Magdalenes integrals

Data
14 de novembre de 2012
Creat per

Aquest mes les noies de Memòries d’una Cuinera ens proposen participar amb una recepta de magdalenes. La meva proposta són unes magdalenes integrals molt senzilles ideals per un esmorzar ben sa:

La recepta és una adaptació de les famoses magdalenes d’en Xavier Barriga, una fórmula provada que garanteix unes magdalenes amb panxa molt ben formades. Només he canviat la farina per farina integral i el sucre per sucre moreno, però bàsicament la recepta és la mateixa. Si voleu un esmorzar dolç però sa, aquestes magdalenes són ideals!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 2 ous grossos
• 175g de sucre moreno
• 60ml de llet
• 190g d’oli d’oliva suau
• 210g de farina integral
• 2 culleradetes de mel
• 5g de llevat Royal
• Un polsim de sal
• Pell ratllada de taronja
• Canyella en pols

Preparació:

Amb les varilles elèctriques batre els ous amb el sucre fins que estiguin ben escumosos. Afegir la llet, la mel i a continuació l’oli, incorporant-lo poc a poc en forma de fil.
Incorporar la farina amb el llevat, la sal i la canyella tamisats. Incorporar la pell de taronja i batre durant 3 minuts més.
Deixar reposar a la nevera com a mínim una hora.
Repartir la massa en motlles de paper, omplint fins ¾ parts. Coure-ho 10 minuts a 200º amb el foc de baix i 10 minuts més a 190º amb el foc de dalt i de baix.

Bon profit!

Comparteix

57 comentaris a “Magdalenes integrals”

  1. jajaj ostres Gemma jo també tinc preparada la mateixa recepta!!! també amb sucre moreno, tot i que la farina és normal!! mira que arriben a ser bones eh! esponjoses per dins i torradetes per fora…..i tot va ser perquè vaig anar al Turris a comprar pa i em va picar agafar el llibre que tinc d’ell i provar de les clàssiques magdalenes!! precioses t’han quedat! petons

  2. M’agrada molt posar-hi sucre moreno, trobo que li dóna un gust més caramel… oi? Ja has vist el Can Turris de la Rambla? Xavier Barriga a Sabadell!!! ha ha ha. T’han quedat molt xules, les madalenes!

  3. He provat de fer les magdalenes del Xavier Barriga un parell de vegades i, tot i que queden de vici, no aconsegueixo que hem facin bé la panxa…. 🙁 No sé si és que faig alguna cosa malament amb el forn….. Bé, seguirem provant! Una altra cosa: les capsules de paper que jo trobo són massa petites, on les compres, al Vidal Papers????
    Ahhh!!! T’han quedat precioses i segur que delicioses amb el puntet de mel i la farina integral que sempre té un toc especial!!

  4. Que bones aquestes magdalenes!!! A més queden perfectes, i és que si darrera està Xavier Barriga, son un encert segur! Fa poc vaig saber que a la Rambla de Sabadell, hi ha un forn Turris!!! 😉

    Petonets

  5. Roser, ostres, t’he aixafat la recepta 🙂
    Saps que no tinc el llibre del Xavier Barriga??? Me l’haig de comprar ja!!!

    Starbase, quin patir al forn, em pensava que em vessarien de les càpsules… pensava que les havia omplert massa!

    Helena, la recepta original porta ratlladura de llimona, però vaig pensar que amb les integrals combinava molt bé la taronja i la canyella 😉

    Jordi, anoto aquesta nova paraula al meu vocabulari pastisser, je je je… una mica més i em vessen les magdalenes per tot el forn! 🙂

    Marina, m’ho van dir l’altre dia i els vaig assegurar que no hi havia cap Turris a Sabadell! I ara tu m’ho confirmes… haurem d’anar a fa er-hi una vistia! A la Rambla dius?

    Silvia, tu eres la artista de las magdalenas, para ti estas seran muy fáciles, je je je… aunque para desayunar son una delicia!

    Pilar, van pujar super bé! I avui per esmorzar encara n’he menjat un parell. Que bones que són les magdalenes casolanes, oi?

  6. Neus, trobar el punt a les magdalenes demana una mica de paciència: has de fer proves amb el teu forn, mirant a quina temperatura les has de coure… i també és molt important ficar els papers dins de motlles durs, ja que si no s’obren i no deixen que la magdalena s’infli. I el repòs de la massa també és mol timportant. Els papers els compro a diferents llocs, al Vidal Papers i també al Culinàrium. Però també en tenen al Rex i a molts súpers, de diferents mides.

    Sion,. maques i ben bones!

    Marta, quan temps sense passar per aquí! Tens raó, ara jo també feia molt temps que no feia magdalenes, trobo que vénen més de gust amb el fred, oi?

    Ribereña, la recepta del Xavier Barriga no falla mai! La Marina també m’ha dit això de la botiga… jo encara no l’he vista, li hauré de fer una visita 😉

    Susanna, Sussi i DOlores, queden unes magdalenes molt gustoses i aromàtiques. I super esponjoses… ideals per un esmorzar ben sa!

  7. Maria i Laura, sort que són integrals, així no tens tants remordiments quan repeteixes, je je je…

    Dolça, llàstima que no han durat gaires dies, je je je…

    Abril, i no n’has tornat a menjar des que eres petita???? No pot ser!

    ANABDN, és l’efecte del sucre moreno i la farina integral… queden molt morenetes i molt gustoses!

    Àngels, això de les magdalenes costa de trobar, jo fa temps em vaig dedicar a fer proves amb el meu forn, feia tandes de dos magdalenes provant diferents temperatures de forn cada cop fins que li vaig trobar el punt.

    Silvia i Lluna, doncs proveu la recepta que és ben fàcil de fer! I entre el sucre moreno, la taronja i la canyella queden molt gustoses!

  8. Que bones Gemma!! oitan com sí, un esmorzar ben bo i sa. Per mi, acompanyades d’un trosset de xocolata negra! 😉 Nosaltres també tenim el llibre de les magdalenes del Xavier i de tan en tant cau alguna recepta seva… Saps què?? jo també les he fet integrals!! però amb alguna coseta més… diumenge sortiran publicades!

  9. Hola Gemma!
    Quant de temps! Ja veig que també t’has apuntat al Memòries! Jo aquest no el podia deixar passar, que ja porto massa temps desconnectada de la xarxa (però no pas de la cuina, eh!?!?)

    Una abraçada! (i visca les magdalenes amb barret!!)

  10. Qué maravilla de magdalenas. Es un gusto contemplarlas, de modo que me imagino lo que será degustarlas. Con ese copete tan hermoso, están de exposición. Tengo el libro de Xavier, y aún no hice las famosas magdalenas, pero viendo estas tuyas, creo que me estoy perdiendo un buen bocado. Además integrales! ¡¡Fantásticas!!

  11. Les magdalenes de Turris un clàssic! queden molt rebé:))
    M’ha agradat molt l’estilisme que has triat per la foto! Aquest tovalló és una delícia:))
    Bon cap de setmana!

  12. Mònica, per què vas canviar les mides? Amb les receptes de pastisseria, les proporcions són molt importants, oi?

    Alfons i Teresa, si són integrals millor, aixó són més sanes i podem repetir sense remordiments, je je je…

    Gemma, amb el puntet de canyella queden boníssimes, oi? I si coneixies el teu forn, aconseguir una bona panxa no costa tant 😉

    Jaoquima, doncs prova també a canviar el sucre per sucre moreno i l’oli de girasol per oli d’oliva, són petits canvis que queden igual de bé!

    Bet, amb un trosset de xocolata molt millor! Jo no tinc el llibre del Xavier, a veure si cau per Nadal… i ja tinc ganes de veure la teva versió 😉

    CristinaT, taronja, canyella i sucre moreno és un trio sensacional que queda boníssim! A veure quines faràs tu, eh?

    Gemma, les teves magdalenes de Nocilla són espectaculars! Clar que no són tan sanes com aquestes, però un dia és un dia, je je je…

  13. Cinta, les magdalenes del Xavier Barriga no fallen mai, oi?

    Eva, a mi també m’agraden més les integrals, les trobo molt més gustoses. I si a sobre són més sanes, millor!

    Lídia, crec que aquesta és una de les receptes de magdalenes més repetides a Internet, je je je…

    Cris, són ideals per un esmorzar ben llaminer!

    Nieves, pues ya puedes hacer la receta de madalenas, que ya ves que salen perfectas! Y con la variante integral, muchisimo más sabrosas.

    Eva, llàstima que ja no en quedin, je je je.. a mi també m’hauria agradat tenir-ne per esmorzar avui. N’haurem de torna a fer, quin remei! 🙂

    Anna i Crisitna, tota la raó! Qui diu que amb farina i sucre integral les coses no siguin bones? Ben al contrari, jo les trobo més gustoses!

    Cuina Cinc, quina vista que tens, m’aelgro que t’agradi la foto! És un tovalló que va brodar l’àvia del Pol que tenia unes mans d’or per les agulles i els brodats. Moltes gràcies!

  14. unas magdalenas bien chulas y con un copete tremendo,se ve claro que las dominas tambien,a mi es asi como me gustan de forma,con azucar moreno no las he probado nunca
    peto

  15. Que bones…. i que infladetes t’han quedat!!! Que maques!!!! He estat llegint la recepta i tinc una pregunta: només porta 5 grams de llevat? Crec que em serà molt difícil mesurar 5 grams perque els sobres de llevat (crec) són de 16. Bé, pot ser es mesura d’ una altra manera…
    felicitats per aquesta recepta.
    petonets, Gemma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *