Aquesta és la meva aportació a la recepta del 15 del mes de juny, una macedònia que em permet adaptar una amanida a una recepta de postres:
Aquest mes Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta han triat com a tema principal les amanides, un plat ideal pels mesos calorosos d’estiu. En la seva versió de postres jo he preparat unes fruites fresques ben variades acompanyades d’una gelatina de taronja i d’una teula de sèsam finíssima i molt cruixent. Unes postres senzilles, vistoses, sanes i refrescants, amb una combinació de textures i sabors sensacional. Boníssimes!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• Fruita fresca variada
• 250ml de suc de taronja natural
• 3 fulles de gelatina
• 60g de mantega fosa
• 100g de sucre
• 1 clara d’ou
• 15g de farina
• 10g de sèsam torrat
Preparació:
Hidratar la gelatina en aigua freda.
Escalfar al microones una part del suc i dissoldre-hi la gelatina hidratada i escorreguda. Incorporar la resta del suc i barrejar bé. Repartir el suc a la base de les copes i reservar a la nevera.
Barrejar els ingredients de la teula i reservar-ho mitja hora a la nevera. Repartir porcions de massa sobre una safata de forn coberta amb paper de forn. Escampar-les bé amb una cullera fins que quedin molt fines. Coure-les 8 minuts a 170º. Just sortir del forn, encara calentes, moldejar-les i tallar-les al gust.
Tallar les fruites a daus petits. Repartir-les per les copes i decorar amb una teula de sèsam. Servir immediatament.
Bon profit!
Brutal Gemma,me has conquistado con esta ensalada!!
Es la primera vez que me uno a esta convocatoria que conozco gracias al Miquel,La Eri,Neus y Sonia….sois estupendos y me alegra participar.
Que tengas un buen día ;))
Aquesta recepta és ideal, Gemma! Per fer una mica de bondat, que ara arriben les coques i la xocolata i prompte no em cabra el bikini! I per menjar bo i sa 🙂
Quina macedònia més elegant, bon profit
Ester
Una amanida ben fresqueta que passa mot bé i, com sempre, amb el teu punt sorpresa en aquest cas la teula.
Bonica i refrescant. La veritat es que les amanides de fruita (a.k.a. macedònies) quan estan ben fetes són fantàstiques. Es un dels postres que sí que acostumo a fer 🙂
Una amanida super refrescant. M’agrada la teula de sèsam.
Petonets.
Lleugera i refrescant, perfecte pel bon temps. M’agrada com has posat la gelatina inclinant el got, i el toc del sèsam fantàstic.
Bon dia!
Aquesta teula de sèsam que li dona el toc cruxent és una passada…. Una copa ideal pel temps de calor!!
Petonets
Una amanida ideal!! bona, sana, i a la vista què elegant!!!
que bonic i que original!
Sempre innovant! La presentació és espectacular i el colorido genial.
Petons
Com sempre espero la teva recepta amb moltes ganes, i mai decepciones!! Quina amanideta més refrescant, tot un joc de sabors i texures!!
Moltes gD2DKràcies per participar!!
Petons!
Sandra
Mira Gemma a casa poca fruita es menja…a veure si amb aquesta copeta ens animem…
molts petons
Tu sempre tan original i divertida. M’encanta com et treus de la màniga la imaginació per fer aquests postres tan suculents!! vull un tros de la teula de sèsam jajaj. petons guapa
Que bona ha de ser i m’encanta el cruixent de la teula de sèsam! Tot un encert!
Un petó 🙂
Una recepta genial, sana, fresqueta i amb aquesta teula queda fantàstica!!!!!!
Petonets
Silvia, la recepta del 15 està tenint molt èxit, cada cop hi ha més blogs que s’animen a participar 😉
Irene, de tant en tant unes postres light sempre van bé, oi? Que ara estem en plena operació bikini i s’ha de vigilar les calories, jejeje…
Cristina, el detall de la teula de taronja és el que fa especial la macedònia… si no, ja no tenia cap recepta per escriure, perquè tallar la fruita no cal explicar-ho, oi? 😉
Ester, sana, elegant i boníssima!
Starbase, la macedònia crec que són les postres més fàcils de fer… A casa meva de petita eren les úniques postres ” especials” que fèiem, je je je…
Gemma, ara que sembla que la calor ja ha arribat, aquesta copa és molt refrescant i ve molt de gust!
La cuina de l’Eri, a mi m’encanta el sèsam, el poso de toping a tot arreu. I aquesta teula queda super gustosa, ambla pell de taronja i el sèsam… i super cruixent!
Cris, el detall de posar la gelatina inclinada queda molt xulo, oi? Així la presentació és més original i vistosa 😉
Teresa, anirac i silvia, ja veieu que és una senzilla macedònia, sana i refrescant. Només es tracta de donar-li una presentació més vistosa i elegant 😉
Sandra, la recepta del 15 té molt èxit! I adaptar una amanida a les postres m’ha costat menys que adaptar les faves, jejeje…
Núria, doncs a casa mengem carros enormes de fruita! Cada divendres compro tanta fruita i verdura que pens: “aquesta setmana m’he passat”. Però no, hi ha setmanes que encara haig d’anar a comprar a mitja setmana, jejeje… A la gent que li costa menjar fruita sovint és perquè li fa mandra pelar-la… servida en macedònia ja tallada, segur que tohom se la menja de gust 😉
Roser, és una senzilla macedònia presentada de forma original 🙂
Anna, la teula ens ha encantat, és tan fina i cruixent que desapareix a la boca. I amb el gustet del sèsam i la taronja és deliciosa!
Carme, la gelatina i la teula són el toc diferent del plat, és el que converteix una humil macedònia en una copa elegant per un dia especial 😉
Gemma, una amanida fantàstica i refrescant. Ideal per a l’estiu. Com dius, així peladeta i servida no fa gens de mandra de menjar-ne.
Genial la teva amanida dolça, refrescant i molt saludable. El toc cruixent de la teula de sèsam, combina molt bé amb la fruita.
Petonets
També has inclinat la copa perquè et quedi en diagonal? Quan veig que fas aquestes coses penso que a mi ja m’hauria caigut!
ja estava desitjant veure la treva proposta dolça!!! i com no, m’encanta!!!! una “amanida” molt refrescant! petonets guapa
Quina bona idea per fer una amanida dolça! Lleugera i boníssima a la vegada!
Una amanida de fruites boníssima. m’ha agradat molt aquesta teula de sèsam!!
Molt bonica la gelatina així de biaix! i la teula… boníssima!
Eiiiii que súper fàcil i que vistós així amb la gelatina de taronja :O)
Pensaré a veure … però de cara a Sant joan seria bó incloure aquesta idea amb la gelatina
Gràcies
Ja sabia jo que ens portaries una amanida dolça ben original!! M’ha encantat la teula de sèsam, me la copio!! 🙂
Una amanida de fruites boníssima!!
Molts petonets!
Unes postres fresques, lleugeres i amb diferents textures. Gemma, ets massa!
Amb el toquet de la teula queda molt original 🙂
Quina bona idea aquesta copeta “decantada” de colors i textures diferents!! Ideal per fer per als nens, però com que no podem fer servir gelatina de peix, provaré de fer-ho amb agar-agar… Ets tot un referent Gemma! Una abraçada!
Uiii! Amb tantes emocions del començament no havia escrit bé el nom del meu blog. No era la intenció de passar inadvertida! Gràcies per la paciència!
M’encanta!
Gemma , que bon a aquesta copa de fruita mmmmm!!! Tens previst organitzar algun curs de cuina amb en David Lienas aquest estiu? Un abraçada
Una amanida per acabar els àpats. La novetat per mi es la teula de sèsam que li ha de donar el punt cruixent.
Petons.
Gemma, una amanida deliciosa i amb la teula de sèsam, sensacional! Aquesta vegada hem ben coincidit. 😉
Petons!
Al veure el tema d’aquet 15, vaig pensar avia’m quina amanida-postre ens faries, i com sempre ha de estar deliciosa, la teula de sèsam li ha de donar un toc cruixent mol encertat
Petons
m’encanta! quina presentació més vistosa i bonica, amés, ha de tenir molt bon gust
salutacions
No hi ha res com la fruita.I si damunt ens la presentes així de xula…
…Que mes volem?
Besets
Gemma, una copa espectacular i amb una presentació de 10
una muy buena y refrescante amanida que tu las bordado con esta presentacion,divina copa
peto
miquel
Les amanides de fruita sempre venen de gust en aquesta època de l’any, i mes ara que ja comença a fer caloreta. T’ha quedat preciosa.
petons
Hasta una simple macedonia la vistes de fiesta y te queda tan bien presentada que es todo un lujazo.
Saludos
Una amanida de fruites… una aportacio molt ocuurent i saborosa sobre el tema…indispensable per un d’aquests dies d’estiu..
una abraçada
Belen, a la gent que li costa menjar fruita sovint és per mandra de pelar-la… Així neta i tallda segur que tothom se la menja encantat!
Ribereña, el contrast de textures amb la fruita, la gelatina i el cruixent de la teula queda fantàstic!
Mònica, aquest cop inclinar la copa em va costar menys que inclinar tot el motlle de silicona, jejeje… Però s’ha de vigilar, perquè si se’t vessa el líquid amb la gelatina per dins la nevera fas un merder impressionant :((
Judith, quan vaig veure que el tema de la recepta del 15 eren les amanides de seguida vaig penasr en una macedònia 😉
Laia, refrescant, fàcil, sana i bona. Què més es pot demanar?
El taller de cuina, si fas la teula ja m’ho diràs, segur que us agradarà!
Pol, es tracta de fer una presentació una mica més elegant, oi? Per un diumenge sempre queda millor així en copa que en un plat normal 😉
Mima, per Sant Joan nosaltres fem coques! De llardons, de brioix, de cabell d’àngel… Però per menjar abans de la coca aquesta macedònia em sembla ideal 😉
Alba, si fas la teula segur que us agradarà, és fàcil i queda super cruixent i gustosa 😉
Queti, la combinació de textures i sabors és el que fa especial aquesta senzilla macedònia. Refresacant i molt sana!
Montse de Sants, amb agar agar et quedarà igual de bé. No coneixia el teu blog, ara mateix vinc a fer-te una visita!
Glutionana i Núria, m’alegro que us agradi 🙂
Mercè, ja tenim reservades places pel mongràfic de tapes del mes de juliol. Haurà de ser en dos divendres, perquè no cabíem tots en un sol dia… Quan tingui un moment ho penjaré perquè us apunteu!
Anna, la fruita són les meves postres preferides. I així servides ja netes i pelades, encara vénen més de gust, oi?
Mercè, ens hem posat d’acord, jejeje… És que a totes dues la fruita fresca de bona qualitat ens agrada molt!
Sion, aquest cop la recepta del 15 m’ha costat menys que el mes de les faves… Ja estic esperant quin serà el tema del juliol, jejeje…
Laura i Maria, una senzilla macedònia també poden ser unes postres de festa, només cal presentar-les d’una manera més vistosa i prou 😉
Cristina i Miquel, m’alegro que us agradi 🙂
Ara, a l’estiu la fruita ve molt de gust, oi? Amb la calor només menjaria gaspatxos, amanides, fruita i gelats, jejeje…
Maria Dolores, qualsevol plat ben presentat es pot convertir en un plat de festa grossa, oi?
Alfons, la macedònia és tot un clàssic que no pot faltar mai en els menús d’estiu… Ben fresqueta sempre ve de gust!
quina copeta tan fantàstica!, vé de gust de prendre com a entrant, com a sortint… per a mi un parellet…A reveure!
sóc incapaç de resistir-me a aquest tipus d’amanides, i quanta més varietat de fruita, millor. Són tan refrescants!!!
hmm…! Em desperta molta curiositat la combinació fruita fresca – galeta!! Deus tenir raó quan parles d’un súper contrast 🙂
Em sap greu repetir el mateix que en els altres comentaris, però et volia dir que amb aquest got la presentació guanya moltíssim, queda súper sofisticat!
Molts petonets Gemma!
El toc de la teula es fantàstic!!! Per a mí es el millor dels postres a l’estiu, una bona amanida de fruita i un es queda la mar de bé!!! Petons i bon cap de setmana
M’agradat molt moltísim l toc del suc en gelatina i la teula… m’emporto la recepta, just demà tinc un sopar i em penso que aquest serà el postre.
Fantástica receta Gemma. Para la época veraniega es una auténtica delicia, y una fuente de salud. La presentación, preciosa.
Un besín.
Quina imaginació i quins postres mes bons.
Aquesta copeta al estiu. Super refrescant.
Petons
Adoro las tuiles. Ya probé unas cuantas variedades y me encantaron todas. Est me la llevo para probar.
Cariños