Aquesta és la recepta del desembre de la revista CUINA, una deliciosa crema amb la fruita d’hivern per excel·lència, la taronja:
Després d’uns quants dies de postres contundents ens venia de gust alguna cosa més lleugera. I com que encara tenia pendent fer la recepta del desembre, m’he decidit per aquesta proposta d’en Jordi Roca, on l’aroma de la flor de taronger i l’acidesa de la taronja alleugereixen una deliciosa crema cremada.
La secció i per postres d’aquest mes versiona la crema catalana amb tres maneres diferents de cuinar-la: en escuma, al forn i al foc. I en totes, apareixen els cítrics com a contrapunt refrescant i lleuger: una confitura de mandarina i escuma de crema cremada, una crema cremada de canyella amb fruita i aquesta crema cremada de flor de taronger i taronja.
Haig de confessar que tinc debilitat per l’essència de flor de taronger; estic segura que si el tortell de Reis m’agrada tant és precisament perquè té aquesta aroma tan particular. I ara que les taronges estan en el seu millor moment, val la pena aprofitar-ho! La combinació de la crema amb la sopa de taronja és sensacional, cada cullerada és una mescla cremosa i refrescant que voldries que no s’acabés mai…
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
Uau, ja tens raó amb aquest aroma del tortell… jo crec que és un dels cinc o sis ítems que més m’agraden del Nadal!! 🙂
Un postre necessari per aquest nadal, i per això el provaré de fer!! m’agrada molt la textura i els ingredients!! petons
Quina delícia!!! Has superat l’original!! Quan el vaig veure a la revista vaig pensar que aquest el faria, a casa n’hi ha uns quants fan dels flams! petó
Ara que he descobert que m’agrada la melmelada de taronja potser aquesta crema m’agradaria, no? Es que fins ara les taronjes cuinades en postres no m’agradaven.
que perfumada!! ha de ser ben bona!!
Que bona, amb el sabor del cítric i la flor de taronger, unes postres ben nadalenques.
Petons
Jo també em declaro fan de l’essència de taronger, què ho fa que hipnotitza a tothom? Els brioxos queden de meravella oi?
Aquesta crema se’ns dubte és un postre lleuger i ideal per aquests dies tan nadalencs que se’ns aproximen…. tic-tac, tic-tac….. Petons Gemma! 🙂
aquestes són unes postres de luxe! perfectes per aquest Nadal.
pt!
Gemma, ho descrius tan bé que et vénen ganes d’agafar-ne una cullerada ara mateix!!! Crema i taronja, mmmmm! Aquesta l’haurem de provar!
A mi també m’agrada molt l’azahar queda molt bé en moltes postres. Aquestes que ens porten avui han d’estar molt bones, suaus i amb el suc delicioses.
Una abraçada
Este postre me parece fabuloso. Sencillo y con todo el sabor. Por aquí hay naranjas lindas todo el año, así que me la llevo para probar. Espero poder entender bien toda la receta porque el traductor no la traduce. Cualquier cosa te pregunto.
Cariños
Tengo unas naranjas recién llegadas de la huerta Murciana,que prometo que haré,estos postres,a pesar de ser chocolatera,me gustan para un broche final de una buena cena.
Unes bones postres per aquests dies de tant menjar!!!
Petonets
Quina bona pinta, Gemma! A més ho trobo fantàstic per donar un altre ús a l’aigua de taronger, que només la utilitzo pel tortell i algun pastisset i la tinc força morta de fàstic…
Deliciós! Boníssim! Espectacular! Ho recomano a tothom… refrescant i cremós… Gran foto, Gemma!
Ja la vaig veure i la vaig deixar a pendents, té una pinta!!
Que bo…penso fer-la un moment o altre…molts petons
Quina pinta! I la taronja, quin gustet li deu donar a aquesta crema! Me l’apunte (i en van…).
Besos
Gemma m’agrada tot lo que prepares, te queda amb una pinta molt bona tot.
Un abraç
A mi també m’agrada molt l’aroma de flor de taronger. Sempre que faig magdalenes li tiro una cullaradeta… queden genials!!
Hola Gemma. No t´exagero si et dic que aquest cap de semana em portat uns 90 kg de taronges i mandarines (tenim un petit terreny a Ulldecona); i suposo que t´imaginaràs quina recepta vaig a preparar, oi???
Aquesta crema cremada de taronja “me viene como anillo al dedo”
Petonets, i si no ens veiem, et desitjo bones bestes i un bon nadal.
Tens raó l´olor a l’ essència del taronger és impagable….Aquestes postres són ideals per arrodonir i fer baixar àpats contundents.
Que bona es veu!.Una crema suau i fina.
Les postres perfectes per a este nadal.
Efectivament Gemma.El carabassat és la carabassa confitada que es posa en els tortells.
Si vols substituir-ho per cabell,també queda bé.Jo faig uns pastissets amb mes o menys estos ingredients i ixen molt bons.Pots veure en la meua entrada “Pastissets de almendra,boniato i cabello”.
Besets
A mi també m´agrada el gustet de la essència de flor de taronger, al tortell, al brioche a les coques… prenc bona nota, que per aquests dies de Nadal, ha d´estar genial!! petons,
aquestes postres han d’estar boníssimes!!!! m’agrada més la teva presentació 😉 molts petonets guapa
Gemma me gusta mas tu foto que la original y la crema deliciosa y bonissima seguro,lo dice el Pol
Bon Nadal i Bony Nou
peto
Quina pinta ! Ve molt de gust preparar-ho i , es clar, menjar-s’ho. I l’oloreta que fa la flor de tarongina. Mmmmmm
Una recepta dels Roca, i a les teves mans sempre te l’èxit assegurat
Petons
On puc trobar l’aigua aquesta de flor de taronger??
I les flameres de paper de plata? Serveixen els motlles de silicona (aptes pel forn)
Gràcies!!
La vaig veure a la revista i la tinc pendent! Estic totalment d’acord en què s’ha d’aprofitar al màxim la temporada de taronges!
És una proposta ideal per un dels àpats de Nadal, per variar una mica dels típics torrons. I com que és més lleugera, potser pot anar bé per un sopar… per la nit de Nadal o per cap d’Any ho trobo molt bé!
Ja veig que som molts els fans de l’aroma de flor de taronger… I és veritat que la tenim molt oblidada, només al tortell de Reis i alguns brioixos. Així que us recomano molt aquesta crema, queda boníssima 😉
Erika, si tienes cualquier duda con el catalán, preguntame y te traduzco la receta encantada 😉
Mesilda, moltes gràcies per la resposta! He trobat una parada a plaça que venen carbassat, però d’aquell tenyit de verd tan lleig… (el que vol imitar el meló). I crec que al Corte Inglés també en venen. Porvaré de fer els teus pastissets que tenen una pinta boníssima.
Gemnial, ara ja és fàcil trobar l’aigua de flor de taronger. En castellà es diu azahar i en català a alguns llocs en diuen aiguanaf. En venen de la marca Vahiné en una ampolleta de plàstic que està prou bé, a molts supers en tenen (supers una mica grans).
Les flameres d’alumini també són fàcils de trobar, a la secció de paper dels supers al costat dels plats i gots de plàstic. Però si tens flameres de silicona encara t’anirà millor!
Qui diu que no es pugui fer una melmelada de carxofes, per exemple? 😛
Ostres quina recepta!!! Ha de ser fantàstica i molt lleugera!! Me l’apunto a la llista de pendents!!! Ahhh!! millor la teva presentador que la de la revista! Felicitats
Tinc tots els ingredients, així que no em quedare amb les ganes de saber com és.. Em semblen unes postres molt, però que molt bones. Petons
Ja la vaig veure al cuina i vaig pensar que la faries. La recepta de la crema s’assembla a la que vam fer per la recepta del 15, també d’en Jordi Roca. Aleshores l’acompanyavem amb una sopeta de poma àcida, però trobo que amb la taronja encara és millor!
Quan he vist la foto pensava que era un flam! Fa molt bona pinta i és una recepta ben original 🙂
Hola Gemma, soc seguidora del teu blog, podries passar-me la recepte fel fullat de figues, el enllaç, ja no funciona.
gracies i Bones fetes
ana
una proposta molt oportuna per aclimatar-se de cara els propers dies…
Bones festes de Nadal
ana, és que el Carlos Valencai va esborrar el seu magnífic blog i s’han perdut totes les seves delicioses receptes, quina pena 🙁
Pereò aquest fullat de figues és super fàcil: 2 làmines de pasta de full rodones, figues naturals madures i sucre. Cobreixes un motlle de tarta amb una pasta de full. Poses cigrons secs a dins i la cous 15 minuts a 180º. Treus els cigrons i poses a dins les figues tallades a rodanxes. Una mica de sucre per sobre i tapes amb l’altre pasta de full. Fas els talls de la foto, la pintes amb ou batut i la xous 25 minuts a 180º fins que es dauri. I ja està 😉
Gemma, com sempre… T’HAS SUPERAT!! jaja Quina pinta tan deliciosa, millor que la d’en Roca i tot! jaja Tens raó que hem d’aprofitar ara, perquè les taronges estan més bones que mai jeje
Un petonet!!
vaig preparar aquesta crema per el dia 1 i va quedar bonisima, però la vaig tenir que deixar al forn el doble de tems que posa la recepta, per que no em quallava, a tu també et va passar?. Fa molt de temps que segueixo el teu bloc i la veritat es que he fet mols dels teus postres i sempre m’han quedat fantastics.