Aquesta és la recepta de la revista CUINA del mes d’abril que, tot i fer-la amb dos mesos de retard, és ben adient per celebrar el Sant Joan:
Aquests dies tots els blogs van ben plens de receptes de coques: de brioix, de pinyons, de llardons, de crema, de fruita… Jo he volgut aportar la meva presentant-vos aquesta coca de llardons, força diferent a la que tinc posada al blog de pasta de full.
La recepta forma part del reportatge que la revista de l’abril va dedicar a les coques, aquests dolços típics de la cuina catalana tan lligats a la religió i a les festes, i de les quals cada poble en té la seva especialitat. Les receptes de l’article són del xef Pep Nogué i consisteixen en una coca de vidre, una coca de full amb xocolata negra, una coca d’anís i una coca de llardons.
Aquesta coca és típica d’Olot ja que s’elabora amb llardons de la mocada típics de la Garrotxa. Tinc la sort de coincidir un cop a la setmana amb en Pep Nogué i, encuriosida pels llardons de la recepta, li vaig preguntar si realment eren tan bons. Ell, que és d’Olot i gran defensor dels productes de la seva terra, me’n va cantar les excel·lències i em va prometre portar-me’n uns quants per poder-los tastar. I són bons de veritat! Més tous i sense crosta, gustosos, cruixents i greixosos al punt, són els millors llardons que he tastat mai.
Amb aquests llardons he fet la coca del Sant Joan d’enguany i ha sortit tan bona que ja veig que a partir d’ara em tocarà fer un viatge a Olot cada Sant Joan, je je je…
Moltes gràcies Pep!
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
I com que aquesta és la coca que ens hem menjat a la revetlla de Sant Joan, m’afegeixo a la proposta dels companys del blog Memòries d’una Cuinera que ens demanen quina és la nostra coca de Sant Joan. Aquí la teniu!
El meu pare es ultra-fan dels llardons, ara que viu a Extremadura molt sovint li porto llardons quan vaig a passar uns dies i aquests llardons no els coneixia (ni ell ni jo) així que també hauré de pujar a Olot a compar-ne uns quants.
🙂
saps, la meva cunyada és el segon any que fa coca de llardons, i és incomestible. Pica els llardons molt petits, però el problema és que costa molt molt de rossegar, ho passes malament i tot. No creus que seria millor trinxar’ls amb una trituradora fins que quedi pols?? Perquè llavors no es veurien, però el gust se sentiria igual soposo, i no molestarien a l’hora de rossega’ls! Ja em diran què en penses!! petons guapa
Gemma, quan vaig per Olot, la parada d’en Jordi al mercat és obligada!!!! Té les millors botifarres, fuets i llonganisses! I pel que veig també els llardons. 😉
Segur que en va sortir una coca boníssima amb la bona pinta que fa!
Petons!
No coneixia aquest llardons. Si la Mercè i tu els recomaneu, els aniré a comprar a Olot el proper any. La coca ja la tinc impresa per fer-la per Sant Pere, aquest Sant Joan no les he pogut fer i les hem comprades. Res a veure!!!
Petonets
Sempre hi ha sorpreses comestibles. Aquest any no n´he menjat de llardons, espero no trigar gaire.
Aquest any no he tingut temps de fer la coca, crec que també m’hi posaré com la MaryLou per Sant Pere. La teva sembla lleugera i molt bona.
Este año hice la coca de lardons tuya pero me apunto esta para el año que viene y asi vamos variando que siempre es bueno y como las tuyas son exito seguro, el 10 ya lo tenemos asegurado
bon cap de setmana
miquel
Gemma,una bona proposta que espero un dia portar a la pràctica
Gemma quina sort poder haver gaudit d’aquests llardons!
la veritat és que a Olot hi han productes molt bons.
Té una pinta exquisida la teva coca!
Petonets
Amb productes de primera i amb les teves manetes, èxit assegurat, no hi ha cap dubte!.
Hola Gemma, No podia deixar passar l´ocasió de felicitar-te per la bona entrevista que has fet avui al Tot es comedia de la Cadena Ser. L´escolto cada dissabte i tenia ganes de sentir la veu d´alguna blocaire coneguda, i mira per on, avui a estat el dia. Ha estat un plaer sentir la teva veu i una miqueta de la teva vida privada. Felicitats per l´entrevista i anims amb els estudis de cuina. Et felicito per la coca, també, amb aquest material, resultats de primera. Petons, i bon cap de setmana.
Que requetebuena debe de ser esta coca con masa,iempre hice la de llardons con hojaldre,pero no me queadré sin hacerla.
Me quedo con tu recomendación cuando vaya a Olot,que lo tenemos en nuestros planes inmediatos.
Un beso y buen fin de semana
M’encanten el llardons i la coca de llardons és una de les meves preferides. Quina pinta tan bona t’ha quedat!!!
Fins aviat
I d’on vé el nom de “la mocada”?, segur que si en Pep i tú dieu que són els millors llardons, és que ho són!.Una abraçada!
El greix no m’agrada gens, però la teua coca deu haver-lo incorporat d’una manera ben subtil, cosa que s’intueix a la foto. M’imagine que devia estar ben bona.
Besets
Aquesta te molt bona pinta. Al meu marit li encanten aquest tipus de llardons, així ja sé quina coca li haure de fer:
Petons
Jo els de la mocada no els conec, però en comprem uns al mercat de Puigcerdà que venen de Planoles que també són un autèntic luxe!
Aquesta coca, com tot el que surt de les teves mans, maquíssima i boníssima!!
PTNTS
Dolça
os3, no sabia pas que eren famosos els llardons d’Olot…doncs ja sabem on anar-los a comprar! jejeje! Quina pinta que té la coca!!!
Petunets,
Eva.
Caram, s’hauran de provar aquest llardons!! Amb el que m’agrada aquesta coca… mmmm!
Petons
Sandra
Quan fan mercat medieval venen aquest tipus de llardons i si no tindrem que anar a Olot a compra-los.
La coca es veu molt bona.
Petons.
Que bona aquesta coca de llardons…
Petonets
T’ha quedat deliciosa!! jo també vaig optar per aquest coca per el repte de memòries!!!
molts petonetss
Es la primera que veo con chicharrones para San Juan. Me parece super original , aunque no llego a entender bien todos los ingredientes que lleva(el traductor no traduce el recuadro) Se ve fantástica!
Cariños
Una coca de llardons.. per llepar-se els dits!
Gemma les receptes d’en Pep no fallen!! Nosaltres la volíem fer, olotí com és en Jordi. Però poc que vam tenir temps… la reservem per dijous gras!
Dona-li molts de records a en Pep d’en Jordi Reixach!!
Hola Gemma,
Si ja és bona aquesta coca… amb les excel·lències d’aquests llardons… ha de ser realment exquisida!
Queda una mica lluny per anar a comprar-los però quan l’ocasió es presenti, tinc clar que en compraré MOLTS!
Petons
Com sempre ens sorprens.
Coca de llardons de la mocada.
Olot es una ciutat que ens agrada molt i de tan en tan ens escapem.
Es demanan amb aquest nom?
Llardons de la mocada.
Petonets.
Segur que és molt bona, fa molt bona pinta, tot i que a mi no m’ agrada gaire la coca de llardons.
La de llardons és la prefrida a casa! i han de ser bons, no val qualsevol llardó! aquests els he comprat alguna vegada i són de primera! Haurem de provar aquesta recepta. té molt bona pinta aquesta coca!!!
No es de les meves però t’ha quedat molt be…
petons
Gemma què bons deuen ser aquests llardons tal i com els descrius! Potser hi anirem tots els que et lelgim a buscar-los l’any que ve, jeje!!
També m’han entrat moltes ganes de provar aquesta massa. Sembla senzilla i dóna molt bon resultat, oi?
Per cert, aquest cap de setmana em vaig donar compte que la parada on compro els fruits secs és la de queviures Brossa!! És el lloc on et van donar la recepta del pastís de formatge, oi? No m’havia adonat que es diguessin així, jeje! Les dues dones que hi treballen són molt maques. El proper cop els demano una recepta! 😉
Petonets!
Que super increïble, aquesta coca! Estas a dues passes del Bocuse! ;D
No els coneixia però si dius que són tan bons s’hauran de tastar! La coca de llardons ja m’encanta, tot i que prefereixo no pensar el que estic menjant, si els llardons són tan bons encara millor.
Moltíssimes gràcies per participar al memòries.
si sra!!!! quina coca, no m’estranya que el proper any vulguis tornar a Olot a comprar els llardons!!!!! t’ha quedat perfecte!!! molts petonets bonica i gràcies per participar!!! 😉
tenint els llardons de la mocada impossible resistir-se a preparar-la! què bona la coca!!!
l’especial de les coques de la revista cuina em va agradar molt.
Doncs s’hauran de tastar aquests llardons! la veritat és que només de vista ja es veuen bons! i la coca t’ha quedat molt xula, per fer-hi una mossegada ara mateix! a mi també em va agradar l’article dedicat a les coques, de fet hi vaig pensar quan vaig fer la de xocolata, però la vaig cobrir d’una altra manera.. petons!
el repte és difícil … superar la coca de llardons “de sempre” … però si el pep i tu ho dieu …!! sens dubte caldrà provar-la … i anar a la garrotxa primer…
una abraçada
Starbase, estic segura que el teu pare no ha tastat mai uns llardons tan bons com aquests! T’aconsello de veritat que quan vagis a visitar el teu pare, abans facis parada a Olot per comprar llardons, quan els tasti li cauran llàgrimes dels ulls 😉
Roser, si els piques amb una picadora fan una pasta horrorsa… és molt millor picar-los a ganivet ben petits. Si us costa rosegar-los, potser és que els llardons no són prou bons, aquests de la mocada són cruixents però es fonen a la boca de tan lleugers que són!
Mercè, ja veig que aquesta parada és famosa entre els que viviu a prop… Llàstima que nosaltres anem poc per Olot, que si no… Val la pena anar-hi només per comprar llardons 😉
Marylou i Cris, per sant Pere ja les fareu que aquests dies tots anem super enfeiants 😉
CristinaT, jo tampoc els coneixia però després de parlar amb en Pep Nogué tenia clar que els havia de tastar, je je je…
Miquel, la coca de llardons amb pasta de full és molt més fàcil de fer que aquesta ja que no porta llevat ni cal deixar reposar la massa… però per variar la recepta, aquesta també queda molt bona!
Núria, Anna i Glòria, Olot té productes de molt bona qualitat! I treballant amb bons ingredients, és impossible que la coca no surti bona, oi? 🙂
Joaquima, quina il·lusió el teu comentari! Ets l’única persona que m’ha dit que va sentir l’entrevista en directe, je je je… estava molt nerviosa i em vaig embolicar molt 🙂
Jo encara no l’he escoltat, a veure si la pengen a Internet i la puc sentir. Moltes gràcies!
Silvia i Carme, la coca de lllardons és un clàssic que té l’èxit assegurat, oi? I la versió amb la pasta de full és tan fàcil que no val la pena comprar-la a les pastisseries, je je je…
Mercè, no sé d’on li ve aquest nom, ho haurem d’investigar… I t’asseguro que són els millors llardons que he tastat mai!
Hola Gemma, té una pinta fantàstica aquesta coca. I si dius que és tan bona, l’haurem de fer i provar-la. Per Sant Joan he fet la teva amb pasta de full, no té desperdici tampoc. I l’he farcit de crema, boníssima!
Petons.
Belén.
Queti, a mi els llardons tot sols tampoc m’agraden gaire, però t’asseguro que dins la coca queden BONÍSSIMS!
Dolça, segurament deuen ser llardons molt semblants, els deuen fer a tota la zona del prepirineu oriental. Són bons, oi? 🙂
Eva i Sandra, jo tampoc els coneixia, els he descobert arran de l’article a la revista CUINA. Ja veig que la venda de llardons d’Olot augmentarà, je je je…
Anna, força gent m’ha dit que els coneixia precisament pels mercats medievals, on vénen parades de la zona d’Olot i comarca!
Gemma i Ingrid, la coca de llardons és de les meves preferides 😉
Erika, por san Juan es más típica la de brioche, pero tambien comemos la de llardons. En casa hacemos una de cada, así hay para todos los gustos, je je je…
Mglòria, va quedar boníssima!
El taller de cuina, coeneixeu en Pep? Quina casualitat! Imagino que a Olot es deu conèixer tothom 😉
Ara que ja he acabat el curs no crec que torni a veure el Pep, però el proper cop que coincidim li donaré records del Jordi 😉
La cuina de l’Eri, encara que quedi lluny, val la pena fer el viatge a Olot per comprar llardons, je je je… o almenys pensar-hi si hi vas a prop 😉
Isabel, sí, si en dius llardons de la mocada t’entendran perfectament! Ja veuràs com us agradaran 😉
Anna i Núria, doncs a casa és la que ens agrada més… més que la de brioix i tot!
Teresa, en això coincidim, a casa també és la que agrada més! I si ja coneixes aquests llardons, no cal dir res més 😉
Alba, sí, queviures brossa és la parada del mercat on compro els fruits secs! I tenen un mató boníssim! Ja veuràs com si els preguntes receptes de postres te les donaran encantades, són molt simpàtiques 😉
Pol, del bocuse no, però de bubo sí, je je je…
Mònica i Judith, aquesta convocatòria de Memòries d’una cuinera ha tingut un èxit espectacular! Aquests dies tots els blogs van plens de coques je je je… Felicitats per l’èxit!
Eva, a mi també em va agradar molt. La d’anís també ha de ser boníssima, oi? 😉
Bet, benvinguda a la blogosfera, estic molt contenta que t’hagis animat a obrir un blog! Ara serà molt més fàcil seguir les teves receptes, je je je…
Alfons, us asseguro que amb aquests llardons la coca és INSUPERABLE! 🙂
Belen, llardons i crema alhora???? uau, després d’un tall així has d’anar directe al gimnàs a cremar calories, je je ej…
Ja! Això si que m’agrada! Per anar a l’Empordà, nosaltres anem per Bracons, i el túnel acaba aprop d’Olot. Hi passem sovint, així que els llardons, fixe que els compro (i altres coses que aconsellen les amigues blocaires que coneixen l’establiment)! Als nens els agraden amb delit, tant els llardons sols, com la coca. La teva fa una pinta excel·lent,i realment amb llardons bons no té res a veure! Gràcies Gemma per compartir-ho amb nosaltres!! Petonets.
Que bona la coca de llardons, a qualsevol época de l’any, pero mejar el llardons sols, així com si fossin pipes, es la meva perdició.
Una coca extraordinaria. Quién la pillara para el desayuno de mañana. Seguro que el día sería bueno, forzosamente. ¡¡Deliciosa!!
Un besín.
Què bé poder disfrutar de les coses bones de cada zona. Jo mai he provat la coca de llardons, en vaig menjar un temps però mai en coca. Segur que et va quedar tan bona que no en debia sobrar 🙂
Una coca de llardons diferent, els llardons i totes les botifarres que prepara en Jordi Vilarrasa son boníssimes, son la nostra perdició quan anem a Olot.
Petons
Ja li tinc ganes a esta coca.Volia fer-la per a Sant Joan el sant del meu fill,però em va demanar que li fera la tradicional de crema…Ja veurem quan cau esta.
La teua està per a no deixar ni una molleta!
Besets
Doncs jo també me’n vaig cap a Olot, aquests llardons tenen molt bona pinta!
Muy interesante este blog me encanta
Weri nice
I do a lot of research online on a daily basis and for the most part, people lack substance but, I just wanted to make a quick comment to say I’m glad I found your blog.
hormigon pulido