Recordeu el berenar thai durant la sessió fotogràfica amb els amics? Doncs es va allargar tant que vam necessitar una segona tarda per acabar de veure totes les fotografies. Evidentment, en aquesta ocasió tampoc podia faltar el detallet dolç durant la pausa per berenar:
Els viatges que tocava veure eren al Marroc i a Sardenya. Per això dubtava entre fer una baklava o unes postres més mediterrànies i lleugeres… Finalment em vaig decidir per uns préssecs al vi, aprofitant que el presseguer dels meus pares tenia una quantitat enorme de fruita suculent. Préssecs, vi i iogurt, una combinació ideal per acompanyar aquests paisatges tan mediterranis de les vacances d’enguany!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 1kg de préssecs
• 1l de vi negre
• 200g de sucre
• 1 cardamom (o l’espècie que vulgueu)
• 250g de iogurt grec (2 iogurts)
• 125g de xocolata blanca
Preparació:
Posar el vi, el sucre i el cardamom en un cassó al foc. Deixar bullir uns 5 minuts.
Pelar els préssecs i introduir-los al cassó ben coberts amb el vi. Coure uns 20 minuts fins que siguin tous.
Deixar refredar dins el vi i reservar a la nevera.
Agafar la meitat del líquid de cocció i posar-lo en un cassó al foc. Deixar-lo reduir fins una tercera part. Deixar refredar i reservar.
Fondre la xocolata blanca al microones amb compte que no es cremi. Barrejar amb el iogurt grec i reservar a la nevera.
Servir els préssecs amb la reducció i la salsa.
Bon profit!
Doncs sembla boníssim aquest préssec, Gemma. M’hi agrada molt el toc de cardamom! Trobo que fa més oriental… he he. Petonets!
Aquests préssecs han d’estar boníssims!! bona combinació!!
Són com uns préssecs al vi, xo a més amb la xocolata blanca….mmm…!
Aquesta me l’apunto, em sembla un postre excel·lent per quedar bé!
Petons
Sandra
mmm… que bons aquests prèssecs!! i la xocolata blanca mab iogurt ha de ser una delicia!
petonets
Ohh ohHH prèssecs , vi i xocolata blanca!! m’hi perdo en aquest postre! una presentació de 10 Gemma! petons
Hola Gemma guapa tu
Sempre ens sorprens amb cada recepta…..humm
mil petonets Susanna
un postre facil y con estos ingredientes y asi tan bien presentado queda de lujo
peto
Boníssims! Encara me’n recordo! i al gustet de vi, xocolata i iogurt complementant els préssecs… mmm! Deliciosos! i quines fotos! Bravo!
Jo al llegir salsa i xocolata blanca perdo el món de vista. Es que em dona igual si són préssecs o si son peres.. 😀
Mmmmmmmmm que tentación tan magnífica.
Tengo que aprovechar ahora que todavía quedan melocotones en el mercado.
Besos.
Hummmm!!!!!
Irresistibles, el prèssec es de les fruites que mes m’agraden.
Ara amb xoco blanca genials…
Petons
Un postre per deixar els convidats amb la boca oberta. Quina dleicia!!!
Petons
Els préssecs al vi queden molt bons, el iogurt ha de deixar un toc refrescant i una mica dolç per la xocolata blanca, per menjar sense parar.
Petons.
Una combinació excel.lent.Ara que hi han préssecs els hem d’aprofitar.
Per aqui els anomenem bresquilles.
Besets.
Només he fet peres al vi i són excel.lents. Aquesta idea em sembla molt gustosa!, un petonet.
D’aquell presseguer que de petita has estat cuidant i vetllant….clar que surten bons i suculents!!! 😉
No sóc gaire d’ alcohol però aquestes peres banyades amb iogurt i xoco blanca li deuen donar un toc molt gustós i molt llèpol.
De préssecs al vi en faig de tant en tant, però la salsa de iogurt i xocolata blanca ha d’acabar d’arrodonit les postres!
PTNTS
Dolça
Uhmmm que mezcla mas rica!! Bss
quina combinació més bona Gemma!!!! m’agraden moltíssim els préssecs i més així presentats. m’apunto la recepta. petonets
Hola Gemma!!! desprès d’un bon parèntesi, entre una cosa i l’altra, espero agafar el ritme habitual, que ja en tinc ganes!! unes postres delicioses! al meu avi li encantava el prèssec amb vi i sucre… lo bo del cas que també en menjavem… com pa amb vi i sucre… ara seria pecat! petó
Unes postres molt elegants, i el més important: boníssimes!!!!
en Jordi quena les vegi les voldrà fer ben aviat!!
petonets
Marina, tot i que el clàssic és amb canyella, el toc del cardamom també queda molt bé. I una mica més exòtic 😉
Anna, Cristina i Sandra, a vegades les postres més tradicionals i senzilles les tenim una mica oblidades i en canvi ens poden fer quedar la mar de bé, oi?
Lídia, xocolata blanca i iogurt combinen molt bé, l’acidesa i la dolçor es cotraresten,
Roser, Susanna i Miquel, presentant una mica bé pots convertir una recepta senzilla en unes postres de luxe!
Pol, va ser una tarda molt agradable, oi? I les fotos dels viatges eren precioses…
Starbase, la mateixa salsa et serveix per una pila d’altres receptes, i és tan fàcil de fer que val la pena tenir-la present 😉
Silvia, yo hice la receta con melocotones de la huerta de mis padres, recogidos en su punto ideal de maduración estaban realmente deliciosos.
Isabel, a mi també m’encanten els préssecs! I donen molt més joc que els simples préssecs amb almívar, oi?
Catieu, combinat amb les dues salses, el préssec quedava molt bo. Va agradar moltíssim a tothom!
ANABDN, els préssecs al vi és una variant de les clàssiques peres al vi que també queda molt bo. I amb la salseta encara millor 😉
Mesilda, ostres, no havia sentit mai aquest nom… mira que parleu estrany per aquí baix, je je je…
Mercè, doncs si us agraden les peres al vi, aquesta variant també us agradarà. Jo fins i tot ho he provat amb nespres 😉
Jordi, ja ja ja!!! Sí, sí, ja veus que una part de l’hort es va salvar 🙂 En serio, realment val la pena tenir un hort PETITÓ 😉
CRISTINAT, l’alcohol ni es nota! Pensa que està mitja hora bullint, l’alcohol s’evapora tot i només queda l’aroma del vi. Jo tampoc sóc gaire d’alcohol 😉
Dolça, jo si é sper cada dia només faig els préssecs, però per un dia de festa amb convidats, la salsa queda molt bé.
Dolores i Judith, és una combinació boníssima!
Teresa, quants dies! T’hem trobat a faltar! Ja veus que t’has perdut moltes receptes, je je je… Tens raó que abans no es filava tan prim amb això del vi 😉
El taller de cuina, són unes postres ben clàssiques i elegants, val la pena recuperar-les. I amb la salseta encara més bona 😉
Tu no fas sessions de fotos, fas tardes temàtiques! El berenar “va de conjunt” amb les fotos, això és genial!
Una recepta fàcil i bona que queda super anotada. Llàstima que no tingui presserguer propi….. aixó si que es un luxe.
Petons!
Quina super pinta!! ha d’estar deliciós!!!!!
per mi que els teus amics fan passi de fotos mooooolt llargues pq hagis de tornar i així portar les postres!!! Jo ho faria! jajaja!!! nenaaaaaaa t’has ben lluit!!! Son de luxe!!! me l’apuntooooo!!!
Petunets,
Eva.
Només he fet peres al vi, anoto la idea de fer- amb préssecs.
Unes fotos maquísimes!!! i les postres de luxe, pressecs amb vi!!! el faré segur.. petons,
Jo m’ho paso molt bé mirant fotos de viatges i provant de fer menjars d’altres països. Em sona haver vist una recepta de préssecs amb moscatell, però aquesta ha d’estar boníssima amb el iogurt i la xocolata que bons.
Aquest préssec té una pinta deliciosa!! No sóc una apasionada del vi, però la salsa de iogurt i xocolata l’ha de suavitzar força i ha de quedar boníssim!
Gràcies pels comentaris, us animo a que proveu aquests préssecs, una variant molt bona de les peres al vi. I amb la salseta, mmmm…. 🙂
aquesta ja sé a qui li encatara…en prenc nota!!
Quines fotos més boniques Gemma :-O