Demà és 15 de setembre i toca inaugurar la nova temporada de la Recepta del 15. Després de perdre’m les convocatòries de juliol i agost, aquesta no me la podia saltar, sobretot tenint en compte quin és l’ingredient protagonista 😉
Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta han escollit un tema que farà feliços a tots els xocoaddictes. Ja imagino el recull de receptes sensacionals que quedarà! La meva proposta és molt senzilla, es tracta d’elaborar un plat de postres monotemàtic de xocolata, però amb diferents elements que donen jocs de textures i temperatures. La idea és imitar unes postres de restaurant però fetes a casa d’una forma senzillíssima i sense cap complicació 😉
Aquí teniu la recepta:
Mousse de xocolata
Ingredients:
• 4 natilles de natilles de xocolata
• 200ml de nata per muntar
• 4 fulles de gelatina
• 50ml de llet
• 25g de sucre
Preparació:
Posar en remull la gelatina amb aigua freda.
Barrejar les natilles i el sucre.
Escalfar la llet i dissoldre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar la gelatina amb les natilles.
Semi muntar la nata i incorporar-la amb suavitat a les natilles.
Repartir la mousse dins els motlles. Reservar a la nevera un mínim de 4 hores.
Crumble de cacau
Ingredients:
• 50g de sucre
• 50g d’ametlla en pols
• 40g de farina
• 10g de cacau en pols
• 50g de mantega pomada
Preparació:
Barrejar els ingredients secs.
Afegir la mantega a trossets i barrejar fins que quedi homogeni.
Formar una xurro amb la massa, embolicar-la amb paper film i reservar al congelador.
Ratllar el crumble amb un ratllador de forat gros, escampant-lo sobre un paper de forn.
Coure-ho uns 5-8 minuts a 180º fins que sigui cuit.
Per emplatar: gelat de xocolata i una natilla de xocolata.
Disposar una cullerada de natilla al fons del plat, com si fos una salsa. A sobre, posar-hi la mousse, una quenelle de gelat de xocolata i espolsar per sobre el crumble ben cruixent.
Bon profit!
Ostres Gemma, quina recepta més bona i vistosa!!! De restaurant feta a casa. Ja no em recordava que demà tocava la recepta del 15… A veure si tinc temps i hi participe. Salutacions
Fantàstica proposta per a xocolaters que mai no en tenen prou…! I amb textures! És que el nom ja és una temptació, mareta… el que més m’ha sorprès és aquest crumble de cacau, m’ha encantat! A veure si me n’ensurto! petonets
ja saps que jo no soc gaire de xocolata, pero em poses aquest plat al davant i no en deixo ni una gota, que llepo el plat vaja!! bonissim!! petons
Gemma, ets una crack!! Amb ingredients que es poden trobar a qualsevol lloc i d’una manera ben senzilla, ens crees aquesta meravella de postre de luxe! M’encanta!
Moltíssimes gràcies per participar, ja t’enyoràvem! 😉
Petons
Sandra
Per favor…..tres plats en menjaria jo d’aquets postres !!!!!
Petonets.
Grandíssima la proposta que fins i tot als que fem pocs postres com jo mateix ens ho posa tan fàcil que em venen ganes!! :)))
Quina meravella, m’encanta!!!!!!!!
Petonets
Embla molt fàcil!!!
Aquesta recepta sí que és pels xocoadictes, ja ja ja! M’anoto la recepte pq en tinc algun d’aquests a casa.
Petons
una receta facil y para triunfar por lo grande con esta presentación.Me encanta Gemma
bon cap de setmana
peto
A mi em passa com al Oscar, soc poc de postres, però desprès de veure aquesta meravella, potser no tardaré.
Petons
Uauu! I sembla fàcil i tot.
Amb les quantitats que dones per la mousse, per a quants seria??
Si, ja sé que dependrà de com siguin de llaminers 😉
Petons
realment aquests es un d’aquells postres amb que quedes genial i es súper fàcil de fer. M’ha encantat ideal per un dinar o sopar amb amics o familia!
Petonets!!
Ohh…. no ser de què em sona això….. 😉 nyam nyam que bo!!!!
petonets
Wowww!!!! Molt original i un autèntic pecat!!! Ets una crack!!!
Ptns
Això ho he de provar!!!! Quina pintaaaaa!!!!
Facílissimes i boníssimes! T’ha quedat genial!
Hola Gemma guapa tu
Només diré hummm i hummmm
mil petonets Susanna
No sé si amb un plat en tindria prou…
gemma cuanta razón llevas te ha quedado un postre de restaurante y nadie diria que esta hecho en casa y con ingredientes fáciles de encontrar en cualquier súper.
Besos
Ohhhh! Quina bona pinta!!!
Em venen unes ganes de passar-hi la culleradeta!!!
Aquesta recepta no se m’escapa!!!
Un petonet!!!
Carai! Aquesta recepta ha d’estar… només mirant la foto ja fa engreixar-se! mira que últimament no menjo gaire xocolata, però ostres, quina pinta…
M’ha encantat! en especial la presentació i la recepta del crumble!
Francesc, un xocoaddicte com tu no pot faltar a una recepta del 15 dedicada a la xocolata, eh? Segur que tens temps de preparar alguna coseta 😉
Marina, el crumble de cacau o un crumble normal és super pràctic, jo sempre en tinc al congelador per si tinc convidats sorpresa 😉
Roser, tot i ser de xcoclata, crec que és força suau de gust, estic segura que t’agradaria!
Sandra, després de saltar-me el juliol i l’agost, aquesta convocatòria amb la xocolata com a tema principal no me la podia saltar, je je je… I felicitats al Xavi!!!
GEMMA i Carme, m’alegro que us agradi!
Starbase, ja veus que més fàcil impossible, eh? així que no tens cap excusa per no preparar aquestes postres de restaurant a casa 🙂
Silvia, per xocoaddictes a tope!!!!!!!!!!
Miquel, la teva versió del pastís de 3 xocolates en gotets també és molt bona aportació 😉
Sión, et dic el mateix que a l’Starbase: no tens cap excusa per no fer-la a casa, eh? 🙂
Sefa, com tu dius, depèn de les mides, je je je… però jo calculo que 6 de grosses o 8 de petites… 😉
Laura, tu ho has dit: fàcils de fer i que quedes molt bé. Aquestes són les meves receptes preferides, je je je…
Lída!!! Je je je… i tant, són les mateixes que vaig fer al Mercat de Manlleu!!! Me mare em va passar la foto que va fer i l’he aprofitat per la recepta del 15 :)))
Cartieu, un pecat molt petitó, je je ej…
Marta, Cinta, Susanna i Cristina, m’alegro que us agradi 🙂
Maria Dolores, aquestes són les meves receptes preferides! Però prohibit dir als convidats que són tan fàcils de fer, eh? 😉
Gemma, si la fas ja m’ho diràs, són d’èxit assegurat 😉
Lluna, una excepció de tant en tant no passa res. je je je…
Roser, el crumble és molt pràctic de fer i val la pena tenir-ne sempre al congelador, et salva de més d’un compromís inesperat 😉
Gemma, no ens podies deixar de sorprendre!! Aquestes postres aptes per a qualsevol casa a part d’haver de ser delicioses queden molt ben presentades i no sembla complicat d’emplatar al moment encara que siguin força comensals.
El crumble m’encanta i sempre dóna molt joc. A mi també m’agrada molt amb cacau i avellana…bé, em sembla que de totes les maneres, jeje!!
Petonets!!
Unes postres ideals per una xocoaddicte com jo!!! m’apunto sobretot el crumble de cacao, crec que pot ser el toc de gràcia per a moltes postres.
Petonets!
Gemma,
Has fet una presentació d’autèntica professional. M’estic trobant les textures al paladar…
Ostres, ho fas tan bé.
Nani
Jo, Gemma!Per a mi son les postres perfectes!
Qui es resistix al xocolate,i a més tan fàcil de preparar?
Besets
Jo si que sóc de xocolata, per tant… m’encanta!
PTNTS
Dolça
Hola Gemma!
Verge!!! Això deu ser com tocar el cel!!!! Però quina pintassa, xocolata + xocolata diferents textures i que la festa no pari!!!!
Una abraçada
Postres de restaurant de luxe!!!!
Gemma quina proposta tan temptadora i exquisida!
Una presentació de 5 forquilles. Les mousses m’agraden molt, la teva de xocolata i amb el crumble es veu molt llaminera.
Petons.
i bonissimes… presentades de luxe… tota una festa de xocolata
Quin postre tan deliciós!!! m’encanta la combinació de textures monotemàtiques. A part de bo t’ha quedat tan ben presentat.
Petons
Me encanta!!! Bss
Gemma, una pregunta: com puc deslliurar-me del pes guanyat aquest estiu, si prepares unes postres tan rebones i “xocolatoses”? Quin perill!!
Gemma!! quina més bona proposta. Amb ingredients molt fàcils de trovar un plat per gaudir molt de la xocolata.. et felicito !! petons,
A mi també m’agrada molt la xocolata, t’ha quedat molt bé i ràpid de fer, costarà esperar les 4h de nevera!
Una abraçada
Quina idea de postre més bona que ens dones!!
Si fas això et quedes amb els convidats!!
Ptns!!
M’agrada trobar diferents textures i amb aquestes postres no em podria queixar!
Deliciós!! i fàcil de preparar…
Ptns.
Aquest postre és preciós i si a més a més dius que és facilíssim, ja no tinc excusa per no probar-lo. Amb tanta xocolata segur que fa feliç a tothom.
Espectacular! i amb una presentació de luxe. M´ha agradat molt la teva proposta…un petonet estimada
Vagi una proposta deliciosa per xocolaters …! M’encanten aquestes textures i formes que li vas fer! senzillament deliciós
petonets
Jo també vaig fer fa uns temps unes textures de xocolata, cap s’assembla a les teves (jo em vaig copiar-inspirar en un plat que vaig menjar a la Barceloneta).