Pel mes de desembre les noies de Memòries d’una cuinera ens proposen fer canelons, una idea molt encertada tenint en compte que el plat típic de Sant Esteve són, precisament, els canelons. La meva aportació són uns canelons ben originals, ja que són dolços per degustar durant les postres 😉
Tots sabem que les postres de Nadal han de ser amb torró i, en cas de portar fruita, cal que sigui tropical, com la pinya o el mango. Així que la meva proposta és ben senzilla, farcir unes làmines de mango d’una mousse de torró. Que ningú pugui dir que a casa nostra no seguim la tradició, je je je… per Sant Esteve, canelons!
La mousse queda molt lleugera i és molt senzilla de fer; després de provar moltes receptes, aquesta és la meva preferida, la definitiva. És ideal per servir tota sola en copa però també com a base d’un pastís, afegint una fulla més de gelatina. Si us animeu a fer-la us asseguro que la repetireu sovint!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 300g de torró del tou (tipus Xixona)
• 250ml de nata per muntar
• 100ml de llet
• 30g de sucre
• 3 fulles de gelatina
• 3 ous
• 1 mango
Preparació:
Ratllar el torró.
Posar en remull la gelatina en aigua freda.
Separar els rovells de les clares.
Escalfar la llet fins que bulli. Abocar-la sobre els rovells remenant contínuament amb unes varilles per tal que arribin a uns 80º. Afegir la gelatina escorreguda i remenar bé fins que es dissolgui.
Afegir el torró i triturar amb el túrmix fins que quedi fi.
Semi muntar la nata i incorporar-la suaument. Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i incorporar-les suaument.
Omplir una màniga pastissera amb la mousse i reservar a la nevera unes 4 hores.
Pelar el mango i tallar-lo a làmines molt fines. Farcir cada làmina amb la mousse i enrotllar-la com un caneló. Col·locar els canelons al plat i decorar al gust.
Bon profit!
PD: Com que segurament aquest serà l’últim post abans de Nadal, aprofito l’ocasió per desitjar-vos a tots unes Bones Festes. Aquesta foto de la primera nevada de l’any a la Vall de Boí que vam fer per la castanyada em sembla una imatge ben bonica per felicitar-vos el Nadal.
Gemma, són molt originals i fan molt de goig. Et desitjo que passis un bon nadal i tinguin un bon any nou.
Petons maca
Uns postres de 10, com sempre que entrem a la cuina de casa, molt bones festes també per a tú i els teus!! 🙂
BOn Nadal per vosaltres també!!!
Realment aquests canalons son perfectes per canviar una mica de postres! i tal i com tu dius segueixen totesles pautes tradicionals dels postres!! I han d’estar deliciosos!
PEtonets!!
Coincidim, nosaltres també publicarem uns canelons dolços! La teva proposta em sembla una delícia! PEr cert, sobra un 0 als grams del torró, no? jeje
Petonets i MOLT BONES FESTES!!
Sandra
Unes postres molt originals i com dius queden molt bé per aquets dies. Tinc una amiga que es torna boja amb el mango, crec que la sorprendré amb la teva recepta.
La foto paisatge es maquíssima.
Una abraçada i molt bones festes.
Canelons de luxe per un dina de luxe, molt bona aportació.
Bones festes a tu també
Ester
Sandra,ara mateix ho arreglo, gràcies! 😉
Gemma! m’encanten les postres que fas amb canalons. Un dia te’n vaig veure un de caneló de torró de yema que ufffff….encara el tinc a pendents perquè em fa por fe’l i tot, segur que me’ls cruspiré en una sentada!! jajaj quina pinta!! petonets guapa i bon nadal!!!
No podia esperar menys de tu, sabia que ens sorprendries amb una proposta dolça jejej. El contrast amb el mousse de turró ha de ser brutal, me l’apunto ara mateix!
Que passis bones festes guapa! 🙂
M’agrada molt el punt d’acidesa del mango amb la dolçor del torró!!! Ben originals però a la vegada molt apetitosos.
Petonets i bon nadal!!!
Molt bon Nadal també a tu, Gemma! Que ho passis la mar de bé, i que gaudeixis molt de la cuina aquests dies.
La postal és preciosa!!! i les postres, sense paraules, ha de se boníssim, i tant ben presentat, com sempre!
Una forta abraçada bonica i moltes gracies per tot els bons consells.
Gemma, quina passada!! aquests canelons nadalencs són els més originals que he vist mai. Amb torró i tot! No se si seré capaç de tallar el mango tan bé com tu, però això ho he de provar algun dia!
Molts bones festes per tu també!
Molts petons!
Bon Nadal !!
I els canelons, una passada, com tots els teus postres 🙂
Petons
Ha sido un auténtico lujo disfrutar un año más de todas tus recetas y la de hoy me parece tan delicada y rica que sería digna de representar las mesas navideñas más exigentes.
Te deseo unas Felices Fiestas en compañía de los tuyos, y que en el 2012 se vean cumplidos todos tus sueños y objetivos.
Un besín.
Quina manera més fresca de menjar torró! La trobo una recepta estupenda, Gemma. Per què els canelons han de ser salats? Felicitats i bon Nadal!
Quins postres mes originals. Que tingueu molt Bon Nadal !!
Només es pot dir una cosa: oooooohhhhhhh!!! encara tinc la boca oberta!!!! Felicitats com sempre, han de ser una delícia i molt originals!!! Bon Nadal!!!
Gemma, tu ho has dit, aquests canelons tenen tots els ingredients tradicionals del Nadal, molt encertats. Una combinació perfecta de la dolçor dels torrons i la fruita refrescant.
Petons i bon Nadal
Vaja una proposta de festa… Una meravella a la vista i al paladar!. MOLT BONES FESTES GEMMA!
Uns canelons ben originals,a més de deliciosos,és un postres molt lluidor
i queda un plat perfecte.
Besets
Uns canelons ben dolços com havia de ser venint de tu! 😉
Bon Nadal i Bon Any Nou per a tu també!
Petons!
Mmmmm… uns canelons de Sant Esteve ben diferents i refrescants!! I queden molt macos així presentats. Bon Nadal!!!
Boníssims i com sempre preciosos!!!!
Bon nadal!!!!
Quins canelons més dolcets i més bons! M’encanten i els trobo ideals per a després d’un dels àpats copiosos d’aquests dies!
Una abraçada i molt bones Festes!
Anna
Com sempre, sorprenent-nos!!
Bon Nadal!!
Dolça
Gemma, molt bones festes a tu també!!!!!! 😀 😀 m’ha encantat la teva proposta, canelons de mango, que genial!! Però per desgràcia a mi el turró em tira bastant enrere… em sembla que els farciria de gelat de vainilla jeje
Un petoneeet!! 😀
Una manera molt elegant de menjar el torró! Moltíssimes gràcies per participar al memòries, que passis unes molt bones festes!
Molt bones festes a vosaltres també Gemma!!! aquests canelons deuen ser deliciosos, trobo molt bé això de fer-los dolços, s’ha d’innovar però també respectant les tradicions 😉 En principi per Sant Esteve farem els que vaig fer jo amb pasta de full però els hi ensenyaré els teus perquè puguin escollir! petonets
Impressionant! Et felicito per la idea i la realització. És una combinació genial, de veritat. Aprofito per a felicitar-te a tu i a la resta de la comunitat blocaire molts bones Festes!
T’han quedat de luxe!
MOLT BON NADAL GEMMA!
Que originals, una delícia!!!
Des de “Pastissets” venim a desitjar-te unes Bones Festes!!!
Annie i Catieu
Paso a desearte una muy feliz Navidad! Que la pases muy bien junto a los tuyos.
Estos canelones me parecen de lo más original, una idea genial!
Cariños
Solo quería desearte una Feliz Navidad llena de alegría, felicidad y mucha salud junto a tus seres más queridos.
Besos
rosa
M’encanta això de menjar canelons de postres.
Molt bones festes
Bon any Nou!
Vaja quina proposta més original! Me l’apunt!
Increible!! Semblen canelons de pasta!! L’efecte es impresionant, trobo que son unes postres molt elegants! 🙂
Qué presentación tan bonita, tal y como nos tienes acostumbradas. Y qué decir del sabor… inigualable.
___________./.
____________ __>_( ?? ? .
___________@.? ‘(¦) ? *$
________? “( ()?t (?)o*?*
_______(¦),-?.-? _Q@,0 ?(¦)
____________>o*o? @.<
_________o`-.?.-@""-Q '?~@'
______?.'`? ? *? ?? ‘? @`-.)
____? o (¦). @* '-@? ’Q.*(¦)’?
__________? -?-'? ?._ ?
_______@.? '*Q ? *(¦), @.? '*
___.?' @ _ ?? _.-'~?-. @ ´(?)`-*.o
__.(¦)* ? ..-' (?) o *.(?) 0 *(¦)`)
_________(? ) '-._?__(?)@
____;–?' ?? 0‘(?) Q o *? * ? ?
___ * (?)._?__* .Q.~ ?- ??. 0 () Q ?*'.
_(¦)* ? *‘ o * ? _(¦)Q~ ?? __??__(¦)
_____________¦¦¦¦¦___________
__________¦¦¦¦¦¦¦¦¦____
¡¡Feliz Navidad!!
Besos.
Aquests canelons tenen una pinta increible, els tinc que probar!
petonets i bones festes!
Bon Nadal a tothom!!!!!!!!!!!!!
Marxo de vacances a Sicília fins després de Reis, així que estaré uns dies sense passar per aquí ni pels vostres blogs. Una abraçada a tothom i fins a la tornada!
I sobretot, no us empatxeu ni de canelons ni de torrons, je je je…
Quins canelons, Gemma!!! Quina meravella!!!
El que no sé és com has pogut tallar les fulles del mango tan primetes i grans, si tot és os!!!
Hi ha algun “truquillo”??
Felicitats, guapa, i que passis unes vacances meravelloses a Sicília, que m´han dit que és una illa preciosa. Petonets.
Un canalons originals!!! dolcets i molt bon!!! bones vacances 1això si que és una scapada!!! petons!
Gemma quina meravella de canelons. Per cert, que tinguis bon viatge i ens veiem a la tornada.
Molts petons!!!
Quina proposta més original, fresqueta i nadalenca!!!fan una pinta espectacular!!!!Som fans teves des de fa molt de temps, moltes felicitats pel teu blog, tot un referent!!!!!
Petons!!!
Preciós i fresc!!!
Encara és aviat per dir aquestes coses, però és la recepta ideal per aprofitar aquella barra de turró que ja no et veus capaç d’endrapar. T’han quedat unes postres precioses i molt llamineres!!
Bon any Gemma!!
petonets
Un postre cómo tu nos tienes acostumbradas perfecto y delicioso.
Feliz Año 2012 y que se cumplan todos tus deseos.
Un abrazo
Nosotros también os deseamos una estupenda Salida y Entrada de Año, mucha Salud, así como que cumplan vuestros Sueños e Ilusiones en el 2012.
Besotes
Ana y Víctor.
Uns canalons ben originals i segur que bonissims. Aquest any he anat una mica de bolit i no he pogut visitar-te i comentar-te tant com ves volgut peró no m’he perdut capmde les receptes que has fet. No vaigbarrivar per el Nadal pero no volía deixar de pasar pee desitjar-te un bon 2012 en el que es realitzin tots els teus objectius.
Petons!
el que jo donaria per poder tenir aquests canelons davant… moltíssimes gràcies per participar guapa!!! i bon any nou
Bon any nou bonica !!!
Ummmmm a veure si m’animo i la faig. Si és La Definitiva :O) ha de ser perfecte !
Hola! me gustaría saber si tenéis algún mail de contacto, ¡gracias!
Hola! me gustaría saber si tenéis algún mail de contacto, muchas gracias. Bon nadal.
Qué originals aquests canelons dolcos !!! quina bona pinta, i amb el torró molt nadalenc.
Fantàstica recepta , com sempre 🙂
Gemma, feia dies que no guaitava per ací, i me’n penedesc. Sant Esteve ja és passat i els canelons hauran d’esperar… un dia qualsevol, amb temps i ganes. La pinta dels teus és sensacional!
Bon any, amb salut, muntanya i dolçor, bonica!
Ja ha passat Nadal, però aquests canelons també m’ aniran bé per aprofitar el torró de xixona… que originals que són!. Espero que hagis passat molt bones festes.
m’havia perdut aquesta recepta i és boníssima! haig de comprar torró de xixona!
ostras Gemma que maravilla de canelones y ademas de postre,me ha encantado,y el relleno ya se que esta muy bueno
I no és molt complicat tallar el mango a làmines? Jo crec que provaré la mousse, però per farcir algunes creps 🙂