Tot i que he dubtat fins l’últim moment, al final m’he atrevit amb la proposta d’aquest mes de la Recepta del 15, una proposta realment complicada pels no sabem fer pa a casa.
En aquesta ocasió, Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta han escollit un tema apassionant: el pa. Tot un repte pels que, com jo, tenim pànic a les masses amb llevat de forner que s’han d’amassar, han de fermentar i tenen una cocció al forn delicada.
Aquests tipus de masses són força complicades de fer ja que cal controlar molts factors que influeixen directament en el resultat: les proporcions dels ingredients, la forma d’amassar, els temps dels reposos, la temperatura, la humitat, la cocció al forn… Una suma de petits detalls que poden portar de l’èxit al fracàs en un moment.
Buscant una recepta de panets, vaig penar que m’aniria bé trobar un vídeo que expliqués com amassar i com formar els panets. Jo he seguit aquest i m’ha anat bé! Segurament he tingut la sort del principiant, perquè m’han quedat esponjosos i molt bons. Ara bé, us asseguro que aquestes masses em segueixen fent molta por 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 500g de farina de força
• 300ml d’aigua tèbia
• 35g de sucre
• 25g de llet en pols
• 10g de sal
• 10g de llevat de forner
• 80g de mantega pomada
• Sèsam
Preparació:
En un vol, incorporar tots els ingredients (excepte el sèsam) en el mateix ordre que estan escrits. Barrejar fins aconseguir una bola de massa.
Abocar la massa sobre el marbre i amassar, amassar, amassar, amassar i amassar fins que quedi elàstica i ben fina (jo hi he estat 20 minuts).
Posar la massa dins un vol, tapar-la amb un drap i deixar-la reposar uns 30 minuts.
Dividir la massa en 8 porcions i formar els panets tal com es veu al vídeo (minut 5). Col·locar-los sobre la safata de forn i deixar-los reposar fins que doblin el volum.
Pintar cada panet amb una mica d’aigua i espolsar el sèsam per sobre.
Coure’ls al forn a 180º durant 20 minuts. Treure’ls del forn i deixar-los refredar sobre una reixeta.
Bon profit!
Has fet molt bé en al final fer-lo perquè t’han quedat genials. Ara només fa falta el farcit i a menjar! Jejejje
Vaig a mirar el video, que bé poder veure-ho tot, sobretot com els hi donen la forma.
Petons
Por? si t’han sortit perfectes!
Doncs Gemma t’han quedat super bé!! Amb aquest tipus de panets encara no m’hi he atrevit, crec que avui tots tindrem una llista ben llarga de pans pendents 😉 va molt bé això dels vídeos, jo també n’he fet servir un! petonets!
Tenen molt bona pinta aquests panets Gemma!! jo també tinc pànic a les fermentacions, per aixó al final no m’he decidit en cap pa en particular….algun dia ho aconseguiré!! jaja petons
A mi m’agrada fer pa, pero també em fan molta por les fermentacions i la manipulació. T’han quedat molt bé.
Fins dissabte.
Petonets.
A mi m’agrada fer pa, pero també em fan molta por les fermentacions i la manipulació. T’han quedat molt bé.
Fins dissabte!!!
Petonets.
Doncs com deia l’Andreu… digueu-me agossarat però a mi por com a tal no em fan. Es clar que jo no em frustro si no arribo a la excel.lència. Amb que sigui correcte ja estic content.
Lo meu és més aviat mandra que no pas por. hehehehe
I la veritat, t’han quedat uns panets ‘rodons’ 😀
Gemma, estan molt bé, un cop has perdut la por ja et pots posar amb el pa
casolà no?
Petons
Uns panets rodons per a la ocasió! vaig estar tentada també a fer panets… però mira al final va ser un pa tipus motlle! petó!
Quins panets més xulos!!!!
Petonets
Doncs t’han quedat molt bé! Si, són masses complicades, diga’m-ho a mi, que encara estic esperant que em surti un tortell de reis amb condicions.
Una forta abraçada!
Perdona, por? Però si el primer ja t’ha sortit així ja et pots imaginar com et sortirà la resta!
A mi el que em fa por és fer la massa mare, amb això encara no he pogut…
No entenc la teva por!!! si t’han quedat de cine….
M’emporto la recepta…
Petonets guapa
Gemma, a aquestes alçades et dic jo que no has tingut la sort del principiant, que tu ets una artista ja.
Petons
segur que no n’havies fet mai??? és impossible, si són perfectes Gemma! moltíssimes felicitats, ja m’agradaria tenir-los per sopar!!! petonets
Gràcies per aquesta recepta. Sóc fan de fer pa, però com molta gent, segons veig, em fa por.Aquest video genial per veure la manera de forma els panets. Sempre ens sorprèns amb coses noves. Realment val la pena veure-ho en vídeo.
Aquest
ohhh que bons! els panets d’hamburguesa casolans m’encanten!! els faig molt sovint i sempre són tot un èxit!!1
Molts petonetss
Doncs per fer-te por t’han quedat magnífics.
PTNTS
Dolça
Carai que bons! T’han quedat fantàstics, jo crec que amb aquest resultat ja hauries de perdre-li la por. El video està molt ben explicat.
t’han quedat uns panets perfectes!!! amb les meravelles que fas, el pa per tu no ha de tenir secrets, a veure si aviat veiem pans dolços per la teva cuina 😉
pt!
Doncs ja se’t pot treure la por del tot, t’han quedat perfectes i a sobre molt millors que els de super!
Suposo que els vas farcir amb alguna cosa dolceta, oi? jeje!!
Molts petonets!
Doncs sort que t’has tret la por de sobre, pequè jo ja esperava amb candeletes la teva proposta… i com no podia ser menys t’han quedat espectaculars! Si tot el que et proposes ho fas bé!
Petonets
Sandra
Gemma, tinc l’escriptori de l’ordinador plenet de receptes teues. Aquesta en serà una més. El meu fill s’estima, de tant en tant, menjar-se una hamburguesa ben completeta, i sovint es queixa de la qualitat del pa. Li ensenyaré el teu post, i a veure si es posa el davantal i se’n fa una tongada! Gràcies!
T’han quedat uns panets perfectes, ara a farcir-los
Rosa Maria
Gemma a mi hem passat el mateix que tú, no n’he fet mai …bé desprès d’algun intent de bollos no massa exitòs .el pa ja ni ho intento. Miraré aquest video amb calma i a veure si algun dia m’hi atreveixo.
A tú t’han quedat perfectes …….no sembla que sigui la primera vegada que en fas. veint els teus hem vene ganes de probar-ho.
petons
Genial!!! Per fer unes hamburgueses amb formatge, enciam, tomàquet…
Ostres, ja em ve salivera!!!! jajajajajajajajaja
I tu, amb què els faries???
Segur que aviat els faré!!!
Petonets!!!
Jo també sóc un negat amb això del pa,… les culpes es hi dono al forner de la cantonada de casa … que si no el fes tan bo.. potser em decidiria … però veient els teus panets i tenint el vídeo tan a mà… crec que no tindré més excuses
Gemma, t’han quedat perfectes, tens unes mans! A mi també em fa molt respecte aquest tipus de masses, però jo no tinc ni la sort del principiat jejejej!!
La sort del principiant no existeix…són excuses; qui val…val…
PD: ja he fet la sara
La meitat dels meus intents acaben en fracàs. però quan surt bé, la satisfacció és tan gran…
aquests t’han quedat de campionat!!!
petonets
Quina por?Si t’ha quedat perfecte!
No serà la ultima vegada que ‘n faces.
Fer pa enganxa molt.Ja ho voràs.
Besets
te han quedados perfectos, eso quiere decir que has amasado perfectamente,mejor que el video a las pruebas me remito
ahora ya no puedes pasas sin hacer pan.ya lo veras,esto engancha
peto
No havia vist mai uns panets d’hamburguesa tan macos. T’han quedat perfectes.
Petons
Que xulos pans … em sembla que et van quedar perfectes. esponjós dins i daurat i crujientte per fora amb aquest toc tan ric del sèsam.
Petons
Ni sort del principiant ni històries! que tu tot el què fas et queda bé! I està molt bé que al final et decidíssis a participar-hi!
Jo aquest mes no ho he pogut fer, però m’han entrat les ganes de fer pa, que ja fa massa dies que no en faig cap (tot i que tens raó en que les masses fermentades fan respecte, perquè hi ha una aprt que se’ns escapa…)
M’has sorprès, jo que m’esperava un pa dolç!. A veure si ara agafaràs afició a fer masses sakades!.
¿Cómo dudabas ? A ti te sale todo, todo bien
Besos
Que monada de panecitos! están preciosos con el sésamo por encima.
Un besito
T’han quedat uns panets amb molt bon aspecte i les llavors ben engantxades.
Petons.
Oh! Aquests panets anirien perfectes amb unes hamburgueses casolanes que fem a casa amb molt amaniment! Els tastarem segur, Gemma. Felicitats!
Gemma, res de por que t’han quedat de llibre!!!
Petons!
Quina bona pinta Gemma! Per ser els primers t’han quedat de luxe!! Els haurem de mirar de fer a veure com surten!
Doncs aquets panets t’han queda’t d’autèntica professiona!!
A mi també em passa amb les primeres receptes.
Sovint les clavo però quan toca repetir-ho la cosa canvia….
Espero que no sigui el teu cas que aquests panets fan salivera ;-))
Felicitats
Hola Gemma, guapa tu
queden molt bons aquests panets, jo els faig semblàn, però amb menys sucre
els pinto i els i posso les granetes abans de la segon fermentat ( o sigui quan els posso a dormir….va millor que al final, la propera o proves, i ja veuràs…
mil petonets Susanna
Hola Gemma!!! per això son els reptes precisament, per treure de nosaltres la por i fer coses que de primeres no fariam… No podia ser d´una manera, t´han quedat uns panets perfectes…. Prenc nota de la recepta.. Petons,
No puedo creer que vos digas que le tenés miedo a las masas de levadura. Si tenés unas manos bárbaras! Mirá sino el resultado. Me imagino qu edespués de esto va a seguir amasando no? Ge- nia- les!
Cariños
Pues ya tienes motivos más que suficientes para aficionarte a estas masas porque los has bordado. ¿Y verdad que aunque intervengan tantos factores a la hora de elaborar pan, la satisfacción que produce todo el proceso y el resultado final, es increíble?. Felicidades por haber superado este reto con semejante resultado.
Un besín.
Res de la sort del principiant, que tu tens la mà trencada per tot el que fas!!!! M’esperava veure l’hamburguesa, però veig que només has fet el pa. Millor! Així el podem farcir del que més ens agradi!
Petons
Hola a tothom!!!!
Moltes gràcies pels vostres comentarsi!
Teniu raó que gràcies a aquests reptes perdem les pors a fer pa… tot i que a mi em segueix fent molta por je je je 🙂
Sento una gran admiració pels forners, que coneixen aquest món tan apassionant!
ningú mai ho diria que no has fet pài a casa!!! Han quedat perfectes!!! Quina pinta!!!
No t’ha de fer por! Ja veus que natros amb les nostres farines tan baixes amb gluten els fem la mar de bé. Imagina si et poses amb farines bones. Espero vore més coses de pa per este blog, t’han quedat genials!!
I jo que demà volia fer hamburgueses! No puc resistir-me a preparar aquests panets… Boníssims!! 🙂
Jo també tinc por a les masses mares i als fermentats, però encara no m’hi he atrevit. Amb aquests panets tan bofons que t’han sortit, segur que has superat el tràngol. D’ara endavant segur que veiem més pans a la Cuina de Casa. Jeje!
Petonets!
Anna
Un truc: si vols que encara et quedin més tovets….quan surtin del forn, tapals amb un drap humit…fins que estiguin freds. Així no t’agafaràn pell pel canvi de temperatura.