Dissabte passat vam tornar a assistir al Compro i Cuino del Mercat de Manlleu, en aquesta ocasió amb el mediàtic Isaac Gelabert de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà. Entre les receptes que ens va preparar hi havia aquesta versió de les clàssiques maduixes amb nata:
Després de l’èxit del Compro i Cuino del març no vam dubtar ni un moment en repetir l’experiència aquest mes d’abril. No havia vist mai en persona a l’Isaac Gelabert, tot i que el coneixia de nom gràcies a la feina que ha fet al Fòrum Gastronòmic i a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà. I la veritat és que ens va encantar: agradable de tracte i molt proper, va fer un taller interessant i molt amè que ens va fer passar un matí de dissabte deliciós. Els plats que va cuinar van ser un aperitiu d’anxova, mató i alfàbrega; un segon d’arròs, tripa de vedella i gamba; i unes maduixes, nata i moscatell. Ens va ensenyar a fer una marca d’arròs sensacional sense gens d’oli i molt versàtil i també un fumet de gust potent i amb molta personalitat. Dels millors arrossos que recordo! I ja us podeu imaginar que el mes de maig repetirem, je je je…
La versió de les clàssiques maduixes amb nata ens ha encantat: les maduixes queden estofades però senceres i amb el gust molt potenciat; la nata, muntada amb el sifó, queda molt més lleugera; i la gelatina de moscatell arrodoneix el plat maridant-la amb el vi dolç que li escau. Boníssim!
Aquí teniu la recepta:
Guisat de maduixes:
Ingredients:
• 700g de maduixes
• 150ml d’aigua
• 50g de sucre
Preparació:
Netejar les maduixes i tallar-les.
En un cassó, posar 200g de maduixes amb l’aigua i el sucre.
Coure a foc baix fins a reduir a una tercera part. Triturar i colar.
Abocar aquesta crema calenta sobre els altres 500g de maduixes.
Barrejar i reservar en fred.
Gelatina de moscatell:
Ingredients:
• 200ml de moscatell
• 2 fulles de gelatina
Preparació:
Hidratar la gelatina en aigua freda.
Escalfar una part del moscatell i dissoldre-hi la gelatina escorreguda.
Barrejar amb la resta de moscatell i abocar-ne una petita part dins les copes de servir.
Abocar la resta en una safata i reservar a la nevera fins que qualli.
Escuma de nata:
Ingredients:
• 250ml de nata líquida per muntar
• 50g de sucre
• 1 branca de canyella
• 2 càrregues de sifó
Preparació:
Infusionar la nata amb el sucre i la canyella. Deixar refredar i colar.
Omplir el sifó amb la nata, introduir les dues càrregues de gas i reservar a la nevera.
Acabat:
Repartir les maduixes dins les copes, posar l’escuma de nata a sobre i uns quants daus de gelatina.
Bon profit!
PD:
Aquesta recepta és la meva aportació a la nova cita blocaire que ens proposen les noies del Programa Quins Fogons de Ràdio Castellar. Es tracta de penjar una recepta al Facebook del programa relacionada amb el tema de cada mes. Per l’abril el tema escollit és el Sant Jordi, el dia dels enamorats, de la rosa i del llibre. Se us acut una manera més adequada d’acabar un sopar romàntic que aquesta copa de maduixes amb nata? Infusionant la nata amb canyella, que diuen que és afrodisíaca i amanint les maduixes amb un punt de pebre rosa, el sopar té l’èxit assegurat, je je je… 😉
Em fa molta il·lusió participar a la primera convocatòria de l’Enfongona’t ja que precisament divendres passat vaig tenir l’ocasió de participar en directe al programa de Ràdio, on la Clara i la Marina em van fer passar una estona molt divertida tot parlant de pastissos i de blocs de cuina. Una abraçada des d’aquí, guapes! Si voleu escoltar el programa el teniu aquí:
M’agrada molt la combinació amb el moscatell! ha de ser una explosió en boca! petons i bona diada!
Caram quina bona pinta aquesta copeta…
Ja vaig sentir el programa de radio…que be que ho passeu !
petonets.
Molt bona copeta! m’apunto la recepta.
Feliç Sant Jordi
ohhh!! al mercat de Manlleu???? jo visc a Manlleu!! com és que m’he perdut aquest curs?? ja estaré el cas per la pròxima vegada de les activitats que fan!! per cert, segur que aquestes maduixes eren boníssimes perquè només amb la foto ja em se’m fa la boca aigua!!
petonets
Una copa fantàstica, com sempre em deixes parada, gelatina de moscatell!! Que la iniciativa de la radio segueixi endavant, que us ho passeu molt bé.
Una abraçada
aquesta recepta tan afrodisíaca s’haurà de guardar per les ocasions especials, no sigui cas… jejejeje (no em puc treure en somriure de la cara :P)
Si que té molt bona pinta aquesta copa !! Ideal per acabar un sopar romantic !!
Petons i Bona Diada.
Es que ara els maduixots estan en el millor moment, perque n’hi ha molts i han baixat el preu hehehe. Gran idea i gran programasso de radio 🙂
Un clàssic ben combinat i ben presentat!!! molt bo!!! Bon Sant Jordi
A casa moltes vegades posem moscatell a les maduixes, però mai hi he posat nata tb! Bona idea 🙂
Petons
Uhmmm!!!! quina copa!!! Deliciosa!!!
Me’n vaig a escoltar aquesta entrevista….
Petonets
Doncs si que té una pinta molt bona!! molt fàcil i ideal per un postre romàntic!! Feliç Sant Jordi!!
Petonets!
unes magnifiques postres per un dia com avui, magnific..
Feliç diada!!
No m’agrada, m’apassiona!!!!!!!!!!!!!! La veritat és que reuneix tots els requisits per ser súper romàntica/afrodisíaca/santjordística! Gràcies per participar a l’Enfogona’t i penjar el link de l’entrevista! Un petonet
Hola guapa tu
una combinació deliciosa, em recorda que la meva iaia ens la feina de petits, ella elaborava nata i formatges, hummm
Un Bon dia de St.Jordi, ple d´amor, roses i libres
mil petonets Susanna
Quina bona versió de les maduixes amb nata! I amb moscatell encara més, perquè tot i que no prenc alcohol, els licors dolços m¡encanten!
Feliç diada i enhorabona per la col.laboració al Quins Fogons!
Una copa deliciosa per acabar un sopar romàntic.
Feliç diada.
Belén
M’agrada la gelatina de moscatell que junt amb les maduixes i la nata em sembla un final de sopar molt romàntic.
Petons.
Quin taller tan interessant, i què dir d’aquesta copa! deliciosa!
petonets i bona diada
Carai, no el coneixia aquest xicot!!! una proposta riquíssima! m’ha agradat! així que se’n va cap a pendents.
Petons, guapa, i feliç diada!!!
No te n´estàs de cap! M’ agraden aquest tipus de monogràfic en què pots participar. La copeta fantàstica1
Pels ingredients ja veig que es una combinació afrodisiaca … s´haurà de fer per comprovar els efectes… que xula i bona aquesta copeta de maduixes.. petons, i bona setmana.
Me gusta todo lo que lleva!!
Que postres mes bo.La gelatina de moscatell li dóna un toc mol sofisticat.
Perfecte per a celebrar un dia com hui.
Espere que hages passat un feliç dia de Sant Jordi.
Besets
compro i cuino ya
peto
Ummm, aquesta versió de maduixes també m’agrada molt. Per cert, no pares Gemma. Quina activitat!!! i ara que et veig a aquesta foto crec que sí que et vaig veure el dia de la presentació del llibre de Cuina Vallés però vaig pensar que no eres tu pel cabell. Ara em quadra tot. Je,je a veure si a la propera soc més àgil en reconéixe’t. Un petonet!!!
Quin ambientàs a Manlleu! ja veig que ho vau passar bé i que va ser interessant!
… i a Castellar: quin èxit! ja et veig aviat a Catalunya Ràdio! segueix així, Gemma, és un gustasso sentir-te explicar-te tan bé!
La pasta de gerds la vaig comprar a Gadgets Cuina a Barcelona de la marca Sosa, per internet també pots trobar productes d’aquesta casa a : http://www.cocineros.info/
petunikus**
Roser, la gelatina dóna una textura diferent a la copa i el gustet del moscatell combina molt bé amb les maduixes.
GEMMA, el programa de ràdio va ser molt divertit, vam passar una estona fantàstica parlant de blocs de cuina i receptes de postres 😉
Marylou, una copa ideal pel dia de st Jordi, oi?
Lidia, doncs el Mercat de Manlleu està fent activitats molt interessants des del mes de novembre! Mira la web que les trobaràs allà. A veure si coincidim el mes que ve 😉
Cris, crec que tenen intenció d’entrevistar a un blocaire cada setmana, a veure si algun dia et diuen d’anar-hi tu, je je je…
Eva, no cal esperar a ocasions especials, que un dia de cada dia també pot acabar amb un sopar romàntic 🙂
Quima, bon St Jordi a tu també!
Starbase, val la pena aprofitar que estem en plena temporada de maduixes i estan tan bé de preu, oi? A veure si li fas a la Cris 😉
Teresa, m’encanten aquestes receptes versionades, clàssiques i originals alhora, tenen l’èxit assegurat!
Anna, doncs les maduixes amb nata són tot un clàssic, em pensava que tothom ho coneixia! Prova-ho que us encantaran.
Catieu, Laura i ALfons, són unes postres ideals per celebrar com cal un st Jordi ben romàntic, je je je…
Clara, l’Enfogona’t ha tingut un èxit tremendu!!! Felicitats!!! A la ràdio m’ho vaig passar genial, ja sabeu que torno a venir el dia que vulgueu 🙂
Susanna, imagino que aquesta copa feta amb nata casolana encara ha de ser més bona. Quina sort tenir una àvia tan bona cuinera!
Gemma, a mi em passa el mateix: no prenc mai alcohol, però he tastat alguns vins dolços (moscats i oportos) boníssims 😉
Belen i ANBDN, el toc de la gelatina de moscatell és el secret del plat. I que la nata sigui amb sifó fa que quedi molt més lleugera.
El taller de cuina, el Mercat de Manlleu està fent molt bona feina! El taller va ser genial i l’Isaac Gelabert ens va encantar. Repetirem segur! 😉
Gemma, jo tampoc coneixia l’Isaac personalment, només n’havia sentit a parlar. I la veritat és que ens va agrdar molt, va ser molt proper i s’explicava molt bé.
CrisitnaT, a mi tamb´em’agraden més els tallers que ens fan participar. En aquest no vam parar, tota la colla va haver de fer alguna cosa. Llavors tot ho trobes més bo, oi?
Joaquina, si ho proves ja em diràs si t’ha funcionat, je je je… 😉
Dolores, Mesilda i Miquel, unes postres fàcils i vistoses per un dia especial com avui…
Laura, ostres, un altre cop t’has d’atrevir a preguntar-me si sóc jo, eh? Jo no et vaig reconèixer, clar que hi havia molta gent, oi? 🙂
Pol, El Mercat de Manlleu està fent molt bona feina, nosaltres pensem fitxar cada mes! I a Ràdio Castellar m’ho vaig passar genial, je je je… espero que m’hi tornin a convidar algun dia 😉
Lidia, se’ns han creuat els comentaris 🙂
A Gadgets hi vaig de tant en tant, ja la buscaré. Sosa fa productes de molta qualitat, tot i que a vegades en format massa gran per ús casolà, oi? Gràcies per la info! 😉
Tu y tus recetas de fresas ¡¡me apasionan!!
Besos.
Com sempre Felicitats!
Una copa maquisima.
Hum….!!!!!
Amb lo que m’agraden les maduixes…..
Fins aviat
Isabel
Gemma, em sembla que ens hauràs de dir el teu secret per organitzar-te tan bé perquè mira que n’arribes a fer de coses!
M’encanten les maduixes el que no tinc molt clar és el tema moscatell, és clar que si m’agraden amb vinagre aquestes també!
He tastat vàries vegades les maduixes guisades a alguns restaurants i no m’he atrevit mai a fer-les a casa. La veritat és que tenen una textura que m’agrada molt. Amb el toc del moscatell i la nata han de quedar sensacionals!
Una iniciativa excel·lent, la proposta que ens portes millor i, el director genial!!
Felicitats Gemma bona diada de Sant Jordi, estem en la setmana!
Gràcies per explicar-nos receptes rellamineres.
Sempre que navego per la xarxa em pregunto: quantes hores tenen els vostres dies??
Bona jornada!
Gemma, de la pasta de gerds hi havia un format petit!! ja saps no tens excusa per comprar-ho!! jejejeje
petonets
Tens moltes receptes de maduixes, es nota que ara són temporada.
Sense el moscatell aquestes postres les faré pels meus fills.
Gràcies pels comentaris!
Miquel i Laura, proveu-ho que queda genial!
Lídia, ho buscaré 😉
Mònica i Lídia, es tracta d’organitzar-se, je je je… 😉