Ja tornem a tenir aquí una nova edició de la Recepta del 15, aquest mes dedicada a la carbassa. La meva aportació és aquesta crema tan original:
Els que em coneixeu ja sabeu que sóc fan de la carbassa, tant per postres com per plats salats; per això tinc moltes ganes de llegir el resum que faran Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta amb totes les receptes d’aquest octubre. Al blog ja hi tinc unes galetes, uns bunyols, un flam, un gelat i un pastís, de manera que m’ha costat trobar una nova recepta, je je je…
Em vaig decidir veient el programa Cuines de TV3 on el xef Sergi Ruiz de La Cuina del Do feia una crema catalana de moniato i va comentar que el moniato es podia substituir per la carbassa. Ja tenia la recepta! Jo l’he feta seguint la recepta original, però canviant el moniato per la carbassa i no hi he posat la decoració final. El resultat ens ha encantat ja que queda una crema finíssima, que recorda més a la crème brûlée francesa que no pas a la nostra crema catalana. Proveu-la, que és facilíssima de fer i el resultat us sorprendrà!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 225g de carbassa
• 2g de sal
• 175ml de nata líquida
• 2 ous
Preparació:
Coure la carbassa al forn a 190º fins que sigui tova. Pelar i treure les llavors.
Escalfar la nata en un cassó al foc.
Quan arrenqui el bull retirar-la del foc, abocar-la al bol de la carbassa, juntament amb una mica de sal i els ous. Triturar bé amb el Túrmix i colar.
Posar un dit de crema en un plat, tapar-lo dos cops amb paper film i posar el plat al forn damunt d’una safata amb aigua durant uns 10 minuts a 150º.
Treure el plat del forn, retirar el paper film i reservar durant unes 6 hores a la nevera.
Al moment de servir, afegir sucre per sobre i cremar-lo amb un bufador o un cremador de crema.
Bon profit!
A mi m’agrada més la carbassa que el moniato (de fet el moniato no m’agrada gaire!!) així que aquesta combinació té el meu vot!! 🙂
Bones!!! doncs si l’haguessis fet de boniato segur que ni la probava! Encara m’enrecordo d’una tarda al cole fent panellets de boniato, només olorarlos em posava malalta! ufff!! ja fa un munt d’anys!! jejeej!! però aquesta crema té una pinta boníssima!!
petonets!!
eii jo tambe vaig veure aquesta recepta al cuines i em va agradar mooolt!! molt original i deliciosa la proposta!!! ha de ser un vici…ho provare! petonets
Quina gràcia! A mi em va passar el mateix, veient el programa. Vas veure que el cuiner, primer, va equivocar-se dient que posava la “carbassa” a la barreja, quan havia de dir moniato? Després ho va arreglar dient que les dues opcions eren bones. I ja ho havia deixat anar, així que vam agafar la idea! Bona, aquesta crema catalana, oi? Pensa que també et pot servir per l’Enfogona’t, eh? he he. Petons, guapa.
Molt rebé Gemma!!! …un cop més, il·lustrant el país amb variants com aquesta. En una sessió al Bonpreu vam fer una crema catalana de mango però aquesta versió és més nostrada i segur que infinitament més gustosa!
Jordi
Molt original aquesta. Saps que encara no he fet mai crema catalana? a veure si m’animo, i provo aquesta amb carabassa… Una abraçada!
quina rapidesa!! … vaig veure el programa i el comentari d’en Sergi,…. i en aquell moment vaig pensar que amb carbassa seria delicosa .. ia la vista queda!!
M’encanta, i sense sucre!!! Perfecte per a diabètics!!!!
I tan que es original! I no sembla gens complicada. Me l’apunto.
Una abraçada
Fantàstica Gemma!!!!
Que original y que rico. Me super anoto la receta tengo que hacerla si o si.
Besos.
Ostres que original i a més fàcil de fer!! No vaig veure aquesta recepta al cuines…
petonets
muy buena idea y seguro que queda muy buena y tampoco vi este programa de cuines asi que esta seguro que la probare
peto
També vaig veure aquesta recepta al Cuines! la veritat és que de les dues formes pot ser boníssima, a mi em té ben encuriosida la de moniato jeje
Petons!
Doncs si, sembla molt bona idea… la veritat. Te una pinta impresionant, aixó s’haurà de provar!
Vaig veure el programa i vaig pensar que la faria, però encara no li ha tocat el torn!!
Si dius que està tan bona la poso de les primeres de la llista… ja,ja,ja…
Petonets
Em sorprèn com a cada convocatòria de productes habitualment salats en treus una recepta dolça deliciosa. La carbassa ja té el punt de dolçor, però fer una crema catalana em sembla sorprenent! Ha d’estar de mort (i per mi de moniato també, però menys fina). Petons
Té una pinta extraordinària aquesta crema!! t’ha quedat de luxe, com sempre!!
Si que sembla fàcil, i m´imagino el gust… suau i delicat,i com que la carbassa ja es dolça sense sucre…. la farem segur. Petons,
Que bueno!! casi hemos coincidido y sin ver el programa, jejej. Habrá que probar esta versión!! Bss
Gemma, la veritat és que no sabria si preparar-la de carbassa o moniato. Però de les dues maneres m’ha semblat una recepta exquisita. les probaré, totes dues!!!
petonets.
Després de veure la crema de la Marina i la teva ara tinc molta curiositat per aquesta crema amb el seu sucre cremat i que tant bona pinta té.
Petons.
Gemma que original! Jo no he cuinat massa carbassa però veient les vostres receptes crec que aniré a comprar-ne una altra per provar el que heu fet. Ara que ve tots sants, penso que seria bona idea fer bunyols de carbassa, segur que volen. Em guardo la teva recepta. Una abraçada maca.
Ostres Gemma! Quina bona pinta! Haig de provar-la peti qui peti.
Que original Gemma!!!!! i apart segur que boníssima!!!
Petunets,
Eva.
ostres Gemma! aquesta no me l’esperava, però estic convençuda que m’agradaria!!!! petonets
Sembla molt senzilla de fer i no tinc cap dubte que ha de ser deliciosa!!
petonets
Una proposta molt original. És una bona versió d’un plat de sempre que segur que sorprèn.
Hola,
M’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 18000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat
Segur que la provo!!! la carbassa m’encanta i la crema més!!! i quin color més maco té! petons!
Jo també vaig veure aquest cuines…Té un color preciós i de sabor, només tu me´l podries assegurar tant fan de les carbasses com n´ets.
Ja he pres nota Gemma.
A mi també m’agrada molt la carabassa.Mon pare les planta tots els anys,
i ara en col·lir-les no tardaré res a preparar estes postres que,a més de bo, és fàcil de fer.
Besets.
Avui m’he trobat a taula un arròs caldós amb fesols i carabassa que estava fantàstic. La crema catalana de carabassa em sembla molt original i, si la carabassa ix dolça, perfecta! Gràcies per tantes idees bones!!
M’agrada’t molt aquesta versió de la crema amb la carabassa, em prenc nota pel proper dia que tinc que fer postres aquest tardor.
Quina recepta més orginal!
Però segur que ha d’estar boníssima, perquè amb lo dolceta que està la carbassa ha de quedar-hi molt bé!
ptns!!
Moltíssimes gràcies pels vostres comentaris!!!!
La veritat és que tant si us agrada la carbassa com el moniato, totes dues versions han de ser boníssimes. Jo estic segura que provaré la crema amb moniato, que també ens encanta!
I veig que som molts que seguim el programa Cuines de TV3, je je je…
Una abraçada a tots!
Ja veig que la carbassa potser m’agradarà més en preparacions dolces…
quina recepta més original! m’encantan la carbassa en dolços i en una crema ha de ser boníssima!
Que original Gemma!!! Ha de ser molt bona!!! I a més facileta, apuntada queda…
Petons guapa
A mi també m’agrada molt la carbassa, però mai l’he fet servir per postres. Amb les teves idees tenim moltes receptes per triar.
A mi m’agrada tot! carbassa, moniato… el què sigui! T’has superat, com sempre! una delícia de plat… mmm!
Doncs jo no m’ acabo de decidir per preparar coses dolçes amb carbassa. a veure si m’ animo amb aquest crema que ha de ser molt bona.
Cada vegada m´agrada mes la carbassa i aquesta proposta la trobo molt original i excelent!
Petons
M’ha agradat molt la idea! per què coure-la al forn al bany maria? la textura és de crema, però recorda la cocció recorda els flams. Segur, que queda boníssima. Moltes felicitat per la recepta!
Quina crema més original!! L’haurem de provar ja sigui amb moniato o carbassa!
Petons
Gemma de moniato o de carabassa te que quedar impresionant m’agrada molt la carabassa.
Un abraç
desde tarragona m estic llepan els dits, avui diumenge he tingut temps de fer aquesta crema .i us puc dir que està…DE MUERTE.
gemma estaré al tanto per apuntar-me….ja ho saps, jejeje,
¡Será por falta de recetas con calabaza! jajaja. Todos deliciosos, como siempre, pero esta crema catalana tan especial, tiene que estar para caerse la baba, como a mí se me está cayendo, puesto que estoy a dieta y el dulce ¡¡ni olerlo!!. Te quedó fantástica.
Un besín.
Jo també l’he fet aquesta setmana, però amb moniatos. I us puc assegurar que ens hem llepat els dits!
Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!
M’alegra llegir que alguns ja l’heu fet 🙂
Jo tinc a punt moniatos per provar la versió de la crema amb moniatos, que també ha de ser ben bona!
Apa, què bona! Amb aquest color tan espectacular queda una presentació genial!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra