Aquest cap de setmana hem visitat la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, una dolça cita farcida de tallers, demostracions, activitats, tastos i exposicions que no ens podíem perdre de cap manera. En una de les demostracions ens van explicar aquesta mousse que es fa amb el producte estrella de la fira: el torró d’Agramunt.
L’any passat ja vaig visitar la fira per assistir als tallers de l’Ada Parellada i del pastisser Jordi Pons. A l’edició d’enguany he assistit a dues activitats: la demostració de cuina dolça amb torró a càrrec de la Mireia Carbó i a la demostració de pastisseria a càrrec de l’Enric Rosich.
Què us puc explicar del taller amb la Mireia Carbó que no sapigueu? Tot i l’apatia inicial del públic, que no coneixia la Mireia ni la seva necessitat de feedback amb els oients, va trigar 10 minuts a ficar-se els assistents a la butxaca. Ben aviat les seves bromes van relaxar l’ambient alhora que captava l’atenció en tot el què estava fent. Amb explicacions clares, passos senzills i receptes ben anotades, va elaborar tres postres boníssimes amb torró: un bescuit gelat de torró amb salsa de xocolata calenta, una delícia de mascarpone i torró amb xocolata blanca i un tiramisú de torró amb estel de Nadal. No m’estranyaria que a partir d’ara la Mireia també tingués club de fans a les terres de Lleida!
La demostració de l’Enric Rosich va tenir dues parts. Al principi, l’Enric ens va presentar el seu producte exclusiu com a pastisser, els macarons, que elabora i ven a la seva botiga del centre comercial Les Arenes. En va parlar amb passió i admiració, creant un ambient de culte i secretisme al seu voltant. Si ja fa temps que tenia pendent una visita a la botiga, després d’escoltar-lo ja he posat data a l’agenda: me n’hi vaig aquest divendres mateix!
A la segona part, ens va preparar una mousse de torró d’Agramunt, aquest torró d’avellanes o ametlles que es presenta entre làmines de pa d’àngel. Al final la vam poder degustar i portava com a sorpresa un macaron amagat a l’interior fet amb crema de torró per untar. Espectacular!
I per arrodonir el cap de setmana, vam estar-nos a Can Sisquet, una casa d’Alòs de Balaguer que ja coneixíem i que va ser el camp base ideal per combinar les meves dues grans aficions, l’escalada i la pastisseria. Així que ja us podeu imaginar l’agenda del dia: escalada el matí i fira del torró a la tarda! A més, poder gaudir de la natura (amb collita de magranes i nous inclosa) i d’un merescut descans arran de la piscina (llegint la revista CUINA, je je je…) han fet que aquest cap de setmana haig estat inoblidable! No us sembla?
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 6 fulles de gelatina
• 300ml de llet
• 300g de nata líquida
• 500g de torró d’Agramunt en pols
• 500g de nata semi muntada
• Per decorar: crema de torró per untar i trossets de torró d’Agramunt
Preparació:
Hidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar una petita part de la llet i fondre-hi la gelatina escorreguda.
Barrejar amb el túrmix la resta de la llet, la nata líquida i el torró. Afegir la gelatina fosa i barrejar bé. Incorporar amb suavitat la nata muntada.
Decorar l’interior de les copes amb una mica de crema de torró i uns trossets de torró. Afegir una mica de mousse, uns trossets de torró i una mica més de mousse. Reservar a la nevera fins que qualli.
Servir fresc de nevera decorant amb uns trossets de torró per sobre.
Bon profit!
AIxò si que es un postre de nadal com cal!! Jo també faig fer una mousse de turró (està penjada al blog crec) i em va agradar mooolt!! és una delícia tot i que atipa…petonets
Bones idees pel Nadal o per qualsevol altre moment
Una abraçada
Quina delícia, i quina super fira! Tinc moltes ganes d’assistir a un taller de la Mireia, però tinc uns horaris fatals i de moment m’és impossible! Estaré atenta a pròximes convocatòries!
Petons
Sandra
Guauuu…L’ any que ve hi vaig i hi vaig…Per descomptat que t´havia de sortir rodó el cap de setmana amb el bon temps que va fer-hi. Mi-te-la llegint el cuines…jo ja l ´he llegit,eh? però a la biblio…bons cupcakes, oi?
Espero que facis alguna recepta de la Fira.
Quin cap de setmana més ben aprofitat, i és que quan fas el que t’agrada no cal anar gaire lluny per gaudir! Aquest any no vaig poder anar a la fira d’Agramunt, a veure si un altre any coincidim, i sinó doncs en alguns dels cursos de cuina, però de moment ho tinc una mica complicat 🙁 petons!
Jo també hi vaig ser!!!! Però no a les demostracions que vas anar tu. Jo només vaig poder anar a la d’en Lluís Estrada de la pastisseria Canal, el dissabte. Em va agradar moltíssim. L’ingredient estrella de les seves receptes fou la xocolata. Hauràs d’esperar les meves entrades per saber què va preparar jejeje…. Deliciós!!! jejeje…
La vostra mousse ha de ser boníssima, ideal per les festes que vindran…. Recepta guardada…..
Petonets guapa
Gemma esto es la felicidad completa poder disfrutar de las dos aficiones que tienes y en le mismo finde,un lujo seguro que aprendistes mucho en la fira del torro y luego a seguir disfrutando con la escalara y de Can Sisquet
la recepta del mousse de torro a pendents
peto
Un cap de setmana total!!! prenc nota de la recepta que té una pinta…!!!!
Petonets
Ja he fet tard! Hauré d’esperar el proper any
Bon apunt
Ostres, quin cap de setmana més intens!!!
La recepta fàcil i fa una pinta exquisida!!! Segur que caurà per les festes de Nadal!!!!
Gràcies i petonets!!!
Quina enveja!!! Un cap de setmana rodó!!!
Si, ja tenia la propera sortira pensada, avui, però en Marc s’ha fet mal al peu. Primer ens van dir que tenia el matatarsi del dit petit trencat però segons els trauma és una fisura al catíleg de creixament. Ara sembla que va una mica millor però li fa molt de mal. Bé, doncs avui anàvem de l’estació d’Err (Cerdanya) al Puigmal i llavors cap a Núria, però no ha pogut res, encara que la muntanya sempre espera. Si, la muntanya enganxa!
Moltes gràcies pels missatges.
Gemma
Quin cap de setmana més ben aprofitat! Quina enveja! La mousse de torró em sembla ideal per acabar amb el que en va sobrant de nadal, i sembla més lleuger, veritat?
Un luxe de post, com sempre.
Besets
Esta receta me la guardo de cara a las Navidades, voy a triunfar gracias a tí ;D
Besos.
Jo faig una babaresa de torró. A veure si la penjo abans d’arribar al Nadal. Els torrons d’Agramunt son una passada de bons!!!!
Petonets.
Ja veig que va ser un capdesetmana fantàstic! No coneixía aquesta fira, tot i que em queda molt lluny, veig que està molt ben montada. Aquesta recepte ha de ser molt bona, me la guardo per més endavant.
Si si que en un plis-plas ja tenim el Nadal a sobre…molt bona recepta.
petons
Quines ganes tinc de que arribi el fred i poder gaudir dels postres de turró….. que bo que és en mousse eh, ai……
😉
inoblidable i ben complert, sí senyora!
Ja tenim postre, per aquests Nadals.
Fenomenal!!!!
Petonets
Quin cap de setmana més complert gemma!!! no m’estranya que disfrutessis tant!!!! 🙂 Crec que mai he porbat el torró d’agramunt…aisssssssssss…que malament!
Petuents,
Eva.
Quin cap de semana mes xulo!
Has pogut disfrutar del que mes t’agrada per partida doble.
Que bo el mousse,ja comencem a disfrutar del torró.
Per cert,he fet la coca de sobrassada i raïm,estava riquíssima.En casa ha sigut un èxit.
Besets
Una fira molt dolça la d’Agramunt i unes postres exquisides.
Les fotos sont molt maques amb aquest paisatges i les magranes.
Petons.
Un cap de setmana ben complet, sí… gaudient de les activitats en un fantàstic entorn…
El tiramisú de torró de la Mireia és mític a casa!! Boníssim!! A veure si l’any que ve l’agenda ens permet anar a Agramunt que sembla que aquesta fira val la pena 🙂
Una fotografia preciosa, la de les nous i les magranes… i un cap de setmana ben aprofitat! Una abraçada.
això si que és un bon cap de setmana!!! i ben aprofitat!!! i no cal dir que la mousse ha de ser una delícia!
:O) Un cap de setmana rodó !!!
Fantàstic cap de setmana! Es veu molt interessant aquesta fira. Jo també volia venir però el petit es va posar malaltó 🙁 Ja veig que t’ho vas passar d’allò més bé 😀 Me’n alegro molt.
La recepta fàcil i boníssima.
Petons.
Belén
una mousse sense ou, aquesta és de les meves! cau segur!! quines receptes més bones les de la Mireia!!
Merci per fixar-t’hi Gemma! És Almendrina tal i com tu dies, no hauríem d’haver posat llet, sinó crema d’ametlles, que no és el mateix! Ja ho tenim corregit 🙂
Roser, jo també he fet mousse de torró, però amb torró del tou (tipus Xixona). Aquesta amb torró d’Agramunt també queda boníssima.
Ester, és una recepta perfecta per fer-la després de Nadal amb els torrons que han sobrat i que llavors ja no vol ningú 😉
Sandra, els tallers amb la Mireia són genials. I anem a les seves classes al Caprabo cada mes, de manera que segur que trobaràs un dia que puguis venir 🙂
CristinaT, llegir el CUINA arran de la piscina, prenent el sol i gaudint de l’aire lliure va ser un desl grans moments del cap de setmana. I els cupcakes cauran seguríssim!!!!
Bet, seria genial tornar a coincidir a algun dels tallers. En fem dos cada mes, de manera que algun espero que et vagi bé.
Catieu, el Lluís Estrada és genial, un gran pastisser que m’agrada moltíssim! També volia anar a la seva demostració, però eren masses coses… Ja tinc ganes de saber quines receptes us va fer, estaré al cas al teu blog, je je je…
Miquel, combinar les dues aficions no sempre és fàcil, je je je… però no podia deixar passar aquesta oportunitat! Can Sisquet ens agrada molt, és una casa preciosa i molt tranquil·la.
MaryLou, Núria, Gemma de Navàs, va ser un cap de setmana rodó, us recomano una visita a la Fira per l’any que ve. I la recepta estic segura que caurà aquest Nadal!
Gemma, ostres, espero que això del Marc no sigui res greu… El Puigmal per Err és preciós, molt més tranquil que si puges per Núria. I si feu la volta baixant cap a Núria és una travessa encara més bonica, segur que us agradarà. Per sort les muntanyes no es mouen de lloc 😉
Queti, això mateix penso jo, és ideal per les barres de torró que sobren i que després de Nadal ja no vol ningú. Ara bé, això de més lleuger… je je je… ja no ho tinc tan clar 🙂
Silvia, es una receta facilísima y que tienen el éxito asegurado para Navidad 😉
Gemma, sempre he tingut el dubte de quina diferència hi ha entre mousse i bavaresa… quan ho pregunto a pastissers professionals o a professors de pastisseria tampoc ells ho tenen gaire clar. A veure si poses la teva recepta per veure les diferències amb aquesta 😉
Cris, és una fira molt gran i molt important! Encara que et quedi lluny de casa, val la pena fer un esforç per visitar-la!
Núria, Helena, Manel i Isabel, és una recepta fàcil de fer i ideal pel Nadal. A veure si comença el fred, que d’aquí quatre dies ja serem a Nadal. El temps passa volant, oi?
Quin cap de setmana més xulo i complert!! Em fa una mica d’enveja, eh! Excursió, fira del torró, revista cuina al solet…
Em quedo amb la mousse com a premi de consolació! 😛
Molts petonets!
Hola Gemma, els dauets de xocolata de les galetes no es desfàn perquè dintre porten atmella. A mi m’agraden més les que porten l’ametlla sense xocolata.
Petons.
Quin cap de setmana més complert!!!! els torrons d’Agramunt són els millors!!!! ah! i la casa me l’apunto. Molts petonets
Eva, de veritat no has tastat mai el torró d’Agamunt???? Ostres!!! És com un torró d’Alacant, però moooooolt més bo! D’aquest Nadal no passa que el tastis, eh? 😉
Mesilda, m’alegro que us agradés la coca de sobrassada, les receptes de la Mireia tenen l’èxit assegurat, je je je… A casa també ens va agradar molt!
ANABDN, va ser un cap de setmana rodó. I la collita de magranes va ser espectacular, estava ple de magraners carregats a vessar de magranes madures al punt… Llàstima que no les cull ningú 🙁
Joan, va ser com el teu cap de setmana a Escòcia, combinant la marató amb el whisky, je je je… 😉
Starbase, el tiramisú de torró van ser les postres estrelles del Nadal de fa dos anys, oi? Crec que no va haver-hi cap casa de bloggers que no el tastés, je je je… I la Fira del Torró està molt ben muntada, no és una fira qualsevol! Les demostracions les fan cuiners i pastissers de renom, i els estands s’ho curren molt, amb demostracions en directe i tastos gratis. Apunta-ho a l’agenda per l’any que ve!
Marina, ja veus que vam berenar molt sa i tot just acabat de collir… magranes amb nous, una combinació boníssima!
Teresa i Mima, un cap de setmana inoblidable molt ben aprofitat!
Belen, ostres quin greu no poder venir… Espero que ara el petit ja estigui millor. Sort que l’any que ve torna a haver-hi fira i ja hi podràs anar, perquè val la pena de veritat!
Eva, no t’agraden les mousse amb ou? Ets intolerant a l’ou? Aquesta queda molt bona, potser poc dolça pel meu gust, però que es compensa si hi poses el macaron a dins 😉
Sandra, gràcies per l’aclariment, ja m’estranyava… Amb llet hauria fet poc gust d’ametlla, oi?
Alba, va ser un gran cap de setmana que va tenir de tot. Llàstima que no puguin ser tots així, oi?
ANABDN, ja buscaré aquests dauets que dius, no els he tastat mai. I en un principi sembla que amb xocolata hagin de ser més bones, oi?
Judith, can Sisquet és una passada, pel preu de la casa tens inclòs bicilcletes i kaiaks. L’any passat vam fer una excursió amb kaiak pel riu Segre fins l’embassament de Camarassa i va ser preciosa. Molt recomanable!
Un cap de setmana genial! i una recepta ben resultona! i és que el torró sempre és de bon utilitzar… Aviam si comencem a consumir-ne tot l’any, i no només als volts del Nadal!
Doncs quines postres més fàcils i més bones. Les mousses s’agraixen molt després d’un bon àpat. M’agrada molt la textura que tenen per acabar un bon àpat 😉
Molt bona pinta aquesta fira, i la mousse de torró també! Després de les vacances de Nadal hauràs de tornar a posar el link. Jeje!
Petonets!
Anna
Una fira de torró i de xocolata! Mare meva, segur que jo hagués acabat amb mal de panxa 🙂
Aquesta mousse ha d’estar boníssima, ideal per a les sobres de torró després del Nadal!
Quin bon cap de setmana que vau passar!!
Aquesta recepta de mousse la guardarem per Nadal. 😉
Petons!
Noia, com aprofites els caps de setmana, quina passada. No pares!!!!!!!!!!
Bon cap de setmana.
Quina bona idea aquesta fira amb tantes activitats! M’ho apunto per l’any que ve.