Divendres passat vam assistir al monogràfic de creps dolces i salades del Bonpreu i, entre altres receptes, el David Lienas ens va ensenyar aquestes creps:
El taller va ser molt interessant. La majoria de nosaltres esperàvem un taller sobre els diversos farcits de les creps i, en canvi, en David es va centrar en les diverses masses que existeixen arreu del món: els pancakes americans, els blinis russos, les galettes bretones i les creps franceses. Concretament ens va preparar unes creps suzette, uns pancakes de pernil i formatge, unes galettes bretones d’escalivada amb anxoves, formatge de cabra i mel i unes creps de maduixa i xocolata.
Com sempre, en David va complementar cada recepta amb explicacions, aclariments i mil possibles variacions de cadascuna; els que el coneixeu ja sabeu que és una font inesgotable de noves idees impossibles de retenir al moment. Per exemple, em va encantar el senzill truc d’incorporar pell de taronja ratllada a la massa de les creps, encara que sigui per fer-les salades: ja ho he provat i queda sensacional!
Les dues receptes dolces eren amb la massa de creps normal, però estic segura que ben aviat algun dels altres blocaires farà les receptes salades dels pancakes o les galettes. Mentrestant podeu anar obrint la gana amb aquestes que us poso jo 😉
Però deixeu-me que us avisi: aquestes creps són molt més que unes creps de maduixa i xocolata, no us deixeu enganyar pel títol de la recepta! La confitura de maduixa casolana, amb el toc de cardamom, vainilla i pebre queda molt aromàtica. La xocolata fosa de dins resulta cremosa al principi, però a mida que es va refredant agafa un punt cruixent molt bo. I finalment, com que un dia és un dia, la nata i els fruits secs converteixen les creps en un festival excepcional.
De plat únic!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
Per la massa:
• 65 g de farina
• 1 ou
• 125 ml de llet
• Sal
• 50 g de mantega
• 1 pell de taronja ratllada
• 200 g de cobertura de xocolata
Per decorar:
• Nata muntada
• Fruits secs picats
Per a la confitura de maduixa
• 400 g de maduixots
• 200 g de sucre
• Pebre negre mòlt
• Vainilla en pols
• Cardamom
• 15 ml de suc de llimona
Preparació:
Per la massa, barrejar amb el túrmix la llet, els ous, la farina, i la sal. Afegir la pell de taronja, la mantega fosa i barrejar-ho bé. Deixar-ho reposar ½ hora a la nevera.
Per la confitura, trossejar les maduixes i posar-les a coure en un cassó a foc lent amb el sucre, el suc de llimona i les espècies. Quan comencin a quedar toves, retirar del foc i deixar refredar.
Per fer les creps, abocar una mica de massa en una paella i escampar-la per tota la superfície. Quan estigui cuita d’una cara, girar la crep i passar per sobre la superfície la xocolata, de manera que es fongui i quedi una capa fina de xocolata a tota la crep.
Retirar la crep de la paella i farcir-la amb la confitura de maduixa. Plegar-la i cobrir-la amb la nata muntada i els fruits secs. Servir immediatament.
Bon profit!
Quina delícia, ara que necara no he esmorzat, me’ menjaria de bon gana
Una abraçada
Ester
Com tu dius… excepcional!!!! i com sempre t’han quedat molt boniques!!!!
Petonets
Si que ho varem passar be, a la classe del David i donc fe de que aquesta crep estava boníssima.
Petonets.
que bones! sembla una idea genial això de la taronja 🙂
nyam nyam…m’encantes les creps, són tan versàtils. Les pots fer de mil i una maneres, m’encanta la teva proposta!!
Jo sóc més de salat, les creps saladas m’agraden molt, però aquesta de xocolata i maduixa no té desperdici.
Petons
quines crepes més delicioses!!
Ummmmm yeap jo sóc de creps :O) Totalment! Dolços i salats per esmorzar o sopar Nyam nyam
uahhhhhhhhhhhh, quina cosa mes bona. I a tu, como tot, et queda espectacular.
petons bonica
Mmm… només d’imaginar… ja se’m fa la boca aigua! Jo sempre faig la mateixa massa per creps, ja veig que es moment d’innovar!
Noia, aquesta m’agrada però les altres que dius que va preparar també!!!!!
Bon cap de setmana.
M’encanten les crepes! I aquesta amb la presentació s’em fa la boca aigua! Cardamon un ingredient que no haguès pensat mai.
Festival de sabores y colores. Ideales para el desayuno de este finde 😀
Besos.
Que buena idea que se haya detenido en lo de las masas. A veces hay cosas que pasamos por alto y alguien con experiencia nos puede dar un montón de información que desconocíamos. Tu crepe, deliciosa!
Cariños
Quina classe tan interessant, i això que a vegades penses “creps que senzill” , mentida!! i hi ha mil masses i maneres de fer (i fiascos!!).
Delicioses!!!
M’encanten les creps i aquestes fan una pinta boníssima. A casa són les postres favorites, les creps i el biscuit gelat amb xocolata desfeta 😛 Aquestes creps sí que són de categoria, la confitura amb les espècies i la massa amb el toc de la pell de taronja. Deliciós. Ho provaré.
Petons.
Belén
Quines creps! precioses, com sempre… nyam!
Fan tan o més bona pinta que les que va fer en David, felicitats!!!
Han d’haver sortit boníssimes!!!
Ens veiem!!!
Petonets!
Trobo una bona idea possar pell de taronja a la massa. Unes crepes molt complertes amb xocolata, confitura …. no els falta res. Per llepar-se els dits.
Petons.
Gemma muy buenas son estas y de echo es la que me gusto mas del taller del David.Me gusta que se vuelva a hacer la foto del grupo hace mas piña je,je
bon cap de setmana
miquel
Hola Gemma
Va ser un taller MOLT INTERESSANT! Vaig apendre molt i em van encantar totes les explicacions. El de farina de sarraí el vaig trobar de sabor molt agradable i diferent… tant que ja està en marxa la compra de farina per fer-los ben aviat!!! Petons i bon cap de setmana
No m’estranya que diguis que això és un festival!!!! Quina pintaaaaaaa!!! naltres a casa acostumem a fer un dia al mes sopar de creps…me l’apunto per fer-ho! 🙂
Petunets,
Eva.
Unos deliciosos crepes, y además una magnífica clase magistral.
Como siempre, gracias por compartir, por contarnos lo que se cuenta, ya que así todos aprendemos.
Besotes
Ana y Víctor.
Gemma eres una fiel relatora de los cursos que haces, que bien que los compartas con todos es cómo si asistieramos también.
Muchas gracias bonica
Quin goig de classe! Com més es sap, més es gaudeix de la cuina. La possibilitat d’assistir a cursos com aquest és tot un regal, i si el cuiner és com dius, doble premi!
Ara mateix enganxe la recepta a la nevera, a veure si el meu adolescentot (afeccionat a fer creps i “tortitas” per desdejunar) s’hi anima i em fa festa diumenge.
Besos
Ostres, me’n demano un per un postre especial! quina delícia!!!
Petonets
Sandra
Llàstima per no haver pogut assistir al taller, però el truc de posar-hi la pell de taronja a la pasta per fer els creps, me l’apunto
Molts petons
Què bones Gemma! Mha agradat molt el truquet aquest de la ell de taronja ratllada per la massa de crep, me l’apunto! 🙂
Petonets i bon cap de setmana!
Veig que a tothom li encanten les creps! I és que són boníssimes 🙂
El millor de tot és que es poden fer molt senzilles o molt sofisticades, tot depèn de les ganes i la imaginació. Aquesta del David Lienas queda sensacional.
I a veure si algún blocaire s’anima a provar les receptes dels pancakes o les galettes, que també eren molt bons 😉
Aquests tallers són fantàstics, ja estic esperant amb ganes el monogràfic de postres d’estiu del 3 de juny… encara no sé quines receptes farà, però quan ho s`paiga us ho diré!
El Marcel i jo vam disfrutar molt del taller. Ahir vaig fer les galetes bretone i també van agradar molt. Aquest de maduixes el tinc pendent per fer, t’ha quedat espectacular.
Què bones que estaven! Aviam que ens presenta el dia 3…
Ñam,ñam!!Que bo Gemma.
És unes postres irresistibles…i ben carregadet que l’has fet.
Besets.
Ja ho dius bé, ja, quin esplèndid plat únic!!
PTNTS
Dolça
Espectacular…. són molt llaminers….
Les explicacions del David sempre són molt interessants però a més és que fa que “obrim” la ment a coses que de vegades ni se’ns hagesin ocorregut!!!
Quina sort de poder participar en aquests tallers, sobre tot si es tracta de creps, o panqueques com li diem a casa.
Petons guapetona!!!
¡Espectaculares! Con un colorido sorprendente y el sabor… bueno este me lo imagino y me relamo.
Besos.
Jo em quedo amb les galettes bretones, tot i que a aquestes crêpes dolces no els faria cap lleig. Tenen una pinta sensacional! M’anoto el truquet de la pell de taronja. Segur que també funciona amb les crêpes salades?
Petons!
La Taula d’en Bernat
Ara mateix m’apunto això de fer-les amb la ratlladura de taronja segur que han d’estar molt millor.
Una bona classe, que les crepes tenen molta sortida i estan bones amb qualsevol cosa.
Gemma,
Quina bona idea aquesta, han de quedar molt bones amb l’aroma aquest de la pell de taronja, llàtima que em vas haver de quedar a meitat del camí.
Salut,
Am la melmelada de amduixa casolana, fruits secs… i tan que és molt més que una crep de maduixa i xocolata,. Un taller molt interesant, segur que l’ arofitareu molt!
Gemma, aquesta crepe té una pinta brutal amb aquesta melmelada de maduixa.
Segur que d’aquesta classe en vau treure moltes idees, oi?
Petons!
Us asseguro que la pell de taronja ratllada queda molt bé amb les creps salades, proveu-ho que us agradarà, ja ho veureu! 😉
Per cert, encara queden places pel taller de postres del juny, apunteu-vos que segur que també serà molt interessant!
A mi també em va semblar un truc genial, això de posar-hi pell de taronja.
Encara tinc farina de sarraí de quan vaig anar a esquiar als Alps, o sigui que aviam si aquest divendres tinc temps i, en comptes de fer «divendres de pizza» com sempre, fem «divendres de galettes» 🙂
OOhhhh que envidia de cursos Gemma!!
Todas las entrdas que me pierdo.te llevo a la vera de mi blog para que no se me escape nada de nada.
Me quedo con la ralladura de naranja,debe ser riquíismooooo.
Tu crep es es una pasada.
Que página tan interesante tienes.Te felicito 🙂
Cariños
Ostres, no! Portava croabtes cridaneres? No me’n recorde! Es normal, jo devia tindre uns set o huit anys Be, dema fare una recerca per la xarxa, de segur que en algun raconet trobare alguna foto.