Pel mes d’octubre les noies de Memòries d’una cuinera ens proposen preparar un arròs amb llet. La meva aportació és una variació moderna d’aquestes postres tan tradicionals:
Els que ja em coneixeu sabeu que l’arròs amb llet a casa no ens entusiasma. El trobo massa empallegós, pastós i m’atipa molt, amb una cullerada ja en tinc prou. Per això he volgut transformar-lo en unes postres més lleugeres i amb una textura ben diferent: esponjosa de l’escuma i doblement cruixent de la teula i l’arròs inflat. El resultat ens ha agradat molt, la prova es que tothom ha repetit!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
Per l’escuma:
• 500g d’arròs amb llet (aproximadament)
• 2 fulles de gelatina
• 1 càpsula de N2O
Per la teula:
• 50g de clara d’ou
• 50g de sucre en pols
• 50g de farina
• 30g de mantega
• Arròs inflat
Preparació:
L’escuma:
Hidratar la gelatina en aigua freda.
Colar l’arròs amb llet esprement bé per tal de treure tota la llet. En total necessitem 300g de llet. Escalfar una petita part d’aquesta llet i fondre-hi la gelatina escorreguda.
Barrejar la gelatina amb la resta de llet i omplir el sifó. Carregar-lo amb una càpsula de gas i reservar a la nevera un mínim de 4 hores.
La teula:
Barrejar la mantega fosa (però no calenta) amb la resta d’ingredients. Repartir porcions de massa ben fines sobre un paper de forn i repartir uns grans d’arròs inflat per sobre. Coure-ho a 200º fins que es comenci a daurar. Treure-ho del forn i ràpidament abans no es refredin donar-los la forma desitjada.
Per servir, repartir a les copes una mica d’escuma i decorar amb la teula.
Bon profit!
A mi tampoc m’agrada l’arròs amb llet però aquesta recepta em resulta apetitosa
Jajajaja veig que hem coincidit amb la recepta que vam publicar al Memòries!! A mi em va encantar! Les teves teules també han de ser boníssimes!
Petons
Sandra
ualaaaaaaaaaa! quina sorpesa!!! crec que ja havia llegit que no t’agradava l’àrròs amb llet i no faries cap recepta! ja veig que al final gràcies a Memòries, més d’un esteu canviant d’opinió!!! 😉 Moltíssimes gràcies guapa i bon cap de setmana!!!! petonets
A mi tampoc m’agrada l’arròs amb llet, però cal dir que t’han quedat unes postre mooolt elegants! potser si que m’animaria a tastar-la (per al teula no caldria convèncer-me!!).
Petons i bon cap de setmana!
Uhmmm!! És que ja no tinc excusa per no treure-li la pols al sifó. I la teula…. ha de ser deliciosa!!
Petonets guapa i bona Castanyada!!!
Ha quedat espectacular (a mi sí que m’agrada l’arròs amb llet)… Em sembla que l’elaboració és de gran nivell…
Fantàstic Gemma. Jo sóc dels que son amant de l’arrós amb llet i de fet m’has donat una idea -resfrescat seria més exàcte- que ja pujaré al blog :))
Fantàstica re-elaboració de l’arròs amb llet! Quin nivell! T’ha quedat fantàstica i boníssima!
Em quedo amb la versió escuma, ha de ser lleugera i passa de seguida. Que bo….
A casa ens encanta l’arròs amb llet. I aquesta escuma segur que ve més de gust després d’un bon àpat que la preparació tradicional. Jo tinc guardada una recepta de gelat d’arròs amb llet… aviam si m’animo i la faig. 😉
Salut!
Aquest cop no he pogut participar en les memories d´una cuinera, a casa a ningú es agrada l´arros amb llet, reconec que aquesta versió que ens proposes es molt temptadora i lleugera. Així si…. petons,
Gemma, quina finó de postres, la teula molt original.
Petons
No tinc sifó, així que això de l’espuma d’arròs amb llet, o ho tasto d’algú que en sapiga fer, com tu, o no ho tastaré mai, fins que no em compri un sifó! jajaj! la teula super original!! un postre xic i deliciós! petons i bona castanyada.!!! els panellets ja els deus tenir fets, oi?? 😉
Hola Gemma, guapa tu
ets la millor sempre ens sorprents a t@ts , anoto la teva proposta
mil petonets Susanna
Mare meva Gemma, quina meravella, no tinc sifó, però l’idea m’ha semblat fantàstica.
petons
Me ha encantado la combinación de la espuma con la teja. Tengo que probarlo cuanto antes.
Besos.
Ostres, jo tampoc sóc d’arròs amb llet, però feta escuma dóna sensació de no ser tan empalagosa!!!
Me l’apunto però la reservo!!! Aquest cap de setmana toquen panellets!!! 😉
Ah!!! Això de les escumes cada cop m’agraden més!!! Vaig fer la de tiramisú i va ser genial!!! Estic preparant la de moniato!!! Més tard vindrà la d’arròs amb llet!!!
Moltes gràcies!!!!
Petonets!!!
Molt innovadora aquesta recepta d’arròs amb llet Gemma!!! Pels més moderns que no els hi agradi l’arròs amb llet segur canvien d’opinió al veure la teva!!!
Petons
Ens encanta l’arròs amb llet, però aquest no ho
podrem fer perquè no tenim el sifó, me
cachiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis.
un petó
Gemma, tu sempre fas unes versions millorades de les postres, m’encanta!!!
Reis mags, m’he portat molt bé, que caurà aquest any el sifó? el necessitoooooooo
Petons
A mi sí que me gusta el arroz con leche pero no dejaré de probar esta espuma porque tiene una pinta muy suave y ligera.
Besitos
rosa
Doncs a mi que m’encanta l’arròs amb llet no tinc excusa per fer la teva versió! A més l’excusa perfecte per treure la pols del sifó! 😉
Petuents,
Eva.
No m’agrada l’arròs amb llet, però aquest segur m’el mengaría.
Felicitats una bona idea.
Feliç castanyada
Tot i que a casa no ens agrada l’arroç amb llet, aquesta espuna es espectacular. A veure si els Reis em porten un sifó i puc fer aquestes marevelles…
Petonets.
Gemma un buenisimo postre servido asi en copa con este espuma y esta estupenda teula de arroz,el final perfecto para una buena comida
bon diumenge i pont
No tinc sifó així que l’escuma no la podré fer, a més que l’arròs amb llet tampoc m’entusiame gaire, pero la teula si que provarè de fer-la. Has tingut una molt bona idea en la innovació del plat.
Ostres!!! Vam estar a punt a punt de fer també escuma d’arròs amb llet!!! Ara per fi ja tinc sifó i bé l’he de fer servir, al final però, vam decidir-nos per una altra recepta, el sifó s’haurà d’esperar, jjajaj.
Trobo aquesta copa boníssima i molt innovadora. Petons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Neni, quan no publicaves perque estaves de vacances o d’stage o etc, et trobava a faltar i moooolt. Ara no sé què fer perque sé que estàs fent coses noves, miro i tot m’agrada i ara ja no sé per a ón començar!! No has de fer vacances un altre cop?? Jajajaj! Ets fantàstica!!
Jo penso el mateix que tu de l’arròs amb llet tradicional!
Hauré de prendre nota d’aquesta cosa tan moderna! Segur que també ens agrada moltíssim!
Petons
Doncs a mi que m’encanta així també el trobaria deliciós! Moltíssimes gràcies per participar tot i que no t’agrada l’arròs amb llet, bé, ara aquest si!;)
Jo tampoc sóc molt amant de l’arròs amb llet però té de dir que té una pinta increible!! aquesta galeteta de bon gust me la menjava ara mateix!! jejeje!!
Un petó maca,
Vanesuky
Gemma el arròs amb llet en ma casa tampoc cau bé, trnsformat amb escuma de segur que me feien l’ ona-
Bsts
Al final hauré de treure el sifon i utilitzar-lo. M’estàs fent agafar ganes.
Nani
M’agrada molt la teva proposta que ens prsentes! aquesta escuma a de ser deliciosa i amb cada cullerada una mossegadeta de la teula!
Molts petonetss
L’arròs amb llet és de les poques coses que no m’agraden… encara que aquesta copa, a la vista, és ben atractiva!!! ptons
Quina versió més bona. A mi sí m’agrada l’arròs amb llet però reconeixo que atipa molt i si he dinat o sopat molt, no em ve de gust. Aquesta versió que portes és molt més lleugera i molt original!
Per cert…jo tampoc em poso botes per estar al sofà de casa, jajaja!! jo vaig amb peücs a l’hivern :P!!
Molts petonets!
A mi l’ arrós amb llet m’agrada moltissim i aquesta variació que ens proposes ja deu ser el summum. Quina delicia! A més em van regalar un sifó que encara no he estrenat i quina millor ocasió, oi? Bé vaig a possar-me al corrent de les ultimes receptes que he vist coses molt temptadores.
Petons!
amb la de preparacions tan bones que ens estàs ensenyant amb el sifó em veig demanant un als reis!
Moltes gracies pels vostres comentaris 🙂
Tan si us agrada l’arros amb llet com si no, us animo a que proveu la recepta, queda bona de veritat! I molt mes lleugera que si portes l’arros!
D’això se’n diu unes postres de categoria! Felicitats!
Petons.
Belén