Pastís thai de mango i coco (Wun Mamuang)

Data
10 de setembre de 2012
Creat per

El passi de fotos amb els amics és una cita obligada després de les vacances d’estiu. Tots portem una selecció de fotos i passem una tarda agradable rememorant els viatges que hem fet. Enguany, uns amics han estat a Tailàndia i em va semblar adequat portar un pastís thai per berenar durant el passi:

La recepta està treta d’un llibre de postres tailandesos que el Pere i la Nesa em van portar de record. La majoria de receptes porten ingredients sorprenents com arròs, mongetes vermelles, tapioca o fulles de plàtan; també porten aromes diferents com pandanus, gessamí o malanga. A més, les receptes estan escrites en anglès, de manera que utilitzen les mesures típiques anglosaxones com cup, pint o tablespoon.

Vaig triar la recepta més fàcil d’adaptar, que portés ingredients que pogués trobar aquí i que tingués una conversió senzilla de les proporcions d’ingredients. El resultat ens va agradar molt, va resultar un pastís lleuger molt aromàtic, amb el coco i el mango ben compensats. A més, en Pere va preparar un còctel a base de licor de coco, meló i suc de pinya que maridava a la perfecció amb el pastís. Una tarda prefecte amb aromes i sabors d’estiu!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 250ml de polpa de mango (1 mango gros)
• 5g d’agar agar en pols
• 250ml d’aigua
• 400ml de llet de coco
• 100g de sucre
• 1 beina de vainilla

Preparació:

Pelar i triturar el mango. Colar per treure’n les fibres i reservar.
Obrir la beina de vainilla al llarg. En un cassó barrejar l’aigua, la llet de coco, el sucre, l’agar agar i la vainilla. Posar-ho al foc i portar-ho a ebullició. Deixar bullir un minut remenant contínuament. Treure del foc i deixar que perdi temperatura.
Afegir la polpa de mango, remenar i abocar dins un motlle de silicona.
Reservar a la nevera fins que qualli.
Desemmotllar, decorar i servir ben fresc acompanyat d’un colís de mango.

Bon profit!

Comparteix

30 comentaris a “Pastís thai de mango i coco (Wun Mamuang)”

  1. Hola Gemma gracias por tu visita , tus pastelitos se ven una delicatesen..me encanta probar este tipo de recetas en las que descubrir sabores nuevos . Contestando a tu pregunta es un postre aunque tengas el pimiento caramelizado y no le he echado licos sinó unas gotitas de aromatizante de almendras le queda mucho mejor ..besos

  2. M’afanye a copiar la recepta, que aqueste pastís me l’han de fer els meus xiquets (ja és hora que em mimen una miqueta, no?) i no em sembla difícil. Quin luxe, una vesprada de fotos maridada amb amistat, còctel i pastís oriental!! Besets

  3. Comences fort eh??? postres thai!!! Toma yaaaa!!!! Fan una pinta boníssima i a sobre segur que van fer-vos viatjar fins allà durant el passi de fotos!!! Que xuli!!!
    Petunets,
    Eva,

  4. Gemma una pinta genial y bueno seguro,un postre muy apetecible,un gran regalo este libro de postres Tailandosos de tus amigos Pere y Nelsa y que me ha gustado tambien sus fotos.

  5. Roser, no sé pas quines boles vols dir… saps com es diuen? Amb coco i sèsam han de ser bones de veritat, serà qüestió de buscar la recepta 😉

    Starbase, mesilda i CristinaT, resulta un pastís suau i molt aromàtic, d’aquells que s’empassen xuclant!

    Garlutti, ok, gràcies per l’aclariment. És que amb la melmelada de pebrots no tenia clar si eren unes postres, je je je….

    Lídia i Miquel i GEMMA, el pastís va agradar molt, va ser un berenar molt encertat amb el tema del passi 🙂

    ANABDN, a mi l’agar agar m’encanta, la trobo fàcil d’utilitzar i molt més versàtil que la gelatina normal. A més, la textura m’agrada més no queda tan gelatinosa…

  6. Marina, és super fàcil de fer. I per la presentació vaig fer servir uns motlles de silicona en forma de papallona, no sé si això és gaire zen, je je je…

    QuetiB, i tant que ja és hora que et mimin, que ja són grans! I aquest pastís no té cap secret, ja veus que és molt fàcil de fer. Potser pot costar trobar l’agar agar, però avui dia ja en venen a molts llocs… ja em diràs si te l’han fet, eh? 😉

    Joaquina, Dolça i Dolores, els ingrdients combinen molt bé i és tan fàcil de fer que és d’aquells pastissos per repetir segur!

    nani, els meus amics ja saben que el millor record que em poden portar és un llibre de receptes , je je je…

    Pol, va tenir èxit oi el pastís? I les fotos del passi van ser espectaculars. Anirem a escalar a Tailàndia algun cop? 😉

    L&C, mica en mica tots anem tornant a la rutina, quin remei…

    Eva, postres thai super fàcils de fer, no té cap mèrit, je je je… però ente el pastís i el còctel vam ambientar molt bé el passi de fotos 🙂

    Marga, ara mateix vinc a mirar-la!

    Miquel, van fer un viatge molt maco i van portar unes fotos precioses… ens han entrat moltes ganes d’anar també a escalar a Tailàndia, je je je…

  7. Hola! He probat moltes de les teves receptes i realment ets un exemple a seguir! Gràcies per inspirar-nos dia rere dia. He posat els teus dos blogs (aquest i l’antic) a la meva llista de blogs recomanats. Passa pel meu blog si vols fer-hi un cop d’ull 🙂

  8. El taller de cuina, convertir les mesures fa mooooolta mandra, oi? A més, depèn tant de la cullera o la tassa triada… Jo també m’atavalo una mica, je je je…

    Lluna, benvinguda al blog, ara mateix vinc a fer-te una visita. Moltes gràcies per enllaçar els meus dos blogs amb el teu 🙂

    Anna, a mi l’agar agar m’agrada molt, quan li perdis la por ja veuràs que és molt fàcil de fer servir 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *