Amb la tornada a la normalitat d’aquest mes de setembre, reprenc la tradició de la recepta mensual de la revista CUINA. En aquesta ocasió he triat aquestes originals neules de pasta fil·lo que es serveixen d’aperitiu:
La recepta és de la gran Carme Ruscalleda i forma part del menú Bo i sa que prepara cada mes per la revista. Per aquest setembre proposa quatre plats a cavall entre l’estiu i la tardor: un aperitiu de neules de poma, formatge i pebre vermell, uns seitons marinats, maionesa i endívies roses, uns rogers amb fesolets de desgranar i unes torradetes de santa Teresa soufflés.
Els que em coneixeu ja sabeu que tinc debilitat per la pasta fil·lo: és lleugera, cruixent, versàtil i fàcil d’utilitzar. De manera que quan vaig llegir la recepta de seguida vaig pensar que l’havia de fer. A més, essent una proposta de la Ruscalleda, tenia l’èxit assegurat, je je je… I, evidentment, l’èxit ha estat rotund, són unes neules espectaculars!
El farcit de poma i formatge és un clàssic boníssim i el toc aromàtic del pebre vermell queda molt bé. La presentació en forma de neula llarga i prima és molt original i causa sensació entre els convidats. Un aperitiu perfecte per un àpat amb convidats d’aquells de quedar bé!
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
Tu mateixa ho has dit, espectaculars
Enhorabona
Quina xulada i que bones així cruixents i amb la pometa dins. Ultimament surten moltes receptes amb poma, es nota que n’és temporada!
Petons!
Que interessant, m’hagues agradat poder veure com queda per dins un cop obert 🙂
Per cert…Hi ha tradicions que s’han de mantenir com sigui!! hehehehe
T’has adelantat, els tinc pendents, però encara no he trobat el moment, el punt del pebre li deu anar molt bé.
Petonets
Uau! Neules de poma i formatge amb pasta filo!! Fantàstic, Gemma. Com que me’n va sobrar, de pasta, prenc nota de la teva recepta. A veure si me’n surto aquest cap de setmana! una abraçada.
Apuntat! jo faig unes aixi primetes només amb poma i sucre
quina bona pinta! m’haig de decidir a fer servir la pasta filo…
Tenen una pinta fantàstica!! Per cert, anit sortia la Ruscalleda en un programa del 33 i van parlar del teu bloc, ho vas veure? Em va fer molta il·lusió!!
Petons
Sandra
Ei que xules. M’encantes les postres de i amb poma. Han d’estar de vici.
Per acabar-les d’arrodonir jo els hi posaré un rajoli de xocolata que endureixi al aixugar-se. No sé si m’explico :O)
Quan la vaig veure amb va agradar molt, però després de veure el teu resultat encara més, tan quedat espectaculars.
Petons
A mi també m’agrada la pasta fil·lo, però avegades tinc el problema que el paquet està humit per dintre ja al comprar-lo, i la pasta s’em trenca 🙁
Provarè aquesta recepte, tot i que té pinta a ser un vici, vas agafant palet a palet i quan te n’adones ja s’han acabat!
veig que novament coincidim amb la proposta més atractiva del mes… pero jo encara la tinc en pendents!!…
Ostres, ahir vaig comprar un paquet de pasta filo!!! i aquestes neules són força atractives… ! fins la tarda!
Que bones…he de tornar a comprar filo i les faré…
petons
Quan les vaig vuere a la revista, vaig pensar que debien estar ben bones… t’han quedta iguals!!!
Petons
La veritat és que quan vaig veure la recepta em va caure la bava; a veure si m’animo a fer-les!! 😀 Un petonàs, Gemma 🙂
Caram, quin menú més bo, crec que m’agraden tots els plats però per començar aquest em sembla perfecte.
Crec que no he tastat la poma amb formatge, queda apuntat.
que bones!!! no les havia vist mai!!!! apuntadíssima la recepta!!!! molts petonets bonica
Gemma directa a pendents ,molt bona
fins ara
T’han quedat espectaculars!! Igualetes que a la foto!!! la combinació poma i formatge és molt bona però així..no ho havia vist mai!!! m’ho apunto per sorprendre!! petons i fins d’aquí unes horetes!!
Que bona Gemma.Amb eixe farcit i el cruixent de la pasta filo,han de tindre un mosset deliciós.
Besets
Oooooooohhhhh impressionant!!! Aquest aperitiu és genial!!! m’encanta el formatge i amb la poma lliga molt bé!!!
Quines ganes de fer-hi un mos!!!!
Petonets!!!
Soc fan de la Carme Ruscalleda, qualsevol recepta que he fet de ella ha sigut un èxit.
Aquestes neules tenen molt bona pinta.
Petons.
Molt interessant!!
Hola Gemma! Ja he vist la recepta dels bastonets de poma de la Ruscalleda! Surten al darrer número de “Descobrir”, de la qual també sóc sòcia. Realment, han de ser boníssims!
Interessant contrast entre la poma i el formatge… però no deu ser fàcil treballar amb la pasta…
En tot cas una gran recepta de tardor!!
Ester, espectaculars de veritat!
Helena, sí, ara la pma ja està en plena temporada i s’ha d’aprofitar, oi? Tot i que en tenim tot l’any, ara és molt més bona 😉
Starbase, vaig fer alguna foto de dins però no em va agradar el resultat 🙁
I aquesta tradició del CUINA la penso conservar fins el final 😉
Carme, el pebre vermell és la gràcia del farcit. A casa no acostumo a utilitzar-lo i ens va agradar molt.
Marina, aquest cop hem coincidit amb receptes molt semblants, oi? Pasta fil·lo, poma i formatge, en versió dolça i versió salada, je je je…
Sònia, en versió dolça també han de quedar boníssimes!
Anirac, no has fet servir mai la pasta fil·lo? Doncs l’has de provar, que queda genial, per mi millor que la pasta de full. I quan aprens a fer-la servir, no té cap secret 😉
Sandra, sí, era el programa Generació Digital del canal 33. Quina il·lusió que em va fer! Ja ho posaré al blog en el proper post 😉
Mima, en aquest cas són neules per aperitiu, ja que porten sal, pebre i pebre vermell. Però en versió dolça, el toc de xocolata que dius ha de quedar sensacional!
Sion, anima’t a fer-les, que queda sensacional!
Cris, la pasta fil·lo és delicada, sobretot si no es guarda bé i s’asseca… llavors es trenquen les làmines i ja no es pot aprofitar. Les neules són un dóna’m dóna’m de no parar, je je je…
Alfons, aquest cop ho vaig tenir clar de seguida, tinc debilitat per la pasta fil·lo. Si les fas ja m’ho diràs, eh? 😉
Teresa i Núria, proveu-les que us agradaran!
Ribereña i Ana, sent una recepta de la Carme Ruscalleda, tenen l’èxit assegurat, oi?
Mònica, el menú com sempre és espectacular. La recepta de postres també és molt original, són unes torrades de santa Teresa souflés presentades en gotets. Ha de quedar boníssim!
Judit i Miquel, animeu-vos a fer-les, són senzilles i ideals per un aperitiu de quedar bé 😉
Roser, la combinació de poma i formatge és tot un clàssic, però presentades així en forma de neula queden super originals 😉
Maria i Gemma, queden cruixents i molt gustoses, delicioses!
ANABDN, jo també sóc fan de la Carme Ruscalleda! De fet, crec que TOTS els d’aquí som fans de la Carme Ruscalleda, je je je… 😉
Núria, interessant i molt bones 😉
Marina, jo també rebo el Descobrir, però encara no l’he llegit… no je tingut temps 🙁
Joan, la pasta fil·lo és una mica delicada, però amb la pràctica es treballa molt bé. Només cal vigilar a manteir-la tapada per evitar que s’assequi. I si vols fer-ho més senzill, enlloc de donar forma de neula, pots fer el mateix farcit en forma de paquetet 🙂
Nunca los había visto. Me parece una idea genial. A mí también me encanta la masa philo , pero por aquí no es fácil de conseguirla a si que hay que prepararla.
cariños
Pasta fil·lo i poma….. quina proposta més bona!!!
Com bé has dit és temporada plena de pomes….Aquí a Sant Joan se sent l´olor dels magatzem amb les capses de pomes acabades de collir…Impagable!.
Apuntada la recepta!!! Però que bones que han de ser…..
Bon cap de setmana guapa
La Ruscalleda té molta cura a emprar productes de temporada, cosa que m’agrada molt. Aquestes neules deuen estar exquisides… però s’esperaran que faça el Frangipanne (demà mateix), que m’encisà.
Besets
Que bones que han de estar i més ara que encara no hem dinat. Petons
Uau!! ara la busco dins la revista… com és que no la vaig veure? últimament estic massa despistada!! perquè realment tenen una pinta espectacular, i la combinació no pot ser millor. petons guapa!!
Wow! Nada que envidiar a Carmen ¿Eh? Te ha quedado un dulce fantástico y precioso.
Besos.
que bones han de ser!!
PTNTS
Dolça
Fan una pinta fantàstica Gemma. Dónen ganes de fer-li mossegadetes. Si són de la Carme Ruscalleda i fets per tu tenen l’èxit assegurat!
Petons.
Belén
Un aperitiu dolç-salat molt bo, i original.
Estos barquillos tienen un problema: no se podrán dejar de comer uno detras de otro; por eso tomamos buena nota de los ingredientes para intentar adaptarlos a nuestra dieta sin gluten, ya que estarán deliciosos.
Besotes
Ana y Víctor.
Espectaculars!!!
Impressionant com sempre!!! Les apunto per quan tingui convidats perquè han de ser un èxit assegurat!!!
Una coseta, t’he enviat un e-mail a l’adreça de gmail de la cuina de casa per fer-te una consulta.
Moltes gràcies i segueix com ara!!
Aix, se’m va passar aquesta entrada! Sort que l’he vist ara, perquè me l’apunto ja mateix!! Que a casa tinc fil·lo i pomes!! 🙂
Petonets!