Púding de castanyes

Data
5 de novembre de 2012
Creat per

Avui us presento una recepta d’aprofitament i plenament de temporada, uns flams de castanya finíssims que a casa ens encanten:

Aquest púding és el típic que es fa per aprofitar les sobres de pa, brioixeria o fruita que ja no vol ningú però que sap greu de llençar. I això és el què passava a casa nostra l’endemà de la Castanyada, amb unes castanyes torrades i fredes que anaven rondant d’aquí cap allà sense que ningú els fes gaire cas. Però des que vaig provar aquest púding faig que sobrin castanyes expressament, je je je…

Si mai heu tastat el flam d’avellana, aquest púding us el recordarà moltíssim. Amb el gustet de fruits secs torrats, la textura un pèl farinosa de la castanya i els trossets que no s’acaben de triturar, resulta boníssim acompanyat d’una salsa de xocolata calenta. I si no us han sobrat castanyes, val la pena que el feu expressament, amb castanyes cuites al forn també queda deliciós!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per uns 8 flams)

• 5 ous
• 500ml de llet
• 300g de castanyes torrades
• 200g de sucre
• Caramel líquid

Preparació:

Si les castanyes són crues, coure-les uns 20 minuts a 190º (més temps no, tot i que no es veuen torrades ja estan cuites, més temps al forn s’assequen i s’endureixen).
Embolicar-les amb un drap gruixut i deixar-les reposar una estona. Pelar les castanyes i reservar.
Triturar amb el túrmix les castanyes, la llet, els ous i el sucre. Abocar-ho dins els motlles caramel·litzats.
Coure-ho al bany Maria al forn a 180º durant uns 20 minuts (si els motlles són individuals, una hora en un motlle gran).
Deixar refredar, desemmotllar i decorar al gust.

Bon profit!

Comparteix

54 comentaris a “Púding de castanyes”

  1. Gemma, no he provat mai el pudding, em sembla que ja ho he dit més d’un cop, i tal i com estan les coses…. he de treure imaginació de sota les pedres, i aquestes postres són ideals!!!!
    Una forta abraçada i que passis una bona setmana!!!

  2. Gemma, que bé que hagis penjat aquesta recepta, l’altre dia en vaig fer un i va ser un desastre, vaug comprar com una crema de castanyes per tenir menys feina i era immenjable, a més no em va quallar, hauré de provar la teva versió

    petonets

  3. Starbase, coincidim del tot, confesso que a mi la castanya sola em costa, en canvi així en format púding queda boníssima!

    Roser, jo l’he provat amb avellanes torrades i queda sensacional! I amb nous o ametlles també ha de quedar ben bo.

    Gemma, després de tant de temps encara no has fet cap púding????? Però si fa segles que dius que hi has de posar remei! 🙂 Doncs a veure si t’animes amb aquest, que queda bo de veritat!

    Marina, cinta i Eva, és una recepta d’aprofitament fantàstica. A més, plenament de temporada, val la pena aprofitar que ara les castanues són tan bones.

    Neus, doncs és una bona opció, je je je… les pots torrar i les que us sobrin directes cap al púding! 😉

    Lidia, aquesta és una de les receptes que vaig fer al mercat de Manlleu 🙂 Ja conec quina crema vols dir, però t’hauria d’haver quallat igualment… Quants ous hi vas posar? Al mercat de Manlleu vaig fer servir la crema que dius per preparar una mousse. A veure si també poso la recepta 😉

  4. Sion, ja saps que m’encanten les receptes d’aprofitament! I a casa, les castanyes que sobren i queden fredes, l’endemà ja no les vol ningú.

    Mercè, totalment d’acord, val la pena torrar unes quantes castanyes de més i fer que en sobrin expressament pel púding, je je je…

    Pilar, si t’agrada la castanya, el púding t’encantarà! Es reconeix la textura i el gustet amb els trossets de castanya que no s’acaben de triturar.

    Teresa, vaig fer servir uns motlles de silicona molt bonics 🙂

    Jordi, i tant que sí!!! Però llavors ja no ho poso al blog, si no passa la censura de casa, la recepta no es mereix ser publicada, je je je… Penso que el púding ha de quedar ben bo maridat amb la teva cervesa de castanya 😀

    Judith, penso que a moltes cases ens passa el mateix, oi? Jo crec que a part de torrades només en faig puré per acompanyar algun plat salat…

    Sandra, uala, paté de castanyes! Ha de quedar ben bo. Posaràs la recepta? Penso que hauríeu de fer alguna recepta del 15 dedicada a les castanyes, que li traiem poc rendiment…

    Miquel, precisament estem parlant d’això amb la Judith i la Sandra. Demanem una recepta del 15 dedicada a la castanya? De cara la propera tardor, podria ser molt bona idea, oi?

  5. Uiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!,,,vaia cosa m’has anat a ensenyar!!! això ha d’estar de muerteeeeeeee!!! amb el que m’agraden les postres amb castanyes…xo sempre em fa molta mandra quan vec que van crues pq és un conyàs pelar-les…xo així torrades…el faig segur!!!!!!!!
    Petunets,
    Eva.

  6. Bones!! sincerament el pudding es una d’aquestes receptes que encara tinc pendents de fer. I es que mai em decideixo, però veient la pinta d’aquest estic segura que aviat caurà!!
    Petonets!!

  7. Maria Dolores, amb la crema de castanyes faig una mousse boníssima! m’agrada la crema perquè et permet tenir castanyes durant tot l’any…

    ANABDN, a casa les castanyes fredes no agraden a ningú. I escalfades al microones ja no és el mateix, oi? 😉

    Joaquina, tens tota la raó, és una temporada molt curta. La resta de l’any ens hem de conformar amb la crema de castanyes en conserva…

    Silvia, pues te recomiendo los dos! Además, el de avellanas puedes degustarlo todo el año…

    Miquel, m0alegro que t’agradi!

    Francesc, reconec que jo també en torro expressament només per poder fer aquest púding, je je je…

    Dolores, gràcies!

    Eva, a mi també em fa molta mandra pelar les castanyes crues, costa moltíssim! I si no les tens torrades, sempre tens el recurs de coure-les al forn 😉

    Maria, el motlle és de silicona, són individuals amb les parets ondulades.

    Laura, de veritat no has fet mai un púding??? És com fer un flam amb “coses” a dins, no costa gens i està boníssim!

  8. Ja tinc les postres de diumenge!! Aixó que a casa nostra mai sobren castanyes perquè ens agraden molt, i encara que fredes, també ens les mengem. Però sí, les faré expresament per fer aquest puding.

  9. Tens raó que les castanyes fredes queden rodant per la cuina sense que ningú els faci cas. Una bona idea per aprofitar-les, que amb la crisi no estem per tirara res.

  10. Estic fent memòria i diria que de púddings n’he menjat poques vegades! La veritat és que té una pinta boníssima. De vegades també faig que sobri menjar expressament per aprofitar-lo d’alguna manera que sé que m’agrada… Quin cas que estem fets els gastroblocaires! 😉
    A casa fa molt temps que no fem castanyes torrades… a mi m’agraden crues!! però per fer aquest pastisset encara les torraria.
    Petons!!

  11. A nosaltres ens agraden molt les castanyes, sobretot les torrades, encara que en puding mai ho hem provat. Amb la teva explicació i les fotos que presentes ho posarem en pràctica ben aviat.

  12. No he tastat el flam d’avellana ni el puding de castanyes, ja veig la de coses bones que em perdo!;)
    Per cert, ahir vam torrar castanyes i en van sobrar, a veure si les aprofitem.
    Bon cap de setmana.

  13. .Haig de dir que sol-lament a la meva filla petita (31anys) li agraden en bojeria, peró ja fa dos anys que viu a Australia i en el lloc hon viu estan a més de 40º,lo que si vaig fer es quan passejaba per la Rambla de Tarragona en va entrar una mena de tristo al veure els llocs on venien castanyes els estudians, En baix comprar només per si a cas al arrivar a casa hi hagues la meva filla petita,
    De totes maneres Gemma crec que faré expresament aquet puding, a nosaltres no ens agraden molt les castanyes , peró segur que deu estar delicios .!!!!!!!!!!petonets

  14. TERRATREMOL A TARRAGONA,HE POSAT LES CASTANYES AL FORN I HAN COMENÇAT A PETAR Y SALTAR COM A DIMONIS.
    GEMMA LES TENIA QUE TORRAR UNA VEGADA PELADES ???????? .
    LES HE TRET COM HE POGUT I LES TINC TAPADETES AMB UN DRAP.
    SI ARRIBO A FER EL PUDING, JA T HO EXPLICARE.

  15. Hola Magda, com has posat les castanyes al fron???
    S’ha de fer IGUAL que si les torressis al foc amb una paella: has de fer un tall petit a la pell, deixar-les en remull una mitja horeta i després ja les pots coure al forn…
    Dius que les has pelat abans de torrar-les? No… sempre es torren amb la pell!
    Ostres, ja imagino el terratrèmol a Tarragona!
    Ja explicaràs com ha anat, eh? 😉

  16. Hola Gemma, el tall si que vaig fer-ho,amb pell també, lo que no vaig fer es deixar-les en remul
    No saps com va quedar el forn, tot ple de pells pols de castanya el grill no es veia, ,bueno que de bon matí que estic netejan-lo.
    Ja t’ explicarre més.

  17. NO TOT SON MALES TOTICIES….EL PUDING ME HA QUEDAT MOLT BOOO,FINET DE GUST I SI NO DEIAS QUE ERA DE CASTANYES ,(NADIE LO IMAGINABA).
    MOLTES GRACIES I ESPERO SER MES APLICADA A LA PROPERA RECEPTA,

  18. Ja sé què faré a partir d’ara amb les castanyes que em sobren!!!!
    Ara ja no m’en queden (katxis!) bé, però com dius puc provar-ho de fer coent les castanyes al forn! Segur que és boníssim!!! Petons!!!

  19. Ens ha agradat molt la teva recepta!

    Des de Castanya de Viladrau creièm que es poden fer receptes boníssimes com la que tu ens has proposat i per això cuidem els castanyers del montseny i els recuparem.

    Ens pots seguir al Facebook.com/castanyaviladrau i a Twitter.com/CViladrau a on compartim entre altres, receptes amb castanyes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *