Pastís de mousse de xocolata amb profiteroles sorpresa

Data
29 de juny de 2011
Creat per

Les festes de sant Joan a casa són molt intenses ja que en tres dies celebrem uns quants sants i aniversaris. Per aquest motiu, a part de les coques tradicionals, sempre faig algun pastís per celebrar com cal aquests esdeveniments:

En aquesta ocasió tenia ganes de posar en pràctica una idea divertida que he vist a algun blog, la d’amagar profiteroles dins un pastís sorpresa. De les receptes que havia llegit no m’agradava gaire el propi pastís, de manera que he aprofitat la idea de les profiteroles sorpresa i les he amagat dins una mousse de xocolata que ha quedat ideal amb aquesta finalitat. Només per escoltar els “Ohs!” de sorpresa dels comensals en veure els talls de pastís amb les profiteroles a dins ja val la pena fer-lo, je je je…

Amb la recepta de mousse que us proposo és un pastís facilíssim i molt ràpid de fer, de manera que aconsello a tothom que el proveu. El resultat, boníssim, la textura suau de la mousse, el gustet de la xocolata, la sorpresa de les profiteroles i la base del pa de pessic d’ametlla queda absolutament deliciós!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 base de pa de pessic d’ametlla
• 12 profiteroles de nata congelades

Per la mousse de xocolata
• 4 natilles de xocolata
• 200ml de nata per muntar
• 3 fulles de gelatina
• 50ml de llet
• 50g de sucre

Per la cobertura:
• 100ml de nata líquida
• 100g de xocolata de cobertura
• 50g de mantega

Preparació:

Col·locar la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemotllable (si teniu acetato va molt bé cobrir les parets per tal de facilitar el desemmotllat). Repartir les profiteroles per tota la base de pa de pessic.

La mousse:
Barrejar les natilles i el sucre.
Posar en remull la gelatina amb aigua freda. Dissoldre-la amb la llet calenta i barrejar-la amb les natilles.
Semi muntar la nata i incorporar-la amb suavitat a les natilles.
Abocar la mousse dins el motlle procurant amagar totes les profiteroles. Reservar a la nevera fins que qualli.

La cobertura:
Escalfar la nata líquida. Quan arrenqui el bull abocar-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets.
Esperar 2 minuts i barrejar bé fins a obtenir una mescla homogènia.
Quan estigui a uns 30º abocar-la per sobre la mousse de xocolata ja quallada.
Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Desemmotllar, decorar al gust i servir ben fred de nevera.

Bon profit!

Comparteix

61 comentaris a “Pastís de mousse de xocolata amb profiteroles sorpresa”

  1. Mira que jo no sóc de xocolata, però aquest mousse té una pinta que no dubtaria pas en provar-la. I a sobre amb profiteroles de nata per acabar de remantar!! m’encanta! a veure si algun dia m’animo a fer-lo!! petonets

  2. Una bona visió per començar el día…
    Jo també vaig fer una mousse per celebrar els aniversaris, per Sant Joan…
    Una pregunta: els profiterols els poses congelats? perque vols, o poden ser fets del moment?
    Gracies i petonets

  3. Jo també faig ooooh!! Perquè no ho havia vist encara a cap bloc i em sembla una idea genial. A més no se de què eren els pastissos que vas veure però aquesta mousse ha de quedar molt bé amb la sorpresa de les profitaroles farcides de nata 

    Molts petons!

  4. Quina sorpresa de pastís més deliciós per a començar el dia! Fresc, de xocolata, amb sorpresa…té tots els ingredients per tenir èxit assegurat. I ja t’avanço que jo no en tindré prou amb un trosset!! Molts petons, avui amb forma de profiterols!! :-))

  5. Gemma, te n’ixes! Ets la Da Vinci dels blocs de cuina, sempre innovant i sorprenent. A més, el pastís m’ha semblat relativament fàcil, de manera que t’ho agraesc per partida doble. Quina sort tenen, a ta casa, de tenir una fada pastissera!
    Besets

  6. Tens tota la raó…a mi tb m’havia cridat l’atenció aquest pastís amb lioneses amagades xo el pastís en si no em deia res…aquesta mousse ha d’estar boníssima!!!! Artistaaaaa!!!
    Petunets,
    Eva.

  7. Us puc ven assegurar que va ser un escalt d’Oh! per part de tots els que seiem a taula.
    Ah! i excel·lent.
    I les coques de la revetlla uns passada.
    Som uns privilegiats, i ho gaudim molt.

  8. Roser, encara que no siguis de xocolata, segur que t’agradaria. El fet de ser una mousse fa que la xocolata no es noti tant i quedi molt lleuger i refrescant.

    Gemma, he posat profiteroles congelades perquè les vaig comprar ja fetes a la Sirena, no les vaig fer jo. Pensa que com que van a dins el farcit perden el puntet cruixent i no val la pena fer-les a casa. Diferent si te les menges soles, llavors sí que val la pena fer-les tu 😉

    Alba, la idea de camuflar les profiteroles dins un pastis l’he vista a bastants blogs i és realment divertida. I amb la mousse a més queda un pastís molt bo!

    Sonia i Núria, bo, fàcil, original i molt divertit. Què més podem demanar? 🙂

    Belén, la mousse amb natilles és molt mes fàcil de fer que altres receptes de mousse de xocolata. I també queda molt bona!

    La cuina de l’Eri, veig que sou uns quants que dieu que no coneixieu aquesta idea de les profiteroles sopresa… Doncs jo ja fa temps que ho havia vist i la tenia a la llista de pendents.

    Montse de Sants, nosaltres en vam menjar un tall ben gros cadascun, je je je…

    Mima, original i bonissim 😉

    Queti, moltes gràcies pel comentari, aixo de la Da Vinci sona molt bé je je je… però la veritat és que la idea circula per Internet des de fa molt temps, jo només he canviat la recepta per fer-la amb mousse. I aquesta és ben fàcil de fer! 😉

    Eva, estàs d’acord amb mi, oi? Crec que he tardat a fer aquest pastís precisament perquè no m’agradava la recepta, només la idea de les profiteroles. De manera que he copiat la idea però he fet el pastis totalment diferent. Prova’l i ja m’ho diràs!

    Cris, bonisssim, fàcil i divertit 🙂

    Mònica, és veritat que les lioneses poden portar un farcit sorpresa, però en aquest cas són totes senceres la sorpresa, je je je…

    Pimientos verdes, benvinguda al blog, no et coneixia! Si proves la recepta ja m’ho diràs, estic segura que tindrà molt èxit!

    Ma Teresa, quina il·lusió el teu comentari, ara feia temps que no deies res 😉
    M’alegro que les coques també tinguessin èxit, la veritat és que amb una família tan agraïda com vosaltres dóna gust cuinar!

    Ribereña, doncs no saps el què et perds… potser el pots fer un dia que tinguis convidats a qui sí que agradin el profiterols. Perquè té l’èxit assegurat!

  9. Gemma, jo si que l´havia vist em sembla que en el bloc de la Glòria i en Josep..T´ha quedat:…OOOHHHH!!!.
    Per cert, on compres l´acetato? Jo no el trobo. M´aniria molt bé pel motlles de mida petita i d´alumini.

  10. Genial, em sembla una passada!!! Aquest seguríssim que cau aviat!!!!
    És impressionant com muntes aquests pastissos!!!
    Felicitats!!!
    Un petonet!!

  11. CristinaT, l’acetato el vaig comprar al Sole Graells, és un rotllo ENORME que em durarà tota la vida. Però val la pena perquè els pastissos tipus mousse queden molt millor 😉

    Judith, aquest cop vaig haver de fer la foto del tall a taula mateix, em sabia greu tallar el pastís abans i portar-lo a taula ja tallat… de manera que no va quedar gaire bonic, però gràcies igualment pel comentari!

    Gemma, si el proves de fer ja veuràs com triomfarà, té l’èxit assegurat i la sorpresa serà molt divertida, je je je…

    Silvia, si et sembla temptadora no et queda més remei que fer-lo i tastar-lo! 😉

    Marina, m’aelgro de llegir-te de nou, espero que els exàmens t’hagin anat molt bé. I felicitats pel nou blog, ja veuràs com de seguida et trobaràs molt bé a wordpress 😉

  12. Gemma, aquesta és I-NE-VI-TA-BLE que li faci a la reina del meu cor. Es que no veig la manera d’escapar-me hahahaah.
    I mira, jo que soc més de nata que de xocolata em puc entretnir mirant d’encertar el tall que porta més profiteroles… qui no es consola… 😛
    Boníssima.

  13. No sóc una apassionada de les profiteroles però tinc una debilitat per qualsevol plat “sorpresa”!!! És molt i molt difícil reinventar els clàssics amb èxit, sense aconseguir una versió mediocre del plat original. Felicitats, t’ha quedat xulíssim! 😀

  14. A esto se le llama mantener las tradiciones y celebrarlas por todo lo alto.

    Nos ha gustado mucho esta tarta, no solo por el aspecto, sino porque tiene que estar deliciosa, así que tendremos que cambiar los profiteroles por unos sin gluten, e intentar imitarla.

    Besotes

    Ana y Víctor.

  15. Ohhhhhhhhhhhh!!! M’ha encantat la idea, amb “lo xocoaddictes” que són a casa aquest pastís caurà segur, com tu dius just per veure la cara que faran quan vegin la sorpresa!! Petons!

  16. Gemma, no només desperta els “oh” dels començals, també als que veiem la foto del tall! 😉 I em sembla una combinació genial amb una mousse de xocolata… mmm que bo ha de ser!!!
    Petons!

  17. Jo el vaig fer en versió individual i la mousse era una mica diferent, perquè hi havia nutella, no l’he fet mai amb natilles, però la idea d’amagar les profiteroles era la mateixa, i queda espectacular!!!!. És d’aquells pastissos per repetir!. I una cosa, tot i fer servir el súper motllo de silicona desmuntable, hi poses acetat?.

  18. Starbase, estic segura que la Cris fliparà amb el pastís 🙂 I pots canviar la mousse de xocolata per una altra que t’agradi més…

    Anna, aquí les profietroles són secundàries, així que estic segura que t’agradaria molt. I només per la sorpresa ja val la pena fer-lo!

    Margarida i Ester, poseu-lo a dalt de tot de la llista de pendents, és d’aquells pastissos resultons que us faran quedar molt bé 😉

    Mesilda, Francesc i Anna, boníssim, fàcil i molt original, què més es pot demanar?

    Alfons, ja veus que necessita poques coses estranyes, només cal que tinguis profiteroles al congelador i prou. La resta d’ingredients són ben normals 😉

    Ana y Victor, en casa el san Juan se celebra por todo lo alto, je je je… entre santos y cumpleaños, son unos días llenos de fiestas y comilonas 🙂

    Maria Dolores i Xavier, és d’aquells pastissos que segur segur que arrenca ohs entre els convidats, quan veuen el tall amb les profiteroles a dins… sobretot si ja avises que és un “pastís amb sorpresa”, així crees ja expectació abans de començar!

    Dolça, Paula i Mercè, és molt fàcil de fer amb ingredients a l’abast de tothom. I si us agrada la xocolata, és per triomfar seguríssim!

    Pol, estic contenta que us agradés tant! 🙂

    Erika, es una idea que vi en algunos blogs, solo he cambiado el relleno por una mousse de chocolate muy fácil de preparar 😉

    Glòria, no recordo la teva versió, era amb mousse? Recordo alguna recepta amb mooooolta xocolata, tipus pastís de xocoaddictes, i com que a casa no els agrada tanta xocolata, vaig preferir fer una mousse, que sempre queda un sabor més suau.
    Pel que fa el motlle, no vaig fer servir el que tu dius, ja que necessitava un diàmetre més gran (érem força colla a dinar!). De totes maneres, aquests pastissos tipus mousse que no van el forn els faig directament sense motlle: poso l’acetato al voltant del pa de pessic directament sobre la safata de blonda, així m’estalvio desemmotllar i ja tinc el pastís col·locat sobre la safata de servir 😉

    Piescu, és un clàssic que triomfa segur, oi? 🙂

    Miquel, ohhhhhhhhhhhh :)))

  19. Jo ja l´he feta amb diverses ocasions, amb la versió que hi ha als blogs i també amb alguna variant més semblant a la teva mousse i la veritat que queda ben bò i bonic. Agrada sempre una sorpresa d´aquest tipus i a taula queda molt elegant!
    salutacions!

  20. Que bo aquest pastís! i és super original això de les profiteroles, no ho havia vist mai… provaré de fer-lo, als estius hi ha molta cosa per celebrar i sinó ja buscaré l’ocasió!!

  21. Ohh, quina mousse més irresistible i ohh quina idea més original la d’ amagar profiterols. Jo encara no havia vist aquesta proppsta i m’ ha agradat molt. Deveu tenir una bona dosi de calories entre les coques de sant joan i aquests pastissos, oi? Ja,ja

  22. Hola Gemma.
    Com ja t’havia dit més d’un cop ETS UNA ARTISTA que t’atreveixes amb tot y no només a la cuina, es clar, perque veient les fotos de les teves escalades buf! Realment una noia per admirar.
    I ara, tornan al tema cuina, em podries dir els ingredients per fer la base de pa de pessic, si us plau. Una abraçada i gràcies per tot el que fas.

  23. Hola Mònica,
    L’escalada és la meva vida!!! 🙂
    La base d’aquest pastís pot ser qualsevol, des de la típica base de galetes triturades amb mantega fins a un pa de pessic normal. Jo faig un pa de pessic com el de la Mona de Pasqua o també una Tarta de Santiago (si el vols amb ametlla). Un cop cuits al forn, els tallo en tres capes i les congelo ben tapades amb film. Així sempre tinc bases de pa de pessic a punt al congelador, per quan vull fer qualsevol altre pastís 😉
    Tens les receptes aquí:
    http://www.lacuinadecasa.cat/2007/04/09/mona-de-pasqua/
    http://www.lacuinadecasa.cat/2007/03/15/tarta-de-santiago/

  24. Hola Gemma,

    ummmm sembla boníssim!!

    Des de que vas publicar aquesta recepta la tinc a la llista de pendents. La vull fer per aquest divendres i tinc un dubte, jo pensava fer-lo amb aquest motlle:
    http://www.lekue.es/es/duo-springform-con-plato-de-cermica-23-cm-2412323
    però després de tornar a llegir la teva recepta i veure que ho vas fer amb acetato, dubto si quedarà bé amb aquest motlle o busco l’acetato.

    Gràcies. I Felicitats pel blog!!

  25. Gemma, bones, nomes un parell de coses, es pot fer igual amb natilles de vainilla????
    i, sempre tinc problemes amb el terme semimuntar la nata, com puc fer-ho perque no se mai el punt, o liquida o espessa pero semi…..
    Gracies!!!!!

  26. Xus, amb natilles de vainilla et quedarà igual de bona, i el procediment és el mateix 😉
    Per semimuntar la nata jo faig servir les varilles del túrmix. Quan la nata comença a marcar dibuix però encara no s’aguanta sola, és el punt que necessites.

  27. Hola Gemma! Jo el faig amb alguna variant, la recepta porta flam Potax que és molt cremós (tipus natilles) no com el Mandarín o Royal que queda molt quallat, però ara el vull provar amb una massa de mousse de xocolata que faig jo i queda més fosc però amb textura mousse (amb nata totalment muntada). És un pastís que agrada a tothom i sempre sorpren!

    CRISTINAT i Glòria: jo també sempre li posso acetat en aquest tipus de pastissos, val la pena (encara que no imprescindible). El que utilitzo són 2 fulls d’acetat de mida A4 que venen en qualsevol papereria per fer tapes de dossiers d’oficina, les uneixo amb celo i les tallo amb l’alçada del motllo. Normalment les rento després i les reutilitzo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *