La convocatòria d’aquest mes de la recepta del 15 ha estat tot un repte, ja que la proposta consistia en fer torró a casa. La meva aportació és un torró de xocolata molt llaminer, ideal per servir de postres aquests dies de Nadal:
Tenint el Nadal a tocar, el tema triat no podia ser més adequat. Però aquest cop Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta s’han passat, fer torrons a casa és molt complicat! I és que cada vegada els reptes es superen: després de la proposta del novembre de fer pa a casa, ara tocava fer torrons… Què ens proposaran pel gener? Ja tremolo només de pensar-ho, je je je…
M’hauria agradat atrevir-me a fer un torró del tou tipus Xixona o un torró de yema cremada. Però al final se m’ha tirat el temps a sobre i la meva proposta és aquest torró de xocolata que vaig fer l’any passat durant el curs de Pastisseria Tradicional a l’escola Espaisucre. En contra del que pugui semblar, no queda un torró massa dolç, ja que enlloc de sucre porta glucosa. El poder edulcorant de la glucosa és molt inferior al de la sacarosa, el sucre comú. És ideal per obtenir bombons amb una textura més cremosa i menys dolços que fets amb sucre normal. Per a xocaddictes de veritat!
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
Queda molt maca la diferencia dels dos colors! I si dius que o queda massa dolç, mlt millor per mi, que no m’agrada el dolç en exageració.
Petons
Tu sempre dius que ens passem… jajajaja res, res… us reptem i després surten coses tan bones com aquest torró! si cada cop et superes!! I al gener la cosa és fàcil… bé, per tu ja no tant! jajaja
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Queda una presentació preciosa amb les dos colors i ha de ser bonísim. No tenia ni idea d’això del torró-bombó. Jo també ho hauré de posar doncs, jeje!! 🙂
Em quedo amb això de la glucosa, sí que es veu una textura diferent a les ganache senzilles.
Petonets!! 🙂
Uff quina pintassa!! ja es veu llaminer ja…però ara mateix m’hen menjaria un trosset!! o dos!! jajja petons
Si que ens hem posat d’acord en el tema xocolates, però té un tall preciós el teu! la forma en diagonal m’ha ben convençut, i no ens enganyem…. on hi ha força xocolata hi ha alegria i dolçor! M’encanta amb aquesta cobertura 😉
Sensacional i sens dubte: és de pastisseria total!!! ha d’estar d’allò més bo aquest torró bombó, m’encanta fins i tot el nom.
On podem comprar glucosa?
Petons
Mai he fet servir la glucosa, de fet aquests ingredients em fan com por, com que no en tinc ni idea de com fer-los servir.
A mi m’agraden els reptes perquè acabes fent coses que normalment no faries.
Em sembla que m’estic engreixant de veure tants torrons, ja,ja,ja
per a mi el repte aquesta vegada ha estat massa, se m’ha tirat el temps a sobre i no he intentat fer cap torro. A veure si la propera vegada hi arribo, tant per temps com per facilitat del repte.
Ara bé, tu com sempre donant nivell!!
PTNTS
Dolça
Però si és fantàstic Gemma!! m’agrada molt com queden dividits els colors. Pel que fa als sucres, em sembla que no he treballat mai amb glucosa però això que expliques és ben interessant! petonets!
Molt bo aquest ´torró i molt indicat per xocoadictes!!! 😉
Petons
Els pares d’aquesta “criatura” garanteix l’exit … tinc glucosa a casa esperant una dolça oportunitat … ;-))
Pels xocolater aquest torrons són de vici!!! t’ha quedat fant+astic! està feta una bona pastissera!!! petó
Però quin torró! Ai, Senyor… Si és que aquest Nadal agafaré 10 quilos mínim si vull provar totes les receptes. Té una pinta fantàstica!
Moltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
La presentació es molt maca, i de gust segur que està boníssim. Es divertit que t’estimulin a fer coses noves 🙂
Una abraçada
Caram Gemma! quina delicia per la vista i suposo que per el gust. Es veritat que treballar la xocolata amb la glucosa li dona una textura fantástica…
Petonets.
Mmmm… M’agrada aquesta barreja de colors. Quedarà molt bé a la taula per Nadal!
Nena, tu et superes amb els reptes, quina bona pinta!
A mi també se m’ha tirat el temps a sobre, però intentaré fer-ne algun aquest cap de setmana i encara que sigui fora de temps, penjar-ho.
Felicitats pel resultat!
Si a tu que ets una crack t’espanten els reptes del parell de la Bordeta, imagina’t a nosaltres!!! aquest torró bombó tan llaminer ha de ser boníssim. Per tip que estiguis sempre en fas un raconet, oi?
petonets
Jo l’any passat vaig fer un fail espectacular amb uns torrons de Xixona, i des de llavors que m’ha tirat enrere tornar-ho a provar 🙁
Per cert, on es compra la glucosa?
Genial! I un aspecte increïble! Tu sempre et superes…
Una presentació preciosa. Ara que estic entre forners i pastissers m’han explicat coses com la que dius sobre la glucosa. A la botiga en tenim en petit format i la penso començar a probar. Ah, i tens raó, aquests de la Recepta del 15 van pujant el nivell d’una manera que jo també tremolo… al final no es veurà en cor ni la mateixa Ruscalleda… Una abraçada Gemma!
es veu ben bo! i el tall queda perfecte! Perpo tinc el mateix dubte que t’han comentat abans, on aconsegueixes la glucosa?
Wok! No m´ho puc creure…si no he superat el repte del torrons, tu no hauries de fer-ho? Aquest teu me´l cruspeixo en un tres i no res. MOlt original la combinació en diagonal.
M’encanta la presentació, ets una especialista en fer-les preparacions de dos colors en diagonal i que et quedin perfectes. A taula farà molt de goig aquest torró. Tinc glucosa i últimament no sé què fer-ne, així és que ja tinc la solució.
Aques torró té un aspecte fantàstic. Gràcies per a la informació de la glucosa, sempre aprenem molt en aquí. I quin tall.. que a gust em menjari una miqueta. Petonets
A més que el xocolate sempre triomfa,la presentació és xulíssima.
Besets
Quina textura més llaminera!!!!! m´encanta la combinació … Guanya per majoria el torró de xocolata en aquest repte…..
ostiiiiiii…això ha de ser vici total!!! per xocoaddictes com jo!!!! mmmmmmmmm…me l’apunto!!!! 😉
Petunets,
Eva.
Ostres Gemma, em sembla que la reflexió de què pebrots és o no és un torró ens l’hem plantejat tots els que n’hem fet un de xocolata. El teu s’hi assembla molt, a un torró, em sembla que has assolit el repte! jejeje. A mi m’ha costat moooolta estona i 2 intents aconseguir alguna cosa que s’assemblés mínimament a una barra de torró… I tot i així m’ha quedat força líquid! Et felicito, no és fàcil, tot i que amb una súper rebostera com tu, això ho tenim pelat! Un petonet
Ostres un torró ‘mármol’ :OOOOOO
Ostres, menuda bomba de torró!!! Això sí, segur que està boníssim!
Bon cap de setmana!
Muy buena tu propuesta. Te quedó muy lindo el dibujo en diagonal,le da un toque distinto.
Cariños
Bo, bo, mel d’abella!
Sensacional y tengo glucosa….que lindo corte!
Qué manos tienes, hija. Si dijeras que lo has comprado no lo dudaría un momento. ¡¡Perfecto y precioso!!.
Buen fin de semana
Quin tall més maco, segur que es aceptat igual per petits que per grans.
Petons.
Porte molts dies desconnectada per acumulació de tasques, però és acostar-me a la cuina de ta casa i em vénen ganes de fer llepolies. Aquest torró sembla molt bo, i el fet que no siga tan dolç li afegeix interés. Si tinc temps, encara penjaré una recepta de torró de la Ribera del Xúquer que gairebé no arriba a taula. De temps, en necessite un cabàs!
Besets
M’agrada molt el contraste que fa la xocolata en dos colors.
Molt maco
Petonets
Quina bona pinta! Quina mida té el motlle per aquesta quantitat?
Fa dies que no havia participat al blog, tot i que consulto totes les novetats i les espero amb candeletes. Felicitats Gemma per fer-nos gaudir de la cuina i facilitar-nos truquets.
Sandra, els últims dos reptes han sigut molt complicats! I pel teu comentari, ja veig que el gener deu ser algun plat salat, je je je… A veure què serà, quina intriga 😉
Carme, Surfzone i Eva, la glucosa s’ha de comprar en botigues especialitzades (Sole Graells a Barcelona). Algun cop n’he demanat a un obrador de pastisseria de confiança i me n’han venut una mica a granel… Perquè si el compres a les botigues, vénen en grans quantitats (crec que 2kg és el més petit).
Queti, seria genial tenir aquesta recepta de torró tradicional. Imagino que es deu fer amb ametlla, oi? Tipus xixona o és de yema? Espero amb ganes la teva recepta 😉
Roser, nosaltres vam fer servir un motlle d’alumini d’aquest d’un sol ús (com el dels canelons). La mida era dels petits… Sento no poder ser més exacte 🙁
El tema de què és i què no és un torró és molt interessant. Per mi, els torrons són els que estan fets a base de fruits secs, els que porten xocolata són més aviat bombons… per això el meu títol ja deia torró – bombó, je je je… 🙂
Boníssim!!! Jo no podria parar, de trosset en trosset…..
On compres la glucosa? No es podria substituir per una menor quantitat de sucre?
Quina pinta ! No dono l’abast de provar coses noves per aquestes Festes. Moltíssimes gràcies, Gemma, per compartir coses tan bones i per animar-nos a participar. Quin descobriment la “vidilla” que es cou per aquest fogons virtuals
Un torró fantàstic. I fet a casa, encara molt més bo!
M’encanta aquesta proposta de torró bicolor. I m’anoto això de la glucosa, a mi m’encanta la xocolata amb un punt cremós però massa dolçor m’enfarfega…
Petonets!
Anna
Un torrò molt bò i bònic demá tinc el día torroner la meua filla vol que fem torrons.
Un abraç i Bon Nadal.