Bunyols de cigrons de la Mireia Carbó

Data
28 de febrer de 2012
Creat per

Dijous passat vam anar a la classe de la Mireia Carbó al Club Social Caprabo. Una de les receptes que ens va preparar van ser aquests originals bunyols de cigrons:

Les tres receptes que ens va fer la Mireia van ser unes galetes de parmesà, unes carxofes farcides i uns bunyols de cigrons, tres receptes molt adients tenint en compte que estem en plena temporada de carxofes i que acabem d’entrar a la quaresma, amb els bunyols de protagonistes. A més, la distribució de les receptes dins un menú va ser molt original, ja que les galetes són salades per l’aperitiu i els cigrons són dolços per les postres. El món al revés! 🙂

Com sempre, anar a les classes de la Mireia és gaudir d’un espectacle complet: aprendre bones receptes, trucs interessants i riure a cor que vols amb les anècdotes que explica del programa de ràdio, dels seus peques i de les classes de cuina. És una autèntica show-woman de la cuina!


El truc més interessant que vam aprendre va ser per fregir els bunyols. Es tracta de posar la massa dels bunyols dins una màniga pastissera i formar els bunyols tirant petites porcions de massa sobre els dits d’una mà untada amb oli. Els bunyols cauen tots sols dins el cassó de fregir i queden rodons i ben igualets.

La textura d’aquests bunyols és semblant als bunyols de crema que ja tinc posats al blog. No són buits de dins com els bunyols de vent, però no queden gens tupits. Al contrari, queden melosos i si no ho dieu, ningú descobrirà que estan fets de cigrons. La Mireia ens va explicar que l’origen d’aquesta recepta cal buscar-lo a antigues receptes d’aprofitament, on les mestresses de casa aprofitaven els cigrons per fer aquestes deliciosos bunyols. Sensacionals!

Aprofito aquesta original recepta de bunyols de cigrons per particpar a la convocatòria de Memòries d’una Cuinera, que pel mes de març han proposat els bunyols com a tema protagonista. Molt encertat! 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 200g de cigrons cuits
• 200ml de llet
• 60g de mantega
• 50g de farina
• 2 ous
• ratlladura d’una taronja
• 1 cullerada sopera de sucre
• sucre
• canyella
• anís
• oli suau

Preparació:

Colar i rentar els cigrons.
Posar la llet, la ratlladura de taronja, el sucre i la mantega en un cassó al foc.
Quan trenqui el bull, afegir els cigrons, triturar amb el túrmix i colar.
Tornar-ho a posar al foc, incorporar la farina i coure-ho remenant contínuament fins que es separi de les parets del cassó.
Fora del foc afegir els ous d’un a una sense parar de remenar.
Posar la massa en una màniga pastissera. Fregir els bunyols tirant petites porcions de masses dins l’oli ben calent.
Mullar-los amb una mica d’anís i arrebossar-los amb sucre i canyella.

Bon profit!

Comparteix

46 comentaris a “Bunyols de cigrons de la Mireia Carbó”

  1. Sabia que faries aquesta recepta!! jo vull intentar fer les galetes que em van semblar fantàstiques!!! ja tens raó ja que la Mireia és una show-woman, les anècdotes que explica són per la posteritat!! T’han quedat monissims, rodonets….mmmm….tinc força curiositat per saber quin gust tenen…petonets

  2. Ai, filla, aquesta Mireia, és que en sap un munt! Que bons han de ser!
    Va anar bé la caminada! Jo amb la fred he quedat una mica gelada, fa dies que no hi vaig, i ja seria hora que em tragués la mandra de sobre, jeje!
    Petonets, guapa!

  3. Diumenge vaig fer les 3 receptes, el gust dels bunyols, bonisissims, però…. no van quedar rodons, lo de la manega no va funcionar-me. Les galetes salades, un pecat, no pots parar de picar i les carxofes, molt bones. La Mireia es una mestra ho va fer tot en 1 1/2 hores, jo vaig estar-me’n 3!!!

  4. La classe va ser fabulosa i la Mireia és una crak comunicant…

    T’han quedat fantàstics de rodonets, a mi la recepta també em va picar la curiositat i la vaig fer el diumenge, però em van sortir “ben bunyols”, (de petita m’ho deien quan feia alguna sapastrada)…, però mira, malgrat el “xurro” que em van sortir el sabor i la textura a casa va encantar… així que només haurem de practicar una mica més amb la mànega pastissera…

    Molts petons i milers de gràcies per tota la gran feinada que fas

  5. Enyoro tant els bunyols de crema… però sé que si en tinc no pararé de menjar-ne jeejje. Aquests de cigrons han de ser sensacionals, per no parlar de les propietats nutricionals. Una idea estupenda!
    Petons 😉

  6. esta vez no puede asitir,pero de momento ya tengo unas de las recetas, gracias a ti,muy originales estos buñuelos de garbanzos y siempre se aprende de los Chefs como este truco de hacerlos con manga pastelera y la forma de cortarlos y caer desde la mano a la paella
    buena pinta tienen
    peto

  7. Aquesta classe m’hagués agradat molt!!! sort que aniràs posant les receptes, oi? aquest bunyols els haurem de provar si són tan bons com dius i semblen no tardarem massa! petó

  8. Ester, a veure si algun dia pots tornar a venir… mentrestant, a la ràdio fa uns programes xulíssims!

    Roser, també he fet les carxofes i ens van agradar molt! Només em falten ls galetes de parmesà, je je je…

    M Àngels, el truc de la màniga va molt bé per anar més ràpid i que tots els bunyols quedin de la mateixa mida, ja ho veuràs!

    Marylou, el gust dels cigrons no s’identifica gens, si no ho dius no ho sabrà ningú. I quan ja se’ls hagin acabat, llavors expliques que porten cigrons, je je je…

    Gemma, precisament quan fa fred és quan ve més de gust sortir d’excursió… amb l’exercici t’actives i et treus la mandra de sobre. I diumenge vam caminar en màniga curta, eh? 😉

    Oti, ets una passada, ja has fet les tres???? A mi em falten les galetes de parmesà, estic segura que han de ser un vici de picar i picar sense parar.

    Margada, més que la màniga, el truc perquè quedin rodons és la teperatura de l’oli… ha de ser més aviat mitjana que no pas forta, perquè tinguin temps d’arrodonir-se abans de daurar-se per fora. La Mireia els va fer bastant a poc a poc. Tot i que l’important és que de gust i textura et van quedar bé 😉

    Eva, jo he llegit alguna recepta de cigrons dolços (en tinc una al blog del Pep Nogué) però en format bunyols no ho havia vist mai. tot i que me àvia feia bunyols d’albergínia dolçps, així que ja no em sorprèn res 🙂

  9. Helena, és una bona manera d’aconseguir que la canalla mengi cigrons, je je je… i si en fas poquets, no passa res si te’ls menges fins acabar-los 😉

    Miquel, et vam posar falta dijous, je je je… a la propera has de venir, eh? Ja saps que amb la Mireia s’aprenen una pila de trucs interessants. I segur que els propers dies la gent posarà les altres receptes!

    Starbase, a mi també m’encantne les receptes d’aprofitament! I la Mireia és genial, ja ho saps 🙂

    Teresa, la recepta de les galetes de parmesà la posao segur! 😉

    Dolores, les receptes de la Mireia tenen l’èxit assegurat!

    Mesilda, a tots ens va sorprendre uns bunyols de cigrons dolços… però quan els tastes t’adones que el gust de cigrons no es nota i en canvi li donen una textura cremosa sensacional!

    Miquel i Silvia, us animo molt a que els proveu, ja veureu com triomfareu 😉

  10. Hola Gemma!!! Com sempre, la Mireia divina.
    Ah, i que be que m´has posat la recepta dels bunyols de cigrons, perque estic darrere de la recepta original dels bunyols de cuaresma i cada vegada em surten pitjor.
    Avui vaig a un monogràfic de cuina de postres afrodisíacs, je je!!! Ja et contaré.
    Per cert, els bunyols no porten llevat?

  11. Qué receta tan original. Al leer que eran de garbanzos pensé que sería con harina, pero no me imaginaba que fuera con ellos cocidos. El aspecto es fantástico y por los ingredientes, seguro que están buenísimos.

    Un besín.

  12. Asun, ja veus que us vau perdre una bona classe. Clar que el motiu era molt justificat, je je je… 😉

    Titanii, postres afrodisíaques? Ja posaràs receptes! Els bunyols més fàcils són els de vent, que no porten gens de llevat. Són només amb la pasta choux, la mateixa per fer profiteroles. Aquests segur que et queden bons!

    Carme i el taller de cuina, les receptes de la Mireia no fallen mai. I aquests bunyols són ben roiginals i ben bons!

    CristinaT, llàstima que les classes al Caprabo siguin tan tard… pels que no som de Barcelona, matinar l’endemà és molt dur 🙁

    Anna, el truc de la màniga pastissera va molt bé, jo sempre ho faig així i funciona. I encertar la temperatura de l’oli també és molt important 😉

    Joaquima, els cursos de la Mireia són genials, les altres dues receptes que va fer també són molt bones!

    Nieves, a mi me pasó lo mismo, al principio imaginé que los buñuelos eran con harina de garbanzos. Pero ya ves que son mucho más originales! De textura se parecen a los que lleban crema pastelera mezclada con la pasta choux.

    Anna, com diu la Mireia, bonissíssims!

  13. Ja tinc feina ja¡¡¡amb la Mireia es un no parar¡¡¡Els bunyols ja estan apuntats i aviat cauran…També en cridan l´atenció las galetas de Parmesa¡¡¡Posa.las eh¡¡¡Adeu

  14. Que guai!!! Em sembla una manera genial de colar uns cigrons a uns nens a qui no els hi agradin! I després deixar anar aquella frase que feia tanta ràbia: t’ha agradat? doncs porta cigrons! (seguida d’un riure malèfic). No, fora bromes, t’han quedat molt bé i quina gràcia aquest intercanvi de papers galetes-cigrons! Un petonet

  15. Dama als fade ,una pregunta am que huculeo am un culador o am un culado chines te molte inportancia que als furats siguin patits o poden se una mica mes grosets moltes gracies ,

  16. Hola a tothom! ja veig que això dels bunyols de cigrons dolços soprèn a tothom, je je je… doncs de veritat que us aconsello que els feu, ja veureu com la gent es sorprèn del resultat 🙂

    Teresa, millor si fas servir un colador de reixeta petita, així els bunyols et quedaran més fins. Com que tritures la massa amb el túrmix, queda molt fina i passa molt bé.

  17. Hola Gemma, venía a dir-te que he fet una recepta teva, els bunyols de quaresma i ara em trobo amb aquests altres bunyols. Es la primera vegada que puc dir que aquest tipus de bunyol em surt, sempre em quedaven plans. Pots veurel’s al meu bloc.
    Ara m’has fet venir ganes de tastar aquest amb cigrons.
    Petons.

  18. Quins bunyols més originals, deuen estar molt bons, al primer llegir que portaven cigrons he pensat en les falafel, però res a veure. Els provarè abans de setmana santa.
    Una abraçada

  19. amb cigrons? ostres nena, avui m’has deixat ben intrigada!!!! semblen molt blonjos, però no se quin gust han de tenir… molts petonets reina i gràcies per deixar la recepta al memòries! ,)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *