Divendres passat vam iniciar les classes de cuina del 2012 amb el taller “les postres a la cuina” d’en Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu. Vam aprendre a fer un pastís de pastanaga, carbassa i poma, una escuma de tiramisú i aquesta sopa de taronja:
Tot i que vaig haver de marxar abans d’hora (un cangur de les nebodes passa per davant de qualsevol cosa, je je je…) vaig tenir temps de veure fer el pastís de pastanaga i la sopa de taronja, dues receptes fàcils de fer a casa que segur que tots repetirem més d’un cop. L’escuma de tiramisú també ha de ser molt senzilla de fer, només cal tenir un sifó.
Haig de confessar que tot el grup està encantat amb en Pep, durant la classe són constants els comentaris que elogien la seva manera de fer: indicacions clares, explicacions complementàries, bromes i anècdotes relacionades amb els plats… tot plegat fa que la classe passi volant en un moment. A més, aquest divendres va venir molta gent nova i vam poder posar cara a nous blogaires que encara no coneixíem. Llàstima que no em vaig poder quedar a fer-la petar una estona al final…
Així que vaig tenir les receptes a les mans, abans i tot de començar la classe, ja tenia clar per quina recepta començaria: la sopa de taronja. Després dels excessos de Nadal, unes postres lleugeres i refrescants com aquestes són les que vénen més de gust. I ben carregades de vitamines, que amb el contrast de temperatures d’aquests dies, els encostipats són el pa de cada dia.
Ahir, el primer diumenge que no escalo dels llarguíssims 2 mesos de repòs, aquesta deliciosa sopeta de taronja va ser el meu premi de consolació. A tothom li va encantar i, sense el gelat, fins i tot en van menjar els que volen perdre els quilets guanyats durant el Nadal 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 1l de suc de taronja
• 5g d’agar agar
• q/s mel de flor de taronger
• 1 taronja sanguina
• 1 mandarina
• ½ aranja vermella
• 100g de sucre
• 2dl d’aigua
• 1 fulla petita de llorer
• 2 claus d’espècie
• 200g de gelat de taronja
Preparació:
Escalfar el suc de taronja. Reservar-ne una xic de fred per barrejar amb l’agar agar.
Quan arrenqui el bull, tirar l’agar agar i deixar coure 1 minut. Apagar el foc, afegir un raig de mel i refredar. Quan sigui freda triturar.
Tallar a sang la taronja, la mandarina i l’aranja.
Fer un almívar amb l’aigua, el sucre, el clau i la fulla de llorer. Macerar els cítrics amb l’almívar.
Servir la sopa al fons del plat, els cítrics colats al damunt i una bola de gelat al centre.
Bon profit!
Molt refrescant i plena de vitamina C, molt adequada per aquesta època
Ester
M’agradaria trobar la manera de fer-la sense bullir el suc de taronja. Quan ho fa li canvia molt el sabor segons el meu paladar -sense entrar en el tema vitamina desnaturalitzada-. Ara que bona segur que ho és també així. Ja parlo de rinxolar el rínxol hehehehe. M’hauré aixecat avui amb moltes ganes i vaig amb empenta… XDDD
I tant! un postre per gaudir-ne sense remordiments!! aquests postres m’encanten perquè a mi sempre m’agrada repetir!!! bona proposta Gemma! petons
Quina llàstima no haver pogut venir. Aquesta sopeta ha de ser boníssina!!
A veure si altres blogs s’animen a publicar les altres receptes i així les podré provar 🙂
Fins aviat
Quina sopeta tan sana i digestiva. Ideal pels excessos del Nadal ja ho has ben dit jejeje. ànims i a recuperar-se Gemma 😉 Petonsss
La sopa ha d’estar molt bona i lleugera, m’has sorprès molt amb el llorer. I el pastís de pastanaga carbassa i poma també ha de ser deliciòs, m’agraden molt els 3 ingredients principals.
Una abraçada
Dons per compensar el fet de no poder escalar, no esta gens malament aquesta sopeta de taronja,no?
Anims que ja falta menys per recuperat-te.
Petonets.
Si que ha de ser refrescant aquestes sopa de taronja. Pero una pregunta Que és L’agar?.. Anims i pensa pel cantó positiu, que ara tindrà temps per fer-coses així de bones ..i que dos mesos passant depressa.
Petons
Quina delicia de crema, no m’extranya que esteu encantats amb el Pep, realment és un crak a la cuina i fora.
Pensa que ja et queda una semana menys per tornar a escalar, cuida’t molt.
Petonets
Gemma, jo també la vaig fer ahir! També ens va agradar molt! També vaig fer el pastís de pastanaga…., també està molt bo!! entre aquestes dues i la melmelda de carxofa+ dinar, vaig estar liada a la cuina tot el matí! amb la companyia de la ràdio! ànims que dos mesets passen volant! bona setmana!
Quina sopa més bona i sana, pura vitamina C. M’agraden molt els cítrics, m’emporto la recepta que segur que algun día la faré.
Petonets
una clase genial con el bueno del Pep y unas recetas todas muy buenas como esta sopa de naranja que has plasmado perfectamente.
El jueves vuelvo a clase con el Pep no me pierdo una ja,ja
bona setmana
Aquestes classes no tenen desperdici. Quina delicia!!!
Ptns
Jo soc una d’aquestes cares “noves” que parla la Gemma i em va encantar el taller. De ben segur que repetiré. La sopa de taronja estava boníssima i l’escuma de tiramisú, ni t’ho explico! Se’m vam passar volant les dues horetes!: També ens va ensenyar a aprofitar la preparació de taronja i agar-agar per a fer un allioli de taronja. Vaja, tot plegat una meravella. Gràcies per acollir-me i fins la propera
Un postre d’allò més saludable i exquisit, molt adient!
Gemma, és una sopar per aixecar la moral tant física com mentalment…La taronja és una gran vitamina…No vaig sentir el teu adéu. Vaig veure que li cedies la cadira a en Miquel i després: I la Gemma on és???
Si ningú publica el pastís ja el faré jo com l´altra vegada.;-D
Gemma, unes postres refrescants i delicioses, ideals per a aquesta època com molt bé dius.
Les classes del Pep són genials. El darrer cop em va regalar un llibre seu (per sorteig) “Esmorzem”. Fantàstic.
Molts ànims i fes bondat per recuperar-te ben aviat 😉
Petons.
Belén
En Pep és un mestre com n’hi ha pocs! i quina sopeta més bona!!!! a més plena de vitamina C que a l’hivern ens va de conya!
petonets
Anim Gemma,que ja queda menys!!!
A més:Amb premis de consolació com este,ple de vitamina C, estaràs bona en menys que canta un gall.
Besets
Una sopa deliciosa…. i m´ha sobtat que portés llaurer, és ben curiòs…
La presentació fantástica, com sempre!!!
Prenc nota, ara que és el temps de les taronges no s´ha de deixar passar la oportunitat!!!
Petonets, Gemma!!
Sense cap desperdici !!!!!
El Pep es unic…
Jo vaig fer el pastis.
Anim el temps passa molt ràpid.
Lo primer est tú.
Petons
Hola,
Si que és veritat que les classes passen volant i que el Pep fa que sigui una estona d’allò més agradable. Jo vaig fer el pastís dissabte i va volar.. tant ràpid que no vaig poder fer la foto. Excusa perfecta per repetir oi?
Tinc que fer la sopeta que era una meravella. Petons
ostres! quina sopeta més bona. Crec que hauré de fer algun curset de cuina! jijiji. petonets
quina sopa més bona! a més, ideal per recuperar-nos dels excessos del Nadal!els cítrics són tan digestius!! a més, sent una recepta del Pep només podia ser un èxit assegurat!!
Petons!
Hola Gemma, primer de tot, bon any. I si és cert un postre molt encertat per alleugerar una mica els nostres estomacs.
MUAS!
Ai, sempre em feu una enveja amb aquests cursets… Enveja de la bona, eh? 🙂
Tinc un munt de taronges a casa i se m’acaben les idees, així que la teva proposta em ve de perles! QUina pinta!
Petonets!
Pero cuantas cosas buenas me he perdido en esta temporada. Qué manos tienes para los postres!! Esta sopa de naranja tiene que estar deliciosa y es un postre “diferente”. ¡¡Delicioso!!
Un besín (y cuídate mucho ese brazo, para poder seguir disfrutando de esos hermosos paisajes, y de ese deporte que tanto te gusta 🙂
Aquesta sopa de taronja és boníssima i serveix per acompanyar un munt de plats
Petons
Que bien que me viene tu receta para el calor que está haciendo por acá. Tengo amigos a cenar el fin de semana. Voy a pasar por acá a llevarme tu receta
Cariños
Ester, sana i refrescant, boníssima!
Starbase, aquest és el defecte de l’agar agar, s’ha de bullir tot junt un minut. Per solucionar-ho pots fer servir gelatina normal i escalfar només una petita part del suc per fondre la gelatina 😉
Roser, després dels excessos de Nadal aquestes postres lleuges són ideals, oi?
Sefa, ja veus que et vss perdre una bona classe! La Cristina diu que fara el pastis de psstanaga i segur que algú fara l’escuma de tiramisú 🙂
Helena, ideal 😉
Cris, el llorer només s’utilitza per aromatitzar l’almívar de macerar la fruita, a la crema no se’n posa. El pastís de pastanaga també ha de ser molt bo.
Gemma, va ser un bon consol per compensar la pena de no poder sortir a escalar, je je je…
Quima, l’agar agar és una alga que s’utilitza per gelificar un líquid. Es fa servir en pols en petites quantitats i cal bullir-lo al la barreja. El venen a botigues especialitzades.
Teresa, quina feinada aquest diumenge! Hauras de tornar a fer el pastís de pastanaga per fer-li la foto pel blog, je je je…
Carme, en Pep és un profe genial ens encanta com fa la classe!
Ribereña, a mi també m’agraden els cítrics sobretot ara que estem en plena temporada i surten tan bons!
Miquel, no pares, no te’n perds ni una je je je… ja explicaras quines receptes us ha fet al bog, eh?
Catieu, són unes classes fantastiques 🙂
Laura, em va encantar veure’t en persona i posar-te cara 🙂 ja veus que és una colla molt maca. M’alegro que t’agradés la classe, a partir d’ara ja et compto com una més de la colla. Per cert, com tens el braç?
Maria angels, es una sopeta deliciosa!
Cristina, vaig haver de marxar abans d’hora per fer de cangur a les meves nebodes. Faras el pastís de pastanaga, oi? 😉
Belén, vas ser una de les afortunades en el sorteig del llibre? Quina sort, com m’agradaria que em toqués a mi, deu tenir molt bones receptes 😉
El taller de cuina i Mesilda, les receptes del Pep tenen l’exit assegurat. I ara que estem en plena temporada de taronges s’ha d’aprofitar 😉
Titanii, el llorer s’utilitza per aromatitzar l’almívar de les fruites, pero queda molt suau i gairebé no es nota. I tens raó que s’ha d’aprofitar les fruites de temporada!
Isabel i Helena, jo també tinc ganes de fer el pastís de pastanaga, ha de ser boníssim per esmorzar. I amb una cobertura de xocolata ha de ser de vici total!!
Judith, a veure si t’animes i t’apuntes a un dels tallers, que ja veus que són molt interessants. A més, així ens podríem coneixer en directe 😉
Unes bones postres per acabar un àpat una mica abundant, ple de color i sabor.
Petons.
Un postre preciós!
L&C i Gemma, unes postres lleugeres, sanes i plenes de vitmanies. Boníssima!
Marina, a veure si un dia t’animes i tapuntes amb tota la colla, que aquestes classes són genials. Així se’t passarà l’enveja i ens podrem conèixer 😉 Quina sort tenir tantes taronges!
Nieves, ya ve que por aquí seguimos igual, com los dulces y los postres… El brazo sigue igual, pero espero recuperarme pronto, muchas gracias por los ánimos 🙂
Sion, les receptes del Pep tenen l’èxit assegurat. Ja n’heu fet alguna, vosaltres?
Erika, es una receta ideal para tomar fresquita. Además, es ligera y muy sana, ideal para postres después de una buena comilona 😉
ANABCN, totalment d’acord, ideal per després d’un gran dinar.
Pol, i bona!
Escolta, et va quedar moníssima i segur que boníssima també! L’he de fer a casa, perquè en Pep va utilitzar suc de pot i de ben segur que amb suc del bo fet a casa deu quedar molt millor! A mi em va recordar una mica a les papilles de fruites, entre la textura i el gust de suc no natural… M’hi he de reconciliar 😉
Apreneu coses i passeu una bona estona però ja t’entenc, les nebodes són les nebodes!;)
una sopeta encantadora!!
Totes les variacions possibles de la taronja són molt benvingudes (en tinc la casa pleneta), i aquesta sopeta em sembla molt lluïdora i gustosa. Una vespradeta a la cuina, a practicar per tal que s’assemble de lluny a la teua.
No sé què tens, que no pots escalar (estic molt desconnectada per causa major, i no en sé res). Ànims, que sent forta i esportista com ets, de segur que en un tres i no res ja t’enfiles pels cims. Una abraçada!
Quina sopeta mes bona, jo el que no puc trovar son les taronges sanguines… i li donen un toc al plat impressionant… Anims aviat tornaràs a fer escalada…. Petons,
Clara, molt millor amb suc natural! I sempre pots deixar una textura més líquida, més semblant a una sopeta… Prova-la que és deliciosa!
Mònica, fer un cangur a les nebodes passa per davant de qualsevola altra cosa, je je je… A més, teníem un plan de divendres nit total: pizza + pel·li 🙂
Alfons, i bona!
Queti, a València teniu les millors taronges del món, així que ja pots córrer a fer aquesta sopeta. I si no tens agar agar, pots posar fulles de gelatina normals, que et quedarà amb la mateixa textura i é smolt més fàcil 😉
Tinc una lesió al colze esquerre que arrossegava des de fa mesos i amb l’escalada intensiva a Sicília s’ha agreujat tant que no puc ni aixecar un got d’aigua 🙁 Ja veus que ara som dues les lesionades que ens hem de quedar a casa…
Joaquima, les taronges sanguines a part de bones donen molt color al plat i millora la presentació. Però si no en trobes no passa res, quedarà igual de bona 😉
Ets un crack! ho dic per fer de cangur… jejejejejeej
Va estar mb, en Pep és genial:))!!
Gemma,
He fet una textura de cítrics i t’he enllaçat i t’anomeno:http://cuinacinc.blogspot.com/2012/02/textura-de-citrics-inspira-en-la-sopa.html
Que tinguis un bon dia:))!!