Avui és dia 15 i toca complir amb la cita de la recepta del 15. La meva aportació són unes faves d’aperitiu ben originals:
El tema triat pels blogs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta m’ha suposat tot un repte: com podia fer una recepta de faves en versió dolça? Després de donar-hi unes quantes voltes, em vaig inspirar en els típics cacauets salats amb mel: caramel·litzar amb mel unes faves fregides d’aperitiu, je je je…
La recepta és ben senzilla de fer i el resultat ens ha agradat molt. Recorda perfectament els clàssics Eagle Peanuts, però amb la sorpresa que enlloc de cacauet fa gust de fava fregida. L’únic inconvenient és que no es guarden bé: tot i quedar cruixents, el cap d’unes hores la calor i la humitat fan que la mel s’estovi, perdi el cruixent i s’enganxin entre elles. La solució és fer-ne les justes per consumir al moment 😉
Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
• 150g de faves fregides salades
• 100g de mel
• 15g de mantega
• 1 pessic de canyella en pols
• sal
Preparació:
Barrejar la mel, la mantega i la canyella en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull deixar-ho coure 5 minuts.
Fora del foc, afegir les faves i barrejar-ho bé. Escampar les faves sobre un paper de forn i coure-les uns 10 minuts a 200º fins que es daurin.
Treure del forn, salar-les lleugerament i deixar refredar. Servir abans no perdin el punt cruixent.
Bon profit!
que curiosa aquesta recepta! interessant el contrast!!
Hola Gemma, bon dia!
M’has deixat al•lucinada! Això si que és donar-li la volta a un ingredient. Quina idea més original, enhorabona per que trobo que és una manera de cuinar les faves sorprenent! En el teu cas té molt mèrit que qualsevol recepta per que convertir les faves així… s’ha de saber molt, i molt i molt més! Com no imagino el gustet, haurem de fer-les.!!!
Una pregunta que no ho entenc massa bé: Quan posem les faves, estan crues? I les has tallat per la meitat per fer-les més fines? Gràcies! Petons i bon cap de setmana
Avui faves a dojo! Jo també he quedat al·lucinada, el que no se’t passi pel cap a tu. Genial!
Bon cap de setmana Gemma!
A tu no se´t resisteix res, eh! Fantàstic!
Jajajajaja Gemma, ets un crack!! anit pensava amb què ens sorprendries… i t’has superat!! t’haurem d’anar posant reptes cada vegada més difícils… encara que em sembla a mi que amb la recepta del 15 de maig estaràs més contenta! 😛 jejeje
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Bones, avui al mirar els diferents blogs veig que tothom ha fet receptes amb faves. Algú em pot explicar que és això de la recepta dels 15? És que fa poc que he començat i no estic gaire assabentada.
Gràcies. Per cert la recepta, amb aquest contrast de gustos, ha d’estar per llepar-se els dits.
He hagut de llegir dues vegades que eres tu quan he llegit faves, després ho he entés tot!
Espero que al teu pare li vagi tot molt bé!
Ostres Gemma, quines super idees que tens! Ets capaç de transformar qualsevol ingredient! Jo amb les faves no m’he atrevit… Bon cap de setmana a tothom!
I jo que dubtava de la teva participació!! Pensava… Però com dimonis es pot fer alguna cosa dolça amb les faves? T’has lluït!! M’encanta aquesta proposta… Si és que no em deixes de sorprendre…
Gràcies per participar!!!
Petonets^^
Anirac, el contrast dolçs salat queda fantàstic per un aperitiu, oi?
La cuina de l’Eri, les faves ja estan cuites, són les típiques faves fregides salades que es mengen d’aperitiu com un snak. Saps quines vull dir? Ja venen així tallades per la meitat…
Gemma, el teu remenat m’ha encantat, després de llegir unes 50 receptes de faves, tu has estat l’única de presentar aquest clàssic tan sensacional 😉
CristinaT, presentaràs alguna recepta de faves? Has de participar, eh? 😉
Sandra, aquest mes el repte ha sigut realment difiícil, je je je… una mica més i no participo! Ei, ja teniu pensat el tema del maig? Què serà? Quina intriga…. 🙂
Silvia, és una proposta que ve de dos blogs de cuina, que proposen un tema i qui vulgui pot presentar una recepta el dia 15. Ja veus que està tenint molt èxit! Pots trobar més informació aquí: http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2011/04/12/la-recepta-del-15-dabril-2/
Mònica, em vaig inspirar en els clàssics cacauets salats amb mel Eagle Peanuts… els coneixes? La combinació dolç salat queda molt bona!
Laia, per què no t’has atrevit? Pots presentar qualsevol recepta, fins i tot una amanida amb unes faves en conserva… Encara hi ets a temps!!!
Marina, ja li he dit a la Sandra que aquest cop m’ho heu posat molt complicat, je je je… Però jo no em rendeixo fàcilment 🙂
Estan sortint receptes molt originals i diferents, quedarà un receptari de faves espectacular!
Com diuen més amunt… Gemm, no hi ha res que se’t resisteixi!!! repte superat!!! han d’estar molt bones!
Originals, cruixents i boníssimes!!
Repte superadíssim, i mira que aquesta vegada ho tenies pelut!!
Petonets
Ets la pera! Jo pensava que ho tindries difícil per participar aquest mes, però ja veig que anava ben errada, enhorabona! Aquest aperitiu el penso fer. Salutacions!
Ostres, que original!!!!
Mai haguera pensat a fer una cosa semblant…
Per cert, Gemma, tinc una pregunta… Tu saps com si podria fer una mousse de nata??? És que ja començp a pensar en la mona del fillol que diu que la vol de nata….
Apa, mil gràcies!!!
Petonets!!!
Ostres quina recepta més original! la barreja dolç salat m’encanta, qui ho va inventar ho va ben encertar!!!
Quina idea més bona, et felicito de veritat
Ester
m’ha encantat aquesta recepta. Si m’ho permets la faré en un taller de cuina que faig per pares. Em sembla una idea divertidísima perquè els nens s’animin a tastar els llegums.
petons
Una idea molt original ¡¡¡ un aperitiu ben bo i diferent ¡¡
Petons
Ja veieu que a la cuina es pot superar qualsevol repte, je je je…
Gemma, no entenc del tot com vols fer una Mona amb una mousse de nata… Ha de ser de pa de pessic farcida de nata? O una mousse de nata quallada en forma de pastís?
ADA, em sembla una idea fantàstica, perquè a tohom agraden les faves fregides, oi? Segur que als nens els agraden. Però pensa que s’ha de menjar el mateix dia, que amb el pas de les hores es perd el cruixent i la mel s’enganxa, eh? 🙂
Gemma, ets un crack!! de totes les receptes de faves que he vist aquesta ha estat la que més bocaadada m’ha deixat! Jo que no sóc massa de faves, estic convençuda que em viciaria a aquestes ben ràpid!
Genial!!
Molts petonets!
Gemma! però que original… això es un snack, que mira que jo no sóc massa de faves, però crec que començaria i no pararia!
Un petó 🙂
Curiosa, molt curiosa!
la veritat, Gemma, és que amb el que tu no t’atreveixis…
PTNTS I bones vacances!
Dolça
Gemma tienes mucha imaginacion y veo que en dulce eres capaz con cualquier ingrediente me gusta como te lo has MONTADO HOY.
Espero que a tu padre le vaya bien por el Everest
Bonas vacances
miquel
quina combinació!! aixó tinc que probar-ho!
petonets
Ei Gemma, doncs és tot el què has dit… a sota imaginava un pa de pessic no molt alt i a sobre una mousse de nata. La idea és trobar que la nata tingui l’aspecte d’una mousse… no ho sé! Potser sí que hi quedaria amb quallada…
Potser és un impossible, però era la idea que em rondava pel cap, i com que veig que tu ets capaç de trobar solucions a tot, he pensat que ho podies saber…
En fi, si no ho veus factible, cap problema, i si trobes una solució, genial!!!
Moltes gràcies!!!
Petonets!!!
Molt original la teva proposta Gemma! No m’agraden gens les faves, pero la veritat es que t’ha quedat un aperitiu molt lleuger i senzill.
Petons
Que original i a més te que estar bo. Petons
Molt original Gemma! Ets una artista! Tot un repte i n’has fet una recepta fantàstica. Felicitats!
Petons.
Belén
No hi ha recepta que se’t resisteixi!, la versió dolça la tenim assegurada sigui quin sigui l’ingredient. Entre tú i el bolc de -el pa dels ferrer- que fan el mateix en versió pa, tenim la originalitat assegurada! Una abraçada!
Avui em pensava que no tindries recepta, però veig que te’n surts de totes per difícil que sigui. Enhorabona, una bona aportació.
Bona nit Gemma
Pero que original! Segur que amb este aperitiu sorprens a tot el món.
Has tingut una magnífica idea!
Besets
Gemma que bona idea, una recepta molt original salat y dolç m’agrada molt.
Un abraç
Te molt bona pinta, però no he entès bé una cosa. Dius en els ingredients que s’han de fer servir faves fregides salades. I després, un cop passades per la barreja de mel, s’han de posar al forn 10 m i salar quan les treus… Si ja són salades, cal posar més sal?
com m’agrada veure les teves propostes!!!!! petonets i bon cap de setmana
Ostres!!! Quina recepta més original!! Veig que tots varem quedar dubtosos quan vàrem veure això de faves… A tu t’ha quedat de 10!! Petons
Un aperitiu ben original, encara que a mitja tarda per picar, tampoc li faria un lleig….Petons!
Això és tenir recursos, sí senyora!. Jo també pensava que potser aquesta vegada no tindríem recepta dolça, je, je.
¡Qué receta tan novedosa! y además riquísima.
Besos.
Qunia recepta tan original, et felicito segur que així es pot sorprendre molt.
gemma, ets un pou d’idees! Aquesta, la de les faves caramelitzades, em sembla molt bona. I, com sempre, aportes un toc d’originalitat a tot el que fas. Moltes gràcies per la recepta. Besets!
Quina originalitat de recepta.
Gemma ets única.
Petons
Ostres, Gemma, sempre ens portes unes receptes súper originals! No hi ha repte que se’t resisteixi 🙂
Per cert, com van les aventures del teu pare?
què original! m’encanta!!
M’has deixat amb la boca oberta i no puc tancar-la!
Quina passada!
Es molt original!
Petonets guapísima!
M’agrada molt la teva proposta!!!es fácil, ràpid, i segur q boníssim…, aquesta segur q la faig!!!! Molt b Gemma!!! Petons!!!
Es un aperitiu molt original.
Petons.
Quina bona idea, es un aperitiu perfecte!!! A casa segur que no donan temps a que perdin el cruixent jajaja, cremant-se se las menjaríen. Petons i bones vacances
Gemma,
Gràcies per l’aclariment. Ara ja ho entenc!!!!!!!!!! Petons
Caram, Gemma! Tu sí que te les empesques totes!!!
Em sembla una idea fantàstica amb un resultat més que llaminer! M’encanten aquests contrastos entre dolç i salat!
Fins aviat!
La Taula d’en Bernat
molt bona idea, segur que m’agradarien perquè imagino que el gust deu ser semblant als cacahuets que venen també fregits amb mel i ensucrats, oi? serà qüestió de provar-ho.
Que original!!!! el que no facis tu… 😉
Petunets,
Eva
Gemma, feia dies que no passava per aquí, vaig una mica enfeinada. Això de les faves és molt original, el que tu no aconsegueixes fer dolç no ho fa ningú. Molt original la idea.
Un petonàs!!!