Avui és dia 15 i toca participar a la convocatòria blocaire de la Recepta del 15. La meva proposta és una adaptació del clàssic pa amb oli i xocolata:
Aquest mes, els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta han escollit un tema amplíssim i que agrada a tothom: els entrepans. Amb imaginació i una mica de sentit comú, es poden fer gairebé infinites creacions originals i molt bones, de manera que el recull d’entrepans segur que serà espectacular.
En el meu cas, intentant adaptar un entrepà a les postres, m’he decantat per aquesta versió del berenar infantil més senzill que existeix. L’adaptació de l’humil pa amb oli i xocolata com a postres de grans restaurants s’ha posat de moda, i és que ja se sap que els sabors i les combinacions clàssiques de tota la vida són les que acaben triomfant. Sensacional!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 125ml de llet
• 125ml de nata líquida
• 2 rovells d’ou
• 50g de sucre
• 200g de xocolata negra
• Pa de motlle sense crosta
• Oli
• Sal en escames
Preparació:
Escalfar la nata, la llet i el sucre fins que bulli. Abocar-ho sobre els rovells d’ou i remenar bé. Afegir la xocolata trossejada i emulsionar amb el túrmix sense incorporar aire. Filmar a pell i reservar a la nevera un mínim de 4 hores.
Amb l’ajut d’un corró, aprimar el pa de motlle. Tallar-lo en rectangles i col·locar-los penjant sobre la reixa del forn, per tal de de donar-los la forma. Torrar al forn a 200º fins que siguin daurats. Reservar.
Col·locar una quenelle de cremós de xocolata dins de cada llesca de pa. Amanir amb oli i sal i servir al moment.
Bon profit!
Ostres genial!!! un “entrepà” dolç per treure’s el barret!! la presentació és de restaurant de luxe i el gust ha de ser deliciós!! el nom m’ha recordat el meu vell berenar: pa amb oli i sucre…mira que és bo!! jejej petons
Això e sinmaginaciò !! …Un 10 !!! ……….. T’he de dir que encara a vegades es el meu esmirzar acompanyat d’un café :……ara de la forma clàssica:
M’encanta la presentació .tot un luxe.
Petons
Ohhhh quina bona idea!!!!!!!!!!! m’ha agradat molt la presentació, genial!!!!!!!
Petonets
Que bonics, m’ha agradat molt la forma tan senzilla de donar-li forma a les llesques de pa 🙂
Una transformació genial del pa amb oli i xocolata, Gemma. Això del pa de motlle també ho faig, queda molt resultón! Però això de penjar-lo… pobret, si n’és de delicat… he he. Ara seriosament, m’ha semblat molt bona idea per donar-li forma. Petons
M’ha encantat l’adaptació!! realment veient-lo qui diria que es el tant típic berenar. Però segur que al tastar-lo deu ser igual!! ummm!! amb lo bo que està!!
Petonets!
Quin disseny!
FANTASTIC !!!!!!!!!!!
És cert que últimament el trobo com a postres a restaurants de nivell. Jo tinc pendent de fer una versió també. Trobo que és una manera original d’acabar un àpat!
ohhh, genial , quina presentació…. !!!!!
Sense paraules m’has deixat Gemma!!!! Espectacular!!! El pa amb oli i xocoalata és el meu berenar per exelència, de tota la vida, res tan bo com un trosset de pa amb oli i una bona xocolata. Tú li has donat la volta i m’ha agradat moltísssim.
Petonets
Una meravella de berenar! La tècnica per a torrar les llesques de pa, fantàstica!
Petonets
això és un pa amb oli i xocolata de categoria!!!
Gemma, t’has ben lluit!!! què bo i molt original!!!
Ostres, Gemma, vaig baixar a Sant Feliu fa uns dies i quasi me’l van servir igual….i el volia repetir amb una bona recepta…i tu me la poses en safata! gracies!
Les “safates” de pa de motlle són súper originals. Qui diu que no es poden fer postres de luxe amb ingredients ben senzills? Em trec el barret Gemma! Tenen una pinta sensacional! 🙂
Uauuuu!!! quina manera tan bonica de presentar-ho!!!!
PTNTS
Dolça
Això és de luxe! Sembla de restaurant! Cada dia et superes més i més! Felicitats.
Fantàstica proposta!
Quina genialitat!!! només tu podries obtenir d´un humil clàsic com el pà amb oli i xocolata unes postres tan exquissites…. m´encanta!!!!
