Ja fa dies que vam celebrar l’aniversari d’un bon amic i li vaig fer un pastís 100% al seu gust: de plàtan i maduixa. Avui us presento la versió d’aquest pastís en format individual, unes tartaletes que queden molt vistoses:
Tot i que l’homenatjat feia 30 anys, la combinació d’ingredients ens va recordar sabors oblidats molt infantils: una barreja entre Petit Suisse i Palotes, aquells caramels tous allargats que tant ens agradaven de petits. El pastís va ser tot un èxit i va agradar tan a grans com a petits, van ser uns quants els que van repetir 😉
Si us interessa fer una versió més gran, només cal que substituïu les oblees de crestes per una làmina de pasta brisa, la resta de la recepta és la mateixa.
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• Oblees de crestes
• xocolata blanca
• 4 plàtans
• 75g de sucre
• 1 sobre de gelatina de maduixa
• 150ml d’aigua
• 200ml de nata líquida per muntar
• xocolata negra per decorar
Preparació:
Cobrir les tartaletes amb les oblees. Coure-les al forn a 190º fins que siguin daurades (posar un pes a dins per evitar que s’inflin i s’abaixin els laterals). Deixar refredar.
Fondre la xocolata blanca al microones a baixa potència vigilant que no es cremi. Amb un pinzell, pintar de xocolata l’interior de les oblees, així evitem que es remullin. Reservar.
Pelar i trossejar els plàtans. Posar-los en un bol amb el sucre. Coure-ho al microones uns 8 minuts fins que siguin ben tous. Triturar i reservar.
Dissoldre la gelatina amb l’aigua i escalfar-la al microones fins que es fongui la gelatina. Barrejar-la amb el puré de plàtan. Deixar refredar fins a temperatura ambient.
Semi muntar la nata i incorpora-la suaument a la mescla anterior. Abocar la barreja sobre les tartaletes i reservar a la nevera fins que qualli.
Decorar amb la xocolata negra i servir ben fresquet.
Bon profit!
la forma que li has donat a les oblees em sembla genialment original!jejeje pero el farcit és….m’encanten els batuts de platan i maduixa, aixi que puc dir d’aquesta tartaleta! que l’has encertat de ple! petons
petit suisse? I de plàtan i maduixa? Eren els meus preferits! ho provaré de fer, Gemma. Aquestes obleas em sembla que les he vist al corte inglés, petitones. M’hi deixaré caure. mmm… fruita bona, bona! Petons
M’apunto la recepta, m’encanta la combinació maduixa-plàtan, estic segura que serà un èxit de pastís! Una abraçada!
T’han quedat precioses!!! I la combinació ha de ser deliciosa, molt semblant als petit suisse!! Ha de ser ben bona per gaudir-ne i per recordar la nostra infantesa!
Quina cosa més bona, Gemma! Moltes felicitats a l’amic!
Gemma, et volia enviar un missatge i és que dissabte per causa de força major no vaig poder assitir al curs, com va anar?? què vas fer???
Per cert, aquesta combinació de plàtan i maduixa… mmm… tens raò que recorda a petit suisse!
petonets
Quina bona pinta!!! umm!!! a més si el sabor recorda als petitsuis o als palotes han d’estar bonissims!!
Petonets!!
Als “palotes” de petita m’agradaban moltissim i si aquestes tartaletes recordan el seu gust haurem de tastar-les. La mida individual queda molt maca i el truc de pintar-les amb xocolata perque no es remulli la pasta es genial.
Petons!
Uhhhmmm Gemma!!! Petit suisse i palotes!!! Això ha de ser tremendo. Quna combinació!! M’encanta…..
Petons
Ostres! doncs deuen ser boníssimes aquestes tartaletes
perquè la combinació plàtan-maduixa és ideal.
Que rica combinación y presentacion.. Bss
Ostres Gemma!! M’ agradat moltíssim aquests postres, i sí que em recordo dels palotes, qué bons que estàven!!! he llegint atentament la recepta i la trobo super senzilla de fer i amb ingredients que normalment tens per casa… menys les oblees.
Ho faré, segur.
petonets.
M’agrada aquesta presentació i segur que el seu sabor també.
Petons.
Ja pot estar content el teu amic,ja!
Les tartaletes es veuen fantàstiques,i amb el gustet a palotes hauran sigut un èxit total.
Besets
Atac de morriña total amb els Palotes…. snifff
Pots penjar una graella on t’anem apuntant les nostres dates d’aniversari, plis??? :_(
Boníssim, de petita em vaig fer un fart de petit suisse de maduixa, així que si t’hi recorda de ben segur que m’agrada. T’ha quedat una presentació perfecte.
Una abraçada
Roser, la forma la vaig fer amb uns motlles de tartaleta d’aqueels ondulats. Totes les presentacions individuals queden més boniques, oi? 😉
Marina, són de la marca La Cocinera i n’hi ha a tots els supers, no només al Corte Ingles, son molt fàcils de trobar!
Cinta, Neus I Gemma la combinació maduixa i plàtan é sun clàssic sensacional que té l’èxit assegurat!
Lídia, et vas perdre una bona classe, va anar molt bé! Ja et vaig trobar a faltar… 😉
Vam fer: una mousse de castanyes, una escuma de moniato, un púding de castanyes i una tarta de moniato 🙂
Laura, és un pastís ideal per petits i no tan petits, jejeje…
Pilar, el truc de la xocolata blanc va molt bé, així la pasta brisa es mantê cruixent molt méa temps 😉
Catieu, Elisabet i Dolores, és una cbinació que té l’èxit assegurat!
Tiranii, les oblees són molt fàciks de trobar, a qualsevol super en trobes. I si no, sempre ho pots fer amb pasta brisa i queda igual de bo 😉
Anna i Mesilda, la presentació em format individual armpre queda méa bonica, oi?
Starbase, jejeje… entenc molt bé què vols dir 🙂
No sé si encara venen palotes… ho saps tu?
Jordi jejeje… Tu sempre amb idees tan bones. Fem un tracte: jo porto el pastí d’aniversari però tu cuines algun dels teus gusats! Com jo veus? 😉
Cris, la combinació de sabors i la textura recorda molt a un petit suisse!
yo como el Oscar tambien, que recuerdos de los palotes uff lo que ha llovido.
Buenisima esta tartaleta Gemma y quedastes muy bien
peto
Jo també sóc de la fase final de los palotes i encara els veig en venda però en poques botigues. El teu amic té molt bon gust…aquesta combinació de sabors és fantàstica.
Una autèntica delícia! però que bò, mare meva! L’has clavat! Recomano a tothom que provi de fer-lo, és molt encertat!
Quina forma més original de fer servir les oblees de crestes. M’apunto la recepta!
La combinación un clásico.Me sorprende la base con las empanadillas.Divino.
Felicidades amigo de Gemma ;))
Tu amigo se habrá sentido auténticamente feliz con la degustación de esta exquisitez. La presentación es preciosa, pero imaginando el sabor, y a la vista de la fotografía que nos regalas, tiene que ser un postre exquisito.
Un besín.
DESDE LA IMPERIAL TARRACO,TAMBIEN FELICITO A GEMMA POR LOS MOMENTOS TAN AGRADABLES QUANDO COMEMOS ESTOS EXQUISITOS POSTRES. PETONETS
Miquel, veig que som molts eks nostàlgics dela palotes, jejeje…
CristinaT, de veritat has vist palotes? Jo fa mooooolt temps que no, em pensava que ja no exisitien. Els nens d’avui tenen una gran varietat de llaminadures , oi?
Pol, recordes la festa del Dani? 😉
Miquel, les oblees són genials per formats individuals, més pràctiques que la pasta brisa perquè ha està tallada. A més, queda molt més fina.
Silvia y Nieves, con esta combinacion de infredientes el éxito está assegurada 🙂 y la presentación individual siempre es mas elegante.
Magda, moltes gràcies! Ho faràs? ;(
Doncs si són una barreja d’aquests gustos han de ser la bomba!
Sempre bones, si senyor !
En un primer moment en veure la foto en petit em pensava que es tractava d’un flam! jeje
Ja veig que no, però m’agrada molt aquesta idea, fa l’efecte de ser molt gustosa. I porta fruita, un gran què, ja que només em sento dir que n’he de menjar i no en menjo. M’has proporcionat l’excusa perfecta. 😛
M’apunto la recepta!
Hola Gemma, avui tinc recepta teva al bloc, la coca de llardons i avellanes, molt bona. Gràcies.
Petons i bon cap de setmana.
els pastissos en format individual m’encanten. Queden precioses les tartaletes amb aquesta forma de flor, quina traça!
El dia que ens prenguem seriosament tota aquesta juerga tindrem una feinada de por!!! hahaha però per mí, encantat…, a això i a un bombardeig. Per cert, i tant que encara hi ha palotes per vint cèntims podeu fer un viatge sensorial al passat…
mmmmmmmmmmmm,caram noia que bó,diumenge tartaletes.
al curs vau fer tot això??? quin greu no haver pogut venir….!! quina llàstima! haurem d’esperar a la pròxima!
BOn cap de setmana
Hola Gemma estimada i guapa tu
Nena quiha proposta,..no es de extranyar que fora tot un èxit, jo també les faig servir molt aquestes oblees van fant`sticques per fer tartaletes, et Felicito per la recpeta, humm
mil petonets Susanna
Gemma, paraula d`honor !!!!!!!!! serán les postres de Diumenge..
Encara existeixen els palotes!! De tan en tan, quan hi ha algun aniversari infantil i es regala una bossa de “xuxes”, sempre n’hi ha algun, i amb el paper enganxat.
La recepta és de les que m’agraden, de les fàcils i amb resultats!!
Maduixa i plàtan es una combinació infantil que al final ens agrada a tots…. unes tartaletes perfectes. petons,
Plàtan i maduixes, quina combinació tan bona… m’encanta! Soc molt fan del plàtan i de les coses amb sabor de plàton. Segur que aquestes tarteletes son bonísimes, com el pastís que devies fer al teu amic. I el millor és uqe no es veu gaire dificil… així que ens hi podem posar!
Doncs a mi també és una de les combinacions que més m’agraden, plàtan, maduixa i xocolata!! No sé com t’ho fas per que ñes tartaletes et quedin tan perfectes.
Lo prometido es deuda ,hoy he hecho los deberes. BONITISIMMMMMMMMMMMMM.
petonets gema
Precioses tartaletes.. i boníssimes amb aquesta combinació.
que boniques t’han quedat!!!
I m’agrada el fet de que la massa siguin les oblees… cada dia m’agrada més trobar receptes que donin poca feina 😉
PTNTS
Dolça