Blogs contra la fam és una iniciativa nascuda a Facebook per tal de promoure el Gran Recapte d’Aliments que durà a terme el Banc dels Aliments de Catalunya els dies 30 de novembre i 1 de desembre de 2012. Aquesta ja és la segona edició, en la qual tots els blogs adherits avui publiquem una recepta amb els ingredients bàsics que es recullen. La meva proposta són unes senzilles i humils creps amb sucre, que porta aliments tan bàsics com llet, farina, ous i sucre:
Des d’aquí us animo a col·laborar al Gran Recapte d’Aliments que es farà aquesta cap de setmana a tot Catalunya portant algun dels aliments bàsics (llegums secs, oli, llet i llaunes de conserva de peix) a qualsevol punt de recollida. Si busqueu al cercador, veureu que teniu un punt de recollida ben a prop de casa, així que no teniu cap excusa 😉
Vinga, que entre tots hem de superar les 1095 tones recollides l’any passat!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 250ml de llet
• 125g de farina
• 50g de sucre
• 2 ous
• 1 pessic de sal
Preparació:
Barrejar amb el túrmix tots els ingredients i deixar-ho reposar ½ hora. Coure les creps ben fines en una paella untada amb una mica de mantega. Farcir les crepes amb una mica de sucre, doblegar-les i servir.
Bon profit!
Una proposta fantasticament dolça!! saps que jo faig servir la teva mateixa recepta de creps!!? que bones! a veure si fem forçes receptes, de moment n’he vist moltes! petons
Senzilla però…que bones les creps!!!
Te raó la Roser…quin munt de receptes!!!!
Petonets.
Gran iniciativa i precioses crepes! Delicioses, he de dir, també! Aviam si ens hi sumem tots!
Recepta dolça pel Gran Recapte!! Boníssima, Gemma. Tots hem de recollir força aliments per donar!! Petonets
No podia faltar la teva part dolça!!! m’encanta!!! A veure si entre tots superem el recapte de l’any passat!!! seria repte aconseguit!! bon cap de setmana!
Uns creps deliciosos per una iniciativa fantàstica!!
Petons
Sandra
Hola Gemma! molt bé aquesta recepta de creps! Ara que s’acosta el Nadal no faràs alguna recepta de torró de iema? he quedat amb una amiga per fer-ne la setmana que ve i no sé per quina recepta de la xarxa decidir-me! petons!
Gemma que encertada! quelcom economic i superbo, perque ens ompli l’estomag i el desig!
Bona pensada… m’agrada la teva formula nomès amb sucre!
Una bona manera de endolcir un dinar o un berenar.
Petons.
molt bona proposta, tan a recepta com el recapte!!
Ben pensada!! i és q quan pensem receptes amb aliments bàsics sempre ens ve al cap un plat de llegums, sopes, …
I aqta crep ha d’estar boníssima!
ptns!!
una gran inicitiva y tus creps son faciles y divinas¡¡
peto
Una gran iniciativa per ajudar el més necessitats. Jo vaig posar el meu granet de sorra per superar les 195 tones.
Salut!
Que delicia has creado con tan solo cinco ingredientes. Me encanta su textura y su color.
Besos.
Mmmm quina bona idea!!! jo volia fer alguna coseta dolça i no se m’acudia res, pots creure que no vaig pensar en les creps??
Les de sucre m’agraden molt!!
Un gran font d´energia. sí senyora!
Mai hi pensem amb les coses sencilles!!! Unes creps…amb sucre…Perfectes!!
Molt bona col.laboració!
Ptnts
Aha! ja m’esta entrant gana… les crepes son un apat economic i bonissim, sobretot amb gelat i/o nocilla…
Uns creps aixi queden molt bons y baratos que son.
Un abraç
Una recepta senzilla però deliciosa!!!
Hem batut rècords de participació en el Gran Recapte d’Aliments, és una gran notícia!!! 🙂
Molts petons Gemma!!
Hola!
Jo voldria fer una pregunta sobre la recepta.
Passa res si la massa reposa més de mitja hora?
Moltes gràcies!
Gemma, una recepta de luxe i ben senzilla! Bravo!
Senzilla però bona. Val la pena tenir receptes fàcils i bones.
Roser, la recepta de creps és força universal, oi? Crec que tots gram amunt o gram avall fem servir aquestes proporcions 😉
GEMMA, entre tots estem batent rècords de participació!
Pol, eren bones, oi? I és que unes creps senzilles poden ser unes postres excel·lents 😉
Marina i Teresa, estava clar que jo havia de participar amb alguna cosa dolça, je je je… L’any passat vaig fer una llet fregida, i aquest cop unes creps.
Gràcies Sandra!
Rita, fer torró a casa és una mica complicat… Em sembla que la revista CUINA el Nadal passat (número 126) el va dedicar a les receptes de torró, i n’hi ha alguna de yema que està força bé.
Abril, les creps amb sucre són senzilles però ben bones. I clar, sempre les pots farcir amb altres coses…
Anna i Neus, senzilles i ben bones!
Miquels, entre tots hem superat les 1096 tones de l’any passat, ha sigut una campanya fantàstica, l’any vinent no sé pas si ho podrem superar…
Anna i Cristina, les llegums, l’arròs i plats semblants són econòmics i molt nutritius, però unes creps com aquestes també, oi?
Silvia, muchas veces las recetas más sencillas son las más ricas, verdad?
Bet, doncs jo hi vaig pensar de seguida! Què hi ha més barat i humil que unes simples creps? I amb ingredients ideals pel gran recapte!
CristinaT i Marta, senzilles però nutritives i ben bones!
ianF, amb gelat o Nocilla són de vici total! M’encanten les creps, je je je…
Maria Dolores, més senzill, econòmic i bo impossible, oi? 😉
Nuni, ha sigut impressionant! Rècord de participació blocaire i rècord de recollida d’aliments! L’any vinent no ho podrem pas superar!
Gemma, no passa res de res! Fins i tot pots tenir la massa feta a la nit i coure-les el matí… Més temps tampoc la tindria feta, ja que porta ou 😉
Gemma i Mònica, una recepta ben humil per una campanya molt solidària!
Uns cresps molt bons, per una iniciativa molt dolça.
Besets
Justo esta tarde me he comido uno!! Bss
Les creps amb sucre són molt bones, una demostració que amb ingredients senzills també es poden fer unes postres molt llamineres
Sempre tens la recepta adequada a cada ocasió! Qui es pot negar a fer aquestes creps algun dia? per cert, a més de boníssimes, una foto increïble!
M’encanten les creps! Jo feia una recepta un pèl diferent per això, ja provaré la teva a veure quina m’agrada més
Moltes gràcies pels comentaris! Unes creps senzilles també poden ser unes postres excel·lents, oi? 😉
Ara les farem de postres amb una mica de xocolata. Una bona recepta per una bona iniciativa. Nosaltres des de l’arribada de l’Aina tenim el blog parat, esperem tornar-nos-hi a posar ben aviat!
petonets