De vegades de postres en menjo de pa amb oli, sal i xocolata ben negra. La meva mare ho feia i a mi m’encanta!
La teva versió és molt sofisticada, m’agrada molt.
Amb aquesta versió del pà amb oli i xocolata sí que triomfes! Quin gust i quin saber fer! Bravo Gemma, et superes a cada postre!
Ja m’agradava de petita i aquesta versió teva m’encantaria provar-la ara mateix! no és l’hora de berenar, sóc una golafre….
Aquest cremós de xocolata em sembla diví, que bo….
Gemma aquesta versió és de luxe!!!! això de la quenelle, és difícil de fer? es fa amb una cullera oi? que s’ha de mullar la cullera per poder-la fer? M’encantava el pa amb oli i xocolata, i també el pa amb oli i sucre, o el pa amb vi i sucre!! D’aquí una mica t’enviaré un privat al facebook per demanar-te un consell de postres per celebracions especials!
Un clàssic ben modernitzat. No he provat mai encara el contrast de la xocolata amb la sal, ho hauré de provar!
Ole, ole!! El pa amb oli i xocolata és un clàssic que no morirà mai perquè és una combinació simplement perfecta! La teva versió ho supera tot!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Tha quedat apart de bo, una presentació fantàstica!
Una abraçada
Crec que ja està tot dit…i jo dic que només em falta provar-lo, ;-D
Mira que n’arriba a ser de bo el pa amb oli i xocolata, però xocolta negra negra…. encara en bereno de tant en tant….
Una versió genial!!! com sempre….
Petonets guapa
Gemma quina pasada de pa amb oli es una joia de recepta.
un abraç
Oooooooohhhhh, m’encanta el pa amb oli i xocolata. És una adicció total! I la teva versió és molt original, felicitats!
Caram Gemma! Ara si que m’has deixat al·lucinada!!!!!Imaginació al poder! M’encanta la teva adaptació, és genial!!!!!
Hola Gemma estimada i guapa tu
Per cert ahir Santa Gemma, Felicitats
sempre ens dones cada sorpresa, que original, es molt original i segur que deliciós
mil petonets Susanna
Gemma,
et superes a cada recepta. Em sembla genial, la interpretació que fas d’un entrepà de tota la vida. La presentació, de luxe (com sempre).
Besets
Roser, el pa amb oli i sucre també és tot un clàssic! Llàstima que els berenars d’avui dia ja no siguin així, oi?
Quima, és que les receptes de tota la vida sempre seran les millors, un bon pa i una bona xocolata i fora els croissants 🙂
Carme, gràcies!
Starbase, em vaig tornar boja remenant tots els armaris pensant: què puc fer servir com a motlle, que pugui anar al forn i dongui una forma semblant? Fins que al final em va venir com un fletxasu, una inspiració: la pròpia reixa del forn! A vegades ho tenim al davant i no ho veiem, je je je…
Marina, jo havia fet la típica torrada estirada amb el pa de motlle, però mai li havia donat froma. Un experiment que va funcionar, m’hauries d’haver vist a mi ajupida davant del fron mirant si es torraven bé, je je je…
Laura, s’asembla molt de veritat! Però la xocolata, en ser format cremós, encara és més bona, je je je…
Núria, GEMMA i Pollet, moltes gràcies!
Miquel, això de les modes als restaurants ja se sap: fa dos anys, tot eren colants de xocolata i ara el pa amb xocolata…
Ribbereña, crec que és el berenar estrella de tots els que ja tenim una edat, oi? I reinventar-lo ha estat molt divertit 🙂
Marylou, doncs abans no se’m va acudir fer servir la reixeta del forn, vaig remenar bastants armaris buscant l’objecte adequat, je je je…
Eva i Teresa, i sobretot, molt bona!
Sònia, és que és d’aquelles coses que estan de moda, reinventar-se els clàssics de tota la vida amb nous formats i textures 🙂
Eva, aquestes safates són divertides i ben fàcils de fer. Tens raó que els ingredients d’aquesta recepta són ben humils!
Dolça, Belen i Joquina, moltes gràcies pels vostres comentaris 🙂
Mònica, Allà on hi hagi un bon pa i una bona xocolata, poca cosa tenen a fer les altres coses, oi? 🙂
Pol, a veure si amb la nova cullera practico més les quenelles 😉
Helena, és el clàssic berenar de tota la vida però més bo, ja que la xocolata en texura de cremós és més bona…
Bet, estic segura que et quedaran unes postres sensacionals!
Per fer la quenelle cal escalfar bé la cullera amb aigua calenta, així es fon el cremós i és més fàcil donar-li la forma. A nosaltres, a classe de pastisseria, ens feien practicar amb una terrina de philadelphia, je je je…
Rosa Maria, doncs és un dels contrastos més bons que hi ha, prova-ho que és bonísism!
Sandra, aquest cop han sortit una pila de receptes sensacionals, ja tinc ganes de llegir el recull que fareu. Quina feinada…
Cris i CRISTINAT, motles gràcies pel comentari 🙂
Catieu, si la xocolata negra és bona bona, amb una punteta ja et fas passar les ganes, je je je…
Maria Dolores, Iris i Àngels, jugar i tenir imaginació a la cuina també és important, oi? Es tracta de no avorrir-se cuinant 😉
SUSANNA, moltes gràcies! Ahir va ser el meu sant i a més va ser festa a Sabadell, així que un dia rodó 🙂
QuetiB, moltes gràcies 🙂
Guau, quina passada d’entrepà. M’agrada molt el teu concepte modern d’aquest clàssic i tradicional berenar. Em sembla que no tardaré a fer-lo! 😉
Moltíssies gràcies per participar!
Petonets!
Una maravilla y muy original, aparte de riquisimo..seguro
Bss
Quan he llegit el títol m’he traslladat a molts anys enrera… quan anava a casa de la meva avia i sempre ens feia aixo per berenar. Pero ja he vist que aquesta versio te poc a veure amb el que ella ens feia. Ha de ser delicios… Petons
Caray Gemma me ha dejado sin palabras,una obra de arte de un clasico de toda la vida has hecho la version moderna y fantastica y el modo de hacer el pan en el horno muy buena la idea,me ha gustado mucho,bueno siempre me gustan tus delicias dulces
peto
Jo0o però qui entrepà més llaminer, mmmm dulcito i preciós perquè menuda presentació, a més de gust a de ser deliciós!
petonets maca!
Si quan erem petites haguessim tingut un entrepà com aquest, quina meravella o que llaminer es.
Petons.
ostres quina pinta més bona … i que fàcil!!!!
Gràcies per compartir-la!
Gemma, això és una versió de pa amb oli i xocolata com déu mana! que original!! i segur que boníssim!
petonets**
ja he tastat diferents versions del pa amb oli i xocolata en diferents restaurants. Però la teva és de luxe total!!!!! La propera vegada que tinguem convidats cau segur!!!!
petonets
El toc de sal m’encanta. I l’oli, DO Siurana, eh? 😉 Vaig tastar unes postres molt semblants al Vapor Llonch, m’apassionen les versions d’aquest gran clàssic!
Quina adaptació tant moderna! M’encantava el pa amb oli i xocolata! Petons
Ostres Gemma,este entrepà de tota la vida t’ha quedat de disseny.
T’has lluït amb la presentació.
Besets
Gemma, t’ha quedat impressionant i molt original. Felicitats!!
Carai! Amb la de vegades que he arribat a prendre aquest berenar…Amb aquesta presentació és una xulada, m’has donat molt bona idea. I senzillament boníssim. Petons
Caram Gemma, d’un clàssic de tota la vida n’has fet una versió molt original, bé de luxe
Petons
Rizando el rizo en ricura y en preciosidad de presentación.
¡¡Me encanta!! Lo sabes.
Besos.
Neeeena, quina cosa més bonica i segur que igual de bona!. Has reinventat un clàssic de tota la vida!
Quina adaptació de pa amb xocolata tan maca. M’ha encantat el pa de motlle al forn, es una idea que pot anar bé amb molt plats. Me la quedo al calaix de sastre.
M’encanta la presentació i de ben segur que esta molt bo, es veu una textura perfecte de xocolata, a més és una recepta molt original : )
Una presentació preciosa!
Quina adaptació més original del clàssic pa amb xocolata. I que bo que ha de ser!
bocata preferit però aquest no és de la cuina de casa aquest és de la cuina de casa amb estels de la Gemma!!
Noia, tu també fas postres de restaurant de luxe! Quina presentació més bona :-O
Gemma, vaig fer aixo la setmana passada i estava requetebó…gracies per la recepta!