Coca de carbassó i pinyons amb fruites vermelles

Data
4 de maig de 2011
Creat per

Després del viatge a Kalymnos m’ha costat agafar el ritme. La feina, les classes a Barcelona, el gimnàs, cuinar, anar a comprar, escriure al blog… la rutina diària s’ha convertit en una tasca feixuga. El millor remei contra la mandra és un bon esmorzar, sa, nutritiu, bo i original, que ens ajudi a trencar la rutina i començar el dia amb les piles ben carregades:

Qui conegui la coca de pastanaga no es sorprendrà amb la proposta d’avui; el canvi de la pastanaga pel carbassó queda molt semblant: ben humida per dins, la coca es manté tendra durant el parell de dies que ens ha durat. D’altra banda, a la cuina salada la combinació de carbassó i pinyons m’encanta, de manera que he pensat que aquí també podia quedar bé. Molt aromàtica gràcies a la vainilla i a la llimona, resulta un esmorzar sensacional. L’opció d’acompanyar-la amb unes fruites vermelles la pot convertir també en unes postres sanes i ben originals.

A veure si així aconsegueixo agafar el ritme, je je je…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 2 carbassons petits
• 75g de mantega pomada
• 150g de sucre moreno
• 2 ous
• 125g de farina
• ½ cullerada de llevat
• Un pessic de vainilla en pols
• Un pessic de sal
• 1 rajolí de licor
• Ratlladura de llimona
• 75g de pinyons
• Fruites vermelles per acompanyar

Preparació:

Pelar el carbassó i ratllar-lo amb un ratllador fi.
Amb les varilles elèctriques del túrmix batre la mantega i el sucre fins que quedi ben cremós. Afegir els ous un a un, barrejant bé fins que quedin ben incorporats.
A part, barrejar la farina, el llevat, la vainilla i la sal. Afegir el carbassó, el licor i els pinyons i barrejar-ho bé.
Mesclar les dues preparacions anteriors i abocar la massa dins un motlle untat de mantega i farina.
Coure la coca al forn a 180º durant 45 minuts. Deixar refredar i reservar.
Macerar les fruites vermelles amb unes cullerades de sucre. Reservar a la nevera.
Servir un tall de coca amb una cullerada de fruites vermelles macerades.

Bon profit!

Comparteix

48 comentaris a “Coca de carbassó i pinyons amb fruites vermelles”

  1. Ja fa temps que vull tastar un pastís amb carbassó, però encar no havia gosat, ara veient els teus resultats potser m’animo,
    Ânims i força que ja queda poc per a les vacances
    Ester

  2. Que fàcil què és!! Encara he de provar la coca de pastanaga, pero com que m’agrada més el carbassó, potser provo la teva directament 😉 molt bona idea! petons

  3. Gemma, jo crec que has vingut en plena forma. Aquest pastís té una pinta molt abellidora, i sembla fàcil de fer. Que no m’hi llançaré? Més fàcil que enfilar-se pel Kalymnos, veritat?
    Una abraçada

  4. M’encanta el carbassó però crec que no s’ha m’hauria acudit mai de posar-lo en una coca. Serà questió de probar-lo, ja que t’ha quedat genial i amb aquests fruits vermells, ja s’hem fa la boca aigua.
    Petons

  5. Amb aquest pastisset et ven asseguro que jo l’agafo de seguida el ritme! Que bo!!! T’ha quedat genial!
    Ei, ja he fet el pastís Sacher! l’havia de fer…, i per una ocasió especial! Visita demà el blog, demà penjo l’entrada! Moltes gràcies per la teva ajuda!
    Una forta abraçada!

  6. No ho dubtis: esmorzant un pastís així no només recuperes l’energia perduda sinó que tens ànims per embarcar-te en més aventures!!!!
    Mai he fet un pastís de carbassó, i això que en tinc uns quants a la llista…. Estic segura que si en tastés un trosset d’aquest, m’animaria abans!!!!

  7. Gemma!! benvinguda a la rutina!! 😛 fa un temps vaig veure a la Gemma de fogons una coca de carbassó i em va cridar molt l’atenció, el tinc pendent i més ara que m’ho has recordat amb aquest teu tan bo!!

    Molts petonets!

  8. Hola Gemma, que bé que algú tengui vacances , jo també em vull!!!!! no m’extranya que et costi agafar el ritme pel que he vist com t’ha anat . Jo com els altres també ho trob una coca original, i la presentació i combinació amb els fruits vermells també trob que li escau molt. Una abraçada

  9. Bona nit Gemma
    Per l’esmorzar,per al berenar o per al cafenet de migdia.Esta coca va bé a qualsevol hora.T’ha quedat ben bona,i mes amb la companyia de fruits rojos.
    Besets

  10. S’em fa extrany pensar amb el carbassó dolç, però em passava el mateix amb la pastanaga i quan vaig fer un pastis de pastanaga ens va agradar. I la teva recepta té molt bona pinta amb els fruits vermells.
    Petons.

  11. Gemma, aquet pastis esta dien: menjam ,menjam, menjam……..
    Segur que el faré, els pastissos de verdures m’encanten i s’adepten a moltes ocasions.
    Esmorzar, dinar, postres, bufets……
    El fruits vermells, un bon contrast.
    Petonets
    S

  12. Una coca… de carbassó?! I amb fruites vermelles??!! Ho trobo súper original, i segur que està boníssima! Tranquil·la que tots hem passat el síndrome post vacances perfectes; t’asseguro que d’aquí poc (i amb l’ajuda de coques com aquesta) estaràs en plena forma una altra vegada! 🙂

    Molts petonets!!

  13. pues tampoco se me ha ocurrido nunca almorzar una coca de carbasso pero con un desayuno asi seguro que coges una energia que te olvidas de las vacaciones ya mismo.Me parece una buena idea y original combinacion esta coca .
    petons
    miquel

  14. Hola a tothom!!!!!

    A tots els que us sorpreneu del carbassó us asseguro que queda fantàstic! Semblant a la coca de pastanaga, val la pena provar-ho. I el proper cop m’atreviré a deixar la pell del carbassó, que així quedarà d’un color verd preciós… Us imagineu una coca dolça de color verd? Je je je… Ah! I el toc dels pinyons és la gràcia de la coca, sobretot no els deixeu de posar, eh?

    El tema de les vacances és una altra història, segur que a tots ens ha passat algun cop. La síndrome post vacacional és més forta quan les vacances són curtes i han sigut extraordinàries, oi? I és veritat que fer un bon esmorzar ajuda a agafar energies per tot el dia!

    Per cert, Anna del a felicitat es menja, benvinguda al blog! 🙂

    I Gemma de Fogons, ara mateix vinc a veure el Sacher, que t’ha quedat espectacular!!!!!!!!
    Segur que el Marc va quedar encantat amb aquest pastís tan xulo 😉

  15. jejej, dels meus 45 cocs en tinc un parell o tres amb carabassó, i la veritat és que ben bons. Aquesta proposta que tu fas m’agrada. Jo tampoc m’he atrevit a deixar la pell, perquè com amb els ulls també es menja em sembla que el verd no és un dels colors que faci els cocs més
    apetitosos!

    Si et serveix de consol, a mi també m’està costant arrancar.

    PTNTS
    Dolça

  16. segur que sí que es pot començar el dia amb les piles ben carregades, amb aquesta coca. no l’he provat mai, de carbassó, però he menjat coques i madalenes d’altres verdures, com la pastanaga o el ruibarbre i donen a la massa una esponjositat i una melositat genials.

  17. Glòria, ara mateix me n’he recordat! I no t’atreviries a posar-hi la pell? Jo el proper cop m’arriscaré a veure com queda 😉

    Silvia i Gemma, proveu-lo que ja veureu com us soprerndrà. I us carregarà d’energies a tope!

    Manel, amb ruibarbre també ha de quedar boníssim! Llàstima que a Sabadell costi tan de trobar, perquè m’has donat una grna idea 😉

    Angels, ja tinc ganes que arribin les vacances d’estiu, je je je… sort que és un trimestre curt!

    Margot, amb el fonoll cru ha de quedar molt gustós, ho provaré. Moltes gràcies per contestar! 😉

    Starbase, us ha agradat?????

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *