Escabetx suau de maduixes i vainilla amb iogurt grec

Data
15 de setembre de 2011
Creat per

Som a dia 15 i toca participar a la convocatòria blocaire de la recepta del 15. Després d’haver faltat a les cites del juliol i l’agost, aquesta no me la podia saltar 😉

En aquesta ocasió, Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta no han escollit ni un ingredient ni un plat concret, si no una tècnica culinària de cocció: l’escabetx. De nou, tot un repte per adaptar-lo a les postres! A casa els escabetx ens agraden molt, sobretot a l’estiu quan ve de gust menjar plats freds. Molt adequat pel mes de setembre més calorós que recordo 🙁

Per adaptar l’escabetx a les postres de seguida vaig pensar en les tradicionals maduixes amb vinagre tan típiques de casa nostra. Només es tracta de sofisticar una mica la recepta mesclant el vinagre amb un almívar aromatitzat i saltejant les maduixes un minut just abans de servir. La combinació amb el iogurt grec és un altre clàssic que hi combina molt bé. A nosaltres ens ha encantat!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 250g de maduixots
• 100g de sucre
• 85 ml d’aigua
• 15ml de vinagre de Mòdena
• 1 beina de vainilla
• 150g de iogurt grec

Preparació:

Fer un almívar amb el sucre, l’aigua i la beina de vainilla oberta i rascada. Quan arrenqui el bull, retirar del foc, afegir el vinagre i reservar tapat 15 minuts. Retirar la beina de vainilla.
Rentar i tallar les maduixes a daus i saltejar-les un minut amb l’almívar fet anteriorment.
Emplatar posant una cullerada de iogurt al fons del got i l’escabetx de maduixes al damunt.

Bon profit!

Comparteix

46 comentaris a “Escabetx suau de maduixes i vainilla amb iogurt grec”

  1. Així, entre tu i jo, i ara que no es sent ningú… a mi es l’escabetx que em ve més de gust (jajaja) es que m’encanten els postres i aquets fan una pinta fantàstica…
    Petonets.

  2. Si és que la Gemma no podia ser menys… quin super escabetx que ens presentes!!! Ets la millor, aquestes maduixes tenen pinta de ser fantàstiques!!
    A veure amb quina una et podem reptar els pròxims mesos… 😛
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

  3. Com ens sorprens sempre amb la recepta del 15 Gemma, genial! Primer amb les faves i ara amb l’escabetx de maduixes, molt ben pensat!
    Segur que el iogurt grec queda molt bé amb aquest escabetx de maduixes!

    Mlts petonets!

    P.D.: ja tinc ganes de veure la propera proposta i què ens portes, jeje!!

  4. Sònia i Helena, és una adaptació ben fàcil de les clàssiques maduixes amb vinagre. L’almívar amb la vainilla queda molt bé.

    Starbase, de veritat no t’agrada el vinagre? Gens? Pots fer el mateix sense posar el vinagre, saltejant directament les maduixes amb l’almívar. Segur que quedarà igual de bo 😉

    Ester, l’inci de curs està sent molt dur, cada cop em costa més agafar el ritme… Serà que em faig gran? 🙁

    Gemma, he vist algunes receptes d’escabetx molt originals! I el teu de tonyina ha de quedar boníssim, els escabetx de peix m’encanten!

    Carme, les maduixes i el iogurt grec són una combinació perfecta, oi? No conec ningú a qui no li agradi 🙂

    Sandra, cada cop m’ho poseu més difícil, je je je… i m’agrada, que els reptes a la cuina motiven molt! Ja tinc ganes de descobrir el tema del mes que ve 😉

    Mònica, si t’agraden les clàssiques, aquestes s’assemblen molt. Són la versió de diumenge de les maduixes en vinagre de cada dia, je je je…

    Ribereña, m’encanten els reptes de la recepta del 15 🙂 Tot i que aquest cop no m’ha costat tant com el cop de les faves, je je je…

    Isabel, gràcies 🙂

    Anna, l’escabetx és trobar-li el punt, tant de l’ingredient que escabetxes (no has menjat mai musclos en escabetx de llauna?) com de la proporció de vinagre. Estic segura que en podries fer algun que t’agradés!

    Anna, és una recepta super senzilla, més fàcil impossible! Aquest començament de curs m’estic prenent les coses amb molta calma, je je je…

    Núria, més fàcil impossible! I també molt bo i molt sa 🙂

  5. Ostres, sempre te les arregles per fer unes postres de qualsevol tema! I jo pensant, com haurà escabeitxat la Gemma les maduixes? Clar, amb vinagre, si nosaltres també ho fem a casa! El que me sorprèn més és que encara hagis trobat maduixots, aquí els pocs que queden són caríssims…

  6. L´has clavat. Les maduiexes amb vinagres és tant tradicional com oblidat…Sí que fa calor a Sabadell. Diga-m´’ho a mi que m´he convertit en una atleta entre Sabadell Nord i Eix Macià-Jutjat anar i tornar…;-D

  7. És que ets un crack!!
    A mi que m’encanten les maduixes aquesta versió teva m’encantaria segur!!
    A veure amb què ens sorprenen el pròxim dia 15 i a veure amb què ens sorprens tu!!
    Petons!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *