Divendres passat vaig tenir la sort d’assistir a la primera sessió del curs sobre Alimentació saludable i creativa que fan a la nova Aula de Cuina Menja sa. Entre altres receptes, ens van ensenyar a fer aquesta gelatina de maduixes, unes postres sanes, senzilles i molt refrescants:
Assistir a la inauguració de l’Aula de Cuina de Menja sa em feia molta il·lusió, ja que la Rosa Maria i el Xavier són companys blocaires de Cuina.cat i veïns de comarca vallesana. Són els autors de La consulta de Menja sa, un blog on escriuen articles sobre nutrició, resolen dubtes dels lectors i atenen consultes relacionades amb el tema de l’alimentació en general. Els bons consells que dóna la Rosa Maria són aplaudits per molts blocaires, només cal llegir les entusiastes paraules que li dediquen els amics del Cafè de Nit o d’Olleta de Verdures.
El curs consisteix en 4 sessions de dues hores dedicades a fruites i verdures; cereals i llegums; carn, peix i ous; i a un menú saludable complet. L’Aula de Cuina és a Palau Solità i Plegamans, dins les instal·lacions de la pròpia consulta. Està equipada a la perfecció i tenen pensat fins a l’últim detall: fins i tot tenen una pantalla que permet veure l’interior del què s’està cuinant a la cassola!
La classe la va donar la Cristina, nutricionista i cuinera formada a Hoffman, i va saber combinar les explicacions de la recepta amb les propietats nutricionals de cada ingredient. Ens va preparar unes creps integrals de verdures, una amanida de festa, unes broquetes de fruita amb iogurt a la menta i aquestes maduixes en gelatina de rooibos. Totes quatre receptes ben senzilles de fer, sanes i, sobretot, gens avorrides, que compleixen amb l’objectiu del curs: demostrar que menjar sa no és sinònim ni de monotonia ni de complicat, i a sobre està bo!
La gelatina de maduixes ens ha encantat. El gustet de l’infusió de rooibos lliga molt bé amb les maduixes i resulten unes postres lleugeres molt refrescants, ideals de cara a l’estiu, tant per combatre la calor com per vigilar les calories que mengem. A sobre, estan carregades de vitamina C, ajuden a una bona hidratació i tenen totes les propietats del rooibos… Proveu-les de fer i ja m’ho direu!
Aquí teniu la recepta:
Bon profit!
T’ha quedat molt vistòs, i ha de ser molt refrescant
Ester
Té una pinta boníssima!! són unes bones postres per ternir-les preparades a la nevera!!
Petonets
M’agrda molt la presentació i segur que esta molt bo.
petonets
La Rosa Maria i en Xavier són dos persones simpàtiques, amables i que coneixen molt bé el tema de la alimentació. I a part, són blocaires. Ho tenen tot aquest parell.
Una gran idea aquesta de fer cursos pràctics, espero, crec, desitjo i estic segur que els anirà molt bé perque s’ho mereixen!!
M’encanta la presentació en forma d’estrella. Ha de ser molt bo. Jo últimament m’he acostumat a utilitzar l’alga agar-agar quan faig gelatina.
Quina pintorra!! M’encanta la gelatina, és lleugera, fàcil de fer,i molt sana, ideal per un postre o berenar!!! Tinc unes cireres que corren per la cuina….provaré de fer la recepta amb cireres enlloc de maduixes!! petonets
Quina bona pinta que fan aquestes maduixes. Un postre fresc, sa i lleuger… perfecte.
Petonets.
Segur que és ben bona, i si a sobre és sana ja ho tenim tot lligat!
No sóc massa amant de les gelatines, tot i que si de les maduixes. Ara bé, quan s’acosta la calor em faig un fart de recomanar a la gent gran que en prenguin, ja que ajuden a hidratar-se i són unes postres molt sanes!
Bon dia!
Quin curs més interessant. Què maco que queda i fresquet i ben sa. unes postres que sempre agraden a tothom. Petons
Jo n´havia fet però sense els rooibos… M´agradat molt la forma d´estrella que has triat per presentar-la.
T’ha quedat motl bona aquesta gelatina! M’ha sorprès la combinació de maduixes amb la gelatina de Rooibos, segur que és molt sa!!
Petonets
Te un aspecte sensacional!!!!!!! Haurà estat un curs molt interessant.
Petonets
Gemma, t’ha quedat sensacional! La forma d’estrella li dóna un toc visual que jo crec que fins i tot sense agradar-te les maduixes o la gelatina te l’acabes menjant 🙂
Gràcies per la teva visita i per aquest post fantàstic, recepta, text i fotos. I gràcies a tu també Starbase per les teves paraules.
Aquest món de la blogosfera és com una gran família!
com m’agrada la gelatina! i amb la forma que li has donat t’ha quedat genial!!! petonets guapa
Bé, no és que sigui vox populi que el menjar gris és insuls, però sí que és veritat que associem allò gris amb allò trist… just al contrari del que pensem quan veiem aquesta gelatina!!! Té una pinta espectacular, encara que crec que el motllo en forma d’estrella ha estat la clau. Aquesta sí, aquesta la faig segur-segur-segur!!! jeje
Anna, de La felicitat es menja
La Rosa Maria i en Xavier són genials, per això MenjaSa és genial!! Vaig veure això del curs i ja em va saber greu no poder-hi anar… A veure si en properes edicions hi puc anar!!
Encara no havia vist el crumble de l’entrada anterior!!! Quina passada! Et va eixir súper bé!
Una besada!
Com diuen, t’ha quedat espectacular amb aquest motllo 😀 Fantàstic!
Petons.
Belén
Ara que les maduixes estan de temporada, aquest postre ha de quedar de luxe!
Sempre em proposo menjar una mica més sa, però és que hi ha tantes temptacions!!!
T’ha quedat preciós, i a més de ser saníssim ha de ser molt refrescant i bo amb la gelatina.
Per cert, m’has de treure de dubtes, quin gust té el ruibarboo? el veig a molts postres i vaig mig perduda.
Petons! 😉
quines postres més bones! les trobo lleugeres i superrefrescants!
Quina pinta que fa aquesta gelatina!!! MMM!!!! Amb la Rosa Maria aprimar-se i menjar sa no és incompatible. No resulta gens avorrit i aprens nous plats i noves maneres de cuinar saboroses i divertides. Quina sort poder participar d’aquestes pràctiques tan agradables. Salutacions
Jolín estas que ho trenques tot!!
Aquesta entrada em sembla ben bona, tot i que sincerament…impossible millorar l’anterior, questa fa un afila de saludable i saborosa que poques tenen.
Petons
Les gelatines m’agraden molt, amb Rooibos deu ser força bona. S’ha de tastar.
Petons.
Gemma,t’ha quedat unes postres de lo mes vistós.
El color està xulissim.Cal aprofitar les fruites de temporada al màxim.
Besets
Oh! Aquest curs havia de ser mooolt interessant!
I aquesta gelatina l’has clavat, una preciositat!! He anat a mirar això del rooibos què era perquè no en tenia ni idea. M’encanta! Sempre aprenem coses noves. 🙂
Petons!
Ostres, és que això és un no parar!!! Sort que hi ha receptes lleugeres!!!!
Genial, de veritat!!!!
Fins aviat!
Petonets!!!
M’ha encisat! Trobe que en faré demà per als xiquets. Gelatina i maduixa els agraden molt, i a més són unes postres molt lluïdores. Gràcies!
Una abraçada
Un postre amb una vistositat que atrau a tothom!, deuen ser unes classes molt profitoses! Per fi puc entrar i comentar el teu bloc!, ja tinc internet, però en molts blocs no em permet deixar comentari!!!…puaj!… Una abraçada Gemma!
Yo preparo con mucha frecuencia este tipo de gelatinas con frutas, porque hace muuuchos años un tio que vivió en México, padecía de estómago y la gelatina le curaba todos los males. El plato te quedó de exposición con ese precioso molde.
Un besín.
Aquesta gelatina ha d’estar deliciosa, te una pinta espectacular
Petons
Bona i sana!!! És pot demanar més???? Idea apuntada!! Petons!
ja ets tota una pastissera cuinera amb tans cursos! que bé!! jo tinc que apendre tant!!
petonets
Quina sort poder participar en aquests cursos, segurs que aprendràs moltes coses interessants!
Aquestes maduixes són sorprenents! a casa bevem normalment te de rooibos però no l’utilitzo per res més. Segur que aquestes postres són ben refrescants!
Petons
Però..quina cosa més bonica. Això no m´ho puc perdre.
Petons
Fa dies que no participo al Blog però vaig seguint les receptes, i la informació de cursos, webs interessants, truquets, fotos precioses que hi poses… quina sort la descoberta!
El pastís ha de ser molt refrescant.
siempre son muy interesantes estos cursos y se aprende un montón,la propuesta de hoy genial y el toque de rooibos genial y con el molde y el rojo el resultado divino
peto
miquel
Segueixo el bloc i em semblen molt interessants els consells que ens donen!
Una recepta bona i sana, a més un taller molt interesant
Gemma! Aquesta recepta és perfecta per la meva “operació bikini” particular, a més ara mateix tenc tots els ingredientes necessaris per ferla ^^
Quins cursets més bonics als que vas, com sempre! Quina enveja!
Este postre es veu boníssim.
a casa fem sovint infusions a base de roibos, i convertir-la en gelatina és una bona pensada,… i combinar-la amb maduixes és una altra gran pensada.. dos grans idees en una mateix plat!!… això és massa ..
Una abraçada
Oooooo quina pinta més refrescant. Queda bé amb yogur?
M’alegro que us hagi agradat tant, la veritat és que són unes postres ideals per l’operació bikini, je je je…
Us recomano que visiteu el blog i la web de Menja sa, tenen articles molt interessants sobre nutrició i resolen dubtes amb molta amabilitat!
Helena, em costa molt definir el gust de la infusió de rooibos, és com si algú et preguntés quin gust fa la canyella… què diries? L’únic que et puc dir és que en compris unes bossetes i la provis! Segur que t’agrada 😉
La mateixa recepta es pot fer variant la fruita i el tipus d’infusió, clar. I amb agar agar com dieu alguns també ha de quedar molt bé. I el secret de la presentació és tenir un motlle de silicona amb una forma bonica 😉
Anna, amb iogurt combina super bé, de fet, nosaltres ens el vam menjar així!
T’ha quedat super!!! la gelatina no ens agrada però l’apecte d’aquesta amb maduixes m’atrau força!!!
Que bueno! Es que no parás de hacer cursos. Seguramente que estás aprendiendo muchísimo. Gracias por compartir.
Cariños
No paras… vas de curso en curso. Siempre dándonos envidia… Mil gracias por compartir las recetas de los mismos. Valen su peso en oro.
Esta gelatina de fresas tiene pinta de ser super refrescante.
Besos.
M’agradat la recepta molt bon pòstre i la infusiò la tinc així que vaig a provar la recepta.
Besets
Que xula aquesta gelatina!!! t’ha quedat deliciosa! i amb aquesta forma tant bonica, encara més!
Molts petonetsss