Dijous passat vam anar al taller de la Mireia Carbó al Club Social Caprabo. Vam aprendre a fer aquestes postres tan refrescants que, amb la calor d’aquests dies, es posen divinament:
Tenint en compte que ja s’acosta l’estiu i vénen de gust àpats més informals, la Mireia va proposar un menú fantàstic per poder menjar a l’aire lliure, fàcil de transportar i encara més de menjar: un pastís de carn i verdures, unes crestes de pollastre orientals i un granissat de fruites amb cava. Les tres receptes són 100% Mireia Carbó: senzilles, amb ingredients assequibles, pràctiques, admeten mil variacions i, sobretot, donen un resultat que ens farà quedar molt bé. En resum, les receptes que ens agraden a tots!
El granissat ja l’he posat en pràctica aquest cap de setmana de tanta calor. Super refrescant i ben carregat de vitamines, són unes postres lleugeres i ben sanes, ideals per tots aquells mandrosos de menjar fruita. La Mireia va explicar que la fruita es pot modificar segons el gust de cadascú i segons l’oferta del mercat, però us asseguro que la combinació de la Mireia és perfecta: el mango, més fort de gust, s’ha de posar en menys quantitat. I si pregunteu als comensals de què és el granissat, ja veureu com us diran: de síndria! I això que de síndria no en porta gens, je je je… I és clar, el toc final del cava amb l’efecte efervescent, farà esclatar en Oh’s a tots els convidats!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 300g de meló
• 300g de maduixes
• 200g de mango
• 100g de sucre
• 25ml d’aigua
• Suc de ½ llimona
• Cava
Preparació:
Fer un almívar amb el sucre, el suc de llimona i l’aigua. Coure-ho en un cassó fins que el sucre es dissolgui. Reservar.
Triturar les fruites amb el túrmix.
Afegir a poc a poc l’almívar encara calent i posar-ho al congelador.
Rascar el granissat amb una forquilla. Repartir-lo en copes i, ja a taula, abocar a cada copa un rajolí de cava ben fresquet.
Bon profit!
Ets ràpida com el llamp, Gemma! Ja l’has provat, veig , i t’ha sortit esplèndit! Hi has afegit al mango, cosa que he de dir-te que m’hi agrada molt… he he .Petons
wuala, que bó!!! jo també el vaig fer … aquesta nit el tastarem … espero que quedi tant espectacular com el teu.
gràcies per compartir-ho!!!!
espectacular! i el toc del cava uhmmmmm….em recorda (salvant les distancies) a mons pares que li posaven un rajolí de calisay al gelat 🙂
doncs jo pel color també m’he inclinat per la sindria abans de veure els ingredients! em sembla una proposta ideal per acabar un àpat d’estiu. Com s’agraeixen aquestes copetes eh 😉
Petons!
QUina bona pinta aquest granissat!!! ja tinc ganes de tornar a anar a una classe de la Mireia amb la meva amiga. A veure si per la propera ens podem apuntar!!
Petonets!!
Quines coses més bones us va fer la Mireia!!! sort que de seguida en veiem el resultat!!! Saps, ahir vaig fer-lo amb sñindria i maduixe¡, que tenia congelades … i he de buidar la cuina… hi vaig afegir un rajolí de caba rosat! Aquests granissats ara a l’estiu què bé ens van! fins deimecres!!!
Doncs si té una semblança al que vaig fer, però com es diferent em toca probar-lo. Me l’apunto!
Petons.
M’agradaria ser tan ràpida com tu!!! t’ha quedat genial l’hauré de provar, que ara a l’estiu els postres fresquets s’agraeixen. un petó
què fàcil i què bo!
darrerament no tinc temps per anar als tallers i veig que m’estic perdent unes receptes boníssimes, mecatxís!
Molt refescant i a la vegada molt vistós. Unes postres perfectes per l’estiu.
Petonets
que fresquet, i que sencillet de fer!!
Perfecte, perque amb aquestes calorades que cauen ve molt de gust!
PTNTS
Dolça
amb el que m’agraden els granissats!!! i aquest és súper complert i amb el toc de cava…. a veure si el faig un dia d’aquests. petonets
Ahir vàrem fer un sorbet de síndria i llimona a casa. M’apunto aquesta recepta per a la propera. Té una pinta espectacular i ja es veu que ha d’estar boníssim! Gràcies per compartir-la, així els que no podem anar “de cursets” també estem al dia! 😉
Hola Gema. Aunque sigo tu maravilloso bloc desde hace tiempo es la primera vez que me atrevo a hacerte una pregunta. Es referente a la tarta de limón y manzana del pasado mes. Me gustaría probar a ver que tal me sale… con otros postres no me atrevo todavia, me conformo con mirar la foto que haces y que dan ganas de meterle un mordisco. Tengo una duda. Tengo un sobre de gelatina de limón de Mercadona. Es uno sólo el que hay que utilizar supongo? Gracias por tu aténción.
Ooooooh!!! Quina pena que el cava ara no el puc tocar gaire… em perdré l’efecte efervescent!
Marina, la recepta de la Mireia ja porta mango, en menys quantitat que maduixes i meló. Li dón un toc favulós.
Erundina, és tan fàcil de fer que no costa gens posar-lo en pràctica de seguida, oi? Ja veuràs com aquesta nit triomfaràs 🙂
Anirac, ostres, els teus pares sí que en sabien, je je je… el gelat amb calisay ha de ser de vici total!
Helena, fins i tot jo que el vaig fer, quan el menjava pensava que feia gust de síndria, je je je… ente el meló i el color vermell, és molt sugestiu.
Laura, ja tenim dates pel juny, el 28. A veure si et pots apuntar, que les receptes de la Mireia sempre triofen!
Teresa, et vas perdre una bona classe. I quina casualitat, sense saber-ho has fet gairebé la mateixa recepta! Fins dimecres 😉
ANABDN, oi que s’assembla una mica? Ja toambé hauré de provar el teu per comparar, je je je…
Neus, fer aquesta recepta no té cap mèrit, que és mooooooolt fàcil. I ara a l’estiu els granissats i les postres gelades venen molt de gust, oi?
Eva, com totes les receptes de la Mireia: fàcils i bones. Has de trobar temps per tornar a venir, que ja veus que et perds receptes bonississimes 🙂
Ribereña i Dolça, amb la calor que ha fet aquest cap de setmana unes postres com aquestes eren ideals.
Judith, fàcils i refrescants. I el toc del cava és fantàstic, i queda molt xulo quan el serveixes a taula amb totes les bombolletes que surten al voltant.
Eva, posaràs la recepta del sorbet? Que de síndria i llimona ha de quedar molt bo. Ara a l’estiu aquestes receptes són les millors 😉
Lucia, no gasto aquesta gelatina del Mercadona, jo vaig fer servir la Royal. Però per comparar les mides, el sobre de la Royal es fa amb mig litre d’aigua, mira el què diu a la teva gelatina i calcula si és la mateixa. Espero haver-te ajudat 😉
Clara, ni una miqueeeeeeta molt petita? No… ja sé que no, je je je… però tranquil·la que sense el cava està igual de bo!
Fantàstic i refrescant! Jo sóc la que més fruita menja de casa, al natural i quasi de tota classe, però la resta de la família és més mandrosa. Aquest batut teu de segur que els encisarà… Ui! Que els xiquets no poden beure alcohol! Una beguda de poma, d’aquestes bioogiques sense alcohol, pot fer paper. Què en penses?
Besets
Oooooohhhhh!!!! Què bo!!!! M’hauré d’afanyar ara que les maduixes ja s’acaben…L’has “rascat” amb la forquilla com va dir la Mireia? Ara me’n prendria una copeta…
Mmmmmmm… aquest caurà a casa moooolt aviat! Quina pinta!
Petonets
Sandra
Hola Gemma guapa tu
Sense paraules, i si en dic alguna, seran paraules d´amor senzilles i tendres, humm
mil petonets Susanna
Otro taller sensacional y esta copa esta muy buena yo tambien la hice el sabado y a mi mujer le encanto y el detalle del burbejeo del cava queda muy bien y no se nota luego.
peto
Vaja em coincidit amb el tema de begudes refrescants! Aquesta de la Mireia la trobo molt divertida. SEmbla un joc d´endevinalles…de síndria? je, je, je.
Molt refrescant!! Ideal per acabar un àpat d’estiu.
Ostres! jo sóc de les que pensava que era de síndria!!!! jajajaja Magnífic!!!
Per el dies de calor que millor que un bon sorbet. Sempre tinc fruita congelada per el sorbet y sempre amb cava m’agrada molt.
Un abraç
em sembla moolt original, refrescant i bonissim aquest granissat!! realment és ideal per l’estiu i el provaré sens dubte!! petons
Un granissat ben refrescant i molt bo
Petons
Que bo!!! fins i tot per mi que sóc una mica mandrosa a l’hora de menjar fruita (bé, a l’estiu no tant, però a l’hivern em costa!). Estic segura que a casa meva agradarà molt!
Ostres mira que és fàcil de fer!!!! La Mireia és un geni! Ha de ser súper refrescant! La versió “sense alcohol” per nens com la podríem fer? Amb gasosa potser?? No ho sé…
Gràcies per compertir la recepta! El que em vaig perdre dijous…!
Molts petons!!!
Queti, fins i tot sense el cava, les fruites soles ja són bones. La gràcia de la beguda que posis és que tingui una mica de gas perque faci un efecte efervescent. Potser una sidra sense alcohol…
Àngels, la Mireia va dir que les maduixes es podien canviar per qualsevol altre fruita, així que penso repetir-lo més endavant 😉 I sí, rascant amb una forquilla va molt bé.
Sandra i Susanna, proveu-lo que és molt fàcil i molt refrescant!
Miquel, els tallers de la Mireia sempre es poden aprofitar molt bé, oi? Jo ja tinc a punt per provar el pastís de carn 😉
CristinaT, és que amb la calor que fa aquests dies, les postres i begudes refrescants com aquestes són les que vénen més de gust!
Miquel, refrescant i molt sa!
Silvia, no ets la única, je je je… és increïble com ens enganya el color vermell… a més, la barreja de les fruites queda amb un gust molt semblant a la síndira.
Maria Dolores, a l’estiu jo també tinc fruita congelada. Després amb la termomix preparo un sorbet lleuger en un tres i no res que ve molt de gust!
Roser, sobretot refrescant, que ara és el que necessitem. A més, és ideal per la gent que no vol menjar fruita, je je je…
Sion, i poc dolç, així que són unes postres ideals per tu 😉
Bet, doncs a partir d’ara ja no tens cap excusa: a menjar fruita a dojo! je je je… A més, de cara a rendir als exàmens, la fruita porta moltes vitamines 😉
Nuni, simplement sense res, el granissat sol ja està boníssim! El cava només és un rajolí, per fer aquest efecte efervescent. No sé amb gasosa, imagino que també aniria bé. Ho haurem de provar!
El meu oh estaria garantit!;)
De debò que estava boníssim i super espectacular! amb un gust entre sorprenent i familiar, hehehe… jo també vaig dir “síndria”! Molt refrescant, proveu-lo! Gemma, quina foto!
Gemma! aquest granissat fa una pinta espectacular! i amb la calor que està fent ara ja entren unes ganes!! per cert, la tarta de poma i llimona va resultar un èxit rotund!!! els que sempre demanen “jo un trosset petit” van tripitir!! (i no és broma). Merci per l’enllaç dels caramels.. en serio que no ho vaig trobar ni pel buscador ni res… de fet, a l’índex alfabètic no hi és… ais, que es desperta la nena! una abraçada i merci un altre cop..
Gemma! Quina canya! Espectacular noia, la rapidesa i el resultat. Realment tinc ganes de provar-ho. Ha de ser super refrescant!! Va estar molt bé el taller. Aquest és una d’aquelles postres resultones i fàcils! Petons.
Que bo, aquest el provo aviat!!
Penjaràs la recepta del pastis de carn i verdures, o el puc trobar en algun blog? Venint de la Mireia segur que fàcil, ràpid i bonississim!!!
Ptns.
Bones!!!
Quin cava és?
I amb lambrusco què tal deu quedar?
Que rica y facil..que ganas tengo de asistir a una clase de Mireia y es imposible coincidir…
Bss
Mònica, i el de tothom 🙂
Pol, vas caure a la trampa, eh? je je je… realment sembla de síndria!
Mariona, jo he fet el mateix pastís però amb plàtan i també està boníssim!!! Tinc l’índex de receptes molt atrassat, a veure si em poso al dia, je je je… Ja diràs què tal els caramels de pasta fil·lo, eh? 😉
Montse, els tallers de la Mireia sempre estan molt bé! Jo ja tinc a punt els ingredients per provar el pastís de carn.
Gemma, et dexo el link a una adaptació del pastís de la Mireia, l’han fet amb tofu però tu el pots fer igaul amb carn picada 😉
http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/2012/06/pastis-de-tofu-xampinyons-i-verdures.html
Gemnial, la Mireia va dir que un cava brut quedaria genial. I suposo que amb lambrusco també, es tracta que tingui una mica de gas per fer l’efecte efervescent. De totes maners, se’n posa poca quantitat així que al final tampoc es nota gaire.
Dolores, a veure si pots venir algun dia, que les classes de la Mireia són genial!!!
Que bo!!!
Els granissats de fruites són deliciosos.Entren que no veges.
Es pot repetir?
Besets
Quina bona pinta que te; refrescant, facil i natural!!! ho probare de fer, felicitats Gemma.
ohhhhhhhh…jo també hagués dit que era de sindria…i això sense probar-lo!!! Amb la calor que fa ara mateix me’n pendria una copa!!! Apuntat queda!
Petunets,
Eva.
mmmmm unes postres refrescants i boníssimes 😀
Petons.
Belén
aquestes son una d’aquelles postres que algún cop ja hem comentat… que saps del cert que un dia o altre els faras… aixi es que gracies a la Mireia i a tú per publicar-ho