Aquesta és la meva aportació a la recepta del 15 del mes de maig, una divertida copa de maduixes que converteix les postres en un joc de conceptes:
Després de les faves del mes d’abril, un ingredient complicadíssim per presentar una recepta de postres, aquest mes Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta m’ho han posat molt fàcil: han triat com a tema principal les maduixes, un ingredient perfecte per a una recepta de postres. Aquest cop el complicat serà presentar un plat salat amb maduixes! Je je je…
Les postres que us proposo no tenen cap secret, gairebé no cal ni escriure la recepta. Pretenen ser un joc i evocar-nos la imatge del tàrtar de vedella que s’acompanya d’un rovell d’ou cru, presentant les maduixes tallades a dauets petitíssims acompanyades d’una bola de gelat de crema catalana. El resultat, no cal dir-ho, és boníssim de gust, però a més segur que arrencarà el somriure dels convidats. Ideal per unes postres fàcils de preparar que donen molt de joc a taula, d’aquelles que es recordaran molt bé.
Com que les maduixes ja són prou dolces no hi he posat gens de sucre, a mida que el gelat es va desfent queda al punt just de dolçor. I si podeu, us aconsello que el suc sigui de taronges sanguines, l’efecte vermell del tàrtar serà molt més potent 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• Maduixes
• Gelat de crema catalana
• Suc de taronja sanguina
Preparació:
Tallar les maduixes en dauets molt petits, tan petits com es pugui. Repartir les maduixes per les copes de servir i abocar una mica de suc de taronja sanguina a cadascuna. Reservar a la nevera.
Al moment de servir, col•locar una bola de gelat sobre les maduixes, de tal manera que simuli el rovell d’ou cru.
Bon profit!
Que bo!!
dos paraules: im-presionante!!! uffff
Si que ens ho han posat bastant fàcil a tots aquest mes eh? Es poden fer tantes coses amb les maduixes…
Una copa ideal per servir a uns convidats. M’encanta la combinació!!! Petonets
Bon dia,guapa.quin postre mes fresquet per l’estiu.
Aprofitant que has posat gelat ,una pregunta. Tu en saps fer de gelat de crema catalana?
Petonets.
Moltes vegades he menjat maduixes amb crema cremada a sobre, però d’aquesta forma, amb la crema en forma de gelat..encara m’agrada molt més 🙂
un petó!
Unes postres fresquetes, fresquetes…jo la copa la trobo petita…en necessito més..jeje
Una abraçada
Ester
Aquest postre et confesso que és un dels meus preferits!! Simplement boníssim, maco i refrescant!! Aquest mes ja et vaig dir que t’agradaria la proposta! jejeje
Petonets i moltes gràcies!!
Sandra
No cal res més per tenir unes postres amb maduixes ben bons!!!!
El gelat de crema catalana li dóna un toc… ummmmmmm!
Petonets
Una recepte ràpida i ben fresqueta, perfecte per aquests dies que ja comença a fer calor
aquest tàrtar segur que me’l menjo!!!! que el de vedella no m’agrada gens. unes postres fantàstiques guapa. Petonets
Quines proposta més bona ¡¡¡¡ …..mare fresquet ha de ser bonissim ¡¡¡
petons
Siempre haciendo cosas ricas y tentándonos. Una receta estupenda Gemma.
Besos.
“Quién ríe el último ríe mejor” no? jajaja. És que fer un plat dolç amb faves té el seu eh! jajaja.
Este postre m’encantaria segur 🙂
Quina bona pinta!!! Fa venir moltes ganes de menjar-se-la aquesta copa!!!
Ahir vaig fer la coca de carbassó i pinyons, i és boníssima!!!
Aviat tocarà fer aquesta copa de maduixes!!!
Fins aviat!!! Petonets!!!
Les maduixes m’agraden de qualsevol forma, però aquesta proposta “fresquita” de la nevera ha d’estar genial!!!
Gemma, sembla que hages fet un homenatge als de la Cuina Vermella, amb tant de roig… Jo solc fer maduixes amb plàtan en suc de tomata, i d’aquesta manera els xiquets sí que es mengen la fruita. Amb la teua presentació, i el valor afegit del gelat, t’escuraran les copes!
Besets
Apa que bo!!! Una copa de fruita i gelat ben refrescant!!
Petonets
Gemma, senzill però molt bo i amb una presentació i nom molt original! Segur que sí que arrenca somriures als convidats!
A mi també em semblava difícil les maduixes en recetes salades i estic veient coses molt interessants. La gent és molt valenta!! 🙂
Molts petonets!
Què original la teva proposta Gemma!
Ha d’estar ben bó aquest tartar combinat amb el gelta de crema catalana.
petonets!
Senzill, refrescant, lleuger, sa i deliciós.
Què més volem Gemma? Petons guapa 😉
Ummmm quina bona combinació . M’agrada molt la idea de la maduixa amb el gelat de crema catalana.
Petones!!!
Que original, i la combinació de maduixes amb el gelat de crema catalana ha de ser brutal.
Original, saborós, vistós i ben senzill! m’has conquistat amb aquest postre Gemma! 😉
Molts petonets i bona setmana
Ràpid i segur que triunfa en una taula de convidats.
Petons.
Espectacular! És un postres molt refrescant i ara ja es comença a agrair. Interessant el símil que fas amb el tártar. Molt original!
Petons
Molt bo i refrescant. Les maduixes m’agraden de totes maneres, però amb el gelat de crema catalana combinen molt bé.
Fins aviat
Gemma, una aportación de las buenas, me ha encantado.
Un beso.
Aquesta nova convocatòria del 15, amb receptes com aquesta, va camí de repetir èxit … vaja, que ja em veig fent una gran provisió de maduixes …
una abraçada
M’alegro que us agradi la proposta, més senzilla no podria ser… I ara que fa calor, aquestes postres refrescants, poc calòriques i amb l’alicient del gelat vénen super de gust 😉
El joc del tàrtar ens va semblar molt divertit, per posar un toc d’humor i riure una mica, que també és molt important, oi?
GEMMA, el gelat de crema catalana el vaig comprar fet, em sap greu però no en tinc cap recepta… tot i que fer gelats a casa sense geladora és força complicat… Tens geladora tu?
Sandra, la proposta d’aquest mes m’ha encantat!!! Ja tinc ganes de veure quina serà la del mes de juny, je je je…
Judith, a mi el tàrtar de vedella tampoc m’agrada gaire, la carn crua del tot em fa un no sé què… en canvi, aquest de maduixa el vaig escurar fins a l’última maduixeta 🙂
Glutoniana, el repte de les faves va ser molt difícil, je je je…
Gemma de Navàs, us va agradar la coca de carbassó? Genial! Hauràs de fer un blog per poder-nos ensenyar totes les receptes que fas, eh? 😉
Queti, maduixes amb suc de tomàquet? I per postres? A casa les faig amb suc de taronja o amb vinagre, però amb suc de tomàquet no ho he provat mai… Això s’ha de tastar!
Alba, és veritat, he vist receptes salades amb maduixes molt bones! Recordo una combinació de maduixes amb llonganissa de l’Asun del blog Fem un mos sensacional!
Ummm com m´agrada aquesta recepta. Es lleugera, fresqueta, ho te tot!!!petons guapi:)
Hola Gemma, gracies per la informació. L’estiu passat vaig comprar-ne una al LIDL i hem va sortir defectuosa i al cap d’1 hora de comprar-la ja no hen tenien més. A veure si aquest any la consegueixo…
Petonets
Com sempre impecable! I deliciós!!!!
PTNTS
Dolça
Segur que aquest tartar el Mr. Bean se’l menjaria!
Gemma, unes postres fantàstiques i refrescants. Ideal per aquests dies de calor. Per poc que tornem a coincidir. He estat a punt de fer el mateix amb vi negre i gelat de vainilla. Finalment m’he decantat per una versió més dolça.
Molts petonets.
Belén
Quina proposta més bona!!! Apuntadíssima!!
Unes postres ben fàcils i deliciós.
No em vindria res mal menjar-me ara mateix una copeta com esta.
Besets.
M´has encertat de ple…M´agrada la crema catalana i les maduixes. Trobo que és una combinació exquisida.
Seria un dels pocs tartars que menjaria. Una proposta fresca i lleugera que hem d´aprofitar ara que es el temps.
Petons!
Se’m fa la boca aigua! Això no es fa! Haha. Gràcies per participar. Ens encanta comptar amb tu!
Petonets!!!
Un postre molt fresc per l’estiu i molt fàcil de fer!! m’agrada la sencillesa del plat, amb tant sols 3 ingredients i lo festiu que sembla!!!, aquest postre el faré sovint aquest estiu!!! Felicitats!!!
Gemma felicitats atrasadas por tu santo ayer,buena receta y ademas rapida y facil y el toque del gelat de crema catalana sublime.Apuntado queda
peto
miquel
Gemma, una proposta brutal!! Que bo que ha de ser!!
Petons!
Quina bona pinta! Sé que m’encantarà i sense cap complicació, això també m’agrada molt. La crema catalana és una de les meves postres preferides i ja tinc el gelat apuntat per la propera llista de la compra!
Senzillament deliciós!
Que tenen les maduixes, no se si es el color, la textura, el sabor o el seu perfum, pero a mi me fascinen de totes maneres.
Deliciós..
Ai, Gemma! M’havia equivocat, i en comptes de posar “taronja” he posat “tomata”. Jo no me les menjaria, no, no! Disculpa el lapsus… 🙂
Unes postres fresques i molt bones.
petons
Waw! ara que comença a fer calor me les menjaria amb molt de gust! i quina canelle de gelat més perfecta! nyam!
m’encanten les maduixes i aquesta proposta es una delícia, la combinació de la fruita fresca amb el gelat és ummmmm
Una recepta fàcil i bona! A mi les sanguines em fan com una mica de cosa, no sé si és pel nom o pel color.
La combinació de maduixes i crema em torna boja així que aquestes postres m’agradaran segur. Nosalters aquesta vegada hem anat a l’inrevés del món fent un plat salat. Si és que…
GEMMA, i si et va sortir defectuosa te la tornaràs a comprar al LIDL? Jo provaria de compar-la a un altre lloc… crec que n’hi ha de força barates, jo també he estat mirant per comprar-ne una.
Glòria, JA JA JA, amb el Pol encara riem ara, genial el teu comentari!!!
Belén, ja he vist els teus maduixots gratinats, boníssims!
Taronjailliomer, benvinguda al blog, no et coneixia… ara mateix vinc a fer-te una visita 😉
Miquel, moltes gràcies per felicitar-me, quin detallàs! 🙂
Queti, ja m’estranyava… tot i que per combinacions estranyes no serà, je je je…
El gaspatxo amb tomàquet i maduixes queda molt bo, però per postres em semblava una mica agosarat 😉
Pol, ai les quenelles… 🙂
Mònica, la taronja sanguina és ben bona, però tens raó que el nom no li fa justícia 😉
El taller de cuina, ja he vist el vostre bacallà, m’ha semblat molt original i soprenent!
Un postre fantàstic amb un nom molt encertat.
Gemma molt bòna y refrescant ésta copa es perfecta per a mi.
Besets
Si tu ets capaç de fer de les faves unes postres, jo de les maduixes en faig un plat salat, encara que aquet cop la cervesa nomes la faig servir per veure jejejeje
Molts petons
Delicioso postre. Yo suelo preparar las fresas de este modo, sólamente que en vez de sumo de naranja, le añado unas gotas de vinagre. Y con el toque del helado, el postre ya es todo un lujo.
Un besín.
Quan una qnelle surt així, llisa i oblonga ja val la pena tot un post. Si va amb maduixes i tal…la cosa encara puja més de tó :)))
Gemma. tu sempre ens sorprens!
Una besada!
Que bó. M’encanta aquesta copa!!
Molt fàcil de fer i més fàcil de menjar, boníssim.
Petonets
Me encantó lo del helado de crema catalana. Ese lo tengo que probar! Un postre super colorido y delicioso!
Cariños
aquest gelat ha d’estar de mort!
petonets
Una mica tard per comentar, però em puc estar de dir que en la senzillesa està el secret de l’èxit i aquest postre ho té. Perfecte desprès d’un gran menjar o sopar. Petons