Faves fregides salades caramel·litzades amb mel

Data
15 d'abril de 2011
Creat per

Avui és dia 15 i toca complir amb la cita de la recepta del 15. La meva aportació són unes faves d’aperitiu ben originals:

El tema triat pels blogs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta m’ha suposat tot un repte: com podia fer una recepta de faves en versió dolça? Després de donar-hi unes quantes voltes, em vaig inspirar en els típics cacauets salats amb mel: caramel·litzar amb mel unes faves fregides d’aperitiu, je je je…

La recepta és ben senzilla de fer i el resultat ens ha agradat molt. Recorda perfectament els clàssics Eagle Peanuts, però amb la sorpresa que enlloc de cacauet fa gust de fava fregida. L’únic inconvenient és que no es guarden bé: tot i quedar cruixents, el cap d’unes hores la calor i la humitat fan que la mel s’estovi, perdi el cruixent i s’enganxin entre elles. La solució és fer-ne les justes per consumir al moment 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 150g de faves fregides salades
• 100g de mel
• 15g de mantega
• 1 pessic de canyella en pols
• sal

Preparació:

Barrejar la mel, la mantega i la canyella en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull deixar-ho coure 5 minuts.
Fora del foc, afegir les faves i barrejar-ho bé. Escampar les faves sobre un paper de forn i coure-les uns 10 minuts a 200º fins que es daurin.
Treure del forn, salar-les lleugerament i deixar refredar. Servir abans no perdin el punt cruixent.

Bon profit!

Comparteix

55 comentaris a “Faves fregides salades caramel·litzades amb mel”

  1. Hola Gemma, bon dia!
    M’has deixat al•lucinada! Això si que és donar-li la volta a un ingredient. Quina idea més original, enhorabona per que trobo que és una manera de cuinar les faves sorprenent! En el teu cas té molt mèrit que qualsevol recepta per que convertir les faves així… s’ha de saber molt, i molt i molt més! Com no imagino el gustet, haurem de fer-les.!!!
    Una pregunta que no ho entenc massa bé: Quan posem les faves, estan crues? I les has tallat per la meitat per fer-les més fines? Gràcies! Petons i bon cap de setmana

  2. Jajajajaja Gemma, ets un crack!! anit pensava amb què ens sorprendries… i t’has superat!! t’haurem d’anar posant reptes cada vegada més difícils… encara que em sembla a mi que amb la recepta del 15 de maig estaràs més contenta! 😛 jejeje
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

  3. Bones, avui al mirar els diferents blogs veig que tothom ha fet receptes amb faves. Algú em pot explicar que és això de la recepta dels 15? És que fa poc que he començat i no estic gaire assabentada.
    Gràcies. Per cert la recepta, amb aquest contrast de gustos, ha d’estar per llepar-se els dits.

  4. I jo que dubtava de la teva participació!! Pensava… Però com dimonis es pot fer alguna cosa dolça amb les faves? T’has lluït!! M’encanta aquesta proposta… Si és que no em deixes de sorprendre…
    Gràcies per participar!!!
    Petonets^^

  5. Anirac, el contrast dolçs salat queda fantàstic per un aperitiu, oi?

    La cuina de l’Eri, les faves ja estan cuites, són les típiques faves fregides salades que es mengen d’aperitiu com un snak. Saps quines vull dir? Ja venen així tallades per la meitat…

    Gemma, el teu remenat m’ha encantat, després de llegir unes 50 receptes de faves, tu has estat l’única de presentar aquest clàssic tan sensacional 😉

    CristinaT, presentaràs alguna recepta de faves? Has de participar, eh? 😉

    Sandra, aquest mes el repte ha sigut realment difiícil, je je je… una mica més i no participo! Ei, ja teniu pensat el tema del maig? Què serà? Quina intriga…. 🙂

    Silvia, és una proposta que ve de dos blogs de cuina, que proposen un tema i qui vulgui pot presentar una recepta el dia 15. Ja veus que està tenint molt èxit! Pots trobar més informació aquí: http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2011/04/12/la-recepta-del-15-dabril-2/

    Mònica, em vaig inspirar en els clàssics cacauets salats amb mel Eagle Peanuts… els coneixes? La combinació dolç salat queda molt bona!

  6. Laia, per què no t’has atrevit? Pots presentar qualsevol recepta, fins i tot una amanida amb unes faves en conserva… Encara hi ets a temps!!!

    Marina, ja li he dit a la Sandra que aquest cop m’ho heu posat molt complicat, je je je… Però jo no em rendeixo fàcilment 🙂
    Estan sortint receptes molt originals i diferents, quedarà un receptari de faves espectacular!

  7. Ostres, que original!!!!
    Mai haguera pensat a fer una cosa semblant…
    Per cert, Gemma, tinc una pregunta… Tu saps com si podria fer una mousse de nata??? És que ja començp a pensar en la mona del fillol que diu que la vol de nata….
    Apa, mil gràcies!!!
    Petonets!!!

  8. m’ha encantat aquesta recepta. Si m’ho permets la faré en un taller de cuina que faig per pares. Em sembla una idea divertidísima perquè els nens s’animin a tastar els llegums.
    petons

  9. Ja veieu que a la cuina es pot superar qualsevol repte, je je je…

    Gemma, no entenc del tot com vols fer una Mona amb una mousse de nata… Ha de ser de pa de pessic farcida de nata? O una mousse de nata quallada en forma de pastís?

    ADA, em sembla una idea fantàstica, perquè a tohom agraden les faves fregides, oi? Segur que als nens els agraden. Però pensa que s’ha de menjar el mateix dia, que amb el pas de les hores es perd el cruixent i la mel s’enganxa, eh? 🙂

  10. Gemma, ets un crack!! de totes les receptes de faves que he vist aquesta ha estat la que més bocaadada m’ha deixat! Jo que no sóc massa de faves, estic convençuda que em viciaria a aquestes ben ràpid!

    Genial!!

    Molts petonets!

  11. Gemma tienes mucha imaginacion y veo que en dulce eres capaz con cualquier ingrediente me gusta como te lo has MONTADO HOY.
    Espero que a tu padre le vaya bien por el Everest
    Bonas vacances
    miquel

  12. Ei Gemma, doncs és tot el què has dit… a sota imaginava un pa de pessic no molt alt i a sobre una mousse de nata. La idea és trobar que la nata tingui l’aspecte d’una mousse… no ho sé! Potser sí que hi quedaria amb quallada…
    Potser és un impossible, però era la idea que em rondava pel cap, i com que veig que tu ets capaç de trobar solucions a tot, he pensat que ho podies saber…
    En fi, si no ho veus factible, cap problema, i si trobes una solució, genial!!!
    Moltes gràcies!!!
    Petonets!!!

  13. No hi ha recepta que se’t resisteixi!, la versió dolça la tenim assegurada sigui quin sigui l’ingredient. Entre tú i el bolc de -el pa dels ferrer- que fan el mateix en versió pa, tenim la originalitat assegurada! Una abraçada!

  14. Te molt bona pinta, però no he entès bé una cosa. Dius en els ingredients que s’han de fer servir faves fregides salades. I després, un cop passades per la barreja de mel, s’han de posar al forn 10 m i salar quan les treus… Si ja són salades, cal posar més sal?

  15. gemma, ets un pou d’idees! Aquesta, la de les faves caramelitzades, em sembla molt bona. I, com sempre, aportes un toc d’originalitat a tot el que fas. Moltes gràcies per la recepta. Besets!

  16. Caram, Gemma! Tu sí que te les empesques totes!!!
    Em sembla una idea fantàstica amb un resultat més que llaminer! M’encanten aquests contrastos entre dolç i salat!

    Fins aviat!
    La Taula d’en Bernat

  17. molt bona idea, segur que m’agradarien perquè imagino que el gust deu ser semblant als cacahuets que venen també fregits amb mel i ensucrats, oi? serà qüestió de provar-ho.

  18. Gemma, feia dies que no passava per aquí, vaig una mica enfeinada. Això de les faves és molt original, el que tu no aconsegueixes fer dolç no ho fa ningú. Molt original la idea.

    Un petonàs!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *