Trufes de xocolata i préssec

Data
19 de març de 2012
Creat per

Ja que m’estic posant al dia amb receptes antigues, aprofito per posar-vos l’última pendent del dinar que vam fer per celebrar els aniversaris. Unes trufes sensacionals d’orellanes de préssec, amb un puntet de licor de préssec extraordinari:

Aquest any vaig voler fer un dinar una mica especial preparant un menú degustació de 10 tastets. Tenint en compte que hi havia 10 comensals, van fer un total de 100 plats! Per sort, vaig comptar amb l’ajuda de l’Aina, la meva neboda gran, que va fer de cambrera i va servir a tothom molt bé, agilitzant al màxim el temps d’espera entre plat i plat. Va ser un gran dinar!

Per posar fi a l’àpat i endolcir els cafès, vaig preparar aquestes trufes de préssec, unes mossegades cremoses de xocolata irresistibles…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 50g d’orellanes de préssec
• ½ copa de licor de préssec
• 50g de nata líquida per muntar
• 100g de suc de préssec
• 250g de xocolata de cobertura al 60%
• 30g de mantega
• Cacau en pols

Preparació:

El dia abans, tallar les orellanes a trossets i hidratar-los amb el licor.
Trossejar ben fina la xocolata. Afegir la mantega i fondre-ho parcialment al microones a baixa potència. Reservar.
En un cassó al foc posar la nata i el suc de préssec. Quan arrenqui el bull, abocar sobre la xocolata i emulsionar a mà. Emulsionar també amb el túrmix procurant no incorporar aire (molt important!) fins que es vegi ben llis i brillant.
Afegir els trossets d’albercoc i deixar reposar a la nevera fins que agafi cos.
Formar boletes i arrebossar-les amb cacau en pols.

Bon profit!

Comparteix

56 comentaris a “Trufes de xocolata i préssec”

  1. Això del dinar de tastets m’encanta!!! Però realemnet porta moltíssima més feina que fer un primer i un segón…és tan entretingut!!! Sort que vas comptar amb l’ajuda de l’aina!!! Apunta maneres tant de cuinera com de cambrera! 🙂
    M’encanten les trufes…aquestes de préssec han de ser ben originals i bones!!!
    Petunets,
    Eva.

  2. Aquesta recepta ha d’estar molt bona!! i quina feinada fer aquest tipus de dinar amb tants tastets!! jo sincerament no podria! Però estic segura que va quedar tot genial!!

    Petonets!

  3. Ostres, ara no deixaré de pensar quins plats de tastet vas preparar!! Quina feinada, pero quin goig veure les cares de satisfacció de la gent!!! Jo no soc gaire de xocolate, pero aquestes en fan venir salivera!! Un petó

  4. Ostres, Gemma! Quina bogeria de degustació, oi? Però segur que estava tot impecable. Aquestes trufes me les apunto i les trec el proper dinar que prepari (que no tindrà segur tants “tastets” com el teu, he, he…) Felicita a la cambrera per la seva ajuda inestimable. Ens veiem divendres vinent a ca’l Pep Nogué?

  5. 100 PLATS!!!!! Mare meva, Gemma, hauries d’estar molt ben organitzada. No m’ho imagino! Les trufes si que me les imagino! havien d’estar boníssimes!!!!
    Espero que el dia de festa hagi anat molt bé! i, ah! aquest cap de setmana he començat a caminar de nou, després d’aquest dos mesos sense fer res. Uf! no tinc perdó, que mandrosa, encara que és un dir perquè no paro, dos criatures donen molt e si, jeje.
    Una forta abraçada

  6. 100 plats? mare meva!! Gemma, t’hauré de demanar ajuda per un dinar que estem preparant a la meva mare… jejeje I si em deixes l’aina com a cambrera? 😛 Aquestes trufes han de ser delicioses delicioses!! m’apunto la recepta, que per acompanyar el cafè m’encanten. Petonets.

  7. Me encantan las trufas en todas su versiones! Estas nunca se me hubieran ocurrido, y me parecen fantásticas! Vos seguí con las trufas que yo voy a estar bien atenta!
    Cariños

  8. Reme, Miquel, Teresa, QUima, Starbase, i Anirac, són unes trufes boníssimes i força diferents a les habiruals. Us animo a que les proveu!

    Eva, l’Aina ja és super gran (d’aquí una setmana fa 12 anys!) i és molt madura, de manera que va ser una gran ajuda a l’hora de servir el splats. SOrt en vaig tenir!

    Queti i Laura, aquests dinars de tants plats porten molta feina però el resultat recompensa de sobres l’esforç. I fer contenta la família es fa el que calgui, oi? 😉

    Silvia, yo utilicé orejones, que puedes encontrar todo el año. Imagino que con melocotones frescos aún serán más ricas 😉

    CristinaT, la combinació de préssec i xocolata m’encanta, quea boníssima! I amb préssecs frescos segur que encara ha de quedar més bo 😉

    Judith, sense l’ajuda de l’Aina no hauria pas pogut servir tants plats, sort en vaig tenir!

  9. Gemma, només és qïestió d’organitzar-se bé i tenir la mise en place a punt, deiant pel final els últims retocs del plat 😉

    Catieu, fer col·laborar els nens a la cuina és molt iportant.A ells els agrada i així aprenen el valor que tenen les coses, oi?

    Elvira, a veure si trobo el paper que vaig fer amb el menú i el poso, je je je… I les trufes, si les fas petites, segur que t’agraden 😉

    Sion, crec que és generalitzat que a tots ens encanten aquest dinars de mini platets que ens permeten tastar moltes coses, moltes més que el típic primer i segon plat 😉

    Sandra, visca totes les Aines!!! Sort en tenim 🙂

    Roser, buscaré el menú i el posaré 😉

    Dolores, Núria, Dolça i Mesilda, són unes trufes bonísimes i molt originals!

    Laura, entre els tastets, la cambrera i les trufes, el dinar va ser fantàstic. I ens veiem aquest divendres al Bonpreu! 😉

    Gemma, on has anat? Ara que comença a fer bon temps ja veuràs com agafaràs el ritme de nou, je je je… El meu dia de festa va ser fantàstic, vaig esquiar a tope!!!!

  10. Joaquima, ara tinc pendent provar de canviar les orellanes per figues seques… imagines? També han de quedar bones, oi?

    Miquel, sort en vaig tenir de l’ajuda de l’Aina, que servir 100 plats és molta molta molta feina!

    Mercè, tens tota la raó, crec que qualsevol cosa queda bé amb xocolata, oi? Je je je…

    ANABDN i MAria DOlores, són unes trufes delicioses!

    GEMMA, aquests menús degustació porten molta feina, però al final el resultat recompensa l’esforç, oi?

    Eri i Ribereña, les trufes són el millor final dolç per un bon dinar. Proveu-les que us encantaran 😉

    Bet, esteu organitzant un sopar sopresa? Ja ho sabeu, si voleu us passo el telèfon de l’Aina, que segur que us ho farà bé de preu, je je je…

    Erika, son unas trufas originals muy ricas, con los tropezones de orejones dentro… quedan sabrosas y deliciosas!

    Maragda i Mònica, sense l’ajuda de l’Aina no hauria pogut pas!

  11. Que original Gemma! Una recepta dolça amb el punt aromàtic i refrescant del pressic. genial! m’ho apunto per més endavant! No paris mas de cuinar!és unplaer llegir el teu bloc!
    una abraçada

  12. Anna, crec que els convidats van sortir contents, je je je… un dinar de tastets sempre agrada a tothom! 😉

    Clara i Titanii, us animo a que proveu de fer les trufes, ja veureu com tindran molt èxit!

    Anna, el brownie de xocolata blanca és un pastís del teu estil, oi? Je je je… fes-lo amb maduixots que ara comença la temporada i estan boníssims 😉

    Cuina cinc i L&C, les trufes són una de les receptes més versàtils que hi ha, oi? Podem fer trufes de gairebé qualsevol ingredient!

    Núria, amb les orellanes queden més lleugeres que si fossin totes de xocolata. M’aelgro que t’agradi llegir el blog 😉

  13. Mare meva Gemma, només veure aquesta delícia m’ha entrat unes ganes de xocolata que m’he anat a buscar alguna cosa. M’encanten aquesta pinta que fan!
    A més el préssec m’agrada moltissim per coses dolces.
    un petonet

  14. Les orellanes són préssecs? Jo sempre havia cregut que eren albercocs… i resulta que n’hi he donat més d’un dia a la sogra (sense saber-ho), i ella és al·lèrgica als préssecs. En fi, com diuen els castellans, mala hierba 😉
    Com va anar el taller de Manlleu?

  15. Les orellanes són fuita assecada, n’hi ha d’albercocs (els més normals, els rodons) però també se’n fan de préssec, de poma… Pots estar tranquil que a la teva sogra segur que li vas donar els d’albercoc, je je je…
    El taller de Manlleu va ser genial, crec que va agradar molt. De fet, ja m’han demanat que faci una altra classe el mes de maig. A veure si t’apuntes! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *