El passi de fotos amb els amics és una cita obligada després de les vacances d’estiu. Tots portem una selecció de fotos i passem una tarda agradable rememorant els viatges que hem fet. Enguany, uns amics han estat a Tailàndia i em va semblar adequat portar un pastís thai per berenar durant el passi:
La recepta està treta d’un llibre de postres tailandesos que el Pere i la Nesa em van portar de record. La majoria de receptes porten ingredients sorprenents com arròs, mongetes vermelles, tapioca o fulles de plàtan; també porten aromes diferents com pandanus, gessamí o malanga. A més, les receptes estan escrites en anglès, de manera que utilitzen les mesures típiques anglosaxones com cup, pint o tablespoon.
Vaig triar la recepta més fàcil d’adaptar, que portés ingredients que pogués trobar aquí i que tingués una conversió senzilla de les proporcions d’ingredients. El resultat ens va agradar molt, va resultar un pastís lleuger molt aromàtic, amb el coco i el mango ben compensats. A més, en Pere va preparar un còctel a base de licor de coco, meló i suc de pinya que maridava a la perfecció amb el pastís. Una tarda prefecte amb aromes i sabors d’estiu!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 250ml de polpa de mango (1 mango gros)
• 5g d’agar agar en pols
• 250ml d’aigua
• 400ml de llet de coco
• 100g de sucre
• 1 beina de vainilla
Preparació:
Pelar i triturar el mango. Colar per treure’n les fibres i reservar.
Obrir la beina de vainilla al llarg. En un cassó barrejar l’aigua, la llet de coco, el sucre, l’agar agar i la vainilla. Posar-ho al foc i portar-ho a ebullició. Deixar bullir un minut remenant contínuament. Treure del foc i deixar que perdi temperatura.
Afegir la polpa de mango, remenar i abocar dins un motlle de silicona.
Reservar a la nevera fins que qualli.
Desemmotllar, decorar i servir ben fresc acompanyat d’un colís de mango.
Bon profit!
Uuaauu Gemma quina pinta!!! em recorda unes boletes japoneses de coco i sèsam que , per cert, no en sabras pas la recepta oi? jeje petons guapa
La veritat és que només llegint els ingredients ja em venen sensacions exòtiques i aromes tropicals a la memòria 🙂
Que cremoset i suau queda,Gemma,
A mi el mango m’encanta,així que m’ho pose en pendents.
Besets
Això passa xuclant! Quina cremositat!
Hola Gemma gracias por tu visita , tus pastelitos se ven una delicatesen..me encanta probar este tipo de recetas en las que descubrir sabores nuevos . Contestando a tu pregunta es un postre aunque tengas el pimiento caramelizado y no le he echado licos sinó unas gotitas de aromatizante de almendras le queda mucho mejor ..besos
Quin detallàs aquest pastís thai, segur que el passi de fotos es va fer molt més agradable!
petonets**
Aquest pastís ha de ser molt suau i la barreja de coco i mango ha de quedar boníssim!
Son sabors que m’agraden i els ingredients fàcils de trobar per aquí. A veure si practico una mica amb el agar-agar, el vaig fer servir una vegada i no en va quedar bé.
Petons.
Amb un pastis així, el passi de fotos devia ser una passada…!!!
Petonets.
Molt exòtic, Gemma! I sembla molt fàcil de fer, oi? La presentació t’ha quedat molt zen… he he. petonets!
M’afanye a copiar la recepta, que aqueste pastís me l’han de fer els meus xiquets (ja és hora que em mimen una miqueta, no?) i no em sembla difícil. Quin luxe, una vesprada de fotos maridada amb amistat, còctel i pastís oriental!! Besets
Doncs si que es senzill en quan a ingredients… i ha de tenir un gust molt fi i bo, a més el coco m´encanta.. Petons,
Ha de ser suau i bo. Quin detall dedicat al tema del passi de es fotos!
PTNTS
Dolça
Me gustan todos lo ingredientes que lleva!! Bss
Gemma,
Jo també vull amics així. Pel llibre i pel passi. Unes postres delicioses.
Bona Diada,
Nani
Molt bon pastís! ben escollit i deliciós! a més tens raó que va combinar molt bé amb el còctel de coco… Ah! grans fotos!
Doncs quin regal més xulo, les postres de la cuina tailandesa són boníssimes!!! Ja hi som tots de nou a la vida bloggera!!!
Comences fort eh??? postres thai!!! Toma yaaaa!!!! Fan una pinta boníssima i a sobre segur que van fer-vos viatjar fins allà durant el passi de fotos!!! Que xuli!!!
Petunets,
Eva,
Ahir em vas dir si havia fer alguna de les melmelades del llibre… doncs avui l’he publicada: una de mango (aniria perfecta al teu postre???) http://cuinescuina.blogspot.com.es/2012/09/confitura-de-mango.html
Gemma una pinta genial y bueno seguro,un postre muy apetecible,un gran regalo este libro de postres Tailandosos de tus amigos Pere y Nelsa y que me ha gustado tambien sus fotos.
Roser, no sé pas quines boles vols dir… saps com es diuen? Amb coco i sèsam han de ser bones de veritat, serà qüestió de buscar la recepta 😉
Starbase, mesilda i CristinaT, resulta un pastís suau i molt aromàtic, d’aquells que s’empassen xuclant!
Garlutti, ok, gràcies per l’aclariment. És que amb la melmelada de pebrots no tenia clar si eren unes postres, je je je….
Lídia i Miquel i GEMMA, el pastís va agradar molt, va ser un berenar molt encertat amb el tema del passi 🙂
ANABDN, a mi l’agar agar m’encanta, la trobo fàcil d’utilitzar i molt més versàtil que la gelatina normal. A més, la textura m’agrada més no queda tan gelatinosa…
Marina, és super fàcil de fer. I per la presentació vaig fer servir uns motlles de silicona en forma de papallona, no sé si això és gaire zen, je je je…
QuetiB, i tant que ja és hora que et mimin, que ja són grans! I aquest pastís no té cap secret, ja veus que és molt fàcil de fer. Potser pot costar trobar l’agar agar, però avui dia ja en venen a molts llocs… ja em diràs si te l’han fet, eh? 😉
Joaquina, Dolça i Dolores, els ingrdients combinen molt bé i és tan fàcil de fer que és d’aquells pastissos per repetir segur!
nani, els meus amics ja saben que el millor record que em poden portar és un llibre de receptes , je je je…
Pol, va tenir èxit oi el pastís? I les fotos del passi van ser espectaculars. Anirem a escalar a Tailàndia algun cop? 😉
L&C, mica en mica tots anem tornant a la rutina, quin remei…
Eva, postres thai super fàcils de fer, no té cap mèrit, je je je… però ente el pastís i el còctel vam ambientar molt bé el passi de fotos 🙂
Marga, ara mateix vinc a mirar-la!
Miquel, van fer un viatge molt maco i van portar unes fotos precioses… ens han entrat moltes ganes d’anar també a escalar a Tailàndia, je je je…
No ens podem pas queixar, ja ens has convertit les quantitats (jo amb això de les tasses i les culleres m’atabalo) i adaptat els ingredients al nostre mercat.
ara només falta tastar-les!!!
petonets
Te una pinta boníssima, m’encanta provar menjars exòtics.
Una abraçada
Hola Gemma estimada i guapa tu
Com sempre segueixes amb aquesta linea que Sorpresa….
Moltes gràcies per compartir tanta dolçor
petonets de sucre, Susanna
Te quedó lindísimo y seguro que es todo un pecado cada bocado.
Besos.
Que bonic que queda i segur que bonissim! Petons
Hola! He probat moltes de les teves receptes i realment ets un exemple a seguir! Gràcies per inspirar-nos dia rere dia. He posat els teus dos blogs (aquest i l’antic) a la meva llista de blogs recomanats. Passa pel meu blog si vols fer-hi un cop d’ull 🙂
m”haig d’animar a povar l’agar agar, que tothom diu que va molt bé. i aquesta recepta es veu molt fàcil de fer.
El taller de cuina, convertir les mesures fa mooooolta mandra, oi? A més, depèn tant de la cullera o la tassa triada… Jo també m’atavalo una mica, je je je…
Lluna, benvinguda al blog, ara mateix vinc a fer-te una visita. Moltes gràcies per enllaçar els meus dos blogs amb el teu 🙂
Anna, a mi l’agar agar m’agrada molt, quan li perdis la por ja veuràs que és molt fàcil de fer servir 😉