Divendres passat vam inaugurar la nova temporada de tallers assistint al monogràfic de cuina amb vi, cava i cervesa del Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu. Una de les receptes que ens va fer va ser aquest cremós de xocolata:
En Pep també ens va cuinar dues altres receptes, un cremós de fetge de colomí amb vermut negre i un platillo de cordonet, pollastre, salsitxa i rovellons. Com sempre, en Pep es va mostrar molt reivindicatiu amb els productes de qualitat i de proximitat, així com donant idees per adaptar les receptes a les circumstàncies econòmiques actuals. El resultat el vam poder tastar al final de la classe, amb una petita degustació de cada plat.
Aprofito també l’ocasió per penjar les fotos dels dos últims tallers amb en Pep Nogué, el de les coques del juny i el de les sopes fredes del juliol passats. Entre l’stage i les vacances, no vaig tenir temps de fer els posts 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
Pel cremós:
• 75g de cobertura de xocolata al 70%
• 3 rovells d’ou
• 150g de mantega pomada
• 250g de nata semi muntada
• 125g de sucre en pols tamisat
• 50ml de cafè
• 25g de marc de cava
• 85g de cacau en pols tamisat
Pel cruixent:
• 100g de sucre
• 100g de farina
• 100g d’aiguardent
Preparació:
Fondre la xocolata la microones.
Afegir de mica en mica tots els ingredients en el mateix ordre de la recepta. No incorporar un ingredient fins que l’anterior estigui ben barrejat.
Posar la barreja en un motlle o embolicar-la amb paper film. Reservar-la 6 hores a la nevera.
Barrejar el sucre, la farina i l’aiguardent. Estirar la massa ben fina sobre un paper de forn i coure-la a 160º uns 5 minuts fins que sigui daurada.
Servir el cremós acompanyat del cruixent.
Bon profit!
Hola, Fantàstica recepta… bé com totes les que fa! Me l’emporto que m’encanta. Petons
Ostres, quina pinta que té això…. Una abraçada
Les seves classes son magistrals, receptes sencilles amb molt de sabor.
A mi el cremós ja m’ha conquistat.
Un petonet
Quina mar de plats tan estupendos, i tot això que ens ho tenies amagat! caxisdena…..
El cremós amb el marc de cava ha de tenir un puntàs de mmm…. 😉 Petó!
HolaGemma guapa tu
Moltes gràcie sper compartir una ecepta tant hummm, i uns momnets tant macos
mil petonets Susanna
Què bo que estava!! Aquest cremós és un vici, a casa meva volará, segur!
Les clases d’en Pep són espectaculars, i ell és tan maco…
Petonets
Quina combinació més bona. Ha de estar impresionant!
Petons!
El que més em va agradar i sorprendre va ser aquest cruixent….em va fascinar la rapidesa i simplicitat de la galeta! A veure si un dia em puc afegir a una sessió blogaire 😉
Jordi
quina bona pinta que té aquest cremos i ha d’estar bonissim!! m’apunto la recepta!!
Petonets!!
nena, aixo es de 10 estrelles michelin!!! quina pinta!!! avisa’m si mai fas un negoci, que vindre a comprar d’aquesta meravella de postres!! jeje ptons
Estava boníssim. Ahir vaig fer el platillo que em va agradar molt, la setmana que vé el pujaré al bloc.
Petons.
uauuu! quantes receptes! sense deixar de banda que només veient el cremós de xocolata ja se’m ha fet la boca aigua!! Per cert, ja m’he apuntat al curs que faràs de postres de moniatos i castanyes a Manlleu! 😉
petonets
em va encantar la classe del Pep i les seves receptes!! aquest cremós és ideal i a tu t’ha quedat fantàstic!!
Amb les receptes d’en Pep tenim l’èxit assegurat i sense gaires hores de cuina.
Petons
Xocolata! Quin vici! les fotos fantàstiques, quina pinta que tenen tots els plats, mmmmm
Una abraçada
Ja tinc ganes de tornar a les classes!!! aquest cremós de xocolata me l’he perdut!!! he tingut problemes amb la recepta del mousse de mango… no se pas què he tocat! a veure si la puc arreglar…! gràcies
Això sí que és aprofitar les demostracions del Pep! Quin vici de xocolata! Nyam… En volem més!
Que bo, un vici! Amb aquest plat no en tindria pas prou, jeje!
Esteu tots guapíssims a la foto!
Guau, quina passada! 🙂
Ostres, realment fa venir mengera… quina pinta que té!
Com sempre, vau aprofitar molt bé el temps. Quines ganes de clavar la cullera a aquest cremós…
Como me gustaria!! Bdd
Boníssim, i els reculls son totals. M’encanten així, em recorden a un còmic 🙂
Li passaré la factura a la RENFE…: vull unes postres com aquestes!
Se’m fa la boca aigua… venint d’en Pep, i amb les teves mans no podia ser d’altra manera!!
petonets
Gemma genial te ha quedado y como la probe te digo que buenisimo,me falta hacerlo pero el platillo y el cremoso de higado ya han caido en casa.
Bon capa de setmana
peto
Unes postres de festa!
deliciós:))
Gemma,de vici total!!!Que pinta té el cremoset.
Per cert,continuant amb això de prececs/bresquilles:Fa tres anys vam estar fent la ruta dels monestirs del Cister,i ens va passar el que a tu l’altre dia,que vam dir “que raro parlen ací”.
Vam entrar en una fruiteria i vam demanar bresquilles, la senyora que ens va atendre es va quedar bocabadada,ja que no sabia al que ens referiem.Li vam indicar el que volíem i ens va dir: Ah!Prececs!.Va ser una anecdota molt graciosa.Està molt bé això de conéixer les “equivalencies” d’ací i d’allí.
Besets.Petonets.
Quina delícia!
M’encanta aquesta recepta, es veu d’allò més llaminer i sobre de xocolata mmmmm!
Que enveja tots els cursos, lastim a de temps perquè aniria a tots ..
Petons maca!
Aquest cremós farà les delícies d’algú que tinc ben a prop… jejeje. Unes postres ben llamineres!
Que bé, Gemma, ja començen els tallers!!!
Aquest any a veure si puc anar a algú, m’agradaria tant…
Amb els teus posts estic al corrent.
M’encanta el cremòs de xocolata, i la presentació magnífica, i anda que les coques!!!!
Un petonet, guapa.
Només de mirar la foto, … uhmmm… quina temptació, això ha d’estar boníssim!!!
Hola Gemma, veo que sigues en tu línea. Es un verdadero placer llegar a tu cocina, porque tus postres siempre parecen salidos de una pastelería. El que hoy nos comentas, se me hace la boca agua, porque encima, estoy a dieta. Quien pillara ese cremoso de chocolate, con su galletita crujiente. Qué suerte poder disfrutar de unos cursos tan completos, y de manos de profesionales. El cremoso con higado de pichón….. suena realmente impresionante. Seguro que será una delicia.
Un besín.
Gràcies a tots pels vostres comentaris!!
Realment les classes del Pep són genials, oi??? 🙂
CristinaT i Marina, quina ràbia la vaga de RENFE, jrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 🙁
Jordi, seria genial que el proper dia poguessis venir a la segona sessió amb tots els bloggers!
Lídia, t’has apuntat? Encara estic acabant de decidir quines receptes fer, que la castanya i el moniato donen molt de joc a les postres. Ens veiem el 20 d’octubre a Manlleu! 🙂
Teresa, quin mousse de mango? Què t’ha passat exactament?
Maria, i encara podríem trobar moltes paraules que diem diferent! Com en dieu de les patates? I de les cebes? I de les pastanagues? Je je je… m’encanta descobrir la riquesa de vocabulari de la nostra llengua!
Mmmmmmmmmmmmm que tentación tan grande por favor… Si ya sabía yo que aquí no debía de entrar hoy…
Besos.
Com ens agradaria poder assistir algun dia amb alguna classe, però al ser de fora i treballar és fa molt difícil!
bona recepta!!
ptns!!