Mini Carlotes de mousse de llimona amb maduixes. Postres d’estiu amb en David Lienas

Data
11 de juny de 2011
Creat per

Divendres passat vam assistir al taller de postres d’estiu de l’Espai Consum del Bonpreu on el David Lienas ens va preparar aquestes elegants i delicioses Carlotes versionades en gotet:

Tot i que l’estiu sembla que no vol arribar, el monogràfic de postres d’estiu havia creat molta expectació. Tots esperàvem aprendre receptes senzilles i fresques per preparar durant la temporada de calor. En David ens va ensenyar una versió per postres de la pinya colada, un fantàstic batut de plàtan i maduixa, una refrescant sopeta de cítrics amb gelat de vainilla i aquests gotets de mousse de llimona i maduixes. Sensacionals totes quatre receptes, estic segura que aquest estiu els blocaires les tastarem totes!

Ja sabeu que amb el David sempre aprenem una pila de trucs tan llarga que es fa difícil explicar aquí, però aquest cop m’agradaria destacar l’ús del sifó per muntar clares d’ou a punt de neu. Una bona excusa per treure la pols del sifó que tots tenim guardat al fons de l’armari, je je je…


Aquesta mousse de llimona queda boníssima, tant de textura com de gust. Sense gens de gelatina, té una cremositat deliciosa i la dolçor de la llet condensada compensa al punt l’acidesa de la llimona. Acompanyada de la confitura de maduixa que el mateix David ens va ensenyar al taller de creps, són uns gotets tan viciosos que en vam menjar tres cadascun!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 4 persones)

• 4 melindros
• 2 maduixes
• 50g de confitura de maduixes
• 300g de nata per muntar
• 120ml de suc de llimona
• 225g de llet condensada

Preparació:

Muntar la nata.
Barrejar el suc de llimona amb llet condensada. Afegir la nata muntada amb moviments suaus. Posar-la dins una màniga pastissera i deixar-la reposar unes 4 hores a la nevera.
Muntar els gots: tallar el melindro i col·locar-lo vertical al got. Afegir una capa de mousse i una de confitura. Decorar amb la maduixa i servir.

Bon profit!

Comparteix

56 comentaris a “Mini Carlotes de mousse de llimona amb maduixes. Postres d’estiu amb en David Lienas”

  1. Donc fe de que era molt bona, aquesta mousse de llimona. A veure si m’animo a comprar-me el sifó, o com arriba el meu aniversari, igual cau….jeje
    Petonets.
    Bon cap de setmana.

  2. Gemma, soc nova al blog ja que només fa dos dies que l’he descobert i m’ha entusiasmat.
    Aquest cap de setmana llarg, faré les receptes d’en David una per cada dia.
    Salutacions a tots.

  3. Aquesta mousse (o molt similar) la vaig aprendre de molt petit d’una veina que era pastissera. És realment senzilla i queda fantàstica!

    I visca la llet condensada, per cert!! hehehe

  4. Ahir hi vaig anar jo!!! a pesar de lapluja vaig arribar a temps! ja tinc preparada la mouse preparada! el que em va agradar més va se el batut i aquestes mini carlotes. bon cap de setmana!

  5. Ostres, quin plaer ha de ser menjar-se un gotet d’aquests! O tres 🙂
    No em queda molt clar perquè l’has anomenat mini carlotes. Jo pensava que les carlotes havien de tenir la merenga cuita. Però potser no…

  6. Que bones, aquestes postres! Una pregunta: en quina fase de la preparació empres el sifó? Nosaltres també en tenim un, i l’hem utilitzat poques vegades. amb l’excusa de la mousse, a veure si parctiquem!
    Besos

  7. Bona tarda. aiiiiii!! on fas servir el sifó en aquest postre??? I si només era el comentari de poder montar les clares, que ens ho podries explicar??? el meu sifó més que pols ja te teranyines….ja ja en canvi si que moltes vegades monto clares.
    moltes gràcies

  8. Carme, boníssim, fàcil i molt vistós. Ho té tot! 😉

    Reme, quin greu, et vas perdre una bona classe… totes quatre receptes van ser molt interessants. Segur que ben aviat entre els blocaires les anirem posant totes 😉

    Gemma, l’aniversari és una bona ocasió perquè et regalin el sifó, je je je… És d’aquells estris accessoris que un mateix no es compar mai, però és ideal com a regal!

    Maite, benvinguda al blog, no et coneixia! Ara mateix vinc a fer-te una visita 😉

    CristinaT, totes quatre receptes eren boníssimes! Fins i tot el batut de maduixa i plàtan amb cookies i oreos! Un dia és un dia, oi?

    Sandra, la presentació en gotets queda molt elegant, ideal per un dia de convidats. A més t’estalvies la feinada de servir, que normalment tallar un pastís costa bastant…

    Lydia, benvinguda al blog, m’alegro que deixis un comentari! Vas anar al taller del Bonpreu? Tens totes les receptes? Els caps de setmana llargs són ideals per ficar-se a la cuina a provar noves postres, oi? 😉

    Silvia, aquests tallers gratuïts del Bonpreu són fantàstics, intentem anar-hi cada mes i aprenem un munt de receptes i de trucs. A veure si t’apuntes algun dia!

    Starbase, aquesta mousse de llimona amb llet condensada i nata muntada és tot un clàssic, oi? Crec que és la primera mousse que aprenem a fer tots a casa, je je je… Aquest cop en David ens va ensenyar que la nata es pot muntar amb el sifó, un estri que no teníem quan érem petits!

    Dolorss, llàstima que visquis tan lluny, perquè segur que les classes t’agradarien molt!

    Joan M, aquest any sembla que l’estiu no vol arribar… tot i que a mi ja m’està bé, perquè fer classe amb calor costa molt, oi? 😉

    Teresa, va ser una bona classe, oi? El batut era una bomba de calories, je je je… Jo també tinc ganes de provar la pinya colada, em fa gràcia l’adaptació del còctel a les postres 😉

  9. Irene, la Carlota és un pastís que té totes les parets de melindros i l’interior pot variar en funció del pastís… Aquests gotets tenen la decoració del melindro i per això el David en va dir “mini carlotes”. Però coincideixo que el nom no té gaire res a veure!

    Queti, aquí el David va fer servir el sifó per muntar la nata i barrejar-la amb la resta d’ingredients. Pels melindors de la decoració també el va utilitzar per muntar les clares a punt de neu. I encara el va utilitzar a la pinya colada per fer una escuma… És veritat que tots tenim el sifó una mica oblidat, oi?

    Anna, boníssim i molt vistós!

    Montserrat, aquí va fer servir el sifó per muntar la nata. I les clares les va muntar simplement omplint el sifó fins a 3/4 de clares i posant dues càrregues de gas… Van quedar muntades al moment!

    Quima, Núria i Maria, són uns gotets deliciosos i molt bonics, per repetir segur!

    Elena, us ha agradat, oi? Quins retocs has fet? A veure si penges la recepta al blog i la podem gaudir tots 😉

    Roser i Manduca, són uns gotets deliciosos. I és que les receptes del David tenen l’èxit assegurat!

    Isabel, segur que entre tots els blocaires farem totes quatre receptes, je je je… va ser un monogràfic de postres molt interessant, oi?

  10. No m’estranya que estigui tan de moda servir els postres o els aperitius en gotets, la presentació queda es-pec-ta-cu-lar!! També m’agrada molt això de reinventar els clàssics com la carlota 🙂 M’alegro que els gaudissiu de tres en tres! jaja
    Molts petonets!
    Anna

  11. Fue una clase muy buena y como siempre aprendimos cosas nuevas y trucos.Te ha quedado muy bien este gotet que lo tengo en pendientes.
    Supongo que en Julio iremos no? va de tapas
    peto
    miquel

  12. Darrerement les postres presentades en gotets s’estan posant de moda. Fa poc vaig assistir a un curs amb Samuel de la Torre dedicat exclusivament a les postres servides d’aquesta manera. La veritat és que és pràctic i diferent.
    Aquestes carlotes, com sempte, t’ha quedat fantàstiques!

    Petons!
    Anna

  13. Gemma, benvinguda de nou, t’hem trobat a faltar! Tindràs molta feina per posar-te al dia, je je je…

    Silvia, me alegro que te guste 🙂

    Anna, versionar postres clàssiques presentant-les en un format més modern a mi també m’agrada molt. Recordo un chessecake de l’Oriol Balaguer servit en gotets que a casa va tenir molt èxit 🙂

    Manel, a tu que t’agraden tant les presentacions en miniatura tipus tapes i aperitius, aquests gotets de postres són del teu estil al 100%. Li pots dir a la Lara que t’ajudi a fer la mousse, que és molt fàcil de fer 😉

    Starbase, totalment d’acord, je je je… ja et dic que nosaltres ens en vam menjar tres cadascun! Sort que en vaig fer de sobres! 🙂

    Glutionana, el sifó el tenim mig oblidat i no li traiem prou profit… La ració en aquests mini gotets és ideal per l’operació bikini 🙂

    Cris, en David Lienas ens agrada molt, a part de les receptes que ensenya, acompanya tot el que fa amb un munt d’expliacions complementàries molt interessants.

    Xavier, haurem de fer un club de fans de la matafaluga, je je je… és de llarg la meva espècie preferida! 🙂

    Susanna, si la feu segur que us agradarà molt!

    Alfons, no són uns gotets tan macos com els teus però clar, tu ets el REI dels gotets, je je je…

    Miquel, ja he demanat que ens reservin plaça pel taller de tapes, que segur que també serà molt interessant! Així que em diguin quin dia, ja ho posaré al blog 😉

    Anna, a mi també m’agrada molt aquesta moda de servir les postres en gotets. A més, et permet fer una degustació de més d’unes postres, igual que es fa a un aperitiu de platets. Aquest curs devia ser molt interessant!

    Maria Dolores, aquestes postres senzilles i resultones són les meves preferides 😉

    Erika, sin sifón también lo puesdes hacer, solo tienes que montar la nata con las varillas del minipimer o a mano…

  14. no m’estranya que siguin viciosos aquests gotets! La pinta ja la tenen!!! Jo sóc de les que tenen el sifó al fons de tot de l’armari…crec que deu tenir terenyines i tot! jajaja!
    Petunets,
    Eva.

  15. La presentació fantàstica i fan cara de ser molt bons. Com són els melindros, si nomès són tallats en vertical no entenc com es poden aguantar, ens ho pots explicar?

  16. Gemma, no vaig anar a les clases d’en David pero aquest cap de setmana he fet la sopeta de citrics amb gelat de vainilla, les teves trufes de castanya a la vainilla i el clafutis de cireres i tots ells genials. Jo havia fet la mousse de llimona amb fruits vermells de la Mireia Carbo. Tinc moltes ganes de anar a les clases d’en David i m’he apuntat a la de tapes el dia 8 de juliol a les 18:00 a veure si hi ha blocaires que s’animen a anar-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *