Mousse d’avellanes i dolç de llet. Cuina de Nadal amb la Mireia Carbó

Data
28 de novembre de 2011
Creat per

Dijous passat vam anar a la classe més esperada de l’any amb la Mireia Carbó, la dedicada a les receptes de Nadal. Una de les que va preparar va ser aquesta mousse tan bona i vistosa:

Qui més qui menys, aquests dies tots estem rumiant quin menú oferirem als àpats de Nadal. Comencem a fer proves, cates, descartem plats i anem elaborant una llista de candidats. Per això, aquesta classe amb la Mireia resulta tan interessant, ja que sempre ens dóna idees molt bones. En aquesta ocasió, ens va ensenyar una coca de gambes i salmó, uns canelons tradicionals i una mousse d’avellanes i dolç de llet.


Els canelons de la Mireia ja són famosos entre els habituals a les seves classes. TOTS els hem agafat com a propis, descartant les antigues receptes que fèiem. Els seus consells sobre com bullir la pasta, farcir els canelons, fer la beixamel… fan que hi hagi un abans i un després a la seva classe de canelons. I és que com diu la Mireia, la cuinera casolana passa a la història familiar per dues receptes: les croquetes i els canelons!

La coca de salmó també ens va agradar molt, personalment la vaig trobar ideal per servir durant el sopar de cap d’any, quan t’ajuntes amb els amics i es menja més informal. I com que és un sopar, em va sembla ideal com a plat únic, així que ja tinc el menú solucionat 😉

I la mousse d’avellanes… absolutament sensacional! Es nota que els punts de sucre i gelatina estan ben calculats, ja que queda flonja i suau de textura, i dolça al punt sense ser excessiu. Que ningú faci mala cara en llegir dolç de llet als ingredients, ja que la proporció és la justa que necessita, no queda gens empalagosa. La Mireia va comentar que era la primera classe de Nadal on no feia postres amb torró, i es notava que li sabia una mica de greu… Doncs no cal que et preocupis, Mireia, que fa Nadal 100%! Quan vaig preguntar de què era la mousse, a la primera cullerada tothom va dir: de torró! Però a la segona cullerada, en reconèixer l’avellana enlloc de l’ametlla, les cares de sorpresa i els Ohs! i Mmmms! són els únics sons que acompanyen el dringar de les culleretes escurant les copes. Finíssima i deliciosa!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per uns 6-8 gotets)

• 150g d’avellanes torrades i pelades
• 250ml de nata líquida per muntar
• 100g de dolç de llet
• 2 fulles de gelatina
• 100ml de llet

Preparació:

Triturar les avellanes i reservar.
Escalfar la llet i desfer-hi la gelatina prèviament hidratada en aigua freda.
Afegir les avellanes i el dolç de llet i deixar-ho refredar una mica.
Semi muntar la nata i incorpora-la amb suavitat a la barreja anterior.
Posar dues cullerades de mousse a cada got, afegir un rajolí de dolç de llet i acabar d’omplir amb dues cullerades més de mousse.
Decorar la superfície amb un rajolí de dolç de llet. Reservar a la nevera fins que qualli, un mínim de 4 hores. Servir ben fresquet.

Bon profit!

Comparteix

55 comentaris a “Mousse d’avellanes i dolç de llet. Cuina de Nadal amb la Mireia Carbó”

  1. quina pinta més xula!
    jo també l’he fet aquest cap de setmana, però vaig cometre dos errors … els comento perque les properes persones que el facin no caiguin també igual …
    – no vaig servir la mousse als gots un cop feta, i a l’endemà al matí que vaig preparar les copes em va costar servir-les, ja que la mousse ja havia agafat la textura al vol.

    – vaig guarnir les copes amb el dolç de llet i, cal dir, que em va quedar maco … i ho vaig posar a la nevera, i quan les vaig treure a taula, a les 3h, la decoració estava “difosa” i havia perdut el color inicial … es va aclarir.

    Gemma, tu com ho has fet?

  2. Apa, el que em vaig perdre!!!! Sort que anireu publicant les receptes. Aquest postre es perfecte per un sopar de Nadal,eh?
    Petonets.

    Per cert, espero que anesin bé les celebracions !!!

  3. Doncs mira, jo he sigut de les que en llegir dolç de llet he arrufat el nas perquè sempre trobo que les receptes que en porten queden massa empalagoses, però si ens dius que no l’haurem de tastar!! 😉
    Petons!

  4. Carbó = Sensacional. Aquesta equació ja me la se jo i mitja humanitat. El cas és que les agendes no solen ser compatibles amb els seus horaris. Cosa que és una petita tragèdia per a mi, tot i que amb els teus posts la cosa ja no és tan greu 🙂

  5. Quina presentació més maca!!! La crema d’avellanes no l’he tastat mai, i mira que a casa sempre en tenim d’avelllanes i no els hi trec massa suc! a veure si m’animo i faig aquesta crema!!! molts petonets

  6. Bufff, t’ha quedat el dibuix encara millor que el que va fer ella a classe! La veritat és que tinc moltes ganes de fer aquesta copa, ha de ser boníssima! I la classe de la Mireia va ser genial, com sempre!

  7. Em deixes bocabadada amb la presentació. L’stage de l’estiu hi té a veure? Me l’apunte, que els fruits secs m’agraden moltíssim, i em semblen unes postres lluïdores de cara a festes. Gràcies! Besets

  8. Hola Gemma; sense dubte un menú exquisit. Em quedo amb el mousse d´avellanes (ja saps que sòc golosa). Si de referent tenim a la MIreia Carbó, l´éxit de la recepta està assegurat.
    La presentació de la copa m ´ha encantat. Però pot ser tindré que buscar-me un altre adornament, perque l´estrelleta aquesta és feta amb un motllo, oi?
    Petonets.

  9. Ester, estic segura que no trigarà a sortir a algun blog la coca de salmó. La vaig trobar molt completa i amb una presentació ideal per a un dia de les festes de Nadal.

    Carme i Quima, de veritat us animo a provar-la, que és fàcil i queda boníssima, ideal pel Nadal. I la presentació en copa i decorada queda bonica, oi? 😉

    Irene i Roser, les avellanes i el dolç de llet combinen a la perfecció. I crec que els canelons ja estan penjats a molts blogs, de quan els va fer l’última vegada deu fer 2 anys.

    Erundina, clar, la mousse sempre s’ha de posar a les copes de servir ABANS que qualli! Segur que no et tornarà a passar mai més 🙂
    I el tema del dibuix és exactament el mateix, ja que s’ha de fer quan encara no ha quallat. Un cop qualla, la pròpia textura manté el dibuix al seu lloc. Sort que vas fer la prova abans de Nadal, je je ej… el proper cop et quedarà perfecte 😉

    GEMMA, et vas perdre una bona classe… Però ja veuràs com les altres receptes també les posaran aviat. Les celebracions han anat molt bé, ahir vam tenir l’últim dinar familiar per celebrar tots els aniversaris 😉

    Cris, queda una mousse finíssima i molt elegant, ideal pels dies de Nadal.

    Mercè, a mi em passa el mateix que tu, tot el que porta dolç de llet em fa témer que sigui massa dolç. Però la proporció és perfecta, creu-me que a mi tampoc m’agraden les coses gaire empalagoses 😉

    Starbase, les receptes de la Mireia tenen l’èxit assegurat, triomfen allà on van 🙂
    Crec que aquest dia vau tenir el taller de tapes amb en Xesco, oi? No es pot fer tot, je je je…

  10. Maria Àngels, doncs ja pots anar corrents a comprar els ingredients per fer-la i tastar-la 🙂

    Judith, crema d’avellanes? No sé pas què vols dir… no porta crema d’avellanes i les postres són una mousse…

    Belen i Gemma, són unes postres per quedar la mar de bé un dia de convidats de nivell. Gemma, a veure si després de Nadal pots tornar a venir a les classes, eh?

    Teresa, vaig posar dolç de llet a un biberó per poder fer el dibuix més còmode, que a mi també em va semblar molt difícil directament des de l’ampolla 😉

    Programa quins fogons, resulta una mousse lleugera i poc dolça. A més, el consell de la Mireia sempre és el mateix: omplir poc les copes de manera que es pugui acabar bé, i si algú en vol més ja repetirà 😉

    L’hora del tupper, segur que algú posarà la recepta 🙂
    I t’asseguro que és tan bona que no crec que te’n sobri, je je je…

    Anna, aquests tallers són un tresor, aprenem moltíssim dels consells de la Mireia. I si t’agrada el dolç´de llet, aquesta mousse t’encantarà!

    Pol, la primera cullerada recorda el torró, oi? Per això dic a la Mireia que és ideal pel dia de Nadal 😉

    Ribereña, ideal pel dia de Nadal, amb l’estrella de Nadal dibuixada i tot 🙂

  11. Alba, a mi també m’agraden més les avellanes, tenen un gust molt més potent. I amb el dolç de llet lliguen molt més bé.

    M Àngels, boníssisssima i facilíssima! 🙂

    El taller de cuina, vas fer Nutella de nous????? de veritat???? Uau, has de posar la recepta, han de quedar unes galetes delicioses.

    Estefania, em va semblar més fàcil fer aquest dibuix que el que va fer ella a classe. I el taller, com sempre va ser genial!

    Ingrid, Sandra i CristinaT, unes postres totalment recomanables per un àpat de festes. Proveu-lo que triomfareu segur 🙂

    Queti, la forma és molt fàcil de fer, l’he vist a molts blogs 🙂
    El gust d’avellana és molt present, i combinat amb el dolç de llet recorda molt un torró de Nadal. Així que perfecte per festes! 🙂

    Titanii, l’estrelleta és molt fàcil de fer: poses un raig de dolç de llet a sobre en forma d’espiral i amb un escuradents marques un es línies cap a dins i cap a fora. La forma de flor et sortirà tota sola 😉

    Miquel, ja saps que les receptes de la Mireia tenen l’èxit assegurat, així que si la fas triomfaràs 😉

  12. En casa que no somos nada amigos de los turrones, este postre seguro que les encanta. Además tengo un montón de avellanas de modo que apunto la receta porque tiene que quedar un postre finísimo (y fácil). La copa te quedó preciosa. Todo un lujo para una mesa de Navidad.

    Un besín.

  13. ostres, doncs t’haurem de fer cas i provar-la, perquè a mi també m’ha tirat endarrera llegir “dolç de llet”, que tot i que m’encanta, embafa i aclapara tota la resta…

    PD.penjaràs la recepta de la coca de salmó? ai, ja veig que els del tuper t’ho han demanat…estarem pendents dels blogs!

  14. Amb la propaganda que has fet no ens quedarà un altre que probar aquesta mousse!!! I mira que jo al llegir dulce de leche…xo ja he vist que dius que no queda gens embafosa…jejeje!!
    Petunets,
    Eva.

  15. Em va encantar la classe. D’ella me’n porto els tips per fer els canelons, els trucs, consells, la simplificació, la coca d’oli que em va encantar i aquestes postres que també me les vaig apuntar a pendents. Per cert, t’ha quedat una decoració genial i ummm amb aquesta neula de xocolta Ah, no t’he dit que el que m’emporto del curs també i que més ilusió em fa (i que ningú s’ho prengui a mal) és haver-te conegut!!!!!!!!!!! després de gairebé tres anys creuant-nos missatges t’he posat cara. Gràcies i estaré atenta per la propera vegada perquè realment aquests cursos valen molt la pena.

  16. Gràcies Gemma!
    Per Nadal … serà el primer cop que el celebri a casa meva … triomfaré segur!!!!
    Cal dir que … amb totes les receptes que agafo del teu blog em fan quedar molt bé 🙂

  17. Gemma! No saps com m’agrada que vagis publicant les receptes de la Mireia! Jo no puc anar-hi a les classes pels horaris de la feina però així puc veure les receptes! Aquesta mousse la faré seguríssim, m’encanten les avellanes! 🙂

  18. Que bona aquesta copa!!!! a casa encara es la mare la que vol el privilegi de fer els canalons i les croquetes, així que jo només puc fer-li les postres, i aquestes segur que li encanten…. molt bona proposta per aquestes festes. Petons,….

  19. Ha de ser boníssima!!! I si és recepta de la Mireia és garantia d’èxit!! Fa un parell d’anys vaig fer per cap d’any el tiramisú de torró i va ser un èxit, així que per aquest any ens haurem d’apuntar aquesta recepta!! Enhorabona per la decoració, impecable com sempre!

  20. Una clase muy practica y que te ha salido una copa sensacional,me ha encantado lo bien que te ha salido el dibujito de la decoración,mejor que el de la Mireia. Gemma yo esta vez fui el lunes porque el jueves tenia taller con el Xesco y no me podia partir en dos.Me gusto el mousse y ya lo he hecho tambien pero la decoracion no me sale ni a la de tres.
    Tendras que hacernos un video paso a paso como decorar tan magnificamente, para que aprendamos de ti mestre.
    peto

    peto

  21. Que gracioso tu comentario sobre el dulce de leche. A los que nos acostumbramos a comerlo desde chicos no nos parece para nada empalagoso. La combinación me parece estupenda, me los imagino con sus oooh y ahhh. Que bien que ya estés organizando el menú, voy a atener que ponerme a hacer la lista yo también.
    Cariños

  22. Gemma volia fer-te una consulta, creus que aquesta mouse la puc fer servir per fer una tarta d’aniversari, amb una base de pa de pessic?
    Uns amics argentins fan anys aquest cap de setmana i volia fer li algun pastís amb dolç de llet però com que no ho he fet mai no sé si quallarà suficient per poder tallar les porcions de pastís.
    Espero la teva resposta.
    Moltes gràcies!!8KBN

  23. Rebeca, si vols que t’aguanti el tall, posa més gelatina, unes 4 fulles enlloc de 2. Segur que et queda perfecte com a pastís.
    Però tingues en compte que fa gust d’avellana, eh? El dolç de llet no s’identifica, només és per donar-li dolçor.
    Ja m’explicaràs com ha anat 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *