Pastís de formatge líquid amb cruixent de maduixes. Classe amb la Mireia Carbó

Data
30 d'abril de 2012
Creat per

Dijous passat vam anar a la classe de cuina amb la Mireia Carbó al Club Social Caprabo. Una de les receptes que vam aprendre va ser aquesta genial deconstrucció del clàssic New York Cheescake:

Ja des d’un bon principi la Mireia va confessar que les males llengües diuen que aquesta recepta és la millor creació de postres que ha fet mai. Quan algú té un historial de bones receptes com el de la Mireia, fer una afirmació així és complicat… Només cal recordar, per exemple, la mousse d’avellanes i dolç de llet, l’after eight de peres, la mousse de formatge i lemon curd, el tiramisú de torró o la mousse de iogurt i formatge amb saltejat de maduixes. Tot i així, gairebé haig de donar la raó a les males llengües… I és que aquesta recepta ho té tot: genialitat i simplicitat, dues qualitats ben difícils de compaginar en una mateixa creació. El simple bonissíssim que tant agrada a la Mireia no faria justícia a aquestes postres tan sensacionals!


Les altres dues receptes que vam aprendre van ser un caneló d’espàrrecs amb merenga salada i una crema de vainilla amb maduixes. D’aquestes receptes cal destacar amb rotunditat la merenga salada, una guarnició de luxe molt versàtil i senzilla de fer. Jo mateixa ja l’he adaptat a un plat de peix i a casa ens ha encantat.

Des d’aquí em sumo al clam popular que demana un nou llibre a la Mireia. És una pena que aquestes receptes genials quedin arraconades i tan desaprofitades. Tenen un potencial enorme i es mereixen un lloc destacat en els receptaris de les mestresses de casa aficionades a la cuina. Mireia, no tens altra elecció que fer-nos aquest regal!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 200g de formatge fresc d’untar
• 25g de formatge gorgonzola
• 1 fulla de gelatina
• 200ml d’aigua
• 100g de sucre
• Suc de ½ llimona
• 100g de maduixes
• 50g de galetes tipus Maria
• 25g de mantega
• 1 cullerada de sucre

Preparació:

Remullar la gelatina en aigua freda. Escalfar l’aigua i dissoldre-hi la gelatina escorreguda.
Triturar amb el turmix els formatges, l’aigua amb la gelatina, el suc de llimona i el sucre. Reservar a la nevera.

Triturar les galetes i barrejar-les amb la mantega fosa i el sucre.
Estendre la massa plana sobre un paper de forn i coure-ho al forn 5 minuts a 180º. Deixar refredar.

Tallar les maduixes a daus i barrejar amb el cruixent de galeta. Repartir dins les copes de servir. Posar el formatge líquid dins d’una gerra de presentació i, ja a taula, abocar-ho dins la copa de cada comensal.

Bon profit!

Comparteix

46 comentaris a “Pastís de formatge líquid amb cruixent de maduixes. Classe amb la Mireia Carbó”

  1. Gemma cuando se la vi a Mireia en el taller enseguida me vino la idea de presentarla asi en copa,veo que tambien lo pensantes igual,fantastica te ha quedado asi en copa y creo todavia sin probarla que sera una de las mejores seguro.
    Bona setmana
    peto

  2. Aquest pastís deconstruit és fabulós. El vaig fer ahir i ens va encantar. Encara ens queden un parell de racions per aquesta nit, jejeje. I jo també em sumo a la campanya del llibre nou de la Mireia! Crec que podriem muntar un grup al Facebook 😉

  3. Magnífica deconstrucció del tradicional New York Cheesecake. Es veu deliciós.
    També m’encantaria un quart llibre de la Mireia, i també entenc la Mireia, amb dos criatures tan petites falta temps per tot.

  4. Segur que aquesta deconstrucció de pastís de formatge era deliciós!! jo també sóc una fan dels llibres de la Mireia a més els dies que puc tb l’escolta al programa de la Com!!

    petontes

  5. Ostres m’agrada molt aquesta proposta de pastís de formatge líquid! Queda genial com a final d’un bon àpat per sorprendre els convidats, i ara amb la caloreta… no hi ha res millor que els postres amb copeta, me l’enduc Gemma!
    😉

  6. Uau!!!!T’ha quedat espectacular!!! Finalment vaig poder venir a la classe de la Mireia Carbó. He de confessar que no la coneixia, ni he llegit els seus llibres, ni he sentit el seu programa…però em va sorprendre molt, amb el seu estil fresc i directe, amb aquestes receptes tant fàcils i tant bones…així que estic desitjant llegir els seus llibres ja!!!! I estaré ben pendent de la propera classe que faci, és clar!

    Tinc moltes ganes de provar de fer aquesta recepta!!!

    http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/

  7. Eeaaaa m’encantaaa!! tot i que el gorgonzola no és el meu preferit, es nota gaire el sabor??? aquest postre l’he de fer, em va encantar! i si, amb copa queda 100 vegades millor, no hi havia pensat pas!! petons

  8. Ostres, ostres, ostres ! No em puc perdre mai mes els tallers de la Mireia ! Se m’ha fet la boca aigua nomès mirant les fotos. Jo tinc els tres llibres de la Mireia i m’apunto a la campanya pel quart. I la teva foto ajuda moltíssim ! Gracies, Gemma !

  9. Oh! Quina sort que teniu de poder anar a aquests cursos de cuina! A mi em queda una mica retirat… 🙁 Sort que la Gemma després ho comparteix en el seu blog que si no… Ah! I m’apunto a la teva petició: Volem un llibre de cuina de Mireia, ja!
    P.D.- Gemma, no sé si és la millor recepta de la Mireia o no, però a tu t’ha quedat genial! 🙂

    Eva

  10. Carai, carai, s’ha de provar! El cheescake és un dolç que només he provat com a pastís o gelat. I aquesta copeta sembla… una delícia! Quina llàstima no haver vingut. A veure si la Mireia et fa cas i treu el llibre que reclames! Petonet

  11. Ostres que bo i que original, m’encanten les receptes de la Mireia, jo també vull un altre llibre!! 😀 provarem aquest pastís líquid de formatge, quantes temptacions!

  12. El New York Cheesecake és de les postres que més m’agraden, així que aquesta deconstrucció m’ha d’encantar! com tú dius una genialitat de na Mireia, quina enveja que em fas de viure a BCN i poder assistir a aquests cursos tan xulos!

  13. Hola Gemma!!! Tinc els dos llibres de la Mireia, i la veritat és que els he utilitzat molt. I recolzo totalment la idea d’ un altre!!!!
    M´ha sobtat que la recepta porti formatge gorgonzola per ser unes postres, ja he vist que és poquet, però m´imagino que li ha de donar un toc diferent.
    Ho faré.
    petonets.

  14. Miquel, les postres servides en copa sempre queden més elegants, oi? A mi personalment és una presentació que m’agrada molt.

    Ester, les receptes de la Mireia no fallen mai, oi?

    Sara Maria, també l’has fet? Segur que ha triomfat! Jo també he fet la merenga salada i ens ha agradat moltíssim.

    Miquel, quina idea més bona, un grup de Facebook per reclamar el quart llibre de la Mireia, je je je… el fas tu? Segur que tindria molt èxit 😉

    CristinaT, em vaig perdre la classe al Bonpreu, no podia venir. Però ja em passareu les receptes, oi? 🙂

    Belen, la Mireia va de bòlit, entre els peques, la ràdio i les classes a Caprabo. Però ja té tot el material, només li falta escriure’l bé…

    Lídia, jo no em perdo cap prgrama de ràdio, me’ls baixo de la web i els escolto més tard.

    Helena, són les postres ideals per soprendre els convidats més exigents!

    Carme, jo tampoc imagino com se li va ocórrer… suposo que tot una vida d’ofici 🙂

    Laura, a veure si entre tots aconseguim convèncer la Mireia!

    Àngels, m’alegro que al final poguessis venir! I m’alegro que t’agradés 🙂 Si no tens els llibres de la Mireia te’ls recomano tots tres!!!! I ben aviat posaré la propera classe 😉

  15. Rosa Maria i Dolores, són unes postres espectaculars que tenen l’èxit assegurat!

    Roser, el gorgonzola no es nota, només fa que el gust de formatge sigui més potent. I com va dir la Mireia, el grogonzola S’HA de posar 🙂

    ANABDN, tens tota la raó que una de les coses que ens va agradar més va ser el contrast de les tres textures.

    Laura, et vas perdre una bona classe, a la propera no pots fallar, eh?

    Eva, és una pena que aquests cursos només es facin a Barcelona… A Sabadell no es fa res semblant 🙁

    Dolça, L&C, GEMMA, Teresa, Elena, Anna i Eva, és una recepta sensacional, la Mireia és una crack! 🙂

    M. Carme, el formatge d’untar és tipus philadelphia, ha de ser cremós.

    Mesilda, a mi també em sembla super original i recorda perfectament el típic pastís de formatge americà.

    Marina, jo també només l’havia provat en el format normal. Aquesta versió és boníssima! I a veure si llegint els comentaris la Mireia es convenç que volem el quart llibre JA! 🙂

    Clara, posa’l a la llista de pendents però ben a dalt de tot, que aquest s’ha de fer sí o sí! I el toc del gorogonzola és el secret de la recepta 😉

  16. Silvia, esta temporada estoy enamorada de les fresas, je je je…

    Reme, jo també he fet la merenga salada i és boníssima! Ja només em falta la crema de vainilla 😉

    Bet, les receptes de la Mireia no fallen mai, per això tots volem que faci un nou llibre!

    Mònica, per mi també va ser tota un sopresa, je je je… i el recomano a ttohom!

    Dulceshoras, si t’agrada el pastís de formatge, aquest l’has de fer. I és una pena que aquests cursos només es facin a Barcelona…

    Titanii, la Mireia té tres llibres, te’n falta un! El grogonzola fa que el gust de formatge sigui més potent, és poc però a la mida justa 😉

    Glòria, et vas perdre una bona classe, ja ho veus. I a veure si ara la Mireia s’anima a fer el nou llibre d’una vegada, veient el clam popular de tots 😉

    Carme, és una recepta super original, prova-la que us encantarà segur.

  17. Con lo que me gusta a mí el cheesecake , creo que esto es fantástico. A mí nunca se me ocurre eso de la deconstrucción, lo mío va siempre por el camino de lo tradicional. Me gustaría mucho probar esta versión.
    Cariños

  18. Acabo de veure el del Miquel i crec que és un postre que encara que és conegut així és una manera de donar-li la volta, el trobo fantàstic e ideal per les calors, pot ser encara més que la preparació tradicional! Petons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *