Divendres va ser l’aniversari de l’Olga, la meva fillola, que va fer 10 anys! Ho vam celebrar amb un sopar familiar i per postres vaig portar aquest pastís:
Ja sabeu que m’encanta fer pastissos pensant en la persona que els rebrà. En aquest cas, pensant en els 10 anys de l’Olga, tenia clar que havia de ser un pastís especial, que fos del seu gust, amb una decoració infantil i ben vistosa. Així que em vaig decidir per aquest famós pastís de la blogosfera, de color vermell, ple de cors i amb un gust de piruleta deliciós. Des que el vaig veure al blog de l’Eva, que ja el tenia triat 😉
He adaptat una mica la recepta original per potenciar el gust de piruleta, tant a la mousse com a la cobertura vermella. El resultat és excepcional, té una textura suau i, al contrari del que pugui semblar a primera vista, gens dolç. El secret està en el licor de piruleta, de gust molt concentrat i molt ben aconseguit. Feu-lo i triomfareu, i no només entre el públic infantil, us ho asseguro! 😉
Ingredients: (per un motlle de 24cm)
• 150g de galetes
• 75g de mantega fosa
• 16 piruletes (de les rodones petites)
• 150ml de licor de piruleta
• 10 fulles de gelatina
• 2 iogurts grecs
• 150g de sucre
• 700ml de nata per muntar
• 100ml d’aigua
• 100ml de licor de piruleta
• 2 fulles de gelatina
• 10 piruletes de cor per decorar
Preparació:
Per fer la base, triturar les galetes i barrejar-hi la mantega fosa fins formar una massa.
Col·locar la massa a tota la base d’un motlle desemotllable. Reservar a la nevera.
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
Posar en un cassó la meitat del licor i les piruletes trossejades fins que es desfacin completament.
Afegir la gelatina hidratada i remoure perquè quedi ben dissolt.
Barrejar els iogurts amb el sucre i la resta de licor i afegir-ho a la barreja anterior.
Semi muntar la nata. Incorporar la nata a la barreja anterior amb moviments suaus.
Abocar en el motlle i deixar quallar a la nevera un mínim de 4 hores.
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
Escalfar una part de l’aigua i dissoldre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar-ho amb la resta d’aigua i licor.
Abocar-ho sobre la mousse de piruleta i deixar quallar a la nevera.
Desemmotllar i decorar tot el voltant amb piruletes.
Bon profit!
que suerte que tiene tu familia contigo,este pastel de piruletas esta sensacional ¡¡, un color y una presentacion fantastica y el sabor con este licor de piruleta debe ser la bomba,vamos que la Olga y la familia disfrutaron de lo lindo.
bon dia
Felicitats a l’Olga que 10 anys son 10 anys!! m’encanta aquest pastis de piruletes!! es un pastis fet pels nens i no tant nens oi?! jejej petons
Quin pastís més bo i bonic que ha tingut l’Olga! Felicitats a les dues, a tu per aquest super pastís i a l’Olga pels 10 anys
Preciós!!! moltes felicitats a l’Olga! segur que va flipar amb el pastís!
Petonets
Si faig una cosa així a casa, em fan la onada de per vida!!!
Al mes de Juny també vam celebrar 10 anys del gran però ens va demanar una altra cosa ben sorprenent… anar sol amb els pares a fer un tres mil!!! quin paio
Jordi
Uala! m’has deixat sorpresa! primer de tot… com t’ho has fet per treure el pal de les piruletes als cors??? jejej
Ha de ser boníssim, conec aquest licor i triomfa allà per on passi. Petons! 🙂
Primer de tot, felicitats a l’ Olga. A tu et passa com a mi…sempre fas els pastissos pensant en la persona afortunada a rebre´l, que de vegades és un mateix ;-D. Jo també el tinc a pendents de fa temps amb la mirada posada en la meva neboda…algun dia caurà.
Apa que xulo! Jo també en vull un! Això del licor de piruleta és un gran invent, i tant! Felicitats a l’Olga!!!
Jo el tinc a pendents desde fa temps…però com ja no tenim mainada petita, em sembla que el faré per la “mainada” gran…jeje
T’ha quedat fantàstic. I felicitats a l’Olga!!
Preciós !!! Felicitats a l’Olga, de ben segur que li va agradar moltísim.
Petons
Gemma, em trec el barret!!! quin goig de pastís, només de veure’l s’em fa la boca aigua. La teva fillola segur que va estar contentíssima!!
petonets
Mira que fa temps que el tenim pendent de fer. Fins i tot, varem comprar el llicor. És tant vistós i bonic. Segur que a l’Olga li va encantar. Ja triguem!!!
Petons guapa
Oh, insuperable ! Felicitats
Tinc molts nebots, a veure si s’em presenta l’ocasió i sinò pels + grandets.
Licor de piruleta??? No l’havia vist mai. Gemma, estàs en tot! Havia de ser ben bo! i l’Olga super contenta. Moltes felicitats a les dues!
Felicidades Olga y felicidades mamá!!!Que satisfacción más grande hacer lindos pasteles a nuestros hijos,verdad?.Te quedó con una estética re-linda.
Te puede creer que hice expresamente, a mi marido hace ya meses ir a un super,coger el coche para ello,porque se me antojó el pastel y aún no lo hice…ahí está mi licor de piruletas a la espera….
CAriños
Felicitats a l’Olga. El pastís t’ha quedat preciós i no embafa gens jo també el vaig fer i fins que no el vaig tastar no vaig quedar convençuda.
Petons.
T’ha quedat genial! M’encanta com queda presentat, apart que el gust ha de ser boníssim, m’agraden molt les piruletes de maduixa.
Una abraçada
És bonissim, a casa els va encantar.
Petons
oleeeeeeeeee…t’ha quedat fantàstic Gemma!!! A que és bo??? L’olga deuria alucinar!!!! jijiji!!! I quin pastís més adient per celebrar els 10 anys!! Fins i tot les espelmes van de conjunt! 🙂 Et va costar trobar el licor?
Petunets,
Eva.
Hola Gemma,
Estic bastant liada i una mica desconectada darrerament. Però et segueixo; per aquí o pel face vaig veient el que vas fent i m’encanta, com sempre 😀 Es veu cada vegada més un nivell de categoria, es noten les classes que fas. Felicitats! Molts ànims en aquest nou curs que fas (bé, ànims no te’n faltaran, jeje) Quina passada!
Aquest pastís és simplement exquisit, deliciós, fantàstic. A l’Olga encara li deu durar la felicitat de la sorpresa de rebre un pastís així. Un dia el faré pels meus nens que els hi encanten les piruletes 😛
Felicitats a l’Olga.
Petonets.
Belén
Pero que cosa mes bonica i mes bona!!!!
Moltes felicitats a l’Olga.Segur que estaria encantada amb este pastis.
Besets
Ostres Gemma, no tenia ni idea de que existia un licor de piruleta. Que xulo ! I què contenta deu d’estar la fillola amb una padrina com tu !
Presa! Per l’amor de Déu, quina cosa més mona! M’encanta la pinta del pastís sencera, però a més el tall es veu tan cremós mmmmmmm
Felicitats a la Olga i per descomptat a tu per artista
Petons.
A casa teu perquè ja els tens acostumats… tot i així l’Olga deuria flipar amb aquest pastís!!!!
Per molts anys per l’Olga i petonets per totes dues!
Miquel, i jo tinc la sort de tenir una família amb molta paciència 🙂
Roser, als grans també ens va agradar molt!
Rosa Maria i Marylou, moltes gràcies 😉
Jordi, les meves nebodes també són molt aficionades a la muntanya! Aquest estiu vam anar tots junts a fer la Pica d’Estats 🙂
Helena, el pal no el vaig treure, està tallat arran del cor.
CristinaT, penso que posats a fer pastissos, val la pena intentar fer-los al gust de l’homenatjat, oi? 😉
Marina, jo fins ara no coneixia aquest licor!
GEMMA, jo el tenia a pendents esperant una ocasió especial com aquestam, je je je…
Sión i Lídia, moltes gràcies, a l’Olga li va agradar molt 😉
Catieu, doncs val la pena que el facis, que segur que triomfes!
Montse, agrada tant a grans com a petits 😉
Gemma, jo tampoc coneixia aquest licor, em va costar una mica de trobar, je je je…
Silvia, doncs si ja tens el licor a casa, la resta d’ingredients són molt fàcils, de manera que ja no tens cap excusa per no fer-lo, eh?
ANABDN, a mi em va passar el mateix, em feia por que fos massa dolç…
Cris, amb la cobertura vermella queda més vistós, oi?
Reme i Núria, vosaltres també l’heu fet?
Eva, ja veus que l’he fet!!!! El licor el vaig comparar a un super que havia sigut Carrefur i que per sort encara el tenien. Si no, ja em veig venint a Terrassa, je je je…
Belén, tots tenim temporades que anem més liats, l’important és tenir temps per dedicar a la gent que estimem. Si fas aquest pastís als teus fills et garanteixo que tens l’èxit assegurat!
I el curs està sent una passada, moltes gràcies!
Mesilda i Laura, moltes gràcies! L’Olga va quedar molt contenta 😉
Donibaneko, a mi m’encanten els pastissos suaus i cremosos, trobo que per postres vénen més de gust, oi?
El Taller de Cuina, és veritat que ja s’esperen un nou pastís cada cop, je je je… i a mi m’encanta! 🙂
quina sort que té la teva fillola! el pastís és espectacular!!! felicitats a les dues. Molts petonets
Tinc unes ganes boixes de fer aquest pastís pero aquest licor aquí no el trovo i em vaig oblidar de comrpar-ho al estiu, així que ja li he encarregat a la meva germana que vindrà d’aquí unes setmanes. Queda tan maco!!! Un petó
I jo que tinc un licor de piruleta que em van portar i no sabia què fer-ne… el pròxim aniversari infantil que tingui, cau!! Felicitats a l’Olga!
Petons
Sandra
Hola Gemma! ja torno a estar per aquí després de bastant temps fora… Quin pastís!! m’hauria agradat haver-lo tingut algun any per l’aniversari. Tot i que potser m’ho penso i cau, si dius que agrada a petits i a grans! T’ha quedat preciós, moltes felicitats a l’Olga… i a tu! 😉
Quin flipe de pastís.
El guardo per quan l’Eva cumpleixi anys.
Felicitats a les dues.
Petons
Que chulada y se ve tan suave!! Bss
Quin pastis més maco, segur que li va encantar a l’Olga. Felicitats
Bon dia Gemma, es mol dificil trovar el licor de piruleta i on el puc trovar, gracies
T’ha quedat un pastis perfecte a més molt vistós y amb una textura suau.
petons
Quin tall, la textura és perfecte! Felicitats a l’Olga.
No havia vist mai el licor de piruleta, deu ser addictiu!ja,ja,ja
Felicitats a l’Olga i a tu també que ets una artista amb tot el que fas!!
Piruletes, iogurts, nata… quina barreja més bona! buscarem el licor…si no el tobem creus que es pot fer amb xarop de maduixa o alguna altra beguda? quedaria bé? Marta
Aquest cop només puc dir Espatarrant! Quina passdada! No només és preciós sinó que tenia un gust de piruleta increïble! Em va transportar a la infantesa de cop!
Gemma la teua neboda disfrutaria molt i la resta d’invitats també, este pastís és un èxit. L’he preparat tres vegades i agrada tant o més als majors com als menuts.
Un abraç
Vi esta tarta, o una muy parecida, en el blog de Kanela y Limón y me encantó.
Te ha quedado preciosa y seguro que es toda una delicia.
Si encontrara el licor ya me ponía con la tarta.
Besos.
Absolutament impresionant, tant per grans com per petits…això ho hem de provar!!!
ondia!… licor de piruleta!!.. un licor d’iniciació?. ;-))
magnifica proposta…
Ja fa tems que soc seguidora teva, he fet varios d’els passtisos que he vist a la pagina, i noies el licor de piruleta jo l’he trovat al carrefour, be penso fer aquest pastuset , espero tenir sort graciesssssss
Em va sorprendre que fos tan lleuger i gens empallegós. La presentació era infantil però el gust del pastís apta per totes les edats, com també pels que no som massa de dolç.
El recomano de totes, totes ja que te l’èxit assegurat.
EL PASTÍS ESTÀ MOLT BÉ, PERÒ CREC QUE HEM DE CALFAR TOT EL LICOR JA QUE TE UN 16% D´ALCOHOL I PER ALS NENS NO ÉS MOLT RECOMANABLE. SIMPLEMENT HEM DE CALFAR TOT EL LICOR QUE ANEM A EMPRAR PER LA RECEPTA.
GRACIES.
Dilluns me’n vaig a l’Evaristo a buscar el licor!! 😉
Ja t’explicaré què tal em queda i si agrada al homenet de casa!
Petons!!!
Molts em pregunteu on trobar el licor de piruleta. Jo el vaig trobar a un super de Sabadell que havia estat un Carrefur i altres bloggers diuen que al Carrefur també el tenen. A Terrassa, a ca l’Evaristo també es troba. I segurament a una botelleria gran també en tindran. Crec que hi ha com a mínim dues marques que en fan…
Marta-Cuinadiari, benvinguda al blog! 🙂
Amb un altre licor quedarà bo, però NO es reconeixerà que és de piruleta. La gràcia d’aquest pastís és precisament aquest licor, que és molt potent i identifica plenament el gust de piruleta. Amb un altre licor no es notarà (tot i que serà bo igualment, eh?)
MANEL, tens raó que el licor porta un 16% d’alcohol. Les meves nebodes no es van menjar la capa superior de gelatina i problema solucionat. A la mousse, pots escalfar tot el licor i ja està. De totes maneres, sense entrar en polèmiques, 150ml de licor de 16% repartit en 2kg de pastís i el pastís repartit en 12 talls, toca mooooolt poquet licor per cap. Comparat amb el pa amb vi i sucre que prenien els nens abans, je je je…
Pol i Maria Teresa, moltes gràcies pel vostre comentari! M’alegro molt que us agradés el pastís, ja sabeu que els vostres comentaris em fan molta il·lusió!
Gemma! ha d’estar boníssim, es veu una textura super esponjosa, i la decoració t’ha quedat genial!!! crec que l’hauré d’apuntar a la meva llista de receptes pendents.. Petonets!!!
Ostres, tenia moltes ganes de tenir la recepta d’aquest pastís i aquí la tinc. El teu ha quedat preciós. A veure si en cau un per diumenge que ve!
Bon dia, el licor de Piruleta el podeu trobar al Carrefour i al Gros Mercat, (a Olot).
Un pastís increible. El farè i ja us dirè a veure com queda.
Quina xulada! Vaig prendre fa poc un còctel amb licor de piruleta i em va encantar! 🙂
Encara que una mica tard, moltes felicitats a l’Olga que deuria quedar encantada amb aquest pastis tan maco i original fet pensant amb ella. Per el que comentes vec que corria per els blogs però com jo he estat una mica “out” durant un temps no l’havia vist. El teu t’ha quedat genial!!
Petons!
La foto del tall és per caure de cul!
D’on treus el licor de piruleta? És per a un amic 😉
Surfzone, jo el vaig comprar a un ex-carrefour, però si llegeixes els comentaris veuràs que el pots trobar a altres súpers, no sé on vius tu…
Llest i a la nevera, en espera de fer-li demà la capa de sobre. A veure com quedarà. Gemma, tu dius que el volies fer per la teva fillola, jo esperava a que fos el meu aniversari per preparar-lo, hahaha!
Una coseta només per si algú no troba el famós licor de piruleta i no hi ha nens que puguin tenir problema amb l’alcohol. Es podria fer el mateix preparant un còctel que m’encanta i que fan al Boadas de BCN: el Kojak
Es fa amb una part d’amaretto, una de llima i una altra de granadina (a casa el preparo amb una mica més d’amaretto que de llima i és com ficar-te un kojak a la boca). Comparant els licors, aquest s’hi assembla molt, però li trobo a faltar aquell aroma al nas de les ametlles amargues.
A veure demà com queda la cobertura, moltes gràcies per compartir-lo i per l’ajuda, Gemma!
Hola Ester! Moltes gràcies per la recepta del Kojak, és veritat que per potenciar l’aroma de cirera a les pastisseries sempre s’hi posa un punt d’ametlla amarga 😉
Provaré el còctel, que tal qual ha de ser boníssim!
I ja veuràs com el pastís triomfarà segur 😉