitius (o un de petit ben bo, que no tregui la gana per tot el que vindrà després) i, sobretot, oferir postres elaborades a casa, petites però ben bones, i deixar els torrons i polvorons per després. Totalment d’acord!

Les receptes que ens va fer van ser un coulant de lluç i marisc, uns rodonets de pollastre farcits amb salsa de pinyons i codonyat i una sopa freda de xocolata blanca amb crostons cruixents i gelat de torró. Vam quedar tan entusiasmats, que en sé més d’una que ha canviat el menú que ja tenia pensat per poder fer el de la Mieia, je je je… 😉


La sopa de xocolata té tots els ingredients d’una recepta made by © Mireia Carbó: original, senzilla, gens empalagosa, resultona i bonissíssima! A casa ha triomfat: la combinació de textures, temperatures i sabors queda fantàsticament bé, i té una preparació facilíssima. El toc del safrà queda deliciós, i el gelat de torró és ideal com a postres de Nadal. Feu-les!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 4 persones)

• 180g de xocolata blanca
• 150g d’aigua
• ½ pinya
• 1l d’aigua
• 1 pessic de safrà
• 125g de sucre
• 2 llesques de pa sense crosta
• Sucre llustre
• Gelat de torró
• Gerds i/o magranes

Preparació:

Per la sopa, picar la xocolata. Escalfar l’aigua i abocar-la sobre la xocolata. Remenar i refredar-ho a la nevera.
Pelar la pinya i coure-la sencera junt amb l’aigua, el sucre i el safrà. Deixar refredar.
Tallar el pa a dauets, empolvorar-los amb sucre llustre i coure’ls al forn a 180º fins que agafin color.
Tallar una rodanxa de pinya en dauets de la mateixa mida que el pa.
Servir les postres amb el gelat i els crostons al plat i la sopa en una gerra a part.

Bon profit!

Comparteix

44 comentaris a “Sopa freda de xocolata blanca amb crostons cruixents i gelat de torró. Classe de Nadal amb la Mireia Carbó”

  1. mmmm… sembla boníssima la proposta de la Mireia. Jo no estic del tot amb ella, m’agrada molt oferir i tastar força aperitius diferents abans del plat principal, que si cal redueixo en quantitat. Vaja, que la degustació em tira!! Petonets, guapa, i gràcies per la crònica!

  2. Hola Gemma primer de tot donar-te les gràcies per apuntar-me , em va saber greu no saludar-te, a la propera ja quedem, la veritat m’ho vaig pasar molt bé va ser molt agradable i amena, aprens molt amb la Mireia gràcies

  3. JO que sóc fan de la xocolata blanca amb aquest postre m’hi tiro de cap, a més m’encanta la idea dels crostons dolços fets al forn! que bo tot plegat!

    petonets

  4. Em sembla un menú de cinc estrelles. Totes les receptes són maravelloses, fascinants.
    Però em quedo amb la sopa de xoxolata blanc, Gemma, ja saps que les postres són els meus preferits.
    Petonets i bon cap de setmana llarg:)

  5. A veure quan tinc temps d’apuntar-me a algun dels tallers de la Mireia, aquest m’hauria encantat però ara ja estem en plena recta final… Sort en tenim que vosaltres ens feu les cròniques!! 😉 I aquesta combinació ha de ser boníssima!
    M’han encantat els conells del davantal, els aperitius i els postres!

  6. Roser, les postres estan molt ben pensades, la combinació de gustos, temperatures i texutres és espectacular!

    Sandra, el dia 15 tots complirem amb la cita dels aperitius, je je je… però per nadal la cosa és diferent 😉
    Quin greu que s’acabi la Recepta del 15… 🙁

    Marina, la Mireia va dir això mateix que tu: si ens decidim per fer aperitius, llavors no oferir primer plat i anar directes al plat principal, també és molt bona opció 😉

    Cinta, són molt lleugeres, ideals per acabar un gran dinar com el de Nadal. La sopa passa molt bé i el gelat de torró fa molta festa!

    Gemma, me n’alegro!

    Ana Maria, a la propera t’has de presentar, eh? M’alegro que t’agradés la Mireia, que a part de fer receptes perfectes, és molt divertida explicant la classe, oi?

    Lídia, i fins i tot és una sopeta molt bona pels pocs amants de la xocolata blanca, ja que queda lleugera i gens empalagosa 😉

    Ana, són unes postres vistoses i elegants, a l’alçada d’un dinar luxós com el de nadal 🙂

  7. Teresa, com li deia a la Lídia, fins i tot pels pocs amants de la xocolata blanca trobo que és bona, que queda lleugeura i poc empalagosa. Però si no, la Mireia va dir que també es podia fer amb xocolata negra.

    Gemma, la Mireia va dir que es podia fer amb xocolata negra, però que la proposava blanca perquè quedava molt més elegant pel dia de Nadal… I jo afegiria que la combinació amb el safrà m’agrada més amb la blanca que amb la negra. Però estic segura que amb xocolata negra també quedarà molt bé, eh? 😉

    Joaquima, van ser tres receptes per fer-les totes! De fet, me mare ja ha fet la primera del coulant de marisc i li ha encantat!!!!

    Laura, la classe de la Mireia Carbó de Nadal és la més esperada de l’any. Van ser tres receptes rodones de veritat!

    Titanii, les postres i les altres, totes valen molt la pena! I jo res de cap de setmana llarg… que avui treballo i el dia 8 també 🙁

    Dolores, no me estranya 😉

    Nieves, tienes toda la razón: elegante y muy navideño, pero sobre todo ligero, que es lo que necesitamos para poner fin a una comilona como la de Navidad 😉

    Bet, m’encantaria que algun dia et poguessis apuntar a les classes! Però el primer és el primer, i els exàmens passen al davant de tot 🙂

  8. Hola Gemma!
    Hi hauria alguna manera de que poguessis penjar les altres dues receptes o saps d’algun bloc on es puguin trobar? M’anirien tan bé per l’àpat d’enguany!!!

  9. Quin menú més bo!!! El coulant promet…. i aquestes postres a part d’elegants tenen la pinta de ser boníssimes!!!!
    Jo penso com al Mireia i com tu: res d’aperitius, que després la gent no té gana per als altres plats i quan s’arriba a les postres ja està tothom empatxat!!!! I crec que és millor quedar-se amb un puntet de gana que haver de córrer a la farmàcia a comprar sals de fruita, ja,ja…
    Petons

  10. A mi no em toca mai fer postres, per això a la família ja tenim a la Gemma, per tan vaig fer el couland de peix. De nota li vaig posar les tres B.B.B. Bo, Bonic i Barat. Que més volem?
    Triunfarem de manera ben fàcil!!!. Gràcies Mireia

  11. Elisabet i Imma, estic segura que ben aviat les posarà algun blogger que va venir a la classe, ja us avisaré 😉
    I si al final no les posa ningú, us l’envio per mail, ok?

    Anna, això mateix ens va semblar a nosaltres, contrastos de gustos, temperatures i textures, espectacular!

    Pollet, per molts anys! Ja tenim ganes que estrenis tots els teus regals culinaris per veure els resultats, eh? 😉

    Margarida, jo penso igual: et passes tot el dia a la cuina i llavors la gent s’atipa amb els aperitius i ja no tenen gana per menjar el què has cuinat… I si fas aperitius, llavors directes al segon plat!

    M Teresa, ja tinc ganes de tastar el coulant, que segur que serà tot un èxit. I quan tingui temps, provaré el pollastre farcit, que estic segura que també ha de ser ben bo. Visca les receptes de la Mireia!!!!!

    Maria Dolores, ideal per la nit de Nadal, el dinar de Nadal, el de Sant Esteve, el de cap d’any, el de Reis… és que és boníssim! 😉

  12. quina recepta tan bona i fàcil, típica de la Mireia! Em sap molt greu no haver pogut anar a les classes, precissament les de nadal… ja anireu posant les receptes i jo les aniré copiant!
    Una abraçada

  13. He anat alguna classe de la Mireia i totes les recepes que fa són pensades per fer a casa. Pràctiques i amb molt bon resultat, com aquestes postres de nadal.

  14. Otra gran clase de la Mireia,de momento yo ha he probado los rodonets de pollastre y ahora me falta el coulant y tambien esta estupenda sopa que tu has plasmado estupendamente,la proxima semana cae seguro
    peto

  15. Miquel, et vas perdre una de les millors classes de la Mireia!!!!! Quin greu, perquè les receptes salades encara són millors!

    Marylou, et dic el mateix que al Miquel, a veure si la resta de blocaires posen alguna de les altres receptes de la Mireia 😉

    Silvia, nosotros dejamos el plato muy limpio, je je je…

    Anna, totalment d’acord, TOTES les receptes de la Mireia són per fer-les a casa més d’un cop, tenen l’èxit assegurat i són fàcils de fer!

    Anna i Cristina, per fer durant les festes i durant tot l’any! Je je je…

    Miquel, a veure si publiques les receptes, que hi ha molta gent que les demana!!!!!! Me mare ja ha provat el coulant i diu que és boníssim, el farà per un dinar d’aquestes festes amb tota la família de Vic 😉

  16. Gemma, un postre de luxe per aquest Nadal! Ens l’apuntem ben apuntada!
    M’agradaria saber on trobar les altres dues receptes, he estat buscant-les per la web però sense sort.
    Moltes gràcies

  17. les receptes de la Mireia sempre són un éxit, les 3 de nadal són fantàstiques. Llàstima que per temes de feina no hagi pogut anar darrerament a cap dels tallers 🙁

  18. Simplement genial!! A més de fer unes receptes estupendes, la Mireia és divertidíssima i una comunicadora excel.lent. Tinc molta enveja d’aquesta estona tan agradable.
    M’encantaria tenir les receptes per fer-les aquest Nadal. A veure si us animeu a penjar-les!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